Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz 4ron #3517 üzenetére

    A rajz rendben van, szinezve is van (bar az 5 es 6 egyforman fehernek tunik nekem), alatta a kifejezesek es egyenlosegek is jok.
    De a feladat szoveget azt tenyleg pontosabban kene meghatarozni... mert ami nekem ebbol lejon, hogy egyreszt elbenaztak, mert a kepletek sorszama pont megegyezik azzal az egy elemmel, amit a keplet eredmenye halmaz tartalmaz (jo lett volna pl. kisbetukkel, hogy ne keveredjen), masreszt az uniok es metszetek tag fogalom, osszesen ugye van 8 "terresz" (kepletileg az (A U B U C) komplementere, azaz a kulso resz hianyzik), es ezeknek barmely reszhalmazat fel lehet irni (tobbe-kevesbe ertelmesen, ertem itt azt hogy eleg sok tagra mehet vissza) mint halmazt, sot altalaban nem is csak egyfelekeppen. Az meg kicsit sok lenne (256). Kulso nelkul is 128. De mar erintkezosokbol is boven hazi feladatot meghalado mennyiseg van.

    Szoval azt probald meg legy szives megtudni (opcionalisan, osztalytars neten nem elerheto?), hogy pontosan mi volt a feladat. (Azt is, hogy a szinezes az mar a megoldas resze, vagy az a kiindulasi adatok resze?)

Új hozzászólás Aktív témák