-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz maxika2004 #162676 üzenetére
Én a Crucial ramot vettem, ramos topikban ajánlott, állítólag jól lehet húzni, azt írják simán megy 1,35V mellett 3600on.
BL2K8G32C16U4BMondjuk most felment az ára, Alzán 33k volt
Intel prociknál 1.2V az alap fesz, de az 1.35 simán jó. Persze, ha valamelyik ram kisebb feszen tudja ugyan azt a Mhz-et az elvileg jobb.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Genji #162653 üzenetére
Én abba a topikba be nem néznék többet...
Billentyűzeteket építenek és csak jó, ami minimum 50k... Én utoljára ezt tapasztaltam.
Lehet venni ennyiért pl használtat, amit szépen megtakarítasz és olyan lesz, mint az új.
De van összefoglaló az említett topikban, mint a legtöbb ilyenben.
Amit én nem ajánlok saját tapasztalatból, azok a Logitech mecha billek. Nekem 2 van itthon, mindegyikban switchet kell cserélnem, igaz használtan vettem őket. De van itthon Roccat mecha, azok eddig örök élet csak ledhibásak. Magamnak fél éve egy Roccat mechát vettem a HAn 5k-ért, 6 led hibás benne, majd egyszer kicserélem, imádom.
Ami még jó, SteelSeries, Microsoft régiek X4/X6, A4tech bazári, de tartós, Logitech membrános.
Ezeket használtam eddig, ezért írtam. Lehet más is jó, de te tapasztalatot kértél.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz maxika2004 #162643 üzenetére
A proci behelyezéssel kell nagyon vigyázni a lábak miatt, meg amit utálok, az a pasztázás, de már megy elsőre, de akkor is gyűlölöm. A többi munkafolyamat meg egyszerű, szerintem elrontani nem lehet.
Mondjuk ha belegondolok az 5k gépösszerakás nem sok érte, mert én, ha új gépet rakok össze teljesen az alapoktól, akkor elpepecselek vele 1,5-2 órát. Persze ilyenkor minden szépen el van rendezve, jó ránézni és többször átnézem és még cigi kávé is benne van az időben.Egyáltalán nem kell félni tőle. Ha meg időd nincs, az érthető, de jobb ha te csinálod.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Nerazim #162642 üzenetére
Most az Alzáról vettem a lapokat meg a ramot.
MSI Z490-A 36 hó gari
Ram BL2K8G32C16U4B 120 hó gari
Proci olcsóbb volt máshol, de ott is 36 hó gari volt.
Emagon akartam venni, mert ott a lap+ram 5k val olcsóbb volt, de 1 hete február 24re ígérték, így lemondtam.Keress rá az Alzán és meglátod, akármit néztem rendes gyártói garit adtak.
Voltak boltok, akik csak 12 hó-t...(#162643) maxika2004
Én bolttal biztos nem rakatnám össze, drága (min 5k) és soha nem lesz olyan, mintha magadnak csinálnád, pl a kábelek elrendezése.
Persze érthető, ha nem értessz hozzá vagy félsz tőle. De ha nem kapkodsz, nézel YouTube videót, akkor nehéz elrontani. Úgy vannak kitalálva a csatik, hohy elrontani nehéz. Persze ha erős vagy a ramot fordítva is be tudod tenni.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz sepsi0 #162479 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm az ajánlást, mind a 3 lap, proci, ram megérkezett, már dübörögnek a gépekben.
Ugye ez a konfig mostanában ajánlott, régen is segítséget kaptam a választásban itt.Viszont, nagyon elszomorítottak az alaplapok, amik az alaplapos topikban is ajánlottak között szerepel.
Előd lapok MSI Z87 Mpower és H97 GAMING 3...Ezek az új lapok (MSI Z490-A) köszönő viszonyban sincsenek a régiekhez képest gyártási minőségben.
Vékonyabb nyáklap, mind a három lapnak sorjás a széle a nyáklapnál, még a gyártói képen is látszik. A lapoknak nincs tartása, az alaplapi csavarok egyenesítették ki mind a hármat...
Hátlap, na az egy vicc, nem igazán vannak jó helyen a kivágások, meg kellet feszíteni az usb portokat, hogy bele tudjak dugni eszközt. Nagyon vékony anyagból van.
A régiek sokkal minőségibbek, de lehet csak az MSI adta lejjebb. Pedig az új lapok árának nem ezt kellene mutatnia.Na de mindegy, ez gondolom a jövő.
A ramok is esetlennek tünnek a régi ramokhoz képest, Kingston HyperX C9D3P1K2
Nekem ez nagy csalódás volt.
A konfigok nem gagyi házakba kerültek, az összes ház itthon NZXT Phantom Full Tower.De működik minden rendben.
Mégegyszer köszönöm!
Még egy ami eszembe jutott. Anno a 1150es I5ös procihoz rézmegos hűtőt adtak, I3hoz meg alut. Na most az I5höz is alu jár. Vicc...
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis megerősítés, javaslat vagy módosítás.
Fiaimnak félgépet rakok össze, ram, proci, alaplap.Ram:
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16FB3K2/16Proci:
Intel Core i5-10400F 6-Core 2.9GHz LGA1200Alaplap:
MSI Z490-A PROA RAM-ban nem vagyok biztos. 16GB az tuti, kit és sok gari legyen. Kingston bevállt, de Crucial is van itthon...
Szóval RAM-ra kérnék javaslatot, mivel Z-s lap, később lesz majd procicsere, így minimum 3200MHz.Köszönöm!
Többi komponens van, 1150 I7 gép lesz lecserélve. Most egy RX570 a vga.Talán még annyi, hogy ramból szeretem a hűtőbordásakat, matricás nem kellene.
Még egy kérdés, 1150es procihűtő jó az 1200hoz?
Deepcool GAMMAXX 300[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz SyMbioTe #140033 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Monitort majd ő eldönti akkor.
Jó éjszakát!Amúgy az Intel ssd 22k,meg is lepődtem.
Táp ez lesz Seasonic S12II 430W / 520W, nekem 430 van (12-ért Emagról, 4-et vettem itthonra), nálam bevált.Amúgy én a kinézett hardverek árát írtam, nem a keretet, igazából keret nincs, de nem akarom, hogy feleslegesen költsön.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Igazából jóváhagyást, esetleg javítást kérnék.
Barátom megkért, hogy rakjak neki össze egy gépet. Ezzel nincs is baj, csak én leragadtam a 1150-nél.
Azt beszéltük legyen a legújabb, mert ritkán vesz gépet.
1151 v2 lenne a 6 magos I5 miatt.Proci: Intel Core i5-8400 Hexa-Core 2.8GHz LGA1151 60k
Lap: (MSI-t szeretnék neki, nálam is bevált) MSI H370 GAMING PLUS\MSI B360 GAMING PLUS 32k
Ram: na itt bajban vagyok, 16GB kellene, úgy néztem 30-35k
VGA: XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition (nekem is ez van, egyenlőre jó lesz neki) 60k
SSD: egy 512-es elég lenne neki mindenre, van két 500-as vinyoja tárolónak
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB elsö körben erre gondoltam 27k
- most nézem van ez is Intel 545s Series 2.5 512GB, nem tudom mennyire ajánlott
- M.2. nem tudom van e értelme ebben az árkategoriában...Táp: valami ajánlott Seasonic 450\500W 15\20k
Ház: NZXT NZXT Phantom\ NZXT Phantom 410 30kMonitor: használtan Dell P23XXH
Perifériák később lennének cserélve.
Várnám az építő jellegű hozzáoszlásokat, köszönöm!
Még annyi, hogy magambol okulva csak ATX lap. CPU hűtő Deepcool GAMMAXX 200T, nem tudom kell e?
Nézegettem a használt cpu\ramokat, de nagyon el vannak itt szállva az eladok, majdnem bolti áron árulják.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Redneck #120190 üzenetére
Szia!
Nálam I5 4570 16GB Intel 520 (rendszer) Samsung 850 250GB (Játékok) 1Tb EZRX, MSI GTX950 Gaming
Fixen 60Hz-re állítva
BF3 Ultra 60fps folyamatos
BF4 Ultra 60fps nagyon ritkán 5xfps, High 60fps folyamatos
BF1 csak a bétához volt szerencsém, High 60fps folyamatos
GTA 5 a fiamnak van meg I3 4160 High 60fps folyamatos, nagyon ritkán 5xfps (ugyan ez a konfig csak I3-al)Ha az adatlapod naprakész akkor szerintem a szük keresztmetszet:
- 8-ról 16Gb bővítés
- 320-as WD vinyó, a minimum fps-nek használ a játék SSD-ről való futtatása (töltögetés)
- dedikált hangkártyaSzerintem annak az I5-nek ki kell hajtania a 1060-at, esetleg egy combosabb lapot is vennék, nekünk MSI H97 Gaming 3 és MSI Z87 MPower van.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Kristo #120121 üzenetére
Termékélettartam-garancia
"Amennyiben egy termék gyártása megszűnik, a Kingston saját belátása szerint vagy megjavítja a terméket, vagy az eredetivel összemérhető csereterméket kínál fel, vagy pedig visszatéríti a termék vásárláskori és aktuális értéke közül az alacsonyabb összeget.
A megjavított és kicserélt termékekre továbbra is érvényes a jelen korlátozott jótállás az eredeti jótállási időszak végéig, vagy ha az hosszabb, kilencven (90) napig.
A jelen korlátozott jótállás kizárólag az eredeti végfelhasználóra vonatkozik és az itt ismertetett termékjótállási időszak tartamára érvényes. A jelen korlátozott jótállás nem ruházható át. A készlet részeként vásárolt termékek esetén a teljes készletet vissza kell küldeni ahhoz, hogy az jótállásra jogosult legyen."
[link]Én anno olvastam olyat is, hogy kértek képet a hibás rampárról, 1,5 hét hallgatás és hozta a futár az új ramokat... persze leírva nem ez van.
Nekem van itthon 6db pc, 5-ben Kingston van.Ide kell visszaküldeni:
Európa, Közel-Kelet és Afrika:
Európában, a Közel-Keleten és Afrikában: amennyiben nem tudja a terméket az eredeti vásárlás színhelyére, illetve azon meghatalmazott Kingston kereskedő vagy forgalmazó részére visszajuttatni, amelytől a terméket vásárolta, úgy a terméket közvetlenül visszaküldheti a Kingston szervizközpontjába, miután a Kingstontól anyagvisszaküldési engedélyszámot ("RMA") szerzett be. RMA számot úgy kaphat, ha felkeresi a kingston.com/en/support. webhelyet. Egyes esetekben a vásárlást igazoló dokumentumra is szükségünk lehet.Kingston Technology Europe Co LLP, Kingston Court, Brooklands Close, Sunbury on Thames, Middlesex, TW16 7EP, UK
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Demizson92 #113341 üzenetére
Konzol csak játékra és média lejátszásra. Játékok kétszer drágábbak konzolra. Amit nyersz a fix hardveren, bukod a játékokon.
Pc mindere használható, csak legyen hozzá megfelelő szofver. Játékok megjelenés után beszerezhetőek hivatalos forrásból igen olcsón. Legdrágább játék a Minecraft és az FC primal volt amit eddig vettem a gyeremeknek 20Eur.most kacérkodok a GTA 5-el, 25Usd... mennyi a Gta 5 konzolra?
Hátrány, hogy néha fejeszteni kell, de ha okosan csinálod megúszhatod olcsóbban.Mondom ezeket úgy, hogy van itthon Xbox 360-am, de csak a Kinect miatt a gyerekeknek, Dance Central mrg hasonlók.
Pc-vel mindenképp jobban jársz.
Pl. Battlefield 3/4 multi, pc 64 fős szerverek, konzol max 24 fős szervere + online játék fizetős (Xbox)!!!!![ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz belidzs #113234 üzenetére
Szívesen!
Én mindenképp azt mondom atx alaplap legyen, azon jól el lehet férni.
Matx alaplapban a vga mellé épp odafér a hűtés miatt a hangkártya. Én az új lapokat nem ismerem, de minnél jobb az alap annál stabilabb a ház. Én nem sajnálnám a jobb lapra azt a pár ezer forintot... meghállálja a géped.
Én házat az apróról néznék Nzxt phantom full tower ugyan ezen az áron lesz mint amit ajánlottak.
Nekem is ez van, nagyon állat ház![ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Nem ám sértegetni akartalak, csak én is befürödtem vele. Ezért is választottam ezeket a lapokat, amikkel teljesen elégedett vagyok.
Vegyél egyet és próbáld ki unixonar driverrel, max ha nincs igazam visszaküldöd.
Nem vagyok e terület szakértője csak tapasztalatból beszélek....
Amúgy igazad van, a 1150 az integráltak "csúcsa'.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Az ALC1150 fejhallgatón például köszönő viszonyban sincs egy Asus xonar dg/dgx-el.
Tapasztalatból beszélek! Van itthon 4db Msi h97 gaming 3 és 1db Msi Z87 Mpower alaplap.
Mindegyik gépbe vennem kellett Xonar dg/dgx-et!
A fülesek Sennheiser HD600 és PXC350 +3db Takstar HI2050....
Semmi köze egy hangkártyához, hányingerem volt az alc-töl Bf3/4-ben.....
Magyarán a Xonar sokkal jobb és 6000ft, én ennyit nem sajnálnék, meghálálja a füled.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Bodor #113024 üzenetére
Prociból szerintem vehetsz használtat, azon nincs ami elromoljon.
Én ezt raktam össze ugyan erre a célra, alaplapon dsub és hdmi van.
[link]
I3/I5 proci apróról 20/35eft
I3 2 mag 4 szál, I5 4 mag 4 szál.
Erre a célra az I5 túlzás, hogy a témádnál maradjunk, olyan mint ssdvel torrentezni....[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Levwi #112853 üzenetére
Szia!
Én pont most raktam össze erre a célra egy ilyen gépet, igaz matx:
MSI H81M-E33 alaplap 7900ft uj garos
G3250 apróról 11k futárral garos oem
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HX316C10FBK2/8 10k apróról bontatlan
SeaSonic S12II 330 Bronze 330W ATX12V v2.3 80 8k apróról bontatlan
Xigmatek Vanguard 12k apróról dobozos újÖssze kell vadászni...
48900ft[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz deja vu #112835 üzenetére
Nekem ezekkel az eladókkal csak egy gondom van.
A boltban 30eft egy alaplap, ők adják számla nélkül 28eft-ért, nyertél 2eft-ot....
Mi a garancia, hogy 2,5 év múlva még meg lesz az eladó és tudod érvényesíteni a garanciát?
Eltűnik, mint szürke szamár a .... jogilag meg nem is támadható, mert papíron nem vettél tőle semmit (nincs számla)....
Megér ez 2eft-ot?Szerintem ilyen összegnél legalább 6eft lenne a reális és érné meg a rizikót...
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz egykerdezo #112830 üzenetére
"Ez amit linkeltem mennyi gigás?
Az i3as i5 ösek mennyi gigásak?"Ha itt arra gondolsz hány Mhz-es a processzor, akkor:
- Intel® Pentium® Processor G3258 (3M Cache, 3.20 GHz)
- pl ilyen van a fiaimnak Intel® Core™ i3-4160 Processor (3M Cache, 3.60 GHz)
- vagy ilyen van nekünk Intel® Core™ i5-4570 Processor (6M Cache, up to 3.60 GHz)Én kérnék ajánlatot kártya nélkül, kb. 30-35eft-ot ér a kártya és vennék bele használtan egy GTX950 GB-ot 40-45eft-ért vagy újjat 45-55eft-ért.
-
sepsi0
őstag
válasz egykerdezo #112825 üzenetére
Árban jó, később jól fejleszthető...
Ami szerintem nem.. matx ház kicsi, R9 270 kártyák mostanában sürűn elhaláloznak, nekem is meghalt nemrég egy Asus.
Összességében szerintem jó kis gép, ha megfelel csapj le rá.
Majd később raksz bele I3/I5 procit. -
sepsi0
őstag
válasz sepsi0 #112806 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy alkudni kötelező .
Minimum a szállítás díjat megkérheted az eladótól, hogy vállalja be.
Én ezt a futárt használom évek óta, megbízható 1 nap alatt itt volt a csomagom mindig.
Na most már megyek dolgozni....A VGA kimaradt ,de most nem látok semmi jót. GTX 750/750 Ti 2GB 20-25eft, mindenképpen 2db ventist MSI/Asus mással nincs tapasztalatom....
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Ahogy igértem, Aproról használtan 1150:
Cpu:
- intel g3250 10 000 Ft
- I3 most nincs jó áron, de 20eft körül ki lehet fogni
- vagy ha lesz Intel G34XX proci 10-13eftAlaplap:
- Msi B85M-E33 hatlappal - 12000ft
- ASUS B85M-G 13 990 Ft
- MSI H81M-E33 10 000 Ft (nagyon minimál, én most vettem ilyet)
- Gigabyte H87-HD3 16 500 FtRam:
- Kingston Hyperx Fury 8GB Kit 2x4GB 10 000 Ft
- Inkább boltbol vennék: CMX8GX3M2A1600C9
- Ez nagyon jó! CMY8GX3M2A1600C9Félkonfig, ezt is érdemes meggondolni:
- G3258, Z97, 8GB RAM 32 990 FtTápegység:
- Xfx pro series 550watt használt 12000ft
- Super Flower 450W 80+ 9 000 Ft
- CHIEFTEC CTG-500-80P 500W 8 700 Ft
- Seasonic SS 380W 7 000 Ft Ez nagyon jó, de a kábelekre rákérdezni, nehogy rövidek legyenek!SSD, én boltban venném, mert az aprón annyival nem olcsóbb:
- Kingston HyperX Fury
- Intel 535 SeriesHDD:
- 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
- Western Digital Blue 10 000 Ft
- Újszerű HGST (Hitachi) 2,5" 1TB 7200RPM Notebook HDD-K 11 500 FtHáz:
- NZXTPróbáltam megbízhatónak tünő eladóktól csemegézni, neked kell eldöntened mit szeretnél.
(#112802) SyMbioTe
Remélem Így már Super Flower..
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz SyMbioTe #112798 üzenetére
Jogos
Csak telefonrol toltam, de gondoltam csak beírja ide mit szedett össze.
Táp: 350-400W Seasonic, Fsp, Super Flover lehetőleg minnél fiatalabb....
Remélem így már jo lesz, elnézést.U. I.
Én alaplapból és vgabol az MSI-t javaslom. Ha érdekli reggel keresek konkrétat.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz egykerdezo #112792 üzenetére
Aprórol 1150:
Lap 12-15eft
Proci i3 20eft
Ram 2*4Gb 10eft
Vga gtx750 20-25eft
Táp 8eft
Hdd 1tb 10eft
Ház Nzxt 12eft
100eft -alku+szállításAmin foghatsz:
-lap 8-10eft
-G-s proci 10-13eftEnnél rosszabbat én nem raknék össze.
Ha egyben veszed, akkor valahol úgy is át leszel verve.... -
-
sepsi0
őstag
Nem nagy dolog, elrontani nem lehet ha türelmes vagy. Kb 2 óra alatt készen vagy kávézással, gyönyörűen elrendezett belsővel. De biztos van aki segít, ismerős nincs?
Ezért gondolkozok vállalkozás alapításban. 5eft-ot nekem is megér 2 óra...[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Underhun #112680 üzenetére
NZXT H410
Van itt az aprón megbízható eladótól zsír új dobozos 19eft-ért, gunmetal gyönyörű itthon egy.
Nekünk itthon NZXT Phantom full tower van 5db... ennél jobb ház nekem nem kell, óriás.
Most vettem Xigmatek házat htpcnek, na azt megbántam, anyaga mint egy Cm300... papír vékony.
Miért nem ajánlotok az apróról házakat?
Majdnem fél áron vannak új minőségi házak!Anno én is megvettem a cm300-at itteni ajánlás alapján 13eft-ért +ventik majdnem 20eft-nál jártam. 1 év mulva 6ft-ért tudtam eladni.
Nagyon alap ház és normáli kábelmenedzsment sincs....[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz phoenix1989 #112383 üzenetére
"fagyást okozhat"
Ezzel nem tudom mire gondolsz
Én ecsetet sem használok, ha nehezen jön le a por, vagy elérhetetlen helyen van akkor nagyobb nyomást neki... soha nem volt semmi baj. Csak a ventikkel kell vigyázni, nehogy túlpörögjön és csapágyas legyen.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz phoenix1989 #112373 üzenetére
Én évek óta kompresszoral tisztítom az itthoni gépeket (5db) 1,5-2 havonta.
Ha ventinél járok megfogom és úgy fújatom, hogy ne pörögjön.
Egyre kell vigyázni, hogy a kompresszorból kierezd a vizet, mert különben kifujja.
Patika tiszták a gépek, kivülről papírtörlő+ablaktisztíto.
Monitor tisztító linket én is köszönöm, eddig azt használtam ami éppen a boltban volt. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Off lesz, de segítség kellene
Vettem egy ilyen lapot: MSI H81M-E33 V1.2
NAS, SMART helyett (TV-n) és kis szervergép lesz.A lényeg nem tudom milyen procit merjek venni, mert nem tudom milyen BIOS van rajta. Gxx20 vagy Gxx40/50.
Valakinek tapasztalat? Rakhatok bele egy G1840-et, fogja tudni kezelni?
Nem szeretnék 1150-es cpu-ért kajtatni, hogy bios-t frissítsek, akkor inkább rendelek régi CPU-t (G1820).Hogy ON legyen
G1820
8GB ram
Ez a lap
SeaSonic S12 II SS-330GB 330WJo lesz ez így? Vagy vegyek erősebb cpu-t, pl. G3220/3420/3250?
Teamspeak/Minecraft szerver/NAS/Smart/ lehet még XBMC
Nem fog 0-24-ben menni.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz membrandj #100916 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsokat
A 16Gb ramokat azért akarom, mert tartok attól, mint anno a DDR2-nél, hogy megszüntetik a gyártást és arany áron fogják adni a DDR3-at. Emiatt nem akarok, majd platformot váltani.
Igazából ezek a fejlesztések után vagy 4 évig egy darab hardvert sem akarok venni.Nekünk elég a 270x (csak BF3-4 megy esténként), lehet a fiúk kapnak.... egy seggberugást
A CF-et értem én, de azt hittem csak akkor nem éri meg, ha meg kell venni a vga-kat, de ugye ez nálam adott.1155-ből B75-ös lap elég (lenne új) vagy azt a lapot is (GA-H61M-S1) hagyjam és vegyek majd 2*8gb ramot?
A rambővítést mindenképp szeretném, kivéve, ha azt mondjátok, hogy gyártják még biztosan 2 évig... (tudom nem vagy jós)
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Kicsit hosszú lesz, bocsánat.
Szóval le szeretném pár évre fektetni az alapokat az itthoni gépek fejlesztésében. Amik most vannak:Mi gépeink (apa, anya):
Intel Core i5-4570
Gigabyte B85M-D3H
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
Chieftec CTG-500-80PGyerekek 2 gép:
Intel Pentium G3420
Gigabyte GA-H81M-DS2V
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz
Asus R7 260X 2GB DDR5 R7260X-DC2OC-2GD5
Chieftec CTG-550-80P 550W és XFX 450W ProKisesebbik fiam 3. gép (1155)
Intel Core i3-2100
Gigabyte GA-H61M-S1
Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz
nVIDIA GeForce GT 630 (1GB)
Super Flower 450W SF-450P14HEHázak mindenkinek NZXT Phantom Full Tower
A kérdés fejlesztés megalapozása miatt:
1. A 3. fiam gépét (1155) fejleszteném egy Z77-es ATX-es lappal, (AMD CrossFireX támogatással) amibe kapna
- I5 proci (1155)
- + még 8gb ram kit (össz. 16GB)
- megkapná a 2db Asus R7 260X 2GB DDR5 R7260X-DC2OC-2GD5, itt kérdés, hogy átraknám a CTG-550-80P tápot elbírná-e és van-e értelme. Nem akarom elkótyavetyélni kis pénzért a kártyákat.A két 1150-es gép (két fiamé) kapna I5 procikat, 2*8GB ram kitet és a mi Asus R9 270X kártyáinkat.
Az Ő ramjaikat (2*4GB) megkapnánk mi és kapnánk 2db R9 280x-et.2. Hagyom a francba a 1155-öt eladom és váltok 1150-re.
Szerintetek hogyan járnék jobban?
Ha maradok ennél kéne vennem:
- 2db 2*8gb ram kitet és 1db 2*4Gb ram kitet
- 2db R9 280X-et
- 3db I5 procit (2db 1150 és 1db 1155)
- 1db 1155 Z77 ATX lapotEzeket kb. 6-12 hónap alatt akarom meglépni apránként.
Bocs a hosszúért és előre is köszönöm!
Még annyi, hogy a 1155-ös lapon kívül nem szeretném a többit cserélni, mert OEM Win10-ek vannak rajtuk....
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz membrandj #100492 üzenetére
Lehet nálam az volt velük a gond, hogy a gyári ventiken felül még betettem 3db Artic ventit (felül, oldalt, hátul).
Csak azért mertem írni, mert most jó áron adják az aprón. a 410-ért én sem adnék 30eft-ot
Amúgy ha nincsenek igények nagyon, akkor végül is jó ház (alap).
Nem akartam én sértegetni senkit, csak még frissek bennem az élményekSAMG3
Samu 850 250GB-os SSD most 25eft. Én az Intel 520 120Gb-ot vettem ennyiért alig egy éve.
Hallgas membrandj-ra, vissza fogja a konfigot, ami így is drága....[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz membrandj #100488 üzenetére
2db-om volt belőle annó még Te ajánlottad...
Igaz spórolnom kellett, mert mindjárt 2db konfigot vettem, még ki is akadtál rajtaMost azért komolyan! Te is érzed a külömbséget a két ház/márka között?
Szerintem az N300 egy nagyon alap, költségkímélő ház.....
Persze továbbra is Te vagy a szaki és bízom a véleményedben, de ezt tapasztalatból írom. Most cseréltem le a géppark házait NZXT Full Tower-re, háát van külömbség.
Ja és tudom, neked is N300 van[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz SAMG3 #100483 üzenetére
Te tudod...
Miért? Rezonál, olyan, mint ha papírból lenne, puritán, ....
Az 13k rádobsz 7k-és és van egy szép házad, de keress rájuk és meglátod miről beszélek!SSD? Az nem lesz?
Én is utólag vettem, de megérte. táltos lett a win(#100485) SAMG3
Én ugyan ezt mondtam amíg meg nem vettem a ssd-t
Az ezex... nekem 4db van 1 évesek egyik már bad szektoros...[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Graffman #85945 üzenetére
Szia!
Mivel PCX....
Ram ez 23,748 Ft élettartam garancia... nekem 3db pár van, tökéletes ehhez a konfighoz!Proci hűtő nem kell elég a gyári -9,821 Ft
SSD kell hidd el! 18,989 Ft
Ház: Cooler Master N300 (olcsó) 12,142 Ft kell bele 2db venti (+3-4000ft)
Én ezt ajánlanám GIGABYTE GZ-G1 Plus van nekem mind a kettőből 2-2db, de ma már a GIGABYTE GZ-G1 Plus-ot venném (4db venti, kábeleknek hely, vent szabályzó,...) 16 900 FtSzerintem a táp (ctg-500) jó, van otthon 3db semmi baja, vagy xfx-450 is jó...
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz membrandj #81022 üzenetére
Intel G3420 játék....
Gyerekek gépe Asus R7 260x 2GB. Sok játék, de ami most reklamál az a Bf4, kevés memória, de ugyan ezt írta ki az ARMA2 multi is.
A Bf3 Full hd ultra 2*élsimítás 40-60 fps... én is meglepődtem, természetesen multi alatt 64-es pályán...
Két darab ilyen konfig van és mindegyiken így megy.
Most kapták meg a Bf4-et és emiatt kéne az új ram, de érdekes a free (game time) Bf4 ment multiba, mióta megkapták a kódot, azóta írja ezt ki a játék, de ezt sem mindig...
Jövőre, ha olcsóbbak lesznek a procik (remélem) kapnak I5-öt és új lapot... (nekünk az van itt raktátok össze)Közben már megrendeltem, használtam itt a keresőt és írtátok, hogy a listában azok a ramok vannak amivel a gyártó tesztelte a lapot...
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, igaz nem ide tartozik, de a RAM topikban nem válaszoltak.....
GIGABYTE GA-H81M-DS2V
Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8GEz az alaplap és ram páros megfér egymás mellett? Az alaplap támogatott listájában nincs benne.
Most (2db ilyen lap van) Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G van benne...
Valakinek van tapasztalata? -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Nektek is írok...
A-Data Premier Pro SP600 256GB ASP600S3-256GM-C 11187Ft
Most rendeltem 2db-ot... -
sepsi0
őstag
válasz Crendless #73948 üzenetére
Szia!
Nekem 2db Asus R7260X-DC2OC-2GD5 van (gyerekeké). Alapból gyári bios-al gigabyte gzg1 plus házban 5db ventivel melegedett. Alap 40C, terhelés 60-70C. Semmi hiba nem volt vele csak a melegedés. Ezután rátettem a nem OC-s asus biost...... alap 26C max 64C, gyári venti beállítás atkonfigolva. Semmi hiba nincs vele, igaz az Asus oldalán található 13.25 driver van fent nem a legújabb 14.7. nem is értem minek? Mantle? Azokat a játékokat ugy sem szolgálja ki ez a kártya, akkor meg minek? Semmi gondom nem volt vele, pedig a gyerekek délelőtt bekapcsolják a gépet, este meg ki (kb 10 óra). Eddig semmi hiba. G3420 procival van 4GB rammal full hd BF3 ultra 50-70 fps. Erre lett véve, másra nem kell.
Nem csak azok használnak ilyen kártyát akik ide (PH) írják a negatív véleményeket. Nem hiszem, hogy magyar honban csak kb 50db kártya lett eladva. Na mindegy szerintem nagyon jó kártya. Nekünk r9 270x van semmi gond.
Lényeg, ha jót akarsz biost lemented felrakod a nem OC-s biost és használod egészséggel.
A 2GB ram pedig KELL a full hd felbontáshoz!
Nyugodtan vehetsz, ha mégsem jó akkor netes rendeléskor van 14 napod, hogy visszakérd a pénzed. -
sepsi0
őstag
válasz membrandj #71702 üzenetére
Szia!
Ezt az utat én is végigjártam az összes bill-em 3-7 eft között volt, DE nem ér fel a GXT 280-al! Hidd el ebben a kategóriában (10e alatt) nagyon megéri az árát!
Ahogy Te szoktad mondani... inkább gyűjts még egy kicsit hozzá... hidd el megéri
Ha tudsz menj be egy Extremebe vagy Médiába vagy Euronicsbe és nézd meg élőben, nyomkodd kicsit és megveszed! (de ne ezekbe, mert ott 15eft)
Eddigi legjobb bill-em én sem vennék drágábbat.Ilyenek vannak nekem:
Sharkoon Skiller nem rossz de a gxt-hez sehol sincs
A4Tech X7 G800 gagyi de strapabíró, viszont egy félpohár teától meghalt az egyik... elvileg vízálló![ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz juve600 #65697 üzenetére
Na végre! Nem vagyok egyedül.... én is használom fegyelmezésre, jobb mint a tettlegesség és használ is.
Nálunk is inkább télen sláger, szerencsére. Az a baj a sok gyerekkel, hogy nincs amiért hazamenjenek és otthon tartsa őket, persze nem a sport rovására. Persze van más is amivel lefoglalhatják magukra, pl. Lego 1 doboz 20-30e ft-ért játszanak csak vele a Hollandok. Arra ott van a Minecraft meg az olcsó építő...
Jó tényleg, hogy nem egyedül vagyok, pont beszéltük az asszonnyal, hogy reméljük nem rontjuk el ezzel a gyerkőcöket...Na most már tényleg bocs az off-ért én befejeztem!
Az Asrock-ot még meggondolom, de kb 1500ft a difi... -
sepsi0
őstag
válasz BomiBoogie #65689 üzenetére
Mint állat...
Anno engem is ez védett meg a bandázástól, na meg ez a jövő...
Értenek is a géphez. Meg kell velük értetni, hogy ez játék és nem valóság, eddig úgy néz ki sikerült, nem öldökölik egymást élőben, sőt mióta jó idő van be sem kapcsolják a gépeket.
Remélem igazam van és nem rontok el valamit....
Bocs az off-ért...Köszönöm a jóváhagyást.
Igazából az alaplaptól féltem, de inkább ez mint az Asrock (3 év gari), de ha meggyőztök más is mehet... -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Fiaimnak szeretnék 2db gépet összedobni. Később fejleszteni nem akarom az új konfigokat, mert ha majd ott tartunk megkapják a mi kinőtt I5-ös konfingunkak (azt is Ti állítottátok össze).
Alaplap, proci, memória kell. Van most sata II vinyó mindegyikbe és később kapnak 2db R7260X-DC2OC-2GD5.
Utána meg 2db uj vinyót. És ha kell +4GB ramot...
Igazából ezeket néztem ki, az érdekelne jó lesz így?Gigabyte GA-H81M-DS2V alaplap
Intel Pentium G3420 processzor
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memóriaProci az 1600mhz miatt.
Amúgy max BF3 lenne idővel, ahogy néztem ez jó lenne erre.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz atomi80 #64139 üzenetére
Akkor így tudod tesztelni mi rossz (rendszerhangszóró legyen bedugva):
1. CPU+alaplap+ram ha nincs folyamatos csipogás jöhet a következő
2. CPU+alaplap+ram + VGA ha nincs folyamatos csipogás jöhet a következő (ezeket elvileg nem kell, ha bejött a bios)
3.CPU+alaplap+ram + VGA+ HDD vagy SSD (amelyiken van a rendszer)
4. Ezután már mehetnek bele egyesével a cuccok és amelyiknél nem bootol az a hibásEzeken a HDD-ken van még jumper? Enyémet nem néztem nekem csak egy HDD van.
Átalakító nem kell a vga-hoz, csak dugd rá a 2db tápkábelt a nyákra..
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz micafighter #63938 üzenetére
-
sepsi0
őstag
válasz atomi80 #63926 üzenetére
Szia!
Nekem kb. 1 hónapja van ebből a konfigból 2db....
Egyiknek sincs semmi baja és én raktam össze, szinte tökéletes...., egyet kivéve.
Az alaplapba berakod az R9 270x-et buktad a maradék 2db pci sínt (egyet eltakar a vga a másikra meg majdnem rálóg), az 1db pci-e pedig túl közel van a vgahoz....
Most akartam berakni egy asus pci-e hangkártyát az alaplapba de annyira közel van hogy bezavarna a vga hűtésébe... (gigabyte b85m-d3h)
Ezt csak azért írtam le, hogy mások tisztában legyenek vele vásárlás előtt.Ezúton köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
sepsi0
őstag
válasz sketchifun #62466 üzenetére
Szia!
Én ezt vettem mindjárt 2db-ot.....
Nagyon jó konfig, semmi hiba, bolt is rendben volt. Nekem ssd nem kéna max csak rendszernek. Megvettem a Bf3-at + rendszer több mint 100GBEzúton is köszönöm MINDENKINEK!
-
-
sepsi0
őstag
válasz membrandj #60146 üzenetére
2014-01-15 15:42:31 140112/300691 Módosítással teljesíthető.
Keresd ügyfélszolgálatunkat!Termék Készlet Ár Db Fizetendő
Asus DRW-24F1ST fekete DVD író 24 hó gar. érkezik 5,138 Ft 2 10,277 Ft
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5 videokártya 36 hó gar. érkezik 55,122 Ft 2 110,244 Ft
Chieftec CTG-500-80P dobozos táp 24 hó gar. érkezik 12,540 Ft 2 25,080 Ft
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 36 hó gar. érkezik 11,054 Ft 2 22,108 Ft
Gigabyte B85M-D3H alaplap 36 hó gar. várakozó 17,391 Ft 2 34,783 Ft
Intel Core i5-4570 processzor 36 hó gar. érkezik 46,612 Ft 2 93,223 Ft
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memória 60 hó gar. érkezik 22,864 Ft 2 45,728 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar. érkezik 14,256 Ft 2 28,512 Ft
Háztól-házig garancia 690 Ft 1 690 Ft
Szállítási díj 1,016 Ft 1,290 Ft 1 1,290 Ft
Összesen: 371,933 FtMindenből 2db van.
Most olvasom, hogy módosítással teljesíthető és keressem őket, kiváncs leszek mi a bajuk, az alaplapnál van az hogy várakoztatva.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz nitro16 #60140 üzenetére
A paszta a bajom csak, van itthon 4db gép abból hármat én raktam össze, de egyiknek a procija sem volt 47eft. Pasztáztam már procit de nem a kedvenc időtöltésem, persze a bolt megtette volna nekem 10eft-ért.
Igazából menni fog......
Akkor a gyári hütőn van paszta és az elég is rá? Eddig az amds procijaimon nem volt gyárilag paszta.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megrendeltem az általatok ajánlott konfigot, amit csak a jövöhét közepén élvezhetek...
Külön köszönet membrandj fórumtársnak!Asus DRW-24F1ST fekete DVD író 24 hó gar
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5 videokártya 36 hó gar.
Chieftec CTG-500-80P dobozos táp 24 hó gar.
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 36 hó gar.
Gigabyte B85M-D3H alaplap 36 hó gar.
Intel Core i5-4570 processzor 36 hó gar.
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memória 60 hó gar.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar.
(PCX: 370000huf)Már csak össze kell valahogy raknom, egyedül a procitól félek...
-
sepsi0
őstag
válasz Burt1793 #59883 üzenetére
Szia!
Mi a gond ezzel a vinyóval? Én is ezt néztem ki...
Esetleg wdben milyen 1TB-ost ajánlanál?
Pcx: kosárban van a konfigom, mert várok tőlük egy válasz levelet....
Tegnap a kosár tartalma 382ehuf, reggel 395ehuf, este 385ehuf.
Tegnap óta változot a proci, vga, ram, hdd ára. Ez mi???? Ennyire követnék az eur árfolyamot?
R9 270x asus vagy shappire, csak azért mert a shaphoz adnak bf4-et viszont csak 2 év gari? Maradjak asusnál?[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Még egy kérdés...
Jobb választás ez Asus H87M-PLUS, mint ez Asrock B85M-HDS?
Megéri a különbséget árban? -
sepsi0
őstag
Ne idegelj..... kb két órát raktam kerestem ki a gépek alkatrészeit, most meg benyögöd hogy AMD.....
Sokkal jobb? Most is amd van nincs bajom vele de eddig úgy tudtam nincs nagy külömbség a két gyártó között. Ha most leülök még olvasgatni ki.asz a család az utcára....
Ez a pénz összeg a bűvös határ.......[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
2*180000ft asszonynak is kell a Bf4.......
Tuti jobb a seagate? Esetleg valaki más vélemény? Bocs még + dvd meg jobb alaplap és már 380 a vége, na meg az összeszerelés, tényleg pcxnél szabad szereltetni?
Az a bajom hogy a proci pasztázástól félek amúgy össze tudnám rakni, csak az a paszt ne lenne.....[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
Van 6TB külső vinyóm adattárolásra (WD) a Seagate vinyó már halt meg a gépembe, de wd még sosem, az egyik 5éves és 100/100as. Kösz de inkább maradok a wdnél. Viszont a konfigra bármilyen javaslatot meghallgatok, jövő héten meglesznek. Most éppen alkudozós emailt írtam két helyre hátha adnak valami kedvezményt 380e hufnál. Ja amúgy raktam a konfigba asus dvdt, jó választás?
-
sepsi0
őstag
Tudom utáltok, de Battlefield 3-hoz milyen gépet raknátok össze? Asszony kicsit kiakadt a 2*180e huf-on.....
-
sepsi0
őstag
válasz membrandj #59755 üzenetére
Intel Core i5-4570 processzor 46,573 Ft
Asrock B85M-HDS alaplap 14,100 Ft
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memória 23,071 Ft
Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3 merevlemez 12,201 Ft
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5 videokártya 58,034 Ft
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 10,857 Ft
Chieftec 550W CTG-550-80PB OEM tápegység 13,835 Ft
Összesen: 178,671 Ft
Köszönöm a tanácsot! Akkor ez így jó? (PCX)
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Segítségetekre, szakértelmetekre lenne szükségem!
Két gépet kéne összeraknom, darabját olyan 150-160e ft-ból. Battlefield 4 lenne a cél minnél jobb részletességben/gyorsaságban.1. Mire fogod használni a gépet?
Battlefield 3 és 4, magyarán játékok.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Régi gépeket (2 magos AMD) a gyerekeknek hagynám, nem akarom megbontani, de nincs is értelme.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett gépek perifériák nélkül (egér, billentyűzet, ....)4. Mennyi a kereted rá?
Max. 150-160e huf, de ha meggyőztök kicsit több...5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Monitor 24" 1db full hd + Samu lcd 46" full hdEddig AMD gépeim voltak, de nem zárkózom el az INTELTŐl sem, ha van értelme...
Segítségeteket előre is köszönöm! Le vagyok maradva vagy 4 évet hardver ügyileg....
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Gamer Ryzen 5600X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 512GB NVME / 1TB HDD / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Acer PREDATOR DLSS3 Gamer - I7 10700/RTX 4060/512GB NVME/1TB/ GARANCIA-BESZÁMÍTÁS!!
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM