Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Anyumnak keresek új telefont általános használatra 50-80eFt körül.
Egy Honor 20 lite-ot váltana, hosszú távra lenne, a megbízhatóság és talán a kamera élvez még nemi prioritást.
A tavaly karácsonyi ajánló és további hsz-ek alapján próbálom összeszedni a lehetőségeket. Viszont azóta azért eltelt elég sok idő, brutál széles a választék, sok mindent ajánlotok itt, így nem igazán igazodok ki. Úgyhogy szeretnék kérni egy kis útbaigazítást.
Egyelőre itt tartok:
- Redmi 13C 6/128 ~50e
- Redmi 12 8/256 ~50e
- Redmi Note 12 8/256 ~70e
- Moto G72 8/128 ~70e
- Moto G54 Power 12/256 ~80e
- Nord CE 3 Lite 209€ (~80e)
(Az árak árukeresős átlagok kb., kivéve a OnePlus-t, ott a gyártói oldalt néztem.)
Az 50e-es kategóriát úgy látom elég kompromisszumos. Általános használatra elegendő-e mégis, vagy hoz jelentős ugrást az a +20-30eFt a következő kategóriáig? Ha igen akkor melyiket érdemes? -
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget az alábbiak alapján.
1.) Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
2.) Használt vagy új?
3.) Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
4.) Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
5.) Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
6.) Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
7.) Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?7.) Az 5" környékét preferálnám, max. 6"
6.) Android, méghozzá pure és/vagy moddolható.
5.) Telefonálás, chat, netezés. Kellene NFC és fontos lenne a minél jobb üzemidő.
4.) Hosszú távra. Jelenleg egy Nexus 5-öm van szinte a megjelenés óta, szóval valami hasonló kalibert szeretnék.
2-3.) Új, független.
1.) Azt hiszem a fentiek már elég komoly szűrőt jelentenek, de legyen mondjuk 150-200eFt. -
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Jelenleg egy Nexus 5-öt hajtok, de kezd szegénynek elöregedni az akksija. Custom kernel-lel és under volt-tal még ki lehet belőle hozni kb. 3.5 órát átlag közepes fényerőn, de ez legalább napi egy töltést jelent, ami kezd zavarni. A hardver egyként simán kiszolgál, de az akku sajnos elég gatya már.
Úgyhogy a terv az lenne, hogy a Nexus 5 megy navigációnak, autós töltővel - így tökmindegy milyen az akku - és beszerzek mellé egy új masinát, aminek a következő paramétereket képzeltem el:
- Android
- hosszú távra
- átlag felhasználás (telefon, net, chat), a játék és multimédia másodlagos
- jó akku
- szeretném ha root-olható lenne
- nem bánnám ha nem lenne nagyobb mint a Nexus 5Saját kútfőből OP3T-t néztem a 3400-as akku, az OxygenOS és a népszerűség miatt (remélhetőleg - bár lehet csak custom ROM-ok formájában, de - lesz hozzá támogatás hosszú távon is), de nem vagyok benne biztos, hogy kell nekem az a teljesítmény és az 5.5"-os képernyő.
Milyen opciókat tudtok ilyen paraméterekkel?
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Hali!
Rendeltem eustock-ról egy Redmi 4A Pro-t a hétvége folyamán, de még mindig "Vevő által jóváhagyva." állapotban van a megrendelés. Nem sietek sehova, csak azért érdeklődöm, hogy ez oké-e, mert ma hívott... pontosabban megpróbált hívni valaki egy privát számról, de nem szólt bele senki amikor felvettem. Remélem nem az ügyintéző lett volna.
-
Frenky89
addikt
Az 520 nem tetszik neki és annyira a WP8 sem, mert nagyon szögletes, szóval a 620 is eléggé határeset.
Mindenesetre azt sikerült kideríteni, hogy 4,3" a max., viszont Droid vonalon bajban vagyok. A szappantartó Samsung-ok bejönnek neki, így talán majd egy Ace 3 lesz, ha a jövő év elején lemegy egy kicsit az ára (talán megint lesz 46 körül, mint tegnap előtt a T-nél).
-
Frenky89
addikt
Mennyi az esély arra, hogy ezek a már a Google égisze alatt készülő Motorola telefonok nagyobb támogatást kapnak, mint a régiek? A Defy+-szal mondjuk pont szerencsém van, mert elég népszerű, így a közösségi támogatás elég frankó, amit szerintem a zárt bootloader-rel együtt a többi Moto-ról nem lehet elmondani.
A Moto G-nek amúgy mik a közvetlen vetélytársai?
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Szeretnék két kérdéssel fordulni hozzátok.
1.) Lánynak első okostelefon, új, max 40k környéke, fotózásra, netezésre.
Lumia 520, L5 II, Y300, ?, ?, ...2.) Android-os készülék, jó üzemidő, pöpec sw támogatás, hosszú távra, kínai is lehet, árban max. 80, használt is játszik.
Utoljára szeptember környékén nézelődtem a témában, akkor mindenki a Nexus 5-re és a Mi3-ra várt. Mióta ezek megjelentek, azóta én letettem az ilyen 5" környéki batárokról, illetve arról is, hogy esetleg a Defy-hoz hasonló víz-/porálló cuccom legyen (bár a Lenovo-kat nem ismerem és ott mintha lenne ilyesmi). -
Frenky89
addikt
válasz maggi1886076 #32877 üzenetére
Köszi!
Kínai vonalon esetleg valami ennyiért, ami kicsit felkapottabb, tehát van esély rá, hogy található hozzá valami értelmes rom?
-
Frenky89
addikt
válasz maggi1886076 #32874 üzenetére
Jézus, árat elfelejtettem...
80k kb.
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Defy+ utódot keresek.
Szempontok:
- Android
- min. 1GB RAM, 2×1GHz; ha nem nagy korlátozó tényező, akkor max. 4,5" kijelző (5"-os tepsihez nem tudom, hogy hozzá tudnék e szokni)
- fontos lenne a jó akku idő (ha nem muszáj, akkor kevés netezés után ne kérjen naponta enni)
- pörgős gyári sw támogatás és/vagy jó rom-olhatóság (a Cyanogen-hez már annyira hozzászoktam + hosszú távra kellene)
- inkább új, de nem zárkózom el a használttól sem
- független v. T függő
- (akár távol-keleti szörnyeteg is jöhet)[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Köszi!
És, ha csak újban lehet gondolkodni inkább 40 körül?
Y300-at, illetve OT-995-öt olvastam itt visszább - bár utóbbi nekem már kissé elavultnak tűnik.
Egyébként az általános "a samsung az sz*r" hangulatkeltés mennyire megalapozott?
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Hölgy ismerősömnek keresek okostelefont net, facebook és zenehallgatás a felhasználási cél. a keret 40eFt, amit tuti ziher esetben esetleg lehet bővíteni 60-ig. Új - kivételes esetben használt -, T-s (kártyás), vagy független jöhet szóba.
Tudtok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest