Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Fűtés kérdésben fordulnék hozzátok. Érdemes a nyári hűtés szezon után kitisztítani a készüléket fűtés előtt vagy nagy problémát ez nem okoz?
Kb 2-3 hetet ment összesen nyáron, most nem volt olyan veszett nyár, szép tisztának tűnik szemre minden, de hát persze nem csak a szemnek kell hinni klímák esetében
Napelem van, van egy kis plusz, így néha néha használnám kiegészítésnek apránként de nem folyamatosan.
Mit gondoltok? -
ftamas0201
senior tag
válasz fecke78 #69573 üzenetére
Én a régi on/off klímámat helyben eladtam jelképes összegért (30k), nekem nem foglalja a helyet, és az új tulaj is örül neki, mert egyébként nem tehetik meg, hogy 300-500k-ért klímát vásárolgatni szereléssel együtt. Én mondtam a klímásomnak, hogy ha tud valakit esetleg akkor szóljon, még tárolgatom pár hétig, ha nem akkor én is kukáztam volna, 2 hétre rá hívott is hogy megadnák érte a 30-at és örülnek is neki.
Ha működőképes akkor szerintem futhatsz egy ilyen kört simán, mert mindig van akit érdekelhet, persze nem szabad a világ pénzét elkérni érte és akkor nem marad az emberen ha úgyis a hulladék udvaron gondolkodik[ Szerkesztve ]
-
-
ftamas0201
senior tag
válasz sakal83 #68576 üzenetére
Építőiparban melózok, pont ott voltam mikor egy bazi nagy LG hőszivattyút állítottak üzembe. Ráadásul felrakták konzolokra a falra a kis hely miatt, valami őrületes hangja volt kint. Belül mennyezet és oldalfal csövezésbe tolta a hideget vagy épp a meleget, mindkét üzemet lepróbálták, őrületesen hűtött és fűtött. Viszont a kültéri nagyon hangos volt. Hogy mekkora teljesítményű volt azt nem tudom, két ventilátoros volt és szép magas, nehéz kültéri volt. Kb 140m2 házat szolgál ki a mai napig, ez volt kb 6 éve. Puffer tartály volt belül meg a padláson is valami gépészet neki de sokat nem tudtam leskelődni meg kérdezősködni mert kicsit elszállt emberek szerelték, magasabb lovon ülve, ilyenekkel én meg elvből se állok szóba.
-
ftamas0201
senior tag
válasz TeeJay #68252 üzenetére
Ezért is említettem hogy a gree CX már nem enged ventilátor sebességet állítani és ahogy mondod ha a közelébe mész jelentősen hidegebbet tol be mint amúgy szükség lenne, és valóban hatékonyan teszi a dolgát. Elhiszem hogy sok járt már a kezed között és el is ismerem viszont általánosítani nem lehet, ezt mondom két év tapasztalatából ezzel a klímával kapcsolatosan
-
ftamas0201
senior tag
válasz TeeJay #68235 üzenetére
Ne haragudj, nem szeretnék bele vau-vau, csak pontosítani a kínai részről tett állítást, mert ebben a formában nem teljesen okés a szitu a véleményem szerint. Még egyszer mondom, nem vitatkozni akarok és nem beléd kötni, kérlek ne vedd bántásnak.
Én sokszor használom a gree comfort x-et párátlanításra nálam, nyáron sokszor magas.
Ventilátor sebességet ahogy mondod nem enged állítani, beállítja az egyes fokozatot és úgy megy. Hőfokot viszont tudsz állítani, és le is áll ha úgy érzi hogy elérte ezt a hőfokot az említett túlhűtés elkerülése érdekében.
Hűtés és párátlanítás között nálam sok a különbség, számszerűsítve 60% páránál simán leviszi a párátlanítás ameddig akarom de 50%-ig biztosan (persze ameddig el nem éri az adott hőfokot és le nem áll a kompresszor), hűtés ugyanebből a szempontból 1-2%-ot jelent csak. (mérem és kikísérleteztem, nem a levegőbe beszélek)
Az idén is használtam már néhány napja ezt az említett párátlanítás üzemmódot és sokat számít nagyon mert ugyan nem éreztem nagyon melegnek a levegőt de párásnak igen.
Tetőtérről van szó az írásban, télen 20-25% páratartalommal (légmosó és párásító géppel párásítva a levegőt 40%-ra) nyáron pedig 65-70% páratartalommal szóval én rengeteget használom párátlanításra. -
ftamas0201
senior tag
válasz margithid #68191 üzenetére
Hát a fisher is ugye cimkézett gép, a régebbi típusok midea belsősök, az újabbak gree belsősök. Nem sok különbséget veszek észre köztük, nekem mindkettő bőven a tűréshatáromon belül van beltérben, a kültérik is nagyjából egyformák, hűtésben abszolút nem hangosak, fűtésben már megjön kicsit a hangjuk de nem úgy kell elképzelni mintha egy traktor pötyögne a ház előtt csak szimplán kicsit magasabb a morgása a kompresszornak. De tudtommal fűtésben minden klíma picit hangosabb. (és mivel én zsákfaluban lakom, még forgalmi zaj sincs kint ami elnyomná a kültéri hangját, szóval ha kint állok se vészes hallani őket hűtésben, fűtésben valamilyen szinten azért hallhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
válasz margithid #68179 üzenetére
Nekem comfort x van 3.5kW, én alszom vele viszont van egy hallható hangja a dc motornak ami hajtja a mókuskereket. Ez ilyen egyenletes halk morális, búgás, biztosan hallottál már ilyesféle zajt. Együtt lehet vele élni igazából, csak ugye a zaj nagyon relatív dolog, mindannyiunknak más az ingerküszöbe. Én a légy gümnögésre is felkelek, és tud zavarni nagyon minden jellegű morajlás, ehhez hozzá tudtam szokni. csak neked kell tudni ezt igazából hogy mennyire vagy érzékeny a hangokra, zajokra.
-
ftamas0201
senior tag
válasz TeeJay #68155 üzenetére
Ezt osztom, én vidéken lakom kertes házban, de tetőtérben, itt is a 30 fok napközben (hiába 10 cm oldalról hungarocell, felülről 25cm gyapot) az átlaghőmérséklet ha nem több, tovább nem engedtem csak egyszer kíváncsi voltam és nem klímáztam
A sokat szidott Gree Comfort X klímám is szépen lemegy éjjel 110-120W-ig simán hűtésben, csak minimálisan tartania kell a hőfokot és csúcsszuper úgy a komfort.
Egy kis ideig én is próbáltam hogy oké akkor este klíma off és ablak kinyit, de az egyik az, hogy éjjel sem mozdul meg a nyári nagy melegben a levegő, így be sem jön semmi, hiába hogy szemben vannak az ablakok, nulla a légmozgás, másik meg a falak visszaadják a hőt így csak melegszik az épület. Okosan kell klímát használni és ki kell tapasztalni a saját igényeket, hőfokot stb. és akkor nem lesz c salódás -
ftamas0201
senior tag
Komoly áresés várható a klíma piacon
Mit szóltok ehhez? Esetleg az itt lévő telepítők ezt meg tudják erősíteni vagy cáfolni? -
ftamas0201
senior tag
válasz feco70 #59434 üzenetére
Függetlenül az alkatrészbeszerzésektől és tényleg nem kötekedésből csak érdekel a dolog és kíváncsi vagyok erre.
Mi van akkor ha garanciaidőn belül nem tudnak alkatrészt szerezni mert tegyük fel nem gyártanak már? Cserélik kompletten a meghibásodott beltérit vagy kültérit attól függően melyik a meghibásodott vagy benyögik hogy így jártál? Mert elvileg szabályok és törvények vonatkoznak a garanciális szervizelésre is, csak kérdés hogy mi lenne ilyenkor a procedúra? -
ftamas0201
senior tag
válasz szimcsi #59321 üzenetére
Esetleg egy alternatív megoldásként még működhet, hogy mikor abba akarod hagyni a hűtést, ugyanúgy hűtés üzemmódban hagyod a gépet viszont a hőfokot a távirányítón feltolod mondjuk 30 fokra. Ilyenkor a kültéri leáll, mert ugye úgy érzékeli, hogy elérte a beállított hőfokot, viszont a beltériben biztosan van minimális ventilátor fordulatszám ebben az esetben is és hagyod menni mondjuk fél órát. Ilyenkor már nem fog hűteni csak a benti ventilátor fokozat megy. Persze addig told fel a hőfokot a távirányítón hogy biztosan ne érje el azt a gép és ne kezdjen el újra hűteni
-
ftamas0201
senior tag
válasz Marci112233 #48483 üzenetére
Az én Comfort X-em nem tudja, hiába nyomom kikapcsolt állapotban a távirányítón a két gombot, nem történik semmi. Vagy ami még lehet hogy a comfort X távirányítója ilyet nem tud és a klíma meg lehet tud Kitudja, lényeg hogy én nem tudom aktiválni ezt a funkcióját, elképzelhető hogy nincs is.
-
ftamas0201
senior tag
válasz Grande Ale #48180 üzenetére
Nem lesz semmi gondja, óvatosan vissza is tudod hajtogatni, az csak a hőátadó felület, a hűtőközeg a közötte lévő csövekben van.
Létezik hűtő lamella fésű, lehet vásárolni is ilyesmit ha nagyon komolyan gondolod -
ftamas0201
senior tag
válasz waveson #48094 üzenetére
A Gree Comfort X-ről annyit tudok fűtésben, hogy mikor felszereltük télen (ekkorra szerveztem a telepítést mert nem voltak elhavazva még a szakik, egyik nap szóltam, két napra rá jött is) kb 5 fok volt kint. Fűtésen lett lepróbálva a működése, ekkor 58 fokos levegőt produkált befúvásnál. Most ez SER meg scop meg a bánat tudja még mit emlegettek itt, fogalmam nincs milyen értékekre jön ki, de durva volt látni És tényleg durván meleget is csinált itt ebben a 40m2-ben pár perc alatt. De mivel nincs fűtésen hosszútávú fűtési tapasztalatom és nem is lesz mostanában, nem tervezek ezzel fűteni, csak ennyit tudok mondani róla.
A kültéri hangja egyáltalán nem zavaró hűtésben, beltéri egyes fokozata nagyon magas, nagy helyiség előny ha oda kerül illetve a nagy belmagasság is jó, vagy pedig arduino és ventilátor fokozat leszabályzás, bár ez is csak fél megoldás, akkor már inkább más klíma, mert már szépen megkérik ennek is az árát.
Árukereső szerint már 230 a legolcsóbb ajánlat, én télen még 180ért vettem + 47.000Ft beszerelés. Nem rossz klíma, de a jótól messze van
Én megmondom az őszintét hogy kicsit csalódtam benne. A 7 éves fisher (fisher fsai-pro 122ae2) klímám simán lekörözi minden tekintetben az alsó szinten. Csak már annak is kezd zajosodni a kompresszor, fűtésben már elég daráló hangja van, elég jól remegteti az egész kültérit.
Legközelebb már én sem ezt venném. Gree-ben esetleg csak a (weblapjuk szerinti) Prestige szériákat venném már mint pl a G-tech vagy Amber royal vagy pedig átpártolnék panasonicra én is. Esetleg még a midea breezerless-t amit megnéznék hogy mit tudhat.[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
Láttam, hogy a leszabályozással kapcsolatban felmerültek kérdések gree klímákkal kapcsolatosan.
Nekem egy Gree Comfort X 3.5kW (GWH12ACC-K6DNA1D) van, konnektoros fogyasztásmérővel azt tapasztalom hogy kb 440W-ig szabályoz vissza, ez alatt lekapcsol a kültéri ha eléri a hőfokot. 22W fogyasztása van a beltérinek automata ventilátor üzemmódban ha lekapcsol a kültéri (ilyenkor a legalacsonyabb ventilátor fokozatot használja). -
ftamas0201
senior tag
válasz icetheman #47251 üzenetére
Én beállítottam ezt, próbáltam 1, 2 és 3 fokos hiszterézissel, i feelel és anélkül, ugyanazt csinálta nagyjából mindegyiken. Ez a klíma úgy tűnik ilyen. Vagy iszonyat rosszak az érzékelők benne vagy rossz a programozás de valamiért iszonyat rossz konstrukció. És nem csak itt panaszkodunk ilyesmire, nekem is úgy működik ahogy laca írja, hol így hol úgy. Nehéz megbarátkozni vele így az ilyen hibái miatt.
Azzal még együtt tudnék élni hogy ha 26 fokot akarok és annyi az eltérés hogy ezt 28nál éri el akkor beállítok 28ra aztán kész, csak az a baj ha egyszer elég hűvöset csinál és leáll a kültéri akkor viszont a 28 fok feletti hőmérsékletet megvárja és csak utána kapcsol be ami már meleg és nagy a hőingadozás. A vissza kapcsolást jól csinálja, az alsó hőmérsékletre szarik magasan. Hol alá fűt 3-4 fokot, hol le sem áll soha, nagy ritkán tartja de ez így nem a legjobb az tény. -
ftamas0201
senior tag
válasz laca500 #46906 üzenetére
Ez így van nálam is sajnos, iszonyat hogy milyen szar munkát végzett a Gree ezzel a klímával sajnos. Én is próbálom magam rábeszélni hogy ez jó, de nem mindig sikerül mikor már felidegesít A foylamatos aláhűtéstől pedig kivagyok. 28 fokra van állítva a klíma aztán 26 fok alatt kapcsol le. Nagyon rossz az érzékelése hiszterézis ide vagy oda állítva is vagy I feel be-kikapcsolva tökmindegy.. Botrányos.
-
ftamas0201
senior tag
válasz laca500 #46739 üzenetére
Szia.
Nekem is ilyen klímám van. Ha eléri a hőfokot és lekapcsol a kompresszor akkor a ventilátor is megáll. (Az más kérdés hogy iszonyat pontatlanul teszi mindezt)
De ha minimális fordulaton is de megy a kompresszor akkor a ventilátor is megy, de az is kisebb fordulatszámon. Kompresszor szabályozza a fordulatszámát ez igaz, de le is kapcsol bizonyos hőmérséklet után, szóval nem megy az állandóan, akkor a kültéri is leáll.
Amiért nálad folyamatosan mehet az talán a nagy hőterhelés a helyiségben, és ezáltal mindig mennie kell, én legalábbis erre tippelnék. Nálam tetőtéri helyiség, 30 fok is van olykor, 27 fokra állítva hűt simán 26 fokra vagy alá, ilyenkor nekem is ritkábban kapcsol le mert nagy a meleg, hiába a jó hőszigetelés. Viszont ha felteszem 28 fokra akkor már lekapcsol néha néha a kompresszor is és ezáltal a ventilátor is.
Szóval ha megy a kompresszor akkor megy a ventilátor is a hűtőközeg visszahűtése miatt.
Jól működik a klímád -
ftamas0201
senior tag
válasz snpetit #46555 üzenetére
Nem lehet hogy van egy kis pangó víz a csőben? nincs valahogy egy kicsi vissza lejtés ahol megállhat? Arról is simán el tudnám képzelni hogy csinálhat ilyet, elvileg más alkatrész ott kint nincs ami bevezethetné mert csak a gáz mozog a kültéri és a beltéri között más nem, az meg szagot nem csinál (legalábbis nem ilyet)
Esetleg egy drótot (én villanybehúzó szálat vezettem be egyszer onnan, az műanyag, nem tesz kárt semmiben ha beér) a kondenzvíz elvezető csőbe bevezethetnél nagyon óvatosan hogy nem-e fészkelt bele valami és az gátolja a víz kifolyását. Természetesen álló helyzetben a klímát ilyenkor. -
ftamas0201
senior tag
válasz snpetit #46551 üzenetére
Helló!
Van az alsó szinten egy Fisher klímám, az is kb 4 év után kezdett ilyen szagosodási dolgokat produkálni. Ott a mókuskerék volt a ludas, azon megtelepedtek a bacik, amik szabad szemmel nem nagyon voltak láthatóak, még nem volt teljesen elfeketedve a mókuskerék a baktériumoktól meg a gomba és penész vagy hasonló dolgoktól. Leszedtük a műanyag házat és a mókuskereket klímafertőtlenítő HABBAL lefújtuk jó vastagon és hagytuk állni, dolgozni 10-15 percet. Utána fertőtlenítő folyadékkal lemosattuk a habot, átfújtuk a hőcserélőt, összeraktuk, megjárattuk és azóta frankón teszi a dolgát szagtalanul.
Elképzelhető hogy nálad is hasonló dolog lehet, ez a saját tapasztalatom. -
ftamas0201
senior tag
válasz PeetR1 #46518 üzenetére
Hát ebay-en és pár külföldi webshopban találtam pcb paneleket, 300-500 euró között adják. Nekem nem érné meg azt a ~95-150 ezret rákölteni, függetlenül hogy frankó klíma, később kitudja még mi jön elő rajta. Ha meg kompresszor hibás akkor meg pláne.
Szerintem ezek már így vannak kitalálva mint minden más, akár tv, akár mosógép, tönkremegy akkor dobd ki, mert vagy nincs ki megjavítsa aki tudja is mit csinál vagy arany áron van. Modern, rohanó világ hozománya ez is sajnos... -
ftamas0201
senior tag
válasz PeetR1 #46513 üzenetére
[link]
Ezt csak úgy itt hagyom neked.
A leírásában az L5 hibakódra inverter nyák hiba a gond vagy pedig a kompresszor szorul meg a szaki szerint. A videón szereplő probléma a leírás szerint nyák hiba volt, költségéről nem tudok mit mondani, csak gondoltam ezzel hátha előrébb leszel hogy nagyjából tudod mi a probléma[ Szerkesztve ]
-
ftamas0201
senior tag
válasz TungurKnivur #45623 üzenetére
Most komolyan ennyire szemét sz*r dolgokat gyártanak már manapság?! Cserébe egy vagyonba kerül minden, de funkcionalitásban az ezer éves technika is sokkal jobb, hiába ezek a hiper szuper energiatakarékos meg mindent tudó eszközök ha egyszer használhatatlanok.
Én is 27 fokra állítottam már ma reggel, 25 fok körül kapcsolja le a kompresszort, 26.5nél már vissza. kiróbálom most 28 fokon is hogy úgy mit csinál, de ez nem normális dolog, az ember azért vesz ilyen eszközöket hogy az úgy működjön, hogy hozzá se kelljen nyúlni, kapcsolgasson szépen, azért van rajta hőfok alapú állítási lehetőség hogy ne 3-4 fokokat csaljon mert az már jelentős eltérés. ha csal még fél fokot, pont nem érdekel, de ez így már nem normális.
Tényleg bosszantó, pedig hogy örültem neki hogy milyen jól néz ki a beltéri meg tényleg szerelők is mondják hogy jók meg feltettek már ezer darabot és mindenki azt mondja milyen szuper. Hát a szépségen kívül, az tény hogy jól hűt mint a fene, de sok a negatívum mellette.. -
ftamas0201
senior tag
válasz Atomgeszi #45607 üzenetére
Köszönöm a válaszod, mondanám hogy megnyugtattál hogy én csinálok valamit rosszul de nem
A kültéri nekem nagyon halk, ezzel nincs gondom, ügyesen dolgozik, a beltérivel is megbarátkozom, az se tartom nagyon zajosnak, csakiszonyat nagy a légszállítása még kis fordulaton is és az alacsony belmagasság miatt ez nagy huzatot kavar nekem
Nem értem akkor ezt a pontatlanságot a gree-nél, mire fel a nagy hype meg reklámok meg miegymás, sok helyen dicsérik, vagy az van hogy még nem volt jól működő klímájuk és minden mindegy nekik csak jég hideg legyen bent.
Akkor az lesz hogy majd kapcsolgatom hűtés és ventilátor üzemmód között ha már azt érzem hogy lefagy a lábam, egyelőre nincs pénz cserélni, meg ezek után nem is tudom mire lehetne. Mitsura sajnos soha nem lesz pénzem, valami jó köztes megoldás kéne, lehet fisherre visszatérek majd, hátha ott még az újakban is benne van ami a 6 éves pro 3.5-es klímámban hogy a mókuskerék majdhogy nem megáll, arról nem beszélve hogy a hőfokot is sokkal pontosabban tudja.
Egyelőre még haverkodom vele aztán ha nem sikerül akkor megy anyámékhoz én meg keresek másik alternatívát, bár az idei nyarat ki kéne húzzam ezzel, fűteni nem fűtök klímával úgysem még egyelőre. -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Még a tél folyamán felújítás közben szereltettem a tetőtérbe klímát.
Az alsó szinten van egy inverteres Fisher 3.5kW és egy régi daewoo klíma ami nem inverteres csak 1-2 alkalommal van üzemben év közben.
A lényeg a tetőtéri klíma ami egy Gree Comfort X 3.5kW lett. most mivel beköszöntött a dög meleg beüzemelésre került. Hűt, fűt, mindent csinál amit kell viszont nekem vannak idegesítő jelenségei.
Leginkább én a Fishert használtam az alsó szinten ahhoz mérten alkotom ezeket a véleményeimet illetve kérdéseimet.
Az első hogy beállíthatok akármi hőfokot, iszonyatosan alá visz. Mondok egy példát, beállítok 27 fokot és lehűt 25 fok alá és ott kapcsol ki a kompresszor. Ez engem nagyon zavar mert számomra az már hideg és ugye ilyenkor csak akkor kapcsol be ha 27 fok fölé megy a hőmérséklet. ezt a határt jó lenne ha lehetne állítani bár ilyenre biztosan nincs lehetőség.
A másik ami kicsit zavar hogy a beltéri folyamatosan megy alacsony fokozaton még akkor is ha nem kell hűtenie és a kompresszor kikapcsol. A fisher ha elérte a beállított hőfokot, a beltéri mókuskerekét olyan szintre visszavette hogy éppen csak "pöfékelt" valami levegőt ha elé tettem a kezem a légterelőhöz csak akkor éreztem.
És a harmadik hogy iszonyat huzatot csinál még a legalacsonyabb fordulat is.
Ezt nem tudom meg fogom-e tudni szokni vagy mit fogok vele tenni a későbbiekben, de nagyon bosszantanak ezek a dolgok, viszont ezt most két nap használat vélemény alkotása, remélhetőleg sikerül hozzá szoknom.
Mivel tetőtér, itt elég alacsony a belmagasság, valahol 205cm körül van és olyan 40m2-es teret kell hűtenie amit meg is tesz gond nélkül csak hát furcsa a fisher után, ott teljesen jól működött mind a hőfok szabályozás, a ventilátor fordulatok meg minden.
Nem vagyok maximálisan elégedett a nagy hype és minden ellenére ami a Gree körül van. (Meg hogy sok készülék is Gree csak átcimkézett stb..)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet