Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7 #6395 üzenetére
Nekem Oneplus Nord 4 gyári rom van fent. Amúgy lehetséges hogy a 27-es Magisk-en még menne? Mert én alapból a 28-as verziót raktam fel. Ahogy nézem itt még sokan 27-et használnak.
-
mizoli
addikt
válasz
SerialWin7 #6397 üzenetére
Nincs.
-
mizoli
addikt
válasz
SerialWin7 #6395 üzenetére
Megy az OTP a Magisk 27.0-n.
Nézd meg ismét a DenyList-ben, minden sor legyen bekapcsolva. -
-
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7 #6371 üzenetére
Jelentem kipróbáltam és szuperül működik ez a megoldás a Gránit bank appal 28-as Magisk-en. Kíváncsiságból feltettem a Mcdonalds appot is hátha, de ott már sajnos nem működik. Mondjuk a Mcdonalds appot csak hébe-hóba használnám. Arra mi amúgy a megoldás hogy az is működjön?
-
LOS 21 official, Mi 10T
DenyList:
- DAP
- Google Play Services, Google Service Framework (és minden ami Google, de ez a 2 valüszínűleg a legfontosabb)HMAL invisible apps:
HMAL
Magisk
Applied to:
- Google Play Services, Google Services FrameworkÉn még a GSF nek egy adattörlést is nyomtam, és újra is indítottam a készüléket.
Így enged eljutni a belépésig, tovább nem próbáltam.
-
mekker
őstag
Valami ötlet Digitális Polgárjenőre? Nekem sehogy se megy. A lineageos rom lehet a baja?
-
Whitealert
tag
Köszönöm a segítséget, nekem is sikerült.
Leírom hogy csináltam, hátha másnak is segít:
1. Magisk 28 telepítés
2. Magisken belül, Zygisk bekapcsolása, tiltólista kényszerítése
3. Egy root filekezelővel megkeresni a build.prop file-t, a gyökérkönyvtár/system mappában van. Az összes lineageos szó átírása valami hasonlóra, mondjuk linegeos. Ezt csinálható telefonon is, vagy PC-n oda-vissza másolással.
3. kh app telepítés
4. kh mobilbank hozzáadása a magisk tiltólistához a "tiltólista konfigurálása" beállításokban. -
mzsol
tag
válasz
Whitealert #6389 üzenetére
Szia! Én most csináltam meg. Magisk 28 + Hide magisk + denylist + PIF + Zygisk next + Zygisk assintant majd root filekezelővel kimásoltam a build.prop-ot és átírtam a lineage szavakat és ezt visszamásoltam. Nekem crdroid van, de az alapja lineage, MI 9 a teló. Device és basic integrity zöld.
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy a kh bank alkalmazás most milyen integrity mellett működik?
Telepítettem egy LineageOS 21-et (Mi 9 Lite-ra), a device és a basic integrity átmegy a strong nem.
Visszaolvasva láttam, hogy nem biztos, hogy a magisk a baj, a kh érzékeny lehet a LineageOS-re is. Elvileg volt az összefoglalóban régebben egy leírás hozzá, de most már nem találom benne.
Van esetleg valaki akinek működik a kh alkalmazás LineageOS-en? Jó lenne tudni melyik irányba próbálkozzak. -
válasz
instantwater #6387 üzenetére
Úgy tűnik a Kitsune Mask pont ezt tudja, és AllowList alapján dolgozik.
-
Van valami megoldás arra, hogy a DenyList egy alkalmazás összes activityje elől elrejtése a rootot?
Meg figyeltem, hogy az egyszer megfelelően beállított appok egy idő után újra látják a rootot, mert frissítéss után újabb random generált nevű activityben detektálják a rootot, és a DenyList pedig név alapján rejt.
-
rErEaT
senior tag
-
user26
senior tag
Üdv! Akartam most fizetni, de nem sikerült. Hamar lecsekkoltam az integrityt, nálam a base jó csak. Pif 17.8
-
AcCEsS
senior tag
-
crok
Topikgazda
válasz
Soltee1 #6372 üzenetére
Azt nem tudom hogy mindenkinél de nálam pl. minden megy mint eddig és tömeges pattogást se nagyon látok sehol, Xiaomi.EU is megy - bár jó ha tudod Strong-ot SOSE tudott a PIF önmagában és pár napja több tucat keybox is bannolva lett. Szóval gyanítom azért nem írja mert elvileg se az van amit írsz.
-
Soltee1
tag
Mindenkinél működik a PIF?
Basic, Strong?
Senki nem írja, de elvileg már csak a basic van nem? -
SerialWin7
csendes tag
válasz
Norby86 #6370 üzenetére
Nem, ezek modulok. Csak feltelepíted Magisk-ben és annyi.
Linkelem a legfrissebbet belölük, ha ez segít...
ZygiskNext: [link]
Shamiko: [link]ZygiskNext-nél annyit kell majd látni, hogy pipa és Zygote injected. Shamiko-nál meg egy emote lesz "Shamiko is working as blacklist mode" kiírással Magisk-en belül.
Lehet, hogy a beépített Zygisk-el is működik azóta, én nem tudom, mert V27-en ragadtam... -
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7 #6369 üzenetére
Köszi, hétvégén megpróbálom! És a Zygisk Next-ben kell valamit állítani? Shamikot elég csak feltelepíteni vagy azon belül kell valami engedélyt adnom? Egyik programot sem használtam még.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Én még a 26.4-es Magisk verziónál ragadtam, többek között azért, mert a Gránit bank app nem akart működni az új Magisk verzióval, csak evvel a régivel. Még anno talán crok próbált segíteni, de az istenért sem állt össze a dolog. Most viszont egy friss romot húzok a telefonomra (One Plus Nord4) és szeretném már a legfrissebb Magiskot használni, csak lényeges hogy működjön többek között a Gránit Bank appom rajta. Mi a pontos menete ennek hogy működésre bírjam? Gyári Oxygen OS 14 rom van a telefonomon, Android 14 alappal.
-
vpleft
tag
válasz
energiezolee #6365 üzenetére
Köszi a választ! Én a gyári rendszeren vagyok, mert a legújabb xiaomi eu verzió elég bugos volt a telómon
Idő közben újra flash-eltem a telefont, ugyanazzal a gyári rendszerrel, ami ezelőtt is rajta volt és most valamiért működik a legfrissebb magisk+pif+shamiko+freeze kombóval. Ezelőtt bárhogy próbáltam, nem akart menni. Clean rendszerrel meg most egyből megy... Nem értem -
válasz
instantwater #6341 üzenetére
Újraindítás után mindig megjelent a Magisk stub (zöld robotos ikonnal), ami szintén fennakadt az app list checken, és nem akartam kézzel törölni minden újraindítás után.
Ezért az előzményben linkelt forkolt LSPosed + HMAL lett a megoldás.
Most teljesértékű Magisk mellett boldogok a bankok.A Magisk saját beépített csomagnév változtatós hideolása nem volt elég mindegyiknek.
-
energiezolee
aktív tag
Szia
Nekem Xiaomi Redmi Note 10 Pro-n Android 13-on (xiaomi.eu rom), Magisk 26.4-es, mindenféle modul nélkül működik az OTP. Csak AirFrozen-nel van fagyasztva a Magisk és természetesen legfrissebb xiaomi.eu-s modul is telepítve van. Nem tudom ez segít-e neked, de azért leírtam. Hátha...
-
Totál commander fájl másolás közben feldobta ezt a dialogot: [kép]
A forrás és a célmappa is a belső tárhelyen volt, tehát nem rendszer mappa.
Később sikerült eltüntetni ezt az ablakot azzal, hogy DenyListre raktam a TotalCommandert.
Ugyanakkor megfigyeltem, hogy újra indítás után, zöld android ikonnal megjelenik egy Magisk az app listában ami ugyanezzel a dialoggal a Magisk telepítését kéri.
Lehet valahogy konfigurálni, hogy ez ne jelenjen meg?
-
vpleft
tag
Sziasztok!
Nálam sem megy sajnos az OTP, pedig a múlt hónapban semmi gond nem volt vele.
Csatoltam a setup-omról screenshotokat. Nincs ötletetek esetleg, hogy mit tudnék még kipróbálni?[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Jelenlegi setup: Poco x3 nfc
- Magisk elrejtve randomizáltan
- Zygisk bekapcsolva
- Denylist NINCS enforce-olva
- Shamiko
- Zygisk assistant
- PIF
- BCR (de nem hiszem hogy ez belekavar)
+ magisk ice box-szal freeze-elve.Amiket próbáltam:
- Downgrade Magisk 27001 verzióra (28001-ről)
- Zygisk Next modul + beépített zygisk off
És természetesen reboot mindegyik változtatás után, de nem segít egyik sempedig a play store szerint a device verdict megvan
-
válasz
SerialWin7 #6360 üzenetére
Nálam is megy.
-
mekker
őstag
Digitális Állampolgár alkalmazás nem megy, érzékel valamit. Korábban már nyomkodtam, de nov 5-ös release log alapján eddig nem volt biztonsági ellenőrzés, csak mostantól. Valakinek megy? Lineage OS 21 hivatalos 'grus' build, csak a strong integrity teszten bukik. Rurun SU file és Magisk file teszteken bukik. Dev mode-ot & távoli debugot kikapcsoltam, restart, force stop + cahe-törlés megvolt. SELinux státusz ok.
-
mzsol
tag
Csak elkezdtem a root folyamatot, mert gondolom nincs más megoldás a banki app működéséhez. Mi lehet a gond, mert a laptop fastboot módban nem látja a telefont? Flashelném a patkolt boot.img-t, de várakozás az eszközre üzenet van a powershell-ben. Próbáltam win10-11-en, három különböző kábellel. ADB 1.5.6 verzióval.
-
-
pvt.peter
őstag
Ugy tunik, hogy most mar a REpont app is figyeli, hogy "feltort" a keszulek vagy sem. Konfiguralas utan megoldodott a problema
-
AcCEsS
senior tag
Nálam a múlt héten krepált be a telefonos fizetés Nord 2T-n, frissítettem 17.9 PIF-re, de még Magisk 27000 verziót használok. A szokásos Play* cuccok törlése és reboot után az Integrity Checker Device + Basic ok, mégsem tudtam kártyát hozzáadlni a Wallethez, a sikeres jogosultság ellenőrzés után a kibocsátó szerződésének elfogadásakor simán csak kiírta, hogy nem sikerült befejezni a beállítást, próbálja később. Aztán következő nap sikerült egy kártyát hozzáadnom, de azóta egyet sem, mindig a nem sikerült, próbálja később dumát írja. Persze, azóta már többször újrakezdtem az egészet, teljes törlés stb., de azóta más egy kártyát sem sikerült hozzáadnom. Mi a búbánat lehet ez?
-
mzsol
tag
Sziasztok! Mi 9-en A14 alapú crdroid van fent, nincs root. A kh mobil app nem megy. Ezt írja [kép]. Ennyit írt tavaly is amikor az A13 alapú raktam fel, akkor volt root, de a magisk beállítások kevés volt kellett terminálban a propsokat átírni. Most ezt nem tudom mert a terminálhoz is root kellene. Lehet e működésre bírni a mobilbankot root nélkül?
-
vazee00
tag
Kipróbáltam a myraiffeisen -t KSU - val, és Apatch -al is, de azok esetén is egyből kifagyott. Még nem jöttem rá, hogy mi az oka, de ezek alapján nem a Magisk megtalálása a gond.
-
SerialWin7
csendes tag
Én már a 2700X Canary-kal is szenvedtem. Ugyanannyi modult használok mindig. Próbáltam 0-ról ugyanúgy "Failed to inject init" lett a vége. De a Github-os pull request-ből ítélve ez javítva lesz a következő 2800X kiadásra. Remélem, hogy azzal már a Viper is fog menni... Addig meg tökéletes a 27 is.
-
user26
senior tag
Szia, le van fagyasztva, a pl AirFrozen -l is külön ? Vagy a másik ami szokott lenni az IceBox.
@SerialWin7, jól van beállítva minden ? Ha a ZygiskNext se jó már, akkor ami "utánna" van, tuti nem. Lehet, hogy ennek ellenére a beállításod jó, de ha sok modul van akkor az gyakori összeakadás is lehet. Tévedhetek. Több infó több lehetőség. -
rErEaT
senior tag
Valamit csináltak az OTPnél, mert most fagyasztott Magisk-al se megy már 🙄🙄
vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?(fagyasztott, átnevezett Magisk)
-
Végül a következő kombináció vált be a hivatalos LOS 21-re:
- Zygisk Assistant
- Denylist
- Magisk app törlésMagisk fagyasztást nem próbáltam, mert gyorsan újratelepíthető apkból.
Érdekes, hogy gyárilag nem rootolt a LOS, de root-rejtő Zygisk Assistant és DenyList kell az app indításához. PlayIntegrityt egyáltalán nem ellenőriznek ezek az appok.
A ZA miatt egy sor másik bankot DenyListre kellett tennem, de működik.
Először feltettem a forkolt LSPosed_mod-ot és a szintén forkolt HMAL-t,
De később rájöttem, hogy a ZA+DenyList elég.
Talán ezzel meg tudtam volna tartani állandóra a Magisk appot, de a stabilitás és a minimális számú modul többet ér.
A kutatás közben talláltam egy kis útmutatót a HMAL beállításához, hotha valakinek hasznos lesz: guide_hmaIlyen kevés telepített modulnál érdemes felrakni valami anti-bootloop modult is?
Például ezt: abootloopKöszönöm
-
vazee00
tag
Köszi a tippet mindenkinek! Mikor a logcat -ot futtattam nem, de próbáltam előtte, és most is lefagyasztva a Magisk - ot, de ugyan úgy, azonnal crash -el a myRaiffaisen app. Lehet, hogy újra kellene tennem a romot, hátha valamelyik magisk modul tele szemetelte, és azért romlott el.
-
mekker
őstag
válasz
vazee00 #6322 üzenetére
Bocsi, nem olvastam végig az egész threadet, nálam ez a konfig + át van nevezve az app random aliasra a Magisk által + Ice Box nevű appban el van rejtve ("Frozen" állapotú) a Magisk app. Talán segít. A myRaiffeisennek asszem csak egy ilyen nevesített Activity/Service-e van, így nincs nagyon mit kombinálni rajta. Esetleg a Google Play Store-ral vagy a Google Play Servicesszel lehet valamit játszani még.
-
mekker
őstag
válasz
KurtCobain #6325 üzenetére
Köszi, nekem is volt vele bajom annó, lásd: [link]
-
vazee00
tag
Köszi a tippeket mindenkinek! Kipróbáltam, hogy letöröltem egyesével az összes magisk modult, de továbbra is azonnal összeomlik. Ha letörlöm a magisk appot, akkor is. Most már egyáltalán nem értem. Itt található az ADB -n keresztül mentett crash log: [link]
Lehet, hogy az egyik modul pakolt le valamit, ami ottmaradt, és ez okozza? Próbáltam törölni a /data/adb mappát, de nem segített. Jelenleg visszaálltam a 28000 magisk -re(canary -ról), és csak a Play Integrity fix v17.9 van fent, a beépített Zygisk engedélyezve van, Magisk hide bekapcsolva... Valakinek valami tipp?
-
crok
Topikgazda
-
LaySoft
tag
A OnePlus 3T-re visszaraktam a legutolsó stock OxygenOS-t (Android 9), bootloader-t visszazártam, azonban a Play Integrity API Checker szerint csak basic integrity van. Mi ennek az oka, lehet orvosolni?
-
crok
Topikgazda
válasz
vazee00 #6322 üzenetére
Hat szerintem pont azzal a sok modullal akad ez ossze.. ha visszanezel irtunk mar a Citra modul(ok)rol, nem valami stabilak. Majd ranezek de pl. nalam mukodik, hasznalom is. A Strongra (meg a tobbi modulra) szukseged van jatek vagy hasonlo miatt amugy? Latok ket T modult amit frissiteni lehet, azokat direkt nem frissitetted? Egy logcat-et tudsz valahova feldobni rogton az app osszeomlasa utanrol?
-
vazee00
tag
Sziasztok!
Magisk, és myRaiffaisen appal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Legújabb canary 28001 Magisk van fent az alábbi modulokkal:
MEETS_STRONG_INTEGRITY megvan, a myRaiffaisen app viszont sehogy sem működik. Olvastam az összefoglalót, és a hozzászólásokat, kipróbáltam a HMA -t, és próbáltam több app segítségével fagyasztani a Magisk -et, de a myRaiffaisen továbbra sem működik. Megnyitás után azonnal összeomlik. Magisk hide engedélyezve van.
Kipróbáltam mindent, amit Telegram csatornákban, és külföldi fórumokban olvastam, de nem jártam sikerrel.(Vagy csak Basic -nem device- hitelesítést kaptam, és működött a myRaiffaisen - vagy nem működött, cserében megvolt a device/strong) Van valakinek tippje, hogy miként lehetne működésre bírni, mi lehet a gond?Köszi!
-
crok
Topikgazda
Az utolsó v27 Canary az a 27008 volt, igen, arra gondoltam.
-
crok
Topikgazda
Ilyennek nem esünk neki backup nélkül.. ha az nincs akkor nincs meg az a boot.img amit utoljára használtál? Másrészt egy akármilyen készüléken patch-eld meg akkor a v27-el vagy méginkább az utolsó v27 Canary-val.
Szerintem a remove-modules-ra nem lesz szükség, főleg amíg azt se tudod hogy egyáltalán valamelyik modul csinálja-e. Az összefoglalóban leírtam hogy lehet letiltani és akkor nem kell törölni se őket, elég letiltani.. valamint ott van a safe mode-ban indítás is. -
mekker
őstag
LineageOS-t update-eltem, mert már régen volt, és sajna nem megy fel a Magisk 28. Felpatcheltem a megfelelő boot.img-t a Magisk appban, majd azt felflasheltem, és bootloop, csak az eredeti boot.img-dzsel hajlandó elindulni.
adb shellmagisk --remove-modules
segíthet? Van esetleg kevbésbé "drasztikus" módszer, ami segíthet? Xiaomi mi 9 SE LineageOS 21 20241027-esbuild.
-
crok
Topikgazda
Nem is gondolhattad volna rosszabbul:
Widevine keys ≠ Google Attestation keys
A DRM egy teljesen különálló nyúlüreg.
PS: Xiaomi-nál pl. Xiaomi.EU ROM-on tudsz L1 cert-et lekérni. -
user26
senior tag
Szia, sziasztok! Elnézést, hogy ide írok, nem biztos, hogy idevaló az írásom most, de nem tudom, hogy hol írjak erről. A tricky strong modul segítségével ugye a strong is átmegy az ellenőrzésen, persze tudjuk ideig - óráig. Ez azért jó, vagy lenne jó, ha olyan alkalmazást használunk, ami megköveteli ennek (strong) meglétét, és tud működni nyitott BL mellett. Én azt hittem, hogy ennek segítségével pl a Netflix is L1 tanúsítást kap ilyen helyzetben, de sajnos nem, Oneplus modell esetében. (Xiaomi esetében majd kipróbálom) A strong ebben az esetben adott alklamazások miatt lenne csak jó, vagy az eszköz tanúsitása miatt ? Jelenleg úgy gondolom, hogy nekem ez nem fog kelleni, netflix esete miatt Oneplus-n, vagy legalábbis most nem tudom kell-e vagy sem. Vagy spontán bele keveredtem a netflixel kapcsán, és nincs köze hozzá. :/ A DRM tanúsítás az teljesen más dolog ettől függetlenül ?
-
Bsony
tag
Sziasztok,
Kérdés, milyen backup megoldást használtok akkor amikor rootoltok egy telót? Nyilván megy minden a levesbe, és vissza kéne állítani minden alkalmazást és beállítást. De van erre valamilyen jó tool, vagy megoldás, hogy ne kelljen minden újra felrakni/beállítani? -
-
Traptor
aktív tag
Értem, akkor ez így jó. Annyi különbség volt az általad írtakhoz képest, hogy a Zygisk Assistantot nem tettem fel, úgyhogy azt most pótoltam de sehol sem találtam meg, hogy ezt hogyan kéne konfigurálni.
A másik, hogy a magisk tiltólistánál az alap lista van, tehát nem jelennek meg a rendszer appok. Azok közül nem kellene valamit tiltani? -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
instantwater #6302 üzenetére
Nem csak a mido-n használok LOS-t, van itt egy Note 7 meg egy Note 9 is.
-
-
crok
Topikgazda
Juteszembe: installkor az app kap egy app azonosítót - ez akkor se változik ha törlöd az adatait - viszont a szerver megjegyezheti. Ezt elkerülendő talán a legegyszerűbb megoldás az, ha az alkalmazást magát törlöd (uninstall) és utána újra telepíted mert ekkor mindenképp új app azonosítót kap. Most mentem végig az InTune + Ms Teams-en, nem kérdezett semmit hogy most én mit keresek itt egy nyitott bootloader-el meg root-al úgyhogy részemről a módszer működőnek tekintett.
Az említett LOS21-en még fagyasztgatás nélkül is indul a Gránit és kéri a login-t, sőt, nemigen néz Play Integrity-t se mert Basic-el is elindul - a login-ig biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest