Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KongRobi
csendes tag
Nah de mindegy is.Vegyétek úgy,hogy nem írtam semmit.
-
KongRobi
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #13197 üzenetére
Ja valószínű,hogy barlangba éltem.
Vagy csak egy időre abba hagytam a gépezést és ne követtem nyomon a hardverek árfolyamát. -
anytime
őstag
válasz
CoolBoy323 #13194 üzenetére
Relax
, meg csak most ebredt, viszont ennek van egy olyan elonye is, hogy eddig nem ette a kefet
Jut eszembe, megvan mar a ventid? -
KongRobi
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #13194 üzenetére
Nem szóltam!
-
KongRobi
csendes tag
Szerintem vagy szerintetek is drágultak a ramok.Tavaly nyáron a Corsair Vengeance DDR-3 4gb/1600 4000-6000Ft között mozgott.Most meg
.......8000-10000Ft között.
-
mandin
senior tag
Sziasztok! Felszabadult egy gép a családba amit felhoznék pestre. Annyi a probléma, hogy Geil Black Dragon 2x1gb 800mhz ddr2 ram van benne, amit 4 gb-ra szeretnék bővíteni. Nem szánnék rá nagyobb összeget a kérdésem annyi lenne, hogy Kingmax 2x1gb 800mhz-es memória jó lenne bele, vagy jobb ha ugyanaz a típus?
Köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joco175 #13182 üzenetére
Alacsony bordást vegyél onkább azt tuti befér alá.
Geil Evo Legra, Corsair Vengenace LP vagy G.Skill Sniper, Crucial Ballistix Sport.
Plaguee: Igen.
a000: Nem csúcsminőség de vállaható. Azért legyen rá rendes gari biztos ami biztos. Igen mehet mellé arra figyelj, hogy egyező legyen a modul kiépítés (mindegyik 1 vagy 2 oldalas legyen) és akkor a kétcsatornás módot sem bukod.
-
Joco175
tag
Sziasztok !!
Egy kis segítséget szeretnék kérni ram választásban ! Amihez kellene Asrock Z77 Extreme4 lap Intel® Core™ i5-3570K proci Thermaltake Frio Advance hűtő. Igazából azt nem tudom pontosan hogy a hűtő alá melyik ramok férnek be ! Idáig a Low profilú ramokat nézegettem ! A segitséget előre is köszönöm
!!
-
a000
őstag
Sziasztok
Most van a gépben 4gb muskhin 1600mhz ram (996659st). Vehetek mellé még 8gb ramot párban más gyártótól? Elixir bevállalható? A gépet játék, néha cad, photoshopra használom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Plaguee #13177 üzenetére
Ezek a DDR3-as ramok nem termelnek sok hőt, nyugodtan vehetsz hűtőborda nélkülit.
XMP: ez egy előre elmentett profil, nem kell kézzel beállítanod a ram sebességet és időzítést, csak aktiválod ezt a profilt és beállít mindent magától.
1,5V-os ram kell a gépedhez. Corsair Vengeance, Geil Corsa. G.Skill-t is nézhetsz azok is 1,5V-osak.
Elég egy 1600MHz-es ram, felesleges attól gyorsabbat venni, max ha nagyon sokat tömörítenél. -
Plaguee
tag
Asus P8H77-V
Intel Core i5-3470 @ 3.20GHz
GeForce GTX 650 Ti
SAMSUNG 250GB SATA3 2,5" 840 MZ-7TD250BWeddig úgy néz ki, hogy ilyen lenne a gép, ebbe szeretnék 2*4gb ramot csak még nem tudom milyet, a rajtuk lévő borda ugyanolyan hűtést biztosít? XMP profilos ramot érdemes venni ugy olvastam egy másik fórumon, azok miben különböznek?
-
WP14
őstag
válasz
CoolBoy323 #13173 üzenetére
....magokat
-
koliz1
tag
-
wukodlak
aktív tag
Rendben.Köszönöm
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Ram vásárlás előtt vagyok,mert most csak 4GB van benn a gépbe(kingston hyperx 1600 cl9-es,ez van felhúzva 1700-ra).Namost,ha veszek még egyetebből akkor az nagy valószínűség szerint megy DCbe,ha igaz.Kérdés előtte visszaállítsam az eredeti órajelre a ramot? Amúgy az újabb játékok pl FC3,Crysis3 mennyit profitálnak abból,ha 4 helyett 8gb ram van a gépbe?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Arthuro_Adam #13161 üzenetére
AMD nem háklis a ramra, mehet mellé pl Kingston, Kingmax.
tibee77: Igen, jó lesz bele.
-
tibee77
őstag
Szevasztok, olyan kérdésem lenne, hogy ez a memória -Kingston HyperX DIMM 4GB PC3-12800U CL9-9-9-27 (DDR3-1600)- bele megy egy Asus M5A97 Evo r2.0 lapba?Az asus oldalán a memória támogatásnál így nincs megjelenítve csak úgye típusszámok vannak ott.Köszi a segítséget!
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Egy Mini ITX-s alaplapba (AMD A10-5700-as procihoz) milyen ramot vegyek? 8 GB-t szeretnék, 1866-asat néztem, az még nagyjából elérhető áron van.
Köszi.
-
Plaguee
tag
Helló! Egy játékra szánt gépet szeretnék összerakni, a kérdésem, hogy KINGSTON 4GB HyperX Anniversary DDR3 1866MHz CL9 KHX18C9X3/4 és KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1866MHz CL9 KHX1866C9D3/4G DDR3-1866A melyiket lenne érdemesebb választani? Kell ilyen memóriára hűtést rakni már? A segítséget előre is köszönöm! üdv!
-
mattrim
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz keresek RAM-ot.
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
AMD Phenom II 955 AM3 BOX Black EditionJelenleg GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT van benne, de kevésnek érzem.
Mit tudtok javasolni 8G-sek közül?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zjunior #13152 üzenetére
Attól függ mire használod a gépet...
Ha APU-d van akkor érdemes 1866 vagy a felettit venned, mert ez esetben a grafikus mag memóriája a rendszer memóból lesz lecsípve így nagy hatása van az fps számra.
Ha viszont dedikált vga-d van (aminek ugye saját memória van) ott nem érdekes, mert a vga-ra integrált GDDR3 is jóval gyorsabb (az már a ddr4-es tipográfiára épül) mint a sima asztali ddr3-as ram.Továbbá akkor számít a gyors ram ha sokat tömörítesz vagy kódolsz/dekódolsz, renderelsz nagyméretű fileokat/képeket, stb.
Minden más esetben tök felesleges a gyors ram.
mod:
Jah még vmi! Ahol még számít azok a memóriasebesség mérő programok, ott a mesterségesen túlzóan leterhelt "közeg"miatt sokat számít a gyors ram.
-
Zjunior
veterán
Mennyire sok a különbség és mennyire éri meg az 1600-ram vagy 1866 és az felett a vételt?
Sokkal gyorsabb lenne a rendszer?
Köszönöm -
SRII
őstag
válasz
LagerMaister #13146 üzenetére
én meg ide nekem meg itt nem válaszoltak, akkor én megyek amoda
hátha
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LagerMaister #13146 üzenetére
Türelem rózsát terem. Vagy lapozd fel a lapod manualját, ott is le van írva mi micsoda, onnan meg csak már egy pöccintés és kész a húzott rendszer.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yossarian14 #13142 üzenetére
Nem. Ez csak 1,65V-on tudja a 1600 CL9-et a Corsair meg 1,5V-on.
Mind amellett ez csak AMD-s gépekhez meg a régi Inteles gépekhez jó. Az új Inteles gépekhez 1,5V-os ram kell.
LagerMaister: Nem ismerem a lap bios-át de van tuningos topik. Az 1333 CL7-es 90%-ban tudják az 1600 CL9-et lazán. Szóval elég az 1333-ast veszel. A tuninigos topikban meg kb 2 perc alatt megmondják mit mire állíts.
Most így általánosságban tudom csak leírni, hogy a memórai szorzóját kell megemelned a tuninghoz, a feszültséget és az időzítést beállítani (bár utóbit nem muszáj, maradhat autón akkor a lap magától belövi, igaz elég kaza értékekre szokta). -
LagerMaister
tag
Elbírják ezek az 1600at? Inkább akkor veszek 1333ast és azokat tuningolgatom. Mondjuk azt se tudom hogy kell őket tuningolni, mióta megvan az új alaplap nem értek a tuninghoz, a Gigabyte alaplappal simán elboldodgultam ,de ezzel a mostanival, túl sok minden van. Esetleg ebben tudnál segíteni hogy tudom felhuzni a ramokat, esetleg a procit is.ASUS F2A85-M LE alaplapról lenne szó...
-
yossarian14
tag
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_8gb_hyperx_xmp_grey_ddr3_1600mhz_cl9_kit_khx1600c9d3x2k2_8gx___majusi_akcio/171256
Akciós Kingston. Megéri a Corsair helyett ezt venni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LagerMaister #13140 üzenetére
Persze betehetsz mellé 1600-ast. Csak akkor 1600-as is 1333-on fog menni. Vagy a másik út, hogy 1333-ast feltuningolod 1600-ra.
-
LagerMaister
tag
Helló! Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e egy 1333Mhz-es Kingmax DDR3 4Gbos RAM mellé, egy 1600Mhzes ugyan csak Kingmax DDR3as 4GB-os RAMOT tenni, és össze lehet e őket hangolni... vagy nem éri meg, és vegyek egy ugyan csak 1333Mhzes RAMOT.
-
SRII
őstag
hi, szeretnék érdeklődni.
egy 8gb ram jobb vagy 2x4 kit ram jobb- előnyösebb? és miért?
nevezetesen:Kingston 8GB DDR3 2400MHz KHX24C11T2K2/8X
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2400MHz KHX24C11T2K2/8X
-
KAMELOT
titán
válasz
Tardisjapan #13124 üzenetére
CL9-set vegyed.
(#13132) kickboxko: Ilyen progiknál jobb ha DUAL-ban vannak a ramok és jó ha van 16GB ramod is.
-
kickboxko
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy mennyire számít hogy , 8 GB Ram kit ben vagy 1 modulban van illetve számszerűsítve mennyi különbség van teljesítményben?
Felhasználás:
- CAD
- Játékok 1080p
- Videóvágás/tömörítésElőre is köszönöm a választ
-
WP14
őstag
válasz
yossarian14 #13129 üzenetére
Ez jó neked is és még nagyobb hűtőt is tudsz tenni a procira, ha úgy döntesz, elfér az alacsony profilú memória felett
-
yossarian14
tag
válasz
yossarian14 #13117 üzenetére
Tudnátok valami útmutatást adni?
-
WP14
őstag
válasz
Tardisjapan #13126 üzenetére
Amit linkeltem először, amilyen nekem is van, tudja az XMP-t, amit a BIOS-ban kiválasztasz és automatikusan beállítja a megfelelő értékekre a feszültséget és az időzítéseket is.
Bár az Ivy tudja kezelni az 1600MHz-et, Sandy csak 1333 MHz-ig.
-
WP14
őstag
válasz
Tardisjapan #13124 üzenetére
Időzítések.
-
-
WP14
őstag
válasz
Tardisjapan #13122 üzenetére
Ilyen van nekem is Asus lappal + Intel procival, szerintem nagyon jó RAM
-
Tardisjapan
tag
válasz
Rypejakten #13120 üzenetére
Megtaláltam a low profilt is:
http://www.corsair.com/memory-by-product-family/vengeance/vengeance-low-profile-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cml8gx3m2a1600c9.html
SZerintetek corsair-t érdemes vennem intel i7 procihoz és asus alaplaphoz vagy a hyperx-et ha csak teljesítményt nézek de árban U.A és nem lesz húzás
-
Tardisjapan
tag
válasz
Rypejakten #13120 üzenetére
És teljesítményben melyiket választanátok?
-
Rypejakten
addikt
válasz
Tardisjapan #13119 üzenetére
Én a Kingstont venném, mert a későbbiekben ha úgy adódik, és bekerül a rendszerbe egy CPU hűtő, eggyel csökken a hibaforrás azzal, hogy nem tarajos, hanem alacsony profilú RAM-od van, elfér majd a hűtő alatt.
-
Tardisjapan
tag
Sziasztok újra
MI a véleményetek?
8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX vagy 8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit Blue
Árban kb mind2 ugyan annyi. Bármelyiket is választom később lesz benne még 2x4 Gb.
i7 3770 proci, 1.5V-on szeretném 1600-on járatni ha lehetséges, tuningolni nem fogom (max saját programmal amit enged), Asus P8H77-V alaplap.
Kemény játékra, nagy mérető fájlok kicsomagolására kéne és nagyon elvétve talán havonta két havonta, videó rendérélesre.
Köszönöm újra a segítséget, már a célegyenesben vagyok a ti segítségetekkel
-
yossarian14
tag
A lenti konfighoz kérnék 8 GB-os memória-ajánlást. Nincs különösebb igényem, tuningolni nem akarok.
ASROCK B75 Pro3
INTEL Core i5-3470 3.20GHz
GIGABYTE GV-R785OC-2GD HD7850 2GB GDDR5
XIGMATEK Asgard ProKösz!
-
WP14
őstag
válasz
lukaszokni #13115 üzenetére
Próbáltátok úgy, hogy nyomtok a betett RAM-okkal egy MemOK! gombot?
Idézet a lap leírásából: MemOK!
Minden memória OK!
A MemOK! gyorsan tesz róla, hogy a memóriával biztosan elinduljon a rendszer.. A figyelemreméltó memóriakezelő eszköz használatához mindössze egyetlen gombot kell megnyomni, és máris megoldja a memóriával kapcsolatos gondokat. A MemOK! megállapítja a biztonságos beállításokat és látványos mértékben javítja a rendszerindítás megbízhatóságát. Késlekedés nélkül indíthatja rendszerét! -
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Haverom ma rakott össze egy gépet, mert az előző elfüstölt neki. A táp 24 pines csatija kontaktos volt és hazavágta az alaplapot, egy 775-ös asrockot.
Ezekkel a ramokkal ment a gépe: [link]
Gariztatásnál ellenőriztette a ramokat és működtek a szervizben.Ma belerakta egy Asus Sabertooth P67-be, egy i5-3570K mellé, és nem indult el a gép, sípolt ram hibával.
próbálta 1es és 2es slotban is.
Ha jól láttam, ezek nincsenek benne a támogatási listában, ettől függetlenül mennie kéne a gépnek?
Esetleg egy BIOS frissítés segíthetne a dolgon?Ha nem, akkor mit ajánlanátok 20k-ig, ha lehet, 8GB kitet, 1866MHz-eset szeretne, sokat renderel és fotosoppol. Szeretne majd ramdrive-ot is.
Ha működne ezzekkel neki, akkor erre is kiadna ennyit. -
xray15
csendes tag
Hello ! Emellé a config mellé milyen RAMot ajánlanátok ?
Config: Asus Maximus V gene Z77
i7 2600k 3,4ghz
ATI 7950 3gb 384bitKöszi a helpet !
-
Qru
MODERÁTOR
Ja de ő 1600-on járatná. Persze attól még mert a gyártó 1,65V-on tesztelte lehet menne 1,5-al is de nem jellemző, a belépő kategóriába a gyengébb chippeket szórják ki.
Am igen, nekem 1066MHz-en megy a ramom az 1600-hoz képest 0 azaz nulla az fps csökkenés. Ennyit a gyors ramok értelméről (valós körülmények között).
-
-
Tardisjapan
tag
Ez a támogatása az alaplapnak memória tekintetében. Ebbe beleillik ügye?
4 x DIMM, Max. 32 GB támogatott, DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333 MHz Nem ECC, nem pufferelt memória
kétcsatornás memória architektúra
Támogatja az Intel® Extreme Memory Profile-t (XMP)
* A memória QVL (minősített szállítók listája) a www.asus.com webhelyen és ebben a kézikönyvben található.
* Az 1600 MHz és magasabb frekvenciákat az Intel® 3. generációs processzorai képesek kiszolgálni.
* Az operációs rendszer korlátai miatt 4 GB vagy annál több rendszermemória behelyezése esetén a 32 bites Windows® operációs rendszer csak 3 GB-ot vagy kevesebbet fog érzékelni. Ha 4 GB vagy több memóriát kíván használni az alaplappal, használjon 64 bites Windows® operációs rendszert.
* A CPU sajátosságai miatt a 2133/1866 megahertzes DDR3 memóriamodulok alapértelmezésben 2000/1800 megahertzes DDR3 memóriamodulokként fognak működni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tardisjapan #13099 üzenetére
Igen bőven elég lesz az 1600-as hozzá.
-
Tardisjapan
tag
Mit gondoltok? Ez a legjobb tehát amit belerakhatok ebbe a specifikációba eben az árkategóriában?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
- Bontatlan epox lap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest