Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
fudi2002 #42598 üzenetére
Nincsenek nagy igényeom.
A melyik típusokon van? Esetleg ez a célnak megfelelő lenne?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
arabus #42590 üzenetére
Ezzel vitatkoznék. Nem hulladék és kérdem én, mégis hol láttad hátrányát hogy nincs padozva a pmic mikor 50 fokos kb maxban? És ez már oczva hűtés nélkül!
Ez a pmic padozás kérdéses, hogy jó-e. Gondold végig, melegítsük a mem ickkel a pmicet vagy a pmic fűtse fel az icket? Mert a 3grammos alu-kamu-hűtőborda másra nem jó... -
szasanyi
félisten
válasz
fudi2002 #42588 üzenetére
De ahhoz meg kellene vennem. Pont az lenne a lényeg, hogy a jobb chippel gyártottat vegyem. A gyári paraméterekből csak a gyári órajele és időzítése derül ki, de ami leginkább érdekelne az nem.Szinte azonosak a gyártói jelölések, csak aTZ5 utáni végződések különbözőek (K/RK/RS/N/NR stb.) amiről nem tudom pontosan mit jelölnek.
-
szasanyi
félisten
Hogyan lehet megtudni azt, hogy a RAM KIT-et milyen memória chippel gyártották? Leginkább a G.Skill Trident Z5 sorozatból a DDR5-6000 érdekelne. XPM és/vagy EXPO, RGB vagy anékül kevésbé érdekes, a késleltetés és a sebesség potenciál miatt lenne fontos.
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
sziasztok
megkértek, hogy vegyek 2x 8gb ddr3L memóriát egy notebookba
megnéztem a fórum hirdetései között is és azt tapasztaltam, hogy pl egy ilyen újhoz képest: CSX 8GB DDR3 APSO1600D3LV [link], (arányaiban) jócskán magasabb áron mennek a használt modulok
kérdésünk az lenne, hogy mit ajánlotok, számít bármit, hogy melyik márka milyen modulja kerül bele?
köszönjük -
tasiadam
veterán
üdv
5800X mellé érdekelne át árték arányban gyors ramkit 2x16gb-vel. Most is van ilyenem, de single rank és 3000mhz cl16.
Asszem ami még jó lehet:
-3600mhz
-dual rank
-cl14 vagy cl15
Létezik ez 23gb kitben? -
Joco_77
senior tag
Sziasztok
7800x3d hez szeretnék 32gb(2x16) 6000+mhz es CL30-32 es ramot.
Nagyon rég nem vásároltam hardvert és az a gondom, hogy árukeresőn nem látom egyiknél sem melyik AMD EXPO-s.
Szóval linkelnétek nekem ami megfelelő és biztosan az? G-Skillek ahog nézem "magasabbak" mint az átlag tehát azokat kihagynám nehogy ne férjen be a procihűtő alá, többiből ha tudnátok ajánlani nagyon megköszönném. -
Zilko87
tag
Sziasztok!
Tegnap raktam össze egy új am5 konfigot rokonomnak. (MSI B650+G.skill 2x16gb 6000-es amd expo mem) Első indításnál beléptem a biosba és engedélyeztem az expo profilt. Alapon 4800mhz-en mentek a ramok utána már 6000mhz-en. Megpróbáltam feltenni a windowst, de többszöri próbálkozásra is kifagyott kék halállal, több féle hibaüzenettel. Volt pár fagyásom még a biosban is, majd csináltam egy teljes gyári visszaállítást. Megcsináltam a telepítést, minden szuper csak a memória 4800-on megy. Segítenétek mit rontok el? Nem cél a tuning, csak az optimális működés. -
tomic
addikt
válasz
fudi2002 #42574 üzenetére
Köszi a segítséget.
Egy utolsó pillantást vetnél erre az összeállításra?
Lenne egy [MSI] lap és egy Ryzen 5 7500f proci.
Nem szeretnék hardkor tuningot csak optimalizálni a legjobb beállítást.
A két ram közül melyik lenne jobb szerinted?F5-6000J3038F16GX2-TZ5N)G.Skill Trident Z5 NEO schwarz DIMM Kit 32GB, DDR5-6000, CL30-38-38-96, on-die ECC AMD EXPO
G.Skill Trident Z5 schwarz DIMM Kit 32GB, DDR5-6400, CL32-39-39-102, on-die ECC
-
musicproo
tag
Valaki meg tudja mondani, hogy ez a ram single vagy dual rankos-e?
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GIS -
kromatika
veterán
Sziasztok.Tudnátok segíteni hogy ebben a kingston hyperx fury ddr5 6000NHZ cl36 xpm amd expo memóriában hynix A die vagy M die chip van? Elvileg melyik a jobb az A vagy a M die tuning szempontjából?Illetve hogy jobb a a Samsung hasonló chipjei?
[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni, hogy AMD AM5 platformra építek egy gépet, van most GSkill kitem, ami kifejezetten AMD Expo-s, de ezt lehet cserêlni Intel XMP-s csomagra is? Működne gond nélkül?Az alaplap egy Asus Rog Strix B650e-i ITX
Köszönöm szépen a segítséget! -
tomic
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek.
Egyenlőre megy a matek,hogy mi is legyen. -
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
[B650M-HDV/M.2] QVL listából keresném a hozzá illő memóriát 32GB (2x16gb) kiszerelésben.
Amit találtam 65k-s áron: [F5-6400J3239G16GX2-TZ5K] de az 1 év garancia bántja a szemem. 6400Mhz CL32
6000Mhz-ben CL36 / CL40 vannak a felsorolásban.
Esetleg bármi más ajánlat?
Ryzen 5 7500F lesz a lapban.
-
törölt tag
válasz
musicproo #42515 üzenetére
Előre megmondani nem lehet, változó, de az elmúlt fél évben amik jártak nálam, azok éppen mind single rankos modulok voltak (Hynix chippel).
A 2x8GB-os kitekből meg vegyesen voltak Samsung és Hynix chippel szereltek is (nem egy kiten belül, hanem egy adott évben vásárolt kitek között). Emiatt nem szabad különböző időpontokban, vagy külön-külön vásárolt modulokat/kiteket egymással párosítani, mert nem tudhatja az ember, hogy éppen milyen chippel szerelt modult/kitet kap éppen. -
pihentagy
csendes tag
válasz
pihentagy #42510 üzenetére
Ok, akkor úgy kérdezem, hogy ebből a RAM-ból kettő akkor belefér az alaplapba és jó lesz nekem?
De ha megtartom a mostani 4Gb-os modulomat és egy 8-ast veszek mellé, akkor is működik a dolog, ugye? (igen, akkor nem lesz szépen párban)
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
kromatika #42547 üzenetére
Biosban van egy fclk freq, azt próváld kézzel 2100ra rakni. Az a 85ns bántja a szemem.
Meg kéne legyen vmi név alatt, ahol az uclk mclk arányát be tudod lőni, 1:1 re kéne.
És igen, a hőmérséklet normális.ne foglalkozz vele.
Curve optimizerrel tudod hangolni, -5 aztán próba. -30ig mehetsz le, kevesebb feszt kap és jobban boostol. De a proci minőségtől függ, hogy meddig tudod levinni az értéket. Tesztelj mindenképp![ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz
Aszpik #42535 üzenetére
Félreértettem, bocs. Úgy jött le nekem, hogy ez az "ál ddr5" simán belement.
Sztem lenyomozható, hogy ki küldte vissza így, megérdemelne egy rendes büntetést.
Köszi az infót, bízzunk benne, hogy megoldódik.
Abba is, hogy a csóka tökeit megszorongatják.Sorry még egyszer a félreértés miatt.
-
Aszpik
tag
válasz
zebra_hun #42533 üzenetére
Igen ezt tudom azért írtam a "DDR5-ös" modul illet a jelenlegi alaplapba idézőjelbe mivel ennél egyértelműbben nem is tudtam tesztelni, hogy ez valóban egy DDR4-es modul az eredeti G.Skill DDR5-os modul hűtője alá "bújtatva". [link]
#42534Scorp2011
Igen ezt nem írtam bele az előző hozzászólásba csak bújtatva, de természetesen jeleztem nekik egy szép levél társaságban.[ Szerkesztve ]
-
Aszpik
tag
Kis tanulság offban:
Felbontott rendelés:
Rendeltem az Alzából egy felbontott DDR5-ös G.Skill ramot. Mivel még nem volt kezemben DDR5-ös modul és a DDR4-es is elég régen járt a kezemben, így mit sem sejtve elkezdtem volna összerakni a konfigot. Azonban néhány fordítás után ki is derült a turpisság, hogy nem véletlen volt felbontva és visszaküldve és az Alza "Mindent alaposan ellenőriztünk" kiírása sz@rt sem ér, mivel kaptam egy csili-vili hűtőbordát egy DDR4-es modullal.
Szóval valószínűleg valaki aki előttem vette ért a dolgokhoz és szépen kicserélte a modult egy-egy 8 gb-os régi rossz DDR4-es modulra, mivel a megvett "DDR5-ös" RAM szépen illett a régi alaplap slotjába amivel a gép el is indult.
Először gondoltam, hogy visszaküldöm csendben és elállok a vásárlástól, de ugye nekem még van lelkiismeretem és ha visszaküldöm akkor másra sózzák rá mert olyan alaposan megvizsgálják továbbértékesítés előtt ugye.Szóval csak óvatosan és fenntartásokkal a felbontott termékekkel kapcsolatban, mert a fenti eshetőség nekem eszembe sem jutott (ugye mindenki magából indul ki) csak mikor este bevillant és végig futott rajtam, hogy jól átb.sztak elégéé rosszul esett. Persze ha tényleg ellenőrizték volna a terméket ez az egész elő sem fordul szóval az Alzára is durcis vagyok. Aki meg kicserélte a modult és úgy küldi vissza megvan a véleményem, de az nem összeegyeztethető a fórum hangnemével és nem is ide való csak a tény, hogy van ilyen is.
Most szorul kicsit az a részem ami szorulhat mivel rendeltem egy felbontott GPU-t is szóval este tesztelem meg jól körbenézem
. Bár ott remélem csak a Starfield promó kód miatt kellett a kártya és aktiválás után vissza is küldték, de majd kiderül.
-
kromatika
veterán
válasz
fudi2002 #42528 üzenetére
6200 és 6400 Aida mem test ,vagy a win gyári diagnosztika nem jó? tm5 anta777-et a multkor letöltöttem de nem tudtam használni.Nem ismerem. Lehet a link volt rosz.Nincs ahhoz valami magyarázat a használatához?Ha jól emlékszem a konfigot nem tudtam be állítani a használatánál. Ha stabil,akkor ez így jó lenne,és nem érné meg memóriát cserélnem?
-
kromatika
veterán
válasz
fudi2002 #42524 üzenetére
Szia.Köszi a segítséget. Sajnos nem. DOCP lehetőség van az ez módban a biosban.Ha arra rakom akkor 7000MHZ ra állítja de úgy nem a gép botolásnál ki lép.Ha az advanced modba klépek akkor van lehtőség DOCP1 ,DOCP2,és DOCP Twaker .Ha ez docp 1 re rakom úgy sem jó. Vegyek mások ramokat?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Össze állítottam egy új AM5 konfigot. TUF GAMING B650-PLUS WIFI, (legfrisebb bios)Amd Ryzen 5 7600x stb...Már csak a memória hiányzott,és tudtom nélkül a család meglepett egy 2 x 24 GB Corsair Vengeance RGB 7000 MT/s CL40kittel [link] .Ami ugye spec szerint Intel LGA 1700 hoz készült,xpm profilal ,és nincs benne expo profil. Az itteni teszt szerint nem kompatibilis AM 5 el de ez nem igaz. [link] Be rakva a lapomba pöcre indul 4800NHz-n teljes stabilitással. Aida eredmény
Ezután a biosban csak simán 6000Mhz ra állítottam, fesz emelés nélkül,ekkor ez az eredmény ,egyébként a memória Hynix chip
.Kérdésem hogy maradhat ez a készlet a konfighoz,vagy jelentősen jobb ,gyorsabb eredményeket érnék el ha vennék kifejezetten AMD AXPO profilt tartalmazó 2x16GB 6000Mhz CL 36 os ramokat. 32GB mennyiség bőven elég lenne. PL
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO. Köszi előre is a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Csaby2021
tag
sziasztok szerintetek úgy általában menyivel hamarabb megy tönkre a ram ha húzva van ?
-
djyuri
őstag
Sziasztok,
Adott egy Corsair VENGEANCE Pro 8GB (2x4GB) DDR3 2400MHz CMY8GX3M2A2400C11 szett memória
Szeretne a tulaja még kettő 4GB modult tenni a gépébe. De C11 időzítéssel nem találni ilyet.
Mit lehetne mellé ajánlani, amit megvehet és működnek együtt?Köszönöm
-
musicproo
tag
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GIS
Ez Single vagy Dual rank?
Egy low budget Ryzen 5600as gépbe gondolnám.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
A következő alaplaphoz melyik a jobb memória?
ASRock B650M Pro RS WiFi alaplap
G.Skill Ripjaws S5 F5-6400J3239G16GX2-RS5K 2x16 GB DDR5 6400 Mhz
Kingston Fury Renegade 6000MHz DDR5 RAM CL32 (2x16GB) (KF560C32RSK2-32)
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO
Ryzen 7 7800 X3D lenne még benne.
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy [Asus Proart Z790] alaplapba, ami 7200Mhz-ig tud memóriát, rakhatok bele [Gskill 8000-rest] Le tudja kezelni az alaplap, hogy XMP-vel csak 7200-on menjen, vagy csak olyan memóriák jöhetnek szóba ami XMP-vel max 7200?
Köszönöm. -
pihentagy
csendes tag
Sziasztok!
Van itt egy dinoszauruszok-korabeli laptop, amiben szeretnék memóriát bővíteni, viszont nem vagyok képben, hogy mi kell nekem. A vastag porréteg letörlése után mit lehet belerakni? (ssd már van benne, csak hát a telefonomban több a RAM...) -
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy DDR5 vonalon a Ryzeneknek mi a legnagyobb freki amin mennek?
Még mindig a 6600 ami támogatott vagy mennek többet is? -
FoFR
kezdő
Sziasztok!
RAM-ot szeretnék bővíteni és 1,5 / 1,65 V témában lenne kérdésem.
Jelenlegi RAM: Kingston KHX1600C9D3K2/8GX. A Kingston honlapján 1,5 V szerepel a specifikációban, viszont a RAM címkéjén 1,65V van. Aida64-nél a modul feszültségnél 1,5 V szerepel, az Extreme Memory Profile v1.3 alatti feszültségnél viszont 1,65 V (memóriavezérlő: 1,20V) van.A kérdésem az lenne, hogy mehet mellé G.SKILL Aegis 8GB DDR3 1600MHz F3-1600C11S-8GIS, ami a specifikáció szerint 1,5V-os?
Különböző fórumokon különböző véleményeket találtam az 1,5 / 1,65 V-os RAM-ok "mixeléséről", így kicsit meg vagyok lőve. Illetve az sem tiszta, hogy a címkén és a gyártó honlapján miért van 2 különböző érték. Illetve mit takar az Aida64-ben szereplő, fent leírt 3 különöző érték.A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
MSI MAG B550 Tomahawk alaplaphoz milyen 2×16-os ramot ajánlotok.
A helyzet az,hogy a Patriot Viper Steel 3600 2×16 GB 2666Mhz-en kezeli.RGB-t sem lehet állítani a megadott programmal. Ezt be néztem sajnos. -
4264adam
veterán
Sziasztok!
B650M-HDV/M.2 alaplapba keresnék [QVL listán memóriát]
Amit szeretnék: 6400Mhz CL32Listában szerepel 6000Mhz-nél a [F5-6000J3040G32GX2-TZ5K] és a [F5-6000J3040G32GX2-TZ5RK]
Ugyanakkor 6400Mhz-nél csupán a : [F5-6400J3239G16GX2-TZ5K] a TZ5RK nem
Jól gondolom, hogy megvehetem a kapható TZ5RK-t mert csak RGB-ben tér el, vagy maradjak a listánál és csak a sima TZ5K-t?
Árazásban 12k különbség van az RGB kivitel felé. Vagy az RGB annyi feszültség esik, hogy 6400Mhz-ben már nem szeretne menni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest