Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aduasz
csendes tag
Szeretném leváltani az infómban szereplő konfigom.
i7 2600K procira gondoltam egy Asus P8Z68-V Pro lappal.De szeretném megtudni a véleményeteket hogy jó az amit kinéztem, vagy inkább mást ajánlanátok, esetleg AMD-t kellene inkább?
A válaszokat előre is Köszönöm.
Üdv
Aduász[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz balpis #26762 üzenetére
Köszi az infókat és a képeket. Már az első hozzászólásodból is világos volt és be is ugrott milyen is az, korábban már láttam olyat. A 80 forintos szerintem megfelel a célnak, de az ötezer forintoson elcsodálkoztam, netán ezüstből van?!
*
djculture(#26773):
Köszi az infókat.
„én kettő n68c-s ucc lapot is használok”
Ezeknél a chipset gyártója nVidia vagy Amd?
Szóval ha nem tuningolok és a csatlakozók is elegendőek nem kell tartanom az alaplap miatti lefagyásoktól a legolcsóbb AM3-as alaplapok esetében sem? Akkor sem ha az nVidia a chipset gyártója?„Ahogy olvastam az am3+ vonal nagyon gyorsan megfog szünni és egybeolvad az fm1 el fm2 néven.Annyi könnyítés lesz hogy fm1 be menni fiog az fm2 proci.Magyarán és amd-s mániákusként nem költenék max fm1 re.”
Én még nagyon kezdő vagyok a témához és ezt nem értem. Szóval az Fm1 nekem még drága. De ha most megveszek egy Am3 vagy Am3+ alaplapot, azzal mit kezdhetek majd Fm1, Fm2 vonalon? Szerinted van értelme Am3+ ra költeni, vagy megteszi az Am3 is?
[ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
válasz Térdkalács #26796 üzenetére
alaplap és memória? alaplap szvsz H61es chippest, ha tényleg nem akarsz húzni, memót meg vmi 2x2gb 1333ast... mennyi a keret?
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Térdkalács
csendes tag
sziasztok!!
Az lenne a kérdésem hogy egy intel i5 2500 as procihoz milyen alaplapot ajánlanátok memoriákat? Csak játékra kell a gép,nem akarom tuningolni meg huzni se a procit.
-
Fl3x
aktív tag
Sziasztok!
fájlszerverbe intel (i5 1155) procihoz milyen alaplapot javasolnátok?
üdv.: fl3x
[ Szerkesztve ]
" Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy hány ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!"
-
balpis
őstag
válasz Kassadin #26790 üzenetére
Leginkább az asrock H61M/U3S3 az, ami ár/teljesítményben nagyon jót mutat.
A H61M-VS-t én nem választanám, mert:
- csak D-SUB csatlakozója van
- csak FE sebességű a hálózati csatolójaMinimálisan a H61M-S-t venném, de sokkal inkább a H61M-GS-t, amin van DVI is és GE a hálózati adaptere is.
Igaz, a nethez általában bőven elég egy FE is, de két gép között már számíthat , hogy van-e GE port.Illetve ezeken még kevésbé tartós kondenzátorok is vannak, habár ez talán kevésbé számít, hisz itt tuningról nincs szó.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Kassadin
addikt
Sziasztok! Azt szeretném tudni hogy i3-2100 procihoz milyen alaplapot érdemes vásárolni? Természetesen törekedjünk a minnél olcsóbb alaplapok felé.
Üdv: Kassadin -
atti_2010
nagyúr
-
djculture
félisten
válasz atti_2010 #26782 üzenetére
Ja feltéve ha megtudod meg van értelme megfizetni,939 essel is el lehetett lenni csak épp am2 ugyanolyan teljesítményű procihoz képest dupla tripla áron Nagyon húzzák a megjelenést,előfordulhat hogy rekord irammal átfognak lépni rajta. "nyereség szempontjából az asztali FX szériás processzorokon lehet arányaiban a legkevesebbet keresni, így az AMD számára várhatóan ez a szegmens számít majd a legkevésbé"
Ha 2012 ben már az fm2 lesz a fő vonal akkor ez acucc csak mutatóban lesz mint a939 es is.[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz polgi803 #26784 üzenetére
Ezt a szoftverfejlesztőktől kérdezd, egyelőre 4 magnál több nem nagyon éri meg csak annak aki dolgozik vele.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
polgi803
őstag
válasz Mr.Csizmás #26783 üzenetére
Az elkövetkezendőkben lesz értelme a 6,vagy több magnak?
-
atti_2010
nagyúr
-
polgi803
őstag
Ja látom valami újabb kell neked...
-
polgi803
őstag
Az enyém eladó!Ha esetleg Intel-ben gondolkodsz...diablo
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Mr.Csizmás #26774 üzenetére
komoly komoly Ahogy olvastam itt a ph-n is volt rá utalás ez a am3+ foglalat nagyon gyorsan a 939-es sorsára juthat.Egy átmeneti foglalat ez is meg az is az volt
Majd az idő megmondja igazam volt e[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz atti_2010 #26776 üzenetére
atti_2010 legalább ne 8xx-es chipsetet ajánlj neki....
eldiablo holnap megyek egy asrock 970 extreme4-ért. sztem baráti ára van
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
eldiablo
addikt
válasz Mr.Csizmás #26772 üzenetére
Szóval, van egy P5QL PRO-m, amibe nem biztos, hogy megéri pénzt ölni, ezért kérem a segítségeteket, hogy milyen alaplapot lenne érdemes vennem.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz djculture #26773 üzenetére
FM1-re váltani nagyon költséges lenne, most az amit Csizmás kollégával irtunk a legjobb megoldás, mire egy Bullt kinő maga alól addig eltelik meg jó pár évecske.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
djculture
félisten
válasz peter889 #26756 üzenetére
én kettő n68c-s ucc lapot is használok,nulla fagyás.Tökéletes cucc,persze volt aki sírt rá mert jaj nem lehet 4000 en járatni benne a procit,meg jaj nincs rajta 4 venti vezérlős csati.10 ezeres laptól várta volna az olyan szolgáltatásokat ami 30-40 ezres lapokon van.
Bull témára szerintem nem fog fenyegetni az elérhető ár maximum majd használtan.Ahogy olvastam az am3+ vonal nagyon gyorsan megfog szünni és egybeolvad az fm1 el fm2 néven.Annyi könnyítés lesz hogy fm1 be menni fiog az fm2 proci.Magyarán és amd-s mániákusként nem költenék max fm1 re.
[ Szerkesztve ]
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz atti_2010 #26767 üzenetére
És mivel a Phenomot olcsóbban veszed meg mint a q8300-at gyakorlatilag csak az AM3+ deszkán lesz nemi ráfizetésed de ha az időtállóságot veszed elenyésző.
-
balpis
őstag
válasz eldiablo #26766 üzenetére
és az összes többi dologra lenne 25-30k?!
proci, RAM csak?
És HDD, táp, ház?
Vagy valamit még mindig nem értek...Egyébként a 6850-es VGA-hoz azt érdemben kihajtó alaplap-proci-RAM (AM3+ alaplap + X4 955, vagy H61-es lap + i3-2100 és 4GB RAM) kb. 45k lenne alsó hangon, azt a 775-ös alaplapot meg jobb lenne elfelejteni ma már...
-
atti_2010
nagyúr
válasz eldiablo #26766 üzenetére
Akkor nem annyira érdemes, veszel egy AM3+ lapot olcsón bele egy 3-4 magos használt Phenom 2 procit és ha bővíteni akarod beleraksz egy Buldózert mikor már lemegy az ára, így kapsz egy időtálló ütős konfigot, egy AM3+ lapot már 18k korul megveszel újonnan.
-
eldiablo
addikt
válasz Mr.Csizmás #26764 üzenetére
Igyekeztem érthető lenni, de ezek szerint nem sikerült.
Van egy 775-ös lap és egy HD6850. A többit még meg kell vennem.
A gép fő célja a játék lenne.[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz eldiablo #26763 üzenetére
Minden az összköltségtől függ, rengeteg variáns létezik kiválasztani csak akkor tudjuk ha elárulod menyit kell ráfordítani hogy működőképes legyen, nem igazan világos mid van meg és mire kell költeni, valamint mire akarod használni.
[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz Mr.Csizmás #26759 üzenetére
A rápakolandó cuccokat ígyis-úgyis meg kell vennem, hiszen anélkül ugye sehol nem vagyok.
A VGA az biztos, a többi még változhat.atti_2010, LAN van nekem egy régebbi gépből, egyenlőre nincs is gyorsabb netem, se hálózatom, ami indokolná a gigabitest.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Na, rákerestem erre a párhuzamos port kivezetésre. Azt hiszem, nem kell fotóznom
Itt vannak újonnan. 700-5000Ft között.
Itt meg használtan. A lap legalján 80Ft-ért... Fentebb 290-ért, PS2-vel együtt.[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz eldiablo #26758 üzenetére
atti_2010 kollégánál a pont, de inkább legyen pci-e a jövöre nézve, lan kártya
[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
Sziasztok!
Kaptam ingyen egy Asus P5QL Pro deszkát, amin behalt a LAN csatlakozó, de ettől függetlenül működőképes. Raktam bele egy C2Q Q8300 CPU-t és egy Asus HD6850 kártyát és 2db RAM-ot.
A procit és a RAM-ot még vissza adhatom a gazdájának.Felmerült a kérdés, hogy hosszútávon megéri-e nekem ez az összeállítás, hiszen a 775-ös foglalat, már erősen kifutó és nem félévre szánnám a konfigot.
A kérdésem az lenne, hogy hasonló tudású alaplapból, mit érdemes venni?
Fontos, a megbízható, stabil működés, négy, vagy több SATA és USB csatlakozó, esetleg a kettő, vagy több PCI-E 16x-8X csatlakozó.
A CPU az részletkérdés, a lényeg, hogy fél év múlva, ne legyen elavult teljesen.Én az Asus-t preferálom, mert nálam bevált és soha, semmilyen jellegű gondom még nem volt velük, de ha van más, jó minőségű alaplap, hát legyen.
Árban szeretnék 25-30 alatt maradni. Vagy keressem máshol a bűvészboltot?
-
balpis
őstag
Egy lemezen - mint egy bovitokartya vege - van egy parhuzamos port csatlakozo - esetleg meg mas is. A hatan egy rovid "drot", azon az alaplapi csatlakozo.
Ha nem vilagos, keress este pu -ben, s lefotozom az enyem.
Masik lehetoseg:pci-os bovitokartya. Az nekem sincs, csak meg regebbi...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
peter889
őstag
Meg tudná vki mondani:
- Az kb. 15 ezer alatti AM3-as lapok (nem tuningolva persze) megbízhatóan működnek? Nincsenek lefagyások és egyéb hibák az alaplap miatt?
- Az AM2/AM2+ vagy az s775 a tutibb?
Milka 78 (#26726):
Köszi a választ. Nincs szükségem nagy prociteljesítményre, meg aztán a nagyobb fogyasztás is pénz (villanyszámla). Maradok az olcsóbb alaplapok mellett, aztán később veszek bele egy megfelelő procit.„Jótündér! A kívánság...” - ez tetszik.
balpis (#26727):
Köszi a tippet.
„Az alaplapon van 1 x Print Port header, amire tudsz hátlapi panelt dugni...
(épp ma reggel akadt egy a kezembe, úgyhogy biztosan létezik ilyen, legalább a PC bontókban 1-200Ft-ért.)”
Láttam ezt a "header"-t az alaplapon, de meg tudnád mutatni, hogy egy ilyen hátlapi panel hogy néz ki és hogyan tehető a gépbe?
(Nem gondoltam, hogy olyan olcsó.)[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Időtállóságban az AMD jobb,nem?Ha pl egy AM3+-os lapot vesz az ember...a bullhoz elvileg majd az Intel Ivy Bridge ér fel,nem?Mert az I5-be a 2600k a plafon,nem?Egy AM3+-ba meg minden belemegy...később is...
-
atti_2010
nagyúr
válasz Borokafa #26751 üzenetére
Ja hát az árától függ, lehet csak 4 vagy 6 magos lesz belőle, feleslegesen nem akarok költekezni, akkor inkább 4 mag + egy új HDD.
-
Gabró
tag
Üdv,
Core i3 2105-ös proci, 8 GB PC1600 memória, egy 96GB Kingston SSD + 1 TB vmilyen csendes háttértár mellé keresek egy jó alaplapot. Lényeg, hogy rendben működjön az USB3, és tudjam használni az IGP-t az alaplap analóg és DVI kimenetén két monitorral (vagy ha később lesz HDMI monitorom, akkor azon a kimeneten keresztül). Akár 2x 1920x1200-as felbontásban, erre szerintetek képes a processzor is? Nem tervezek videókártyát tenni a gépbe.
Kérdés, hogy érdemes-e Z68-as chipsettel szerelt lapot venni vagy sem?
Kinéztem az Asus P8Z68-V lapot ami e szerint az oldal szerint három helyen kapható is nagyjából 33 ezer forint környékén.
Köszi a segítséget!
-
boxos23
aktív tag
Köszönöm szépen a gyors és segítő kész válaszokat.
Eddig a GA-X48-DQ6 jött be a legjobban ha ettől is van jobb 775 lap ddr3 memóval az jó lenne
köszi -
reset
senior tag
válasz Skeleton01 #26747 üzenetére
Ja! Csak az DDR2-es volt...
Forceman Inkább AM3+ foglalattal ezt vagy ezt Ezek sem drágábbak és a Bull-hoz is jók lesznek.[ Szerkesztve ]
-
Forceman
tag
Tiszteletem az uraknak/hölgyeknek!
Hosszútávra tervezek és kéne egy jelenleg helytálló proci+alaplap. olyan 60e-ből gazdálkodok kábé.
Ezeket néztem:
ASUS M4A88TD-M USB3 880G+AMD X4 955BESajnos jobb ötleteim nincsenek egyáltalán passzol ez egymáshoz?
Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...
-
Skeleton01
aktív tag
válasz boxos23 #26746 üzenetére
Gigabyte GA-965P-DQ6. Ő sem egy alsó kategóriás lap volt annak idején...
-
atti_2010
nagyúr
-
boxos23
aktív tag
Hali fórumtársak.
Tudom hogy a 775 már lejáróban van, de valaki mondjon nekem egy nagyon jó 775 alaplapot ddr3 memória foglalattal.Fontos
-
Giovanny
őstag
FX-8170 lehet hogy csak 2012-ben lesz elérhető?
Tényleg, Etron EJ168A USB3 itt is hibás mint az Intel deszkákban?
[ Szerkesztve ]
Zero Defect.No Compromise !
-
polgi803
őstag
Van tippetek mennyiért fognak kijönni a dozerek?Csak kb-t mondjatok...mondjuk ami elméletben veri a 2500/2600k-t
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Giovanny #26734 üzenetére
Az 1.6v csak tuning beállítás amúgy nem eszik ennyit...azt meg,hogy megéri e azt feljebb kifejtettem,de mint mondtam szeptember 19-edike után megmondom. Lapot sem tudok igazán javasolni,mert ugye proci még nincs és a tesztek X6-osokkal mentek le ami nem mérvadó.Én az Asrock 990Fx-ével szemezgetek,de ez egyéni ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Giovanny #26731 üzenetére
Igen, de 990FX-et csak akkor érdemes választani ha erős CF-et akarsz, máskülönben a 970, 990X is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Köszi srácok ! Tényleg nem értek (még) az AMD-hez.. 990FX most a legjobb chipset ?
Zero Defect.No Compromise !
-
atti_2010
nagyúr
válasz Giovanny #26728 üzenetére
Minden féle márkájú AM3+ lapot lehet kapni, most vettem M5A97 -est 24k, nagy átütés a Giga után nem jön hogy elhiggyem, nem fagyik nem szarakodik csak teszi a dolgát és megy, már 250 Bus-nál járok.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz peter889 #26722 üzenetére
"ASROCK N68-S3 UCC-n nincs párhuzamos port (nyomtatónak),"
Az alaplapon van 1 x Print Port header, amire tudsz hátlapi panelt dugni...
(épp ma reggel akadt egy a kezembe, úgyhogy biztosan létezik ilyen, legalább a PC bontókban 1-200Ft-ért.)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Milka 78
nagyúr
válasz peter889 #26722 üzenetére
Ami lemaradt...egyet kell tudomásul venni.Egy 8-15 ropis laptól nem kell csodát várni.Alapon szépen megy és teszi a dolgát.Azért találták ki,hogy kis pénzből i tudjunk számítógépezni.Én is használok egy ilyen kis gépet 1.5-éve alapfeszes tuningal és nincs vele semmi baj.
15-fölött már lehet gondolkodni tuningon is tágabb keretek közt,de még mindig nem tuning listákat kell szemügyre venni,mert ezek a lapok sem arra valók.
Nekem egy anno 22ropis lapom van amiben lehet húzgálni a procit,de itt is vannak bizonyos kompromisszumok.
A kompromisszumok eltűnése 35-40(határ a csillagos ég)fölött kezdenek eltűnni(amd-s vonalon).Ezen a szinten már nem arról szól a gyártás,hogy megspórolja adag rezet(bár kivételek vannak ).jános: Szeva!Dózer AM3+-os fekete foglalatú lapokkal fog menni.Van egy két kivétel ami bios frissítéssel kezelni fogja,de azokkal én nem nagyon foglalkoznék.
Intel vs. AMD?Én 15 éve csak AMD-s vonalon mozgok,de most én sem tudom a választ Szeptember 19-edike után meg tudom majd neked mondani,mert akkor startolnak az új Dózer procik.Állítólag jó áron verni fogják a csúcs procik az I7 2600k-s procikat amik igen csak bika procik.Én erre azt mondom,úgy legyen,de ez nem több mint tippelgetés...Majd az idő eldönti.én most várok a Dózerre és ha jobb mint az intel azt veszem,ha gyengébb akkor életembe először elgondolkodom egy Inteles rendszerben.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz pocokxx #26718 üzenetére
A második versenyző AM3+-os(fekete proci foglalat).Ez megeszi az általad választott procit és az új Dózereket is.Én az utóbbit választanám a helyedben
peter889 :sajnos ez nem olyan egyszerű...minden gyártónak vannak jobb és rosszabb eresztései,ráadásul itt a user error is közre játszik(nem úgy mint a tápoknál amit bekapcsolsz és vagy megy vagy nem).Itt borzasztó sok buktató van...
Én azt mondom lehet,mert egy halál gagyi lapban is tuningoltam proci,de ha 95w-s procit tuningolsz a 95w-s lapban akkor a fszültség emelést el is lehet felejteni,mert túlléped a gyárilag garantált határt,tehát marad az alap feszes tuning.Viszonyítás képen...a 955Be-m alap feszültségen 3600Mhz-t tud.Megemeltem egy két feszültségi értéket(nem is kevésé)és 4+ghz-n szaladgál.
[ Szerkesztve ]
-
Hochi
tag
Üdv ! Asus P5P55d Pro helyett szeretnék valami alternatívát találni,de csak ötleteim vannak.mely lapokat érdemes nézni?
-
peter889
őstag
válasz Milka 78 #26697 üzenetére
Szia! Köszi szépen a részletes választ. Ezzel is okosabb lettem. Igazából hiányolom, hogy a mondjuk a nyitóhozzászólásban nincsen az alaplapokról egy általános leírás (mint amilyen pl. a tápoknál van).
Ha csak kicsit tuningolnék, akkor az alaplapoknál nyugodtan választhatom a 95 watt terhelhetőségű procifoglalatot, és abba minden procit be fogok tudni tenni, ami az alaplapi leírásában szerepel?
ASROCK N68-S3 UCC-n nincs párhuzamos port (nyomtatónak), de az ASROCK 760GM-GS3-on sem. Szerintem igazán tehettek volna rá. Az ASUS M5A78L-M LX tűnik a legmegfelelőbbnek első látásra.
-
csiga8
senior tag
válasz balpis #26720 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Költözöm gondommal az ajánlott helyre!
A videokártya ( az erős ) nagyon drága. Egy pattintás, berakom majd jövőre a másikat, addigra úgyis összekuszálja a Wint a kisasszony, és az ajándék is megvan! Legalábbis így gondoltam.
Ezek szerint elég a 4 Gb memória is. EZ viszont jó hír!
-
balpis
őstag
válasz csiga8 #26719 üzenetére
- 2*2GB RAM-ot vegyél, az a dual chanelhez szükséges (3*2 a 1366-os intelekhez, a tri-channelhez kell)
- 955BE inkább, olcsóbb, s a biosban két kattintással eléred a 965 sebességét (a szorzón emelsz egyet)
- Az 5750-hez teljesen felesleges ilyen erős proci, alapon is, nem még, ha húzod Illetve az 5750 elég kevés fullHD-hoz. Ha nem kell erősebb, akkor kisebb proci is elég lehet. Persze, ártani nem árt....
- ha nem igazán húzod, akkor a TX3 elég lehet, de egy Hyper 212+ vagy egy Xigmatek Gaia halkabb lenneJavaslom, kérdezz itt inkább, a feladat, a keret, meglévő alkatrészek és egyéb elvárások felsorolásával.
-
csiga8
senior tag
Nagylánynak játékgépet dobnék össze.
Nekem egy AM2+ Giga 770 ud3 lapom van, nekem teljesen jó, ezért úgy gondoltam, hogy egy AM3-as 770T UD3 is jó lesz majd. Nem tudom milyen tapasztalatok vannak vele.
Memória tán Kingston HyperX lenne, de nem tudom, hogy lenne-e. 3*2 Gb van párban, vagy 4*2 Gb párban kell bele?
Tuning nem igazán lenne, én úgy cirka max 5%-ot húzok a procin, ha egyáltalán foglalkozom vele. A proci egy Phenom II X4 965 lenne, hozzá mondjuk eegy ATI 5750 videokártya.
Véleményt, tapasztalatot szívesen elfogadok.
Apropó. Proci hűtő. A TX3 elegendő rá? esetleg más ötlet?
-
pocokxx
Közösségépítő
Kettő maradt egy kis keresgélés után. Igazából az első szimpatikusabb olcsóbb van rajta PCI csati, meg 4 ram hely. Mitől drágább mégis a másik? És melyiket vegyem a kettő közül? (455 lesz a proci)
-1-
-2-[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Gabo0905
aktív tag
Asrock H55M-GE erről mi a véleményetek?
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Tudom..tudom ez nem az a topik,de egy mondatban el lehet intézni...szóval szerintetek egy Giga EP45-UD3LR lapomat el lehetne adni 12-ért?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Nagyon nyomott áron (11 000 Ft) sikerült hozzájutnom egy új Intel i3 540 1156-os tokozású procihoz. Ehhez kellene nekem valamilyen alaplap. Irodában lenne használva, meglepő módon irodai munkára Így játék, tuning meg ilyesmi nem lényeg, viszont fontos, hogy legyen rajta a monitornak kivezetés, nincs szükség külön VGA-ra. ECS H55H-M Erről mi a véleményetek? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
http://hardverapro.hu/apro/asus_p8p67_r3_0_bluetooth_v2_1_edr/friss.html valaki ??
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
wolandino
tag
Sziasztok,
Mi a különbség az MSI H67MA-E35 és a MSI P67A-C45 között?
Köszi,
W. -
The.Bali
aktív tag
válasz slayer006 #26695 üzenetére
Etron EJ168A Nem jó az USB vezérlője sajnos.
Ilyen IDE-SATA átalakítós kártyát nem szeretnék, mert csak kártya helyet foglal. és elég sok kártyát tennék a gépembe így is.
De ez az ASUS P8P67 LE REV 3.0 lap, amit linkeltem nem lenne jó? Én a specifikációi alapján jónak ítélném meg. Van valakinek tapasztalata róla?
A FOXCONN P67A-S lapról sajnos esélytelen, hogy bárkinek is legyen, ebbe már beletörődtem -
viperabácsi
addikt
erröl valami info. 2500k 3 g-skill ripjaws 1600 2x4 giga menne bele.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
balpis
őstag
válasz pocokxx #26702 üzenetére
Akkor az eredeti választásod is jó lehet. Az M5A78L sorozat elég jó ár/érték arányúnak tűnik. Ami megfontolható, hogy az mATX-ek - az USB3-as kivételével - csak 95W TDP-t tudnak, at ATX-ek 125-öt vagy 140-et. Érdemes az Asus adatlapokat nézegetni.
De ennek csak erős bulldozer vagy nagy tuning esetén van jelentősége.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
reset
senior tag
válasz pocokxx #26702 üzenetére
Hali!
Uccsó és jó: Asus SATA-24B3ST -
pocokxx
Közösségépítő
Akkor lehet, hogy célszerű lenne lecserélni az írót...? Mert igazából csak az az ide, a rack dísznek van benn, sose használtam még...
IDE nélkül vmi jó ajánlat?
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
balpis
őstag
válasz pocokxx #26698 üzenetére
el kell gondolkozni,hogy ha most lapot cserélsz, kell-e, hogy "jövőálló" legyen, s az új bulldozer is betehető legyen. ha kell, akkor jobb talán elfelejteni az IDE csatit - vagy SATA-IDE átalakító, vagy PCI-os kártya formájában maradhat, az új lapokon egyre ritkábban van IDE.
De ezen pl. van....
Van, ahol ez is akad 15k körül, de inkább több.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest