Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Köszönöm az infókat. És AMD vonalon van valami olcsóbb, ami Win 11 képes, és nem kell hozzá külön VGA?
Használt dolgok is érdekelnek. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
van 8GB DDR3 RAM-om, és egy i3 3. gen képes alaplapom. Gondoltam ebbe veszek egy i3 3770-et, 25k körül. Aztán láttam, hogy a legújabb legolcsóbb i3 10100f elveri, és az is kb. ez az ár kategória, szóval jól be van árazva a 3770.A kérdés, mit vegyek, ami a legolcsóbb lehetőség, és nem kell videókártya külön hozzá? i3 10100f hez nem tudom kell-e? World of tankshoz (min grafikán is jó nekem) és netezni kell.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok.
Egy távoli gép Windows serverrel, 3 felhasználóval fut.
Most néztem csak rá kíváncsiságból, és meglepően láttam, hogy a processzor 100%-on fut, illetve a RAM is 90% körül. Ezen a gépen 20-30 darab excel munkalap fut, melyhez külső adatforrások vannak kapcsolva amik egy másodpercben többször is frissülnek.Honnan tudhatom meg, hogy mi az a proci, ami már elég lenne nekem, feleslegesen túl drága vagy épp gyenge proci vásárlása nélkül?
Jelenleg egy i5 3470S van benne, amitől nem nehéz jobbat találni, de jó volna tudni, hogy hol a határ. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
i5 3470s kihajtja a GTX770-et?
WOT-ban 70 Fps-em van, havernak i3 6100 + GTX950 kombóval 100 fölött. Tudom, hogy a 60 Fps is elég, úgyis 60 Hz a monitorom, de nem lehet, hogy valami gyenge? Azt hittem az én konfigom erősebb egy hangyányival, de túl nagy különbség jött ki.
-
RAiN91
őstag
Athlon II X3 445 @X4-ről van értelme Phenom II X6 1055T-re váltani?
-
RAiN91
őstag
válasz
Grave_444 #76870 üzenetére
1.
GTX1050-770 szinthez kellene. Jelenleg AM3+ alaplapom van Athlon II X3 @ X4-el, mondjuk a WOT így is szépen megy, 40-60 FPS-el.
Ha FX-et vennék, nem kellene memóriát, alaplapot venni, ami kb. +30e Ft. Ezért gondoltam a lehető legjobbat megvenni AM3+-ra.2. Másik kérdés, a régi 1366-os i7 procik, amik 4 magosak, 8 szálasak, és 9-10e Ft-ért találni aprón, annak mi az oka, hogy ilyen olcsó? Azért mert drága hozzá az alaplap? Számok alapján elég jól hangzik a 4 mag 8 szál.
3. Harmadik kérdés, Windowsban klikkelgetés, böngészés sebessége mennyivel lenne jobb? Vagy az nem a procin múlik már?
(Emlékszem, mikor bekerült az SSD, nagyon begyorsult a gép ilyen téren, bár most már úgy érzem sokszor, hogy lassú, hiába lett újraformázva, konfigurálva az SSD) -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Intel G4560, és pl. egy FX8150 között mennyi különbség van? Minimális játék, és asztali alkalmazásokban például.
-
RAiN91
őstag
válasz
SlyChocolate #75236 üzenetére
Nem igen értek hozzá, csak a passmark pontszámokat néztem. Viszont eszerint akkor már jobban megéri a 2500k használtan.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
G4560 az X3 445 @ X4-hez képest mekkora előrelépés?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
25-30e Ft körül milyen processzort ajánlotok?
"Tőzsdei" program futtatásra, videónézés és közben videózásra egyidőben, utóbbi esetén már megakasztja a laptopot (valami probook). Illetve World of Tanks-ra, bár ez az árkategória kielégíti azt szerintem, nem cél a full grafika.
Mindegy, hogy intel vagy amd, annyi a lényeg, hogy jópár év múlva is fejleszthető legyen, gondolom akkor a legújabb foglalatban gondolkozzunk? Köszönöm.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
20e Ft környékén mik most a best buy processzorok? Intel és AMD külön külön. -
RAiN91
őstag
válasz
Viktor77 #31813 üzenetére
Alapvetően több memóriát szerettem volna a gépbe (2G ddr2), de rájöttem, hogy nem érdemes belenyomni több pénzt, mert drága a DDR2. DDR3 olcsóbb, de akkor már proci is kellene, ami ki is hajtja a HD4850-et és a következő VGA-t. Mert ezt bizony nem hajtja ki. Az ár a lehető legolcsóbb (de ha már olcsó, akkor tudjam is fejleszteni a jövőben). Irányár 15k.
-
RAiN91
őstag
válasz
csucsbicep #31803 üzenetére
Az a G530 jónak tűnik, de vajon tuningolni lehet?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Milyen processzorokat tudtok ajánlani, ami jól meg van a DDR3 memóriák mellett, olcsó ->és tuningos? Most egy X2-m van 2,6GHz-n, ennél jobbat szeretnék. Ki kellene hajtania egy HD4850-et, ami ma már nem probléma szerintem, és 1 éven belül egy alsó-középkategóriás VGA-t.
Nem hátrány, ha használtan is lehet kapni. -
RAiN91
őstag
válasz
Gyuri27 #27589 üzenetére
4850 még maradna egy ideig. Csak a mostani proci nagyon kevés már, hiába van ez is húzva, 5 év alatt el járt fölötte az idő.
Tehát akkor még elég lenne egy 3GHz körüli X2 is? X3-at azért néztem, mert ha nem jönne össze a mag feloldás, akkor azért ott van +1 mag az X2-höz képest.
Meg nézem majd a használt cuccokat is.
Alaplapnak meg valami olcsó Giga/asrock.A lényeg, hogy a következő VGA-t (ami nem tudom mikor, és milyen lesz
) még elvigye a proci.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Milyen CPU-t érdemes venni, ami a lehető legolcsóbb, és jól tuningolható/flehúzható arra a szintre, ami elegendő a mostani játékokhoz?
Először egy AMD-re gondoltam, aminek unlockolható 1-2 magja. 18 körül láttam Athlon II X3 445-t, ez volt a legolcsóbb. Ez alatt létezik még valami használható proci?
Intel is jöhet, ha nem drágábbak.Köszi
-
RAiN91
őstag
válasz
DuncanGhola #16953 üzenetére
Akkor ugyanezt én is megkérdezem: érdemes átváltani X2 2,6GHz-ről E5200/E6300-ra?
(új vga lesz alatta, HD4850-nél nem jobb) -
RAiN91
őstag
Hali!
Milyen procit érdemes venni, ami olcsó, és tuningal már jó?
(játékra)
Olcsó: 20k alatt, minél olcsóbban
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest