Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz Vladislav #176547 üzenetére
Szia,
Én egy Thinkpad L15-öt használok ~3 hónapja. (Ryzen Pro 5650, 24 GB ram, 512 GB SSD) Eddig nagyon elégedett vagyok vele. Zenbook-kal nem tudom összehasonlítani, de nálam a fényes kijelző miatt (+ akkor a 15 colos ~500k lett volna hasonló konfigban) elvetettem.
Cégnél egy latitude 5560-70 (?) et használok, itthon fujitsu A555G-m volt --> ezekhez tudom mérni a thinkpad-et.
Nem vagyok szaki, de egy átlag felhasználónál komolyabb projekt számomra egy laptop kiválasztása, ennek ismeretében az én szubjektív véleményem:Billentyűzete szuper, simán veri a másik két gépet. Elrendezés is rendben van, igazi kurzor gombjai vannak, nem nyomorított méretűek. Mondjuk ha még egy kicsit el is különítették volna, az még jobb lett volna, de ez már a kákán a csomót kategória
Kijelző: IPS: sötétben 2 sarokban határozottan, harmadikban enyhén van bevilágítás, IPS, ennyiért szerintem mind ilyen. (Értelemszerűen ez sötétben látszik, ha nappal kapcsolom be semmit nem látok ebből. Használat közben nem zavar, inkább csak bekapcsoláskor látom, igaz nem filmet nézek a laptopon). Talán kevesebb ez, mint a Fujiban volt, Lati-hoz nem tudom hasonlítani objektíven, mert azt munkahelyen használom --> világosban. Külső monitorral használom amikor otthon vagyok, ami 80-ért fényévnyire van szerintem bármilyen laptop monitortól (már csak felbontás és méret miatt is...). Ha sokat van egy helyen erősen ajánlom, hogy vegyél oda külön monitort.
hűtés: ha csak böngészek (~5 tabon, meg egy kis e-mail, kis word), akkor nincs hangja órákon keresztül sem (kézrátétel alapján fúj levegőt, de nem hallom, ha síri csend van a házban akkor sem). Ha videót vágok, akkor azért van hangja, ami érthető. Ami mondjuk meglepett, de ez inkább a böngészőt minősíti, hogy ha ~20-25 tabot megnyitok, akkor azért már hallhatóvá válik a hűtés. Érzésre kicsit sokáig megy, miután már nincs terhelve.
(Ami érdekes, hogy úgy érzem, mintha jobbról szívná a levegőt, balra meg fújná ki, eddig semelyik gépemnél nem éreztem, hogy hol szívja a levegőt (pedig azok sem csináltak vákuumot, szóval valahol be kellett szívják azok is...). Ez nem gond, csak érdekesség, sőt nekem ez tetszik, hogy nem alulról szívja be, ahonnan asztali használat esetén nehezebb beszívni, ölben használat esetén meg csak a szösz megy be...
Proci: megdöbbentett, hogy a videók renderelésével milyen gyorsan végez, a korábbi A555G-nek az intel 5. genes procijával össze sem hasonlítható (azzal már szerkeszteni sem lehetett, folyton dolgozott. Néha 1 kattintás után 30-40 másodpercet kellett várni, a renderelés meg 2-3 óra volt. Na ugyanez lett most ~10 perc) (Akkor mégis összehasonlítható )
ház-merevség: Vásárlás előtt egy ASUS 16X-et megfogtam boltban, azt a sarkánál fogva megemelve féltem, hogy "kettétörik". 3 éve egy 14 colos zenbook is volt a kezemben, azt is gyenge anyagúnak éreztem ezen a "teszten" (helyette HP probookot vettünk akkor lányomnak). (az amatőr tesztem viszonylag egyszerű: megfogom a gépet a sarkánál és felemelem. Ha félek, hogy kettétörik, akkor azt a gépet nem veszem meg)
A thinkpad-et nem tudtam kézbe venni sehol, mert nem volt készleten senkinél, de ezen a teszten átment (itthon átvételkor ez volt az első dolgom)Ami a Te Thinkpad-ed ellen szól: tesztek alapján (cpubenchmark) 11gen-es intel procik engem nem győztek meg, i12-t vettem volna, de az drága volt. Most hirtelen 600k-ért látok, szóval most még drágább...
3 hónap elteltével összességében elégedett vagyok vele, bár itt nem igazán ajánlották a gépet (tapasztalat híján, meg sokszor olvasni ilyeneket: "ez csak L-es nem "igazi" thinkpad", amiben biztos igazuk van, de ~ 18 éve volt utoljára "igazi" thinkpad-em (vagy mi volt akkor a neve...), szóval azzal nem tudom összehasonlítani, amikkel össze tudom, azoknál meg jobb
TMX gariról rengeteg rosszat olvastam, de a thinkpad-et nem ők gariztatják. TMX garis gépet nem vennék (~olcsóbb lenovo-k)
Remélem segítenek a fentiek...
-
veterán
válasz Vladislav #176547 üzenetére
A csatlakozók száma ne hagyjon befolyásolni, mert az totál marginális kérdés, amióta 1 db apró USB-HUB 6-7-8 lehetőséget hozzáad a történethez. Itt van pl egy ilyen 16.000 Ft-ért, 1 db C elfoglalásával mi mindent kapsz,
vagy egy ilyen kb 9000-ért, (nekem ez van, itthon egér-nyomtató-pendrive/telefon elég gyakori + gigabit lant is tud) [kép] de kb ezer féléből választhatsz.Az Oled kijelző manapság magasan a legjobb, akkor is ha fényes,
a Ryzen5-5600H pedig fényévekkel jobb mint a saját árkategóriája i5-11 variánsai.Többek között ezért választottam én is ezt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Vladislav #176534 üzenetére
9 éve 1 géped van? Ilyened még egyszer nem lesz!
(Én másfél- 2 évente eladom, újra és újra kipróbálok valami mégújabbat)
Ennyire hosszú távra ma már nem is lehet tervezni. Nagyon gyorsan fejlődik az iparág, 2-3 év alatt is látványos a különbség. Mindenesetre az ilyen hosszú tervekhez elengedhetetlen a bővíthetőség, és a Zenbook pont nem az. 1 db SSD megy bele, és alaplapi fix, nem bővíthető a ram. Ha tehát tetszik a Zenbook, akkor 32GB ramosat keress belőle, ami csak a csúcsmodellekben van, nem épp átlagáron. Az SSD nem akkora gond, mert külső tárhellyel is minden megoldható. 2 db SSD-vel, 2 db ram-slottal már HP 255 G9-et lehet venni, 200.000 Ft alatt, de...
...ott van pl a kijelző is, esetleg kültéren. 250 nitesek az alap/általános kijelzők, a 300 nit már sokkal jobb-szebb, de bele lehet futni 350-400-ba is, meg a Lenovo Legion 5 Pro 500 nit, az oledek meg 400-600 nitesek.
A szabad térben "nem olyan felhasználóbarát", meg "nem olyan színvonalas" az egy nagyon enyhe, baráti kifejezés. Gondolj a telefonokra! 400-500-600 nitesek, és nem látod, ha rásüt a Nap. Az újabb-jobb telefonok át tudják lépni a 900-1000 nitet, az iPhone 14 Pro 2256 nitet tud, na az már látszik, Napra kitéve is.
Akkor mit akarunk a 250-300 nittől?
Ha ez alapján a 2 szempont alapján kellene gépet venni, lehet hogy a Lenovo Legion 5 Pro maradna az egyetlen lehetőség.
De nem csak ez a 2 szempont van.
kb megőrülsz, mire minden tipust végignyálazol -
veterán
válasz Vladislav #176534 üzenetére
Az oled kijelző tényleg szép, de fényes, kültéren nem fogod rendesen látni a tükröződés miatt. HP-nak is van Envy 15-öse oleddel, emészthető áron. Az igazán szép oledek a 4k-sok, de azok drágák, más liga.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Vladislav #176530 üzenetére
Mindenképp maradjunk a témánál.
A 250 nites 15 wattosat a másik gyártó 250 nites 15 wattosával hasonlítsuk össze, a sokszáz nites 45 wattost pedig a másik gyártó sokszáz nites 45 wattosával.
Egyik gyártót sem rangsorolom a másik alá vagy fölé, csak 2 teljesen eltérő (teljesítményű/kijelzőjű/árú) gépet említettél meg, miközben mindkettőnek vannak a másik gyártónál hasonló teljesítményű/árú modelljei.
Aztán utána lehet arról elmélkedni, hogy a kb hasonló riválisok között melyiknek jobb az anyaga, vagy tartósabb a billentyűje, stb. -
veterán
válasz Vladislav #176523 üzenetére
Szia,
nem egy ligában játszik a 2 gép, másfajta proci, más kijelző, másfélszeres ár, hasztalan az összehasonlítás is.
Annak a Thinkpadnak valamelyik ASUS EXPERTBOOK a párja, hasonló árban, hasonló belsőségekkel, 15 wattos procival, alap kijelzővel.A 360ezres Zenbook Pro-ban 45 wattos proci van, sokkal jobb kijelzővel, nagyobb akkuval, stb stb. Ennek is van Lenovo megfelelője (meg biztosan van Dell is meg Acer is, stb stb),
úgy hívják hogy Lenovo Ideapad 5 Pro 16, árukeresőn 82SN00BXHV, és ezzel már lesz értelme az összehasonlításnak, lehet vitázni hogy melyik miért jobb vagy rosszabb.Opel Corsát VW Polóval illik összehasonlítani, nem pedig Jettával vagy Passattal.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Vladislav #55439 üzenetére
A listával ne foglalkozz az csak max iránymutatásnak jó, hogy egy kártya milyen helyen lehet kb, de semmi több. Nekem a gépemen a 3537-nél a játékok nagy része szaggat még lebutítva is. Az új COD részek meg sehogy sem mennek.
Acer és Asus ebben az alsó kategóriában nagyon gyenge, minőség és hűtés egyaránt nem elfogadható, max ha évente cserélsz gépet esetleg bevállalnám, amúgy nem.
A Lenovo pedig azért ajánlott mert ha gyengébb is a gép hardveresen, strapabírás, hűtés, minőség terén jobb mint a többi.
-
Tikakukac
titán
válasz Vladislav #55441 üzenetére
1. Az a lista max iránynak jó, másra nem.
2. Lehet erősebb az Acer, de tudok neked olyat mondani aki az eggyel előzőnek beverte a kijelzőjét, annyira felhúzta a 3. gariztatás után 2 hónap alatt.Nos, eldöntheted akkor melyik lesz a tuti, és miért mondok G500-at.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz Vladislav #55429 üzenetére
Hello
Amik félkövérrel vannak azokból inkább egyiket sem, főleg azt nem értem, hogy az Asus a 8670-el bekerült a listádba, de a többi ilyennel már nem.
Igazából egyik gép sem játékra való nagyon, nekem a 3537-es Dell van 8670-el és nem kell tőle sokat várni, inkább 3-4 éves játékokra mondanám, hogy nagy kompromisszumokkal játszhatóan elviszi. Új játékoknál már akkora a kompromisszum szerinte, hogy nem érdemes játszani vele, de ez saját belátás mindenkinél.
Total Warhoz elvben elég a gép, bár gondolom ott is egy nagyobb csata jelenet több száz fős sereggel stb gondolom megfogja néha.COD-ból melyik verzió? Nem mindegy azért...
A lenovo vagy Dell gépekből válogass szerintem.
(Amúgy ha nem lényeges a súly, hordozhatóság akkor miért nem asztaliban gondolkodsz? 170-ből ki lehet hozni házzal mindennel együtt gépet ami porba alázza ezeket)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Renault, Dacia topik
- PR-Telecom
- OpenMediaVault
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest