Új hozzászólás Aktív témák

  • gyenge47

    tag

    válasz Dany007 #87989 üzenetére

    Félreértelmezed a törvényt. Nem arra ad felmentést, hogy részegen is lehessen kerékpározni, hanem azt az állapotot törli amikor, valaki megiszik egy fröccsöt vagy sört és fél órán belül felül a biciklire azt meg lehessen büntetni. Ezáltal afelé mozgósítja a népet, hogy a potenciálisan nagyobb kárt okozó gép helyett a kétkerekűt válassza inkább a jó nép.
    Nyilván, ha valaki beböflékedik a kocsi elé és elütteti magát, akkor az evidens, hogy nem volt biciklizésre alkalmas állapotban, tehát övé (is) a felelősség.

    Amin nem lehet változtatni az az államilag is támogatott alkoholizmus, amit a törvényhozó helyesen felismert. Nyilván mivel az alkoholt nem lehet betiltani, és az alkoholos befolyásoltság alatt történő baleseteket sem lehet jelentősen csökkenteni, akkor legalább a baleset súlyosságát és az ártatlan áldozatok számát lehet ezzel csökkenteni.

    Nyilván abban igazad van, hogy sajnos a magyar kerékpáros kultúra jelenleg az autóvezetési kultúra környékén van, valamint az a felvetésed is helyes, hogy balesetben a kárt ki fogja állni. De azért annak az esélye és kockázata, hogy valaki előtted elesik és te elrántod, aztán pont belemész a szembejövő ifába az relatíve alacsonyabb, mint az, hogy egy részeg autós mit tud művelni. 1+ tonna vs 90-100kg nagyon nem mind1.

    Nyilván ott van egy kicsit elszúrva, hogy nem hittan meg erkölcstan nevű marhaságokat kéne oktatni, hanem kreszt 12 éves kortól.

Új hozzászólás Aktív témák