Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok! Egy ASUS ZenBook UX305LA vásárlása előt állok, itt megkérdeztem aztmondták jó, annyi kérdésem lenne még, hogy ha tehetem vegyem az LU-s skylake változatott ér az plussz 20k-t? :/
A választ előre is köszönöm!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
válasz adika4444 #112964 üzenetére
Szia köszönöm a gyors választ!
Tetszik a dell, bejön ez a masszívabb pacek, melyik procival jobb i5 el vagy i7 el? Szerintem a legjobb lenne i7-el 8gb-al.."A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, magamnak keresek gépet, egy erős aztali gép mellé.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most áprilisban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150.000-250.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Irodai programok, fotószerkesztés(a legfontosabb, PS, LIihtroom) , (tervezett) programozás alap szinten. A nagyobb feladatokat elvégzem asztali pc-n erre a gépre azért lenne szükségem, hogy gyorsan fölkapva bárhova elvihessem kicsi kompakt legyen, nyaralás, iskola... stb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem fontos a játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kijelző mérete ne legyen túl nagy én ultrabookban gondolkodom de 13,3"-tól 15,6" -ig belefér. Matt Ips.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ahogy fent már említettem nem asztali lerakós géként hanem mozgatva lenne használva fontos az üzemidő.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD/HDD, memória 4gb, de nem lenne rosz ha nyolc lenne, odd-nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Az újat jobban preferálom, de ha van használt akkor azon is elgondolkodom.Nekem nagyon tetszik és nagyjából az igényeimet is kifejezi,ZenBook UX305LA én ezzel szemeztem, de majd ti megmondjátok!
A választ előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok! Ezekkel a paraméterekkel keresek gépet!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában, kb 1-2 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200k és 300k között
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Leginkább fotószerkesztés ez a legfontosabb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra egyáltalán nem.
Legalább 15.6"-legyen leginkább asztalon lenne használva, úgyhogy a 17".os is megfelelő. IPS-és Matt.
Keveet lesz hordozva, egy évben kb 5-ször hatszor, nem szükséges a menet közbeni használat.
Windows 10.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Min 1TB a fotók nagy mérete miatt, a ram is fontos min 4-8Gb a Photoshop miatt.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép jöhet szóba.A választ előre is köszönöm!
-
g.killer
aktív tag
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szeretnék egy gépet ajánlani, de nem bízom a véletlenre és kikérem a profik véleményét!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, 1-héten belül.
max 150k
Irodai programok, játék, multimédia
Drakensang online. Lehető legjobb felbontásban, és késöbb más játékok pl bf3
15,6" Ha lehet akkor matt, IPS (Ez nem bisztos, hogy összejön! ) , FHD
Keveset, Háztól házig lesz hordozva, úton se lesz sokat használva.
Win -nem szükséges de ha van az még jobb! Lehetőleg 8.1 vagy 10
HDD, RAM: min. 4GB, ODD: kell
---
Csak új.A Segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
válasz Khelben #106191 üzenetére
Jó akkor felteszem újra a kérdést! Az árat akkor meghúzom 350.000 lélektani határnál!
Azért nem töltöttem ki az összefoglalót mivel nem nekem lenne így nem tudok mindenre válaszolni! :/
De akkor tegyünk egy próbát:
1.Keresek egy ilyen gépet:
-Legyen, hordozható jó akkumlátor idővel.
-A képernyője legyen jól használható, jó betekintési szöggel, jó kontrasztal képszerkesztéshez.
- Leginkább Photoshophoz lenne használva, így kell a megfelelő teljesítményű processzor és elegendő kapacitású ram.1.Gondolkodom ilyen 2in1 Átalakítható gép ben. Ezek mennyire használhatóak és megérik az árukat?
Én ebben gondolkodom, kettő ok miatt ASUS és már 4gb-ram van benne. Természetesen nem munkára!
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
válasz Khelben #106179 üzenetére
Köszönöm a választ!
Isten ments! Én a kicsi 2in 1-et nem munkára gondoltam!
Azért nem töltöttem ki az összefoglalót mivel nem nekem lenne így nem tudok mindenre válaszolni! :/
De akkor tegyünk egy próbát:1.Keresek egy ilyen gépet, az ár nem számít csak ezeknek feleljen meg:
-Legyen, hordozható jó akkumlátor idővel.
-A képernyője legyen jól használható, jó betekintési szöggel, jó kontrasztal képszerkesztéshez.
- Leginkább Photoshophoz lenne használva, így kell a megfelelő teljesítményű processzor és elegendő kapacitású ram.2.A 2in 1 készüléket ettől teljesen eltérően kérdeztem! Nem áll szándékomban vele Photoshoppolni!
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Melyik az a gép ami megfelelő lenne grafikai munkához, képszerkesztéshez (Photoshop) jó képernyővel rendelkezik aminek a betekintési szöge megfelelő és az ára sem a csillagok között van. Nem számít a méret én leginkább 17"-ban gondolkodtam. Van ilyen? Én mondjuk alternatívának ezt néztem.
2. Gondolkodom ilyen 2in1: Átalakítható gép ben. Ezek mennyire használhatóak és megérik az árukat?
Én ebben gondolkodom, kettő ok miatt ASUS és már 4gb-ram van benne.A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Laptopok alkatrésznek
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest