Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. október
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz yanna #101513 üzenetére
Szerintem ez nem jó példa, mivel a pék csak egy árut ad el neked, amit nem minden nap veszel tőle. Nincs is vele szerződésed, ha akarsz akkor másik péktől veszed a kenyeret.
Itt viszont szolgáltatást veszel, amit minden nap biztosítanak neked. Van szerződésed, amiben garantálják például a letöltési és feltöltési sebességet. stb.
Teszem hozzá ettől függetlenül lehet én is ezt csinálnám, végül is nem nagyon tudják ellenőrizni, hogy csak a szomszéd szobába osztod a netet vagy a szomszéd házba. Max helyszíni szemlével.
De azért érdemes megnézni mi van a szerződésben. -
dudika10
veterán
válasz yanna #101510 üzenetére
Olvasd el mit irtal ala.
Ha jogilag masik ingatlan, akkor szabalytalan / szerzodesszeges az internet megosztasa a szolgaltato elozetes hozzajarulasa nelkul.
Pont. Nincs ezen mit vitatkozni, szolgaltatast igenybeveszel, fizess erte. Ha nem tetszik, kerheted a szolgaltato hozzajarulasat, vagy futhatsz egy felesleges kort a GVH-val.Nem hogy kabelt nem huzhatsz, a wifi jelszot sem oszthatod meg a szokszeddal, hogy az interneteden logjon, a kulonbseg csak annyi, hogy utobbit nehezebb ellenorizni.
Kepzeld el mekkora biznisz a szolgaltatonak halozatot boviteni, hogy te azt momdd, hogy "hah, nekem eleg 500mbps, elosztjuk a gigas netet a szomszeddal, es majd jol fele annyit fizetunk, mint eddig!".Az, hogy nagyszulok/testverek/gyerekek elnek a szomszed ingatlanban teljesen irrelevans. Miert jarna neked tobb jog mint nekem csaka.zert, mert a te.szuleid a.szomszedban laknak az enyemek meg egy utcaval/varossal/orszaggal arrebb?
A pekes pelda pedig abszolute fals. Ha lenne mondjuk egy 100GB/ho adatkorlatod, akkor megallna a helyet. De nincs, szoval az ellenpeldam hangozzek igy: mintha bevinned a szomszedot az all you can eat etterembe magaddal, hiszen van ott kaja ket fore is.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
andatti
senior tag
válasz yanna #102399 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Megnéztem az összefoglalót, de ott csak 4G képes routerek voltak felsorolva. (vagy elnéztem valamit)
Én most gondolkozom váltáson, mert 3 év után a mostani routerem sűrűn rosszalkodik. /B535-232a/ Eldobálja a netet, illetve nem ad netet, holott 5G tornyok vannak már csak (Yettel képviselő szerint). Amikor bevittem megreklamálni, azt mondták vegyek másikat, ez már öreg.b628-350 router-en gondolkozom, de ez nem asztalinak volt írva, hanem hordozhatónak és az 5G-t itt sem tüntették fel, hogy tudná. Azért írok ide a fórumba, hogy esetleg másnak van-e vele már tapasztalata, illetve mennyire ajánlott ez a konkrét készülék.
Mivel Yettel előfizető vagyok, még választható a Alcatel HH71VM router is, de nekem ez kisebb tudásúnak tűnik. Az elméleti maximum letöltés csak a fele (300) a másikénak.
-
Topikgazda
-
apholyon
aktív tag
válasz yanna #103614 üzenetére
Félreértés ne essék, megfogadom a tanácsot, hiszen ezért is kérdezek, mert én nem értek hozzá. Csak nem szívesen adnék ki kétszer annyi pénzt érte, ha hasonló az eredmény.
Amit nem írtam le, hogy egy borsodi faluban lesz felszerelve, ahol kétséges a folyamatos térerő is (illetve jobbára csak reménykedem benne, hogy azért annyi lesz, hogy a kamerákat nézni lehessen és a felvétel folyamatos legyen).
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Topikgazda
-
koko52
nagyúr
válasz yanna #103776 üzenetére
Igazából leszűrtem Asus, ZTE, D-link, TP-Link-re. Azokat ismerem valamennyire, hogy megbízhatóak.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz yanna #103801 üzenetére
HA-n árulják 62K-ért függetlenként. Gari 2 hét az eladótól (175+), állítólag osztrák, 2 hónapos és ezért nem bajlódik a garival. Ez nagy eséllyel nem egy feltört Yetteles eszköz?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
takbal
csendes tag
válasz yanna #104899 üzenetére
Dehogynem Földszint még 1935-ből van, háromszor építették teljesen újra a két emeletet felette, és ilyenkor mindig ráhúztak egy újabb födémet a régi megtartása mellett. Még nád is van benne... Wifi esélytelen, hogy átmenjen, de még az 500MHz-es asztali telefon is nagyon megküzd vele.
Kábel van kihúzva minden szobához, fent külön AP. Utólag már sajnálom, hogy nem cat7, de 11 éve az még nagyon nem volt divat.
A jó oldala viszont, hogy lent tud menni a dübörgős házimozi úgy is, hogy fent édesdeden alszik a család, tényleg semmi nem hallatszik át.
-
op9
aktív tag
válasz yanna #105046 üzenetére
Ebben a hozzászólásban pontosan kitöltöttem azt a kérdőívet, amit a topik megkívánt.
Az összefoglaló számomra használhatatlan, mert nincs megemlítve, hogy melyik routert lehet használni Range extender, vagy esetleg kliens bridge módban.
Nekem pedig ilyen funkcióra lenne szükségem.Ha pedig elég lenne az összefoglaló, akkor nem lenne értelme kitölteni a "kérdőívet", meg hozzászólni a témához.
Az ár féle megkülönböztetést meg amúgysem értem. Akinek van pénze 20e Ft-os routerre, de 50-esre már nincs, az inkább ne is vegyen routert. Az sem derül ki, h a 20ezres, és az 50ezres között mi a különbség.Tenda AC10 ajánlott, közben meg hemzseg a sebezhetőségtől.
Mercusys AC12G is ajánlott, most meg kiderül, h abba szarabb alkatrészeket hánynak bele.Köszönöm, de az egyéb nem konstruktív jellegű hozzászólásokra már nincs szükségem.
How Bad Do You Want It?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest