Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Laptopot tervezek venni a közeljövőben. Egyelőre semmi konkrétumot nem tudok, és csak azt szeretném kérdezni hogy 4K HDR videok lejátszásához (TV-re) milyen CPU + videókártya páros kell bele minimum, hogy tuti ne akadjon?
Köszi.
-
Tikakukac
titán
-
maxima
tag
válasz Tikakukac #147695 üzenetére
Szia !
Pl? Tényleg érdekel.
HP ProBook 450 G5-öt néztem ki magamnak és ez is meg
a hasonló kategóriájú laptopok mindegyikénél csak U-s
procit láttam. Lehet hogy nem jól figyeltem?Azért kérdezem mert olykor előfordul nálam komplett
disztró rebuild ami jobb lenne ha nem csigatempóban fordulna.Üdv.
-
petymeg
addikt
Üdv!
Idősebb hölgynek keresek webes böngészésre, videos messengerre és mozizásra 2 az 1-ben tabletet 10-12 collost. Fontos, hogy legyen billentyűzet. Droidosra gondoltam, mert a telefonja is droidos, így ismerős lesz a felület, meg a beállítások stb. 100-150 ezerért. Mi van jelenleg ami ajánlható ezekkel a paraméterekkel? Én csak a Lenovo Yogat találtam.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Khelben
nagyúr
válasz GIJoe #147684 üzenetére
T440-nél jobbat nem kapsz ennyiért. Se erősebbet. Nvme SSD még most is ritka, nem hogy 2-3 éves gépekben. 4K vágáshoz meg asztali gép kell, abból is valami erősebb fajta.
(#147685) VMatteo : kicsit irreálisak az igények. Ennyi pénzből garanciaidő+1 napot lehet előre tervezni. Acer Aspire 5-öt kapsz ennyiért, fullhd ips-sel, i5+mx150 kiépítésben, ez a max, amit ki lehet hozni.
(#147686) instantwater : virtuális gépet nem lehet U-s processzoron futtatni. Vagyis lehet, csak elhullik a hajad közben. Az erős gép sosem kicsi és sosem fog 6 órát menni akkuról. Szóval ez így nem fog menni. 250-ből kapsz HP Zbook 15-öt használtan, azon elmegy a virtualizáció, de nem kicsi és nem megy 6 órát akkuról sem.
(#147688) krisz77: jók a Dellek, a HP 8570p-t is felveheted a listába.
[ Szerkesztve ]
-
krisz77
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most a napokba
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
80000ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) yutobe filmezés böngéazés kisebb játékokra(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Gta 4 közepes beáálitás
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?Képátló 14 vagy15.6 1600x900 ha kisebb a felbontás az se baj(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem nagyon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 250gb tárhely legyen benne és minimum 4gb ram meghajtó nem fontos(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) csak olyan laptop érdekelne nagyon amibe Intel hd 4600 vga van és jó legyen az anyag használata meg a hütése
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Jó a használt is
-
addikt
válasz instantwater #147686 üzenetére
A FullHD felbontás kimaradt...
-
addikt
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Néhány hónap múlva, tavasz környékén. Egyelőre nézelődök.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250.000 Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Programozás, alkalmanként virtualboxban linux, (de lehet, hogy windows vagy OSX is), netezés sok füllel, youtube, stb.
A cél, hogy sokat bírjon az akku, ne kelljen 2-3 óránként töltőre dugni. Jó lenne minimum 4-6 órás működés.
Mindemellett erős, gyors is legyen.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
No games.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" a könnyű hordozhatóság miatt. 13.3 már kicsi, kényelmetlen. 15.6 túl nagy.
Csak IPS. Matt, vagy fényes mindegy, csak normális színtartománnyal rendelkezzen, ne sírjam el magam, ha megnyitok egy fotót.
FONTOS, hogy 100% alatti fényerőn is flicker-free maradjon. Leginkább PWM mentes, vagy olyan magas frekvenciás PWMes, ami nem zavaró, mert nagyon érzékeny a szemem a PWMre.
Az abszolút ideális kijelző az mondjuk olyan mint egy macbook pro-é, de az almás méregdrága, és gyenge hardvere van.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi szinten hordoznám laptop hátizsákban. Használnám vonaton, repülőn.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux Mintet, Elementaryt, vagy más Ubuntu alapú linuxot futtatnék, így olyan hardver kell ami linux-barát.
A fentiek miatt a gyári előtelepített OS mindegy.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 256 GB SSD, esetleg egy SSD kompatibilis extra WWAN port másodlagos meghajtónak.
Ram legalább 8 GB, de lehessen bővíteni később 16ra, de lehet egyből 16 GB rammal szerelt is.
Optika nem kell. Évek óta nem láttam lemezt. Inkább legyen vékony.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI mindenképp, de ez ma már alap.
Jó lenne egy USB-c, de nem dealbreaker.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Ami nekem kell az újonan kb a rászánt összegközel duplája, így tökéletes lesz a használt is, de mindenképp 1-2-3 év garis.Amiket nézegettem, az Dell Latitude 7480/90, és Lenovo Thinkpad T470/80.
Viszont a tesztekben mindkettőről azt írják, hogy átlag alatti a kijelző fényereje, és a Delleknek típushibája, hogy alacsony fényerőn valami tekercs sípolás (angolul coil whine) hallatszik.
Az én fülem elég érzékeny a magas frekveciákra, így ez kizáró ok lenne.A Dell szimpatikus lenne, mert használtan elég hosszú garival szokták árulni, viszont a Lenovoból jellemzőbb, a nagyon rövid gari a használt modelleknél, és olvastam, hogy a garijuk nem túl jó, de lehet, hogy csak a konzumer modelleknél.
Érdemes i5 8th gent venni, vagy egy 4 magos 6-7 gen i5/i7 jobb? (Cserébe sokkal többet fogyaszt.)
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Meghalt a 6 éves lapotopom, emiatt keresek újat, minél hamarabb.
-Otthoni felhasználásra, 15collost, hordozhatóság nem szempont, így az akku idő sem.
-Lehetőleg matt kijelzőset szeretnék, minél jobb beépített videókártyával.
-Memória minél több kellene, ssd nem fontos, de itt rugalmas vagyok.
-Free dos lenne a legmegfelelőbb,
-valamint csak új gép jöhet szóba, itthoni garanciával. Legjobban dell, lenovo, hp vonal amiről választanék, de ez sem szentírás.
-felhasználás jellege netezés, filmezés, semmi 4k videó vágás, viszont a lehető legtovább tervezek a géppel.
-A keret 200e ft, van most valami, ami ezek alapján jó vételnek számít?[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
GIJoe
addikt
(1) Idén, de ha érdemes várni vmi BB-re, ok
(2) A gépre szánt összeg forintban? 80-100E
(3) irodai programok,internet, multimédia, video kódolás
(4) 720p bőven elég nekem, (öregszem szarabb a szemem)
(5) 14-15" ha lehet matt ok, ne villogjon csökkentett fényerőn mint a t440em (villodzasmentes ha lehet)
(6) Ritkan hordozom...
(7) OP mind1
(8) tarhely: nve ssd (x4 ha lehet) + sata nagy lassu normal hddnek, optika mind1
(9) minimum usb3, vmi Nvidia cudas vga jó lenne, ha kikapcsolható váltható, ne főjön meg, meg ne zabáljon..
(10) használt üzleti mindenképp, most t440 i5 van, vicc hogy a lassan 5 éves telefonom hevc4k videója kiakasztja (eddig csak thinkpad volt, de ha ott erre a gatyám rámenne...) -
Khelben
nagyúr
válasz jesus_alfa #147676 üzenetére
HP Probook 440-450 körül keresgélnék a helyedben.
(#147679) zmilaner : laptopszalonnál múlt héten még voltak HP Elitebook 850-ek fullhd-val, az jó választás lehet.
(#147681) gOldie: 200-ért nem kapsz ilyen gépet. Esetleg az Acer Aspire 5, de az is csak az ips kijelző miatt. Az üzleti vs konzumer összehasonlításra neten találsz egy csomó cikket. Strapabírás, felhasznált anyagok, megbízhatóság, támogatás, szerelhetőség, alkatrészellátás a fő szempontok.
(#147682) Tannhauser : HP 15 de lehet hogy olcsóbb lenne windows nélkül és aprón venni hozzá wint 10-15k körül.
[ Szerkesztve ]
-
Tannhauser
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?-
Karácsonyi ajándék lesz családtagnak.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-150 000(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, netezés (Gmail, Facebook...), kevés YouTube.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Legalább 14", de minél nagyobb, annál jobb.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Házon belül lesz csak hurcolászva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD jó lenne, de nem létszükséglet.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban újat szeretnék, de esetlkeg meggyőzhető vagyok használtról is. -
gOldie
tag
Ha lejjebb akarok menni, hogy inkább 200e-re hasonlítson az ár, mint 250e fölött legyen, akkor mi lenne a jó választás, ugyanezekre a feltételekre?
1) 1-2 héten belül
(2) ~200e Ft
(3) Alap tervező programok, pl sketchup
(4) játék nuku
(5) ha belefér az árba, kellene az IPS, esetleg touch-screen, 14 max 15 zoll
(6) heti-napi szinten hordozva lenne
(7) jó lenne látni ajánlatot Windowssal és anélkül is, hogy mennyi az árkülönbség.
(8) SSDvel kellene elég a 120GB, RAM: 8GB
(9) proci jó lenne minimum i5 8th gen, videókártya szerintem fölösleges külön
(10) legyen inkább új gép, mint használt (bár nincs kizárva a használt sem)Ha a lenovókat a szörnyű garancia miatt kizárom akkor:
acer nitro 5
esetleg
hp 14Ha jól értem ezek consumer laptopok és nem business, mint a korábban ajánlott probook. Mi a különbség? Strapabíróság? Vagy milyen szempontok miatt éri meg a +50e Ft a HP probook javára?
köszönöm ismét
Boldi
-
zmilaner
tag
Sziasztok! Lassan lecserélném a még anno egyetemre vásárolt Lenovo G580 notebookot, ma már csak kb. TV helyettesítésre kell (youtube, twitch, sorozatok) + néha Office programok.
(1) 1-2 héten belül
(2) Max 150k de egy olcsóbb használt tökéletesen megfelel.
(3) Netes tartalomfogyasztás - youtube, twitch, sorozatok, filmek, napi 2-3 órát menne csak a gép.
(4) Játékra van asztali, a CSGO meg még a mosógépen is elfut
(5) 15.6", FullHD, ha lehet akkor matt ha nem hát nem.
(6) Ritkán mozdulna ki otthonról a gép, az utaztatás nem szempont nálam.
(7) Windows/semmilyen, van kulcsom
(8) Optikai meghajtóra nincs szükség, SSD előny, csak a rendszernek kell, HDD 500GB+
(9) nincs
(10) A gép "szerepe" miatt használtat preferálok, de ha van kihagyhatatlan ajánlat az újak között az is érdekel.Köszönöm!
-
őstag
válasz dane02 #147675 üzenetére
Ha 1000-szer van áramszünet, és csak 1mp-re megy el, vagy még annyira sem, akkor 1000-szer annyi idővel megy el a tápegységből az energiaszint. Ha egy bizonyos X % alá esik a szint, akkor kezdi el visszatölteni. Profibbaknál ez beállítható mint notebookoknál, hogy pl. csak 60%-nál kezdjen el visszatölteni.
Ha pl. 4630-szor volt áramszünet, de mégsem érte el még így sem az 59%-ot, nem fog visszatölteni.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
jesus_alfa
újonc
Sziasztok!
Alább latható az összes válaszom, remelem ebben az árkategóriában nincsenek túl nagy elvárásaim a gép kapacitását illetően
Előre is köszönöm a segítséget!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2018 november
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200-270 ezer Ft
(3) Felhasználás? Irodai programok, fotószerkesztés, hobbi és munka szintjén
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra? Heartstone
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14.0-15.6 (még bírjam könnyen hordozni), matt, TN és IPS egyaránt megfelelő
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Gyakran használnám utazás közben is.
(7) Operációs rendszer? Windows, Linux
(8) Tárhely mérete és típusa, memória mennyisége? Leginkább Photoshop, Illustrator és InDesign programokat szeretnék használni a laptopon, amihez kell a nagy tárhely, pl 1000 GB-os HDD, de a gyorsaság is fontos, de az SSD-n kisebb a tárhely kapacitása, (ezesetben külső háttértárolón tartanám a dolgokat). RAM minimum 4 GB, de inkább 8 GB lenne megfelelő.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (HDMI)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új laptop -
őstag
-
Dr.Alibi
újonc
Sziasztok! Én gamingre keresek elsősorban laptopot!
Árban olyan 3-400e között.
Asus, Dell és Lenovo márkákban gondolkodom!
Tanácsot kérnék leginkább, hogy ki melyik márkát ajánlja? Illetve mi a tapasztalat elsősorban tartósság szempontjából!amiket eddig kinéztem:
Lenovo Legion y530
Dell G5 5587
Asus TUF 505[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Segítséget szeretnék kérni a következő feltételekkel:
(1) Mostanában venném
(2) 130-140k
(3) Csak irodai programok, netezés, youtube. Semmilyen óriás hardverigényes program nem lesz (PS, játék, 3D)
(4) Nincs játék
(5) Jó lenne egy FHD IPS, nem tudom nem álmodok-e nagyot ebben az árkategóriában.
(6) Havi 1-2x lenne hordozva
(7) Win10
(8) Szeretnék SSD-t, illetve min. 4GB RAM-ot, ami nem lenne baj, ha bővíthető lenne majd. Ha az SSD-t külön kell megvenni, nem baj.
(9) HDMI jó volna.
(10) Új lenne elsődlegesen, de jó a használt, de garis is, de csak megbízható helyről kérnék ajánlatot.Köszönöm szépen!
-
dane02
lelkes újonc
válasz Khelben #147668 üzenetére
Értem, hogy hogyan működik, csak azt akartam kihozni ebből, hogy ha egy pillanatra megy el az áram, akkor nem kezd merülni, ugye? Tehát ha egy nap van mondjuk 5-10 ilyen tizedmásodpercnyi kimaradás, akkor nyugodtan lehet használni tovább a gépet, mert egyrészt nem indul újra a gép, másrészt nem kell visszatöltenie a cuccnak, mert nem merül le.
Még egyszerűbben: addig merül a cucc, amíg nincs áram ugye? (mármint a felhasználási idején belül )[ Szerkesztve ]
-
dane02
lelkes újonc
válasz weiss #147663 üzenetére
Ja, valamit nem tettem hozzá, vagyis nem úgy fogalmaztam meg, ahogy akartam:
Tehát akkor elvileg, ha mondjuk valakinél elmegy az áram, akkor pl 10 percig használhatja tovább a gépet és menthet mindent. Közben megy le az idő és láthatod, hogy mennyi van hátra.
Ha nálam kb egy tizedmásodperc erejéig szünetel, akkor ugyanúgy megy tovább, de ilyenkor nem kezd el lepörögni az a 10 perc, ugye? Mert csak egy villanásnyira ment el. -
Brandynew
őstag
válasz dane02 #147660 üzenetére
dane02: ezek az oldalak általában úgy működnek, hogy globálisan kezelik az értékeléseket valamennyi azonos szériájú típusnál. Tehát pl. a HP 250-ből kapható kb. 200-300-féle variáció (különböző processzorok, RAM, VGA, háttértárak stb.), és egy folyamban egyesítik a hozzászólásokat.
Na és az ilyen árukereső meg hasonló oldalakról kik vásárolnak? Azok, akiknek fingjuk nincs róla, és megveszik azt, amelyik jól néz ki, vagy amelyik a legolcsóbb, vagy szerintük a legjobb. És így kerülnek felhasználókhoz Pentium/Celeron/AMD processzoral szerelt HP 250-ek, amelyeknek a teljesítménye nem nagyobb egy középkategóriás okostelefonénál.
A HP 250 jó gép, hidd csak el.
-
válasz dane02 #147662 üzenetére
Úgy láttam egy videón, hogy a képernyőn felugrik (vagy nekünk kell felhozni) egy kis szövegdoboz, amiben ki van írva, hogy még meddig lehet használni áramkimaradás közben a gépet.
Csak akkor, ha össze van kötve a géppel USB-n vagy régebbi UPS-nél soros porton.
Tehát ha mondjuk óránként vagy pár óránként egyszer megy el villanásnyi időre az áram, akkor tudok szakadatlanul dolgozni tovább?
Igen, de lehet először egy normális táppal kellene próbálkoznod.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
dane02
lelkes újonc
válasz Tikakukac #147661 üzenetére
Na de arra még mindig nem kaptam választ, hogy ez a szünetmentes cucc akkor hogyan is működik? Mint mondtam, itt nem elmegy az áram percekre vagy 1 órára, hanem csak villanásig. Pl a tévére nincs is hatással, mert megy tovább. De a gép újraindul és lassan már felrobban szegény ettől. Egyre zajosabb is, mióta ez van, nehezen dolgozik. Egy ilyen szünetmentessel hogyan menne? Úgy láttam egy videón, hogy a képernyőn felugrik (vagy nekünk kell felhozni) egy kis szövegdoboz, amiben ki van írva, hogy még meddig lehet használni áramkimaradás közben a gépet. Ha csak villanásnyi időre megy el, akkor nem fog lejárni az a kb 10 perc, amit bír a cucc? Tehát ha mondjuk óránként vagy pár óránként egyszer megy el villanásnyi időre az áram, akkor tudok szakadatlanul dolgozni tovább?
-
Tikakukac
titán
válasz dane02 #147660 üzenetére
Az teljesen jó akkor. Az a gép eleve indul mondjuk egy 3/5-ről. Mert annyiba is kerül, mint egy fél gép. Akkor ez korrekt.
Az internetes értékelések pedig továbbra is minden okosan forgatandók. Aminél meg csak pontozni kell főleg. Láttam már 100.000 vett facebook lájkot is, nem sokkal másabb a csillagozás sem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Gabbbb
senior tag
Építész szakot akármilyen i3 alapú géppel is el lehet végezni, még most is. Integrált Intel vga is elég. Archicad addig tolerálható, amíg csak iskolai projektekre használod, végzősként is. 8 giga ram az legyen, SSD is erősen ajánlott, gép hűtése is számít, mert renderelni is kell, nagyjából ennyi.
-
Khelben
nagyúr
válasz goku888 #147654 üzenetére
5-6 évre nem tudsz gépet venni, főleg nem játékosat és főleg nem 300-ból. A 300k-s gépeken már most sem megy el minden játék és ezek konzumer gépek, garanciaidő+1 nap a tervezett élettartamuk.
(#147651) dane02: Ha már eljutottál eddig a topicig, mi lenne, ha olyanokra hallgatnál, akik már láttak ilyen gépet és valamennyire otthonosan mozognak a laptopok között, nem pedig olyanokra, akik megveszik a pentiumos csodát és ha hazaérve nem fut rajta a legújabb játék 4k-ban maxon, akkor lefikázzák, hogy lassú?
A HP 250 i3-mal megfelel alapfelhasználásra: netezés, filmnézés, irodai programok. Nyilván nem lehet rajta játszani, videót vágni, programozni és brutális photoshop effekteket készíteni. De megnyugtatlak, egyik 130k-s gépen sem lehet.
Viszont a HP normális anyagokból van, össze van rakva tisztességesen és áll mögötte egy megbízható garancia.[ Szerkesztve ]
-
krisz77
tag
sziasztok szerintetek 3 laptop közül melyik a legjobb hp 640 g1 lenovo thinkpad L440 lenovo thinkpad T440p?
-
goku888
tag
Sziasztok
Játékra szeretnék venni notebookot első sorban olyan érdekelne amin azért 5-6 év múlva is el mennek játékok még ha full grafikán nem is 250-300 ezrem lenne rá nem tudom ebben az árkategóriában létezik ilyen gép.Téma összefoglalót elolvastam
-
Tikakukac
titán
válasz dane02 #147651 üzenetére
Szögezzük le: az Árukeresőn található leírás után én már kontaktoltam ügyféllel/vásárlóval.
Volt, akinek nem volt fent NV driver és az integrált miatt volt a játékokban 10fps-e. Beírta amit gondolt, csókolom. Igaz, hogy a gépet csak fel kellett volna telepíteni rendesen, de nem.
Volt olyan, akinek a windows 3 napig frissített és akasztotta a gépét, nem bírta kikapcsolni stb. Ez sem a gép gondja volt.
Megesett, hogy a víruskergető megbolondult és generált 40%-os procihasználatot, emiatt 2,5 óra után az akku behalt.
Végtelenig bírom írni a sorokat. Ha szerinted ez így deal, legyen. Meg csillagozás és ilyenek. Ha tudsz jobbat ennyiért, hallgatom
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dane02
lelkes újonc
válasz Tikakukac #147650 üzenetére
Nem én írom, hogy lassú. Csak egy példát mondtam, hogy pl ezt is láttam már laptopok alatt, amiben egyetértettek a használóik. Szóval azt akartam mondani ezzel, hogy a HP 250-es 3 csillagos. És még a 4 csillagosakat is ha végigolvasom, általában sok hibáról írnak. Ezért nekem a HP 250-es kicsit gyanús, ha szabad ilyet mondani. De minden laptopnál mást írnak, ha van miről írni az embereknek. Valami lassú, valaminek gyenge a képernyője (felbontásban), vagy aksi, vagy ez, vagy az.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz dane02 #147649 üzenetére
Definiáld lassú. Meg ha már itt vagyunk: melyik része lassú és miben? 8K-s RED anyagok vágása nem megy vagy épp sikerült win frissítés közben valakinek ezt kihoznia?
Elég vad konfigokon jól érzem magam. Pedig én aprítom ám a multitaskot rendesen.
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Az előtelepített windowsnak nem kellene legalább egy matricának lennie a laptopon, vagy az már régen volt?
Üdv:
István -
bugybi
csendes tag
Sziasztok 120ezer lenne egy főleg csak netre meg képnézegetésre filmnézésre alkalmas laptopra mit ajánlotok
-
d@minator
addikt
válasz Khelben #147619 üzenetére
Táskában lesz tehát annyira nem kell, hogy strapabíró legyen de azért egy táskát ért ütéstől még maradjon egyben. :-) Tudom, hogy egyik laptop sem bír sokat. Elitebook kijelzőt is láttam elrepedni fedlapot ért ütéstől.
A HP Probook árban még talán beleférhet.
Az Acer 515-51G (te ajánlottad korábban) előnye, hogy SSD és HDD is megy bele egyszerre és a 8250U ill. a 8550U 4 mag 8 szálas.Viszont amire érdemes figyelni, hogy MX150-hez van IPS kijelző és MX130-hoz nem igazán.
Az ACER Nitro 5 érdekessége, hogy ugyanazon specifikációkkal jóval nehezebb, mint az 515-51G. Nem lehet esetleg, hogy masszívabb is?(#147620) Mikulásbá: Ez egy nagyszerű ötlet és olcsó! Már pont hozzákezdtem méregdrága laptop táskákat nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
nash2
tag
Sziasztok,
Meglévő T420-asomat szeretném lecserélni, lehetőségem van T430-ra vagy T440-re váltani. A fő szempont a minőség és a megbízhatóság. Melyik lenne a jobb választás a kettő közül ? Esetleg Dell vagy HP vonalon van valamilyen hasonló használt üzleti alternatíva 80e-ig ?
Köszönöm !
Nash
-
Tikakukac
titán
válasz -szabi- #147581 üzenetére
Nagyjából ez a téma sajnos ennyiért.
Pirosat én nem tudok, legalábbis olyat nem amit mernék is venni
Brandynew: Van, ahol 1-es fokozat a minimum és nem kapcsol le sohasem. Van, ahol ki-be kapcsolgat. Változó melyik a jobb. Ami elbír passzívan mondjuk filmet és egyéb alacsony terhelést, ott utóbbi jobb. A 840 pölö tudta alapból, x230 csak utólag bizgerálva.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Az normális, hogy az Acer A515 ventilátorának van egy viszonylag jól hallható hangja üresjáratban is? Pl. a Dell 7559 hozzá képest teljesen néma.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz chef69 #147626 üzenetére
Hát több megoldás is van, lehet asztali pc itx méretben, vagy ha nem riadsz vissza az újtól, akkor esetleg egy amlogicos mini gép, mondjuk minix neo u9, fuss egy kört a topikjában, hogy jó-e néked ez mindenre.
Vagy várunk szeretettel a mini itx topikban.
Vagy ha mindenáron laptop kell, akkor én néznék a helyedben használt üzletit, 100k-ból ki is jön 2 darab erre a felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
csakb
őstag
válasz dane02 #147618 üzenetére
Igen, az ilyen ingásokat teljesen jól kiegyenlítik a UPS-ek. Nekem az APC, Eaton gyártmányokkal jók a tapasztalataim.
Ha meg hosszabb a kimaradás, és van USB-s kommunikáció a szünetmentessel, akkor gyári szoftverrel be lehet állítani, hogy bizonyos töltöttségi szint alatt magától leálljon a gép. -
chef69
tag
válasz Khelben #147625 üzenetére
Pénzt azért nem írta , mert nem tudom mennyit kellene rászánni. Még igazából azt sem, hogy mit keressek. Azért ezt a topicot választotta , mert most laptopunk van...
Barebone-ról még nem is hallottam 🙄 ezért is írtam, hogy nem ragaszkodok a laptophoz, ha tud valaki erre a felhasználásra jobb megoldást, örömmel fogadom az ötleteket! -
-szabi-
addikt
Az is válasz ha nem lehetséges...
-
chef69
tag
válasz chef69 #147594 üzenetére
Szia mégegyszer!
Előző kérdésemre tudnátok valamit mondani? Összefoglaló pontjait nem tudom úgy kitólteni, hogy lefedje az igényeinek sajnos. Ha ennek ellenére tudna valaki válaszolni nagyon jól esne! Vagy legalább azt, hogy mit és merre keresgéljek!
Mégegyszer köszönöm! -
nagyúr
válasz Khelben #147619 üzenetére
"Vigyázni kell a gépekre, ez ilyen." +1
Ez úgy általánosságban is így kellene lennie,de itt különösen igaz,ezek érzékeny gépek-kivéve a külön spéci strapa gépek.
d@minator : Én sokat bicajozok,hátizsákban a laptop.Lett már füstös pár gépem a nyomódás miatt,de ütődés is akadt.Így oldottam meg egy kicsit erősebb védelmet : [link]
Kis rajztáblák közé megy a gép,még van ott egy párnázott válaszfal is,még a gép is be van csomagolva bubis zacsiba.Így már bátrabban lehet hordozni.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz d@minator #147616 üzenetére
Ennyiért nem fogsz különösebben strapabíró gépet kapni, az jóval feljebb kezdődik. Olyan meg nem is nagyon van, ami ütődéseknek ellenáll. De egy HP Probook 450 biztosan strapabíróbb az Asus X-nél. Ha a horpadás és a törés a szempont, akkor meg Panasonic Toughbook, de az megint csak nem ez a kategória. Vigyázni kell a gépekre, ez ilyen. Én annó a 8570W-ben is kinyírtam egy kijelzőt azzal, hogy nekicsaptam véletlenül a falnak, pedig az még 5 kilós strapagép volt. Igaz, a vakolatból is lejött egy darab
[ Szerkesztve ]
-
dane02
lelkes újonc
válasz adika4444 #147615 üzenetére
Ez a szünetmentes táp hogyan működik pontosan? Jól hangzik, csak lehet, hogy egy kicsit "más értelemben" szokták használni. Itt nem olyan áramkimaradások vannak, hogy mondjuk 10-20 percre elmegy az áram, hanem egy villanás erejéig szűnik meg, aztán már vissza is jött. A villany kb csak épphogy bepislant és annyi. Ha pont akkor pislantasz, akkor észre sem veszed. De ennyi épp elég a gépnek, hogy újrainduljon. Ilyenkor a szünetmentes tápegység megóvja a gépet az újraindulástól?
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Strapabíróbb típust tudtok, mint pl. az ASUS X? Laptoptáskában sok utazást, néha ütést kell elviselnie. Így fényképek alapján a Fujitsu masszívnak tűnik de nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem törik e könnyebben egy keményebb műanyag, mint a "tejfölös doboz". A fém meg horpad. Szóval tanácstalan vagyok.
- gyakori hordozás, autóban hánykolódás stb. (táskában)
- számlás új gép
- 256GB SSD
- Windows NEM
- 15.6" matt
- tervrajzok megnyitása pdf-ben, email-re (szóval semmi extra)
- 250ezer-ig -
adika4444
addikt
válasz dane02 #147611 üzenetére
Hali!
"Mert ez a szerencsétlen állandóan újraindul
magától, mert szar az áramellátás valamiért."
Szünetmentes. Egy asztali valóban jobb mint egy laptop.
Webezgetni, én egy
HP Elitebook 8470P
gépet néznék meg. Ez egy keresős oldal, a boltban lévő több modellt is kidobja, az első kettő például jó lehet amire neked kell... Jóeséllyel túlél egy 150k-s mai gépet. Viszont ez sem halhatatlan, nekem volt vele hibám, de a bolt gyorsan és jól megoldotta, és csak egy ilyen apró hülyeség volt, hogy az egyik gomb rögzítése megadta magát a billentyűzeten.üdv, adika4444
-
Tikakukac
titán
válasz Gabbbb #147612 üzenetére
Egy x230
dane02: Ízlések és pofonok, itt tied a világ. 150k körül már kapsz 2 év garival is thinkpadet és elitebookot ha jól keresel. Pontos típus, nos, igen. Hardverapró és sok-sok-sok keresőhasználat.
-
Khelben
nagyúr
-
gOldie
tag
válasz Khelben #147607 üzenetére
Köszi, tetszik a gép.
[yoga 530]-al szemben miért jobb? Ha mondjuk a nem matt kijelzőt nem zavar, ha jól látom a lenovo is IPS.
Összeszerelés minősége, vagy a garanciális szerviz hozzáállás?Boldi
-
Tikakukac
titán
válasz dane02 #147605 üzenetére
Ezért vettem 2 hete 30 ropiért gépet. Tökéletes amire kell, ha meg szervizelni kell veszek még 4 másikat az árából.
És megy rendesen, tud 6 órát filmezéssel, van rakat port, 3.0, villbill
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
-
gOldie
tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt..
1) 1-2 héten belül
(2) ~200-250e Ft
(3) Alap tervező programok, pl sketchup
(4) játék nuku
(5) ha belefér az árba, kellene az IPS, esetleg touch-screen, 14 max 15 zoll
(6) heti-napi szinten hordozva lenne
(7) jó lenne látni ajánlatot Windowssal és anélkül is, hogy mennyi az árkülönbség.
(8) SSDvel kellene elég a 120GB, RAM: 8GB
(9) proci jó lenne minimum i5 8th gen, videókártya szerintem fölösleges külön
(10) legyen inkább új gép, mint használt (bár nincs kizárva a használt sem)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Boldi
-
dane02
lelkes újonc
válasz Tikakukac #147604 üzenetére
Kitöltöttem ugyebár ezt a 10 kérdéses (vagy mennyi is ) kérdéssort. Egy csomó olyan kérdés is volt benne - belső dolgok -, amik re nem is gondoltam korábban. Egyrészt mondtam, hogy ezekhez nem értek, csak a nethez 😂, másrészt nem fontosak számomra.
Leírhatom leegyszerűsítve is, csak fel van tüntetve felül, hogy ki kell tölteni azt az izét. xDTehát annyi lenne a lényeg, vehessek egy laptopot 100-150-ért újonnan, ami egy-két dologban helyettesíti a PC-met. (Mert ez a szerencsétlen állandóan újraindul magától, mert szar az áramellátás valamiért. Nem részletezem, mert hosszú lenne és nem vagyok villanyszerelő. ) Jó lenne, ha a laptop netezésre kiváló lenne. Nem kell, hogy bírjon 1-2 megás letöltési sebességet, vagy 8-10 oldalt egyszerre szakadozás nélkül, csak a megnyitott oldalon reagáljon azonnal mindenre. Lehetőleg ne 2-3 óra legyen az üzemidő, és ne kelljen vele szervizbe járni/kidobni 1-2 év után, mert hosszú távra terveznék vele.
És ezért is bosszantó kicsit, hogy kőkorszaki dolgokat akar az ember, mégis brutál árakról beszélünk. Én meg nem akarok olyan gépet, amire azt mondják, hogy ez elég jó lesz, de épphogy csak ellátja a feladatát, és köhögni kezd pár hónap után, mert nem bírja. O.o
Ez olyan, mintha lélegezni akarnál, de ehhez is 24 órában kellene dolgoznod mindennap. Ha enni is akarsz, meg lakni valahol, akkor félistennek kell lenned. Ugyanez van laptopban is. -
dane02
lelkes újonc
válasz Dhampir #147602 üzenetére
Ne értsd félre. Bőven lenne pénzem sokkal komolyabb gépre is. De sajnálok kiadni százezreket egy laptopra, ami alap funkciókat hivatott ellátni, alap oldalak böngészésére van megvéve, és mégis iszonyat pénzt visz el... És ami a fő probléma, hogy csak rosszat hallok a laptopokról. Egymás után mennek tönkre, szerviz hónapokig, aztán megint tönkremegy, stb.
-
Tikakukac
titán
válasz dane02 #147600 üzenetére
A társadalmi olló van hatalmasra nyitva. Van az a réteg, akinek a 100k is sok és van az, akinek a 300k is csak egy szám, nem számít mekkora is.
Ezért vannak ezek a fura kettős érzések itt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest