Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabady
aktív tag
válasz Sapphi #32005 üzenetére
Szia, köszi! Megtaláltam én is ezt a megoldást, meg is csináltam, de a hw sensorsba még mindig csak 800 - 3200MHz-ek között ugrál az órajelem. YT videó megy és végig 3200MHz.... :/
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
-
tigomigocika
senior tag
válasz Sapphi #31932 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
azt el felejtettem írni h mac gépem van és most win laptopra szeretném megcsinálni.
Sikerült mindent megcsinálnom de kell hozzá bootloader és azt nem tudom h külön pendrivere vagy ugyan arra kell felrakni amin a sierra van....XBOX LIVE: rolandinho007
-
RaZroX
addikt
válasz Sapphi #31823 üzenetére
Igen, elég sok sz0pás tud lenni... volt már 2-3 hacklim amik nem direkt erre a célra lettek építve, de csakazértis feltoltam rá. De ez még 10.7 - 10.8 környékén volt, azóta eléggé elmaradtam a témával.
Kifejezetten rákölteni nem szeretnék most, ha a mostaniba elég lenne vennem egy i3 - i5 procit és erre fel lehetne rakni, hogy fullosan menjen, az lenne a legjobb.Netezésre, filmezésre, office, alapszintű PS és Final Cut használatra lenne.
This is the way
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Sapphi #31742 üzenetére
Ez alapján tettem fel de már mind1.
A HDD-t amit használtam tesztre eladtam és rájöttem hogy tetszik és kell az OSX de nem akarok mókolásokkal szórakozni.
Inkább karácsonykor meglepem magam egy Mac Mini-vel (csak még azt nem tudom hogy 2011/2012-es legyen vagy 2014-es) és ennyi.
Úgy is filmnézésre, letöltésre, netezésre kell. Arra bőven elég az is. És kis helyet foglal el. Veszek hozzá egy TrackPad 2-őt meg egy vezeték nélküli billt és hagy szóljon. Az asztali gépem meg megmarad "játszós" gépnek ha nagyon akarok játszani, bár az mostanság egyre kevesebbszer van.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Sapphi #31740 üzenetére
Asus Maximus VIII Gene
i7-6700
Crucial Ballistix Sport LT White 4x4GB (16GB) 2400MHz DDR4 (BLS4C4G4D240FSC)
Gigabyte HD5870 REF
LG 34UM68-P (2560x1080-ban 46Hz-en használva, HDMI-n)És a "teszt" rendszer tehát amire még jelenleg fel van téve az egy 500GB-os WD HDD ami Sata2-es.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
-
addikt
válasz Sapphi #31639 üzenetére
Köszi! Ez segített, bár érdekes, mert ehhez a tegnapi OSX Sierra buildhez továbbra sincs driver. Gyakorlatilag azt szedte le ami fent van már, és amit én is próbáltam kézzel újratelepíteni.
Belenéztem a scriptbe, a trükk abban rejlik valószínűleg, hogy nem telepíti, hanem kibontja a letöltött installert, majd a benne levő file-okat felhasználva csinál egy saját pkg-t, és azt telepíti. Vélhetően valamit máshogy csinál mint a gyári NV web driver installer (ami lehet hogy ellenőrzi az OS verziót).
Na szóval akárhogyis, így már elleszek remélem addig amíg nem jön ki a hivatalos driver az új Sierra buildhez, köszi mégegyszer!
-
rii
nagyúr
válasz Sapphi #31420 üzenetére
a high sierra oldalan az updates-nél az app store-ban votl egy free upgrade ... az most tölti le
úgy látszik áthelyezték .-/
mert nekem csak "open" volt a találati listáknál a HS alatt ... "download" nem .-/köszönöm a segítslget!
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
félisten
válasz Sapphi #31414 üzenetére
A high sierra mar fut szepen az AMd-s gepemen, netes leirasok alapjan.
A Radeon GPU is megy, minden tokeletes.A kerdes csak annyi, hogy a Radeon-hoz szokott-e jonni driver frissites, meg ugy egyaltalan muxik-e PC-n az app store-s frissites?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
peterattila
aktív tag
válasz Sapphi #31400 üzenetére
Köszi a segítséget, sima a liba Van értelme DSDT.aml-t használni? Még Lion alatt készítettem egyet a géphez maciASL segítségével. Segít ez valamit vagy nem érdemes vele foglalkozni? Vagy hogyan tudom megnézni, hogyan működik a rendszer, kell-e esetleg még valamit változtatni, hogy (közel) tökéletes legyen?
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31359 üzenetére
Mint kiderült valamiért nem másoltam be az Ethernet kext-et így nem látta. Beraktam az efi-n a többi kext közé és töröltem a network preferences-t, így már működik köszönöm a segítséget!
Haladunk, sikerült a hangot megcsinálni, az appstore/imessage működik,wi-fi van, bluetooth van, videókártya megy, touchpad mindenféle gesztussal működik. Egyre jobban szeretem már csak a nvidia kártyát kell kikapcsolni és a fényerőt állító fn gombokat megoldani valahogy, ez a kettő problémás csak.
-
rii
nagyúr
válasz Sapphi #31363 üzenetére
" .... Inkább olyan leírásokat szeretnék csinálni, amik általánosabban, hiszen rengeteg hardver van a piacon. ... "
az a legjobb persze, az általános .-)
csak az oldalon levő esetleges info-k miatt akartam linkelni .-)piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
zsnorbi21
tag
-
mgaben
senior tag
válasz Sapphi #31355 üzenetére
elvileg jónak kellene lennie. nem írt eddig semmi hibát az ssd.
de majd felteszem a diagnosztikai programját megint.egyébként próbáltam a single user módot. sajna nem tudta javítani. sőt a "rátelepítést" is. semmi.
fura.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31348 üzenetére
Szia!
Acer aspire VN7-572G, intel i5-6200u, intel HD520, 8gb ram, MacBook Air 6,2-re van állítva SMBIOS-ban.
Egy usb-s wifi dongle-t használok, megnéztem system report-ban és en0-ra van állítva, ezt írták először hogy csekkoljam le. Azt is megcsináltam, system preferencesből is és finderben azthiszem library-> preferences alatt is kitöröltem a network cuccokat. Újraindítás után se ment.
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31345 üzenetére
Üdv! Olyan problémám van, hogy végigcsináltam a tonymac-en lévő guide-ot, majd a te blogodon található leírást is(ami szinte ugyanaz), de még mindig nem működik az iMessage(se az appstore).
Több serial-t is kipróbáltam, többször is megcsináltam mindent, mégse jó.Van ötleted, mi lehet a baj?
-
Kisfundy
aktív tag
válasz Sapphi #31340 üzenetére
Köszi! bemásoltam.
Viszont most egy furcsaságra lettem figyelmes ami éjjel elkerülte a figyelmemet.
2db telepítős pendrive-om van az egyik uefi a másik régi bios-ra.
tegnap a régi bios-ossal kezdtem de nem bootolt róla a gép ezért beledugtam a másikat is és így már indult a clover. Viszont csak akkor indul a clover ha benne van mind 2 pendrive,ha valamelyiket kihúzom már nem bootol.ilyennel találkoztatok már?
-
Kisfundy
aktív tag
válasz Sapphi #31312 üzenetére
Szia!
Elosszor is koszonom a segitseget.
Addig eljutottam amit leirtal, tehat fel is telepitettem azt a fajlt, bar telepites kozben azt irta hogy nincs (audio id 3) adjak meg masikat. Az 1-est irtam be feltelepult.
Ujra indult a gep es azota nem mukodnek az usb-s periferiak (billenytu nem tudok belepni) egesz addig amig inditaskor be nem pipalom a beallitasokba/pci devices/ usb ownership-et.
Ilyenkor be tudok jelentkezni,latszolag van hang driverem,de megsem jon egyik csatornan sem ki hang!
Hogy tudnam ezt elorol kezdeni hogy ne keljen minden inditas elott pipalnom?Update; belso hangszorora allitva van hang! De csak ugy hogyha inditaskor a beallitasnal az audional mind a 2 lehetoseget kipipalom!
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31309 üzenetére
Például a natív WiFi támogatása engem érdekelne nagyon. Kipróbáltam a Bluetooth hangfalammal, simán kapcsolódtak és lejátszotta a zenét. Az lehet, hogy a Bluetooth natívan, kext nélkül működik, de a wi-fi maga nem támogatott?
Nem találtam semmit az én wi-fi kartyamra, hogy működne-e valahogy vagy sem.Meg egy dolog eszembe jutott: a hang meg nem megoldott, próbaképp multibeast-tel felraktam a vodoohda legutolsó változatát, de nem lett jó. Hogyan tudom azt torolni, ha megakarom csinálni rendesen/appleHDA kext-tel?
[ Szerkesztve ]
-
zsnorbi21
tag
válasz Sapphi #31288 üzenetére
Nem tervezel véletlenül cikket írni az Nvidia kártyák kikapcsolásáról?
Olvasgatom folyamatosan a tonymac-en a leírásokat, de hiába tudok tökéletesen angolul, teljesen kínai nekem ez a feladat...az integrált gpu működik tökéletesen, de felesleges megy mellette az Nvidia gpu mivel ugye nem támogatott. Ja igen, laptopról van szó
Ha tudsz esetleg egy egyszerű, érthető leírást akkor nagyon megköszönöm
-
-
SidCorky
őstag
válasz Sapphi #31295 üzenetére
Unibeast-el megcsinálom a pendriveot, feltelepítem a rendszert, belépek. Eddig tiszta Hogy rakom fel manuálisan a kexteket és a clovert?
A clover nem az ahonnan bebootolok a pendriveról?ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
válasz Sapphi #31272 üzenetére
USB 2.0-n működik, települ a High Sierra. Viszont a billentyűzet nem működik, egér igen. Multibeastben remélem ezt tudom orvosolni úgy hogy ne kelljen írni hozzá mert akkor bajban leszek
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
válasz Sapphi #31270 üzenetére
Így magyarul kicsit érthetőbb. Ugyanígy csináltam, a videokártyánál nem jelöltem be semmit, ha jól rémlik csak amd és nvidia lehetőségek voltak, nekem ugye integrált van. Akkor a pendrive részének is jónak kell lennie nem?
Lehet tényleg a 3.0 résszel van baja? Az angol leírásban említették hogy 2.0-t használjunk.ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
válasz Sapphi #31262 üzenetére
Ezt hol tudom beállítani? Hol használjam a kapcsolót?
Jó kérdés, ez nekem még kínai Ugyanúgy csináltam a telepítőt ahogy itt a 2-es lépésben írják. Kivéve a Multibeastet, azt elfelejtettem rárakni annyira megörültem hogy siekrült a telepítőt megcsinálni hogy már próbáltam is Szóval azt windowson raktam rá, de valószínűleg rossz helyre, mert 2 meghajtóként látta a pendriveot. Töröljem le és tegyem rá mac-en a zip-et amit letöltök, vagy a kicsomagolt 2 mappát? Macen egy meghajtóként látnám? Van ennek köze a telepítéshez, vagy ez csak utána szükséges?Külön semmit nem pipálgattam be, nehogy valamit elrontsak, de megköszönném ha elmondanád pontosan hogy csináljam, vagy linkelnél egy útmutatót High Sierrához.
petya220: Én is megszenvedtem vele, meg ne kérdezd mi volt a hiba és hogy oldottam meg, már félálomban csináltam szóval semmire nem emlékszem Ezért is írtam még este, mert reggel már nem tudtam volna leírni pontosan mi is a bajom.
Szerk.: Pendriveról bootolásnál kéne látnom az ssd-t is ahol kiválasztom hogy pendriveról telepítsen? Mármint nem a biosban, ott látszik, hanem a Cloverben. Vagy ezzel is kell valamit csinálnom hogy felkészítsem macOS-re?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
sad_Vamp
őstag
válasz Sapphi #31196 üzenetére
Ezt dijaznánk szerintem többen is, én is vért izzadtam mire a Sierra össze jött, az új jövendőbeli graf kártya miatt hamaraosan (2-5 hónap) HighSierrat akarok majd telepíteni... de már előre félek
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
-
scream
veterán
válasz Sapphi #31132 üzenetére
Nem, nem volt.
Most készített HSierra telepítőhöz a legújabb apfs.efi-t rakjam?
Amúgy most már legalább látok 2 új Mac opciót a Cloverben, igaz egyik sem a Recovery vagy a tényleges rendszer, hanem van egy Preboot, a másik meg az install-t akarja folytatni, viszont mind a kettő elhasal egy ilyen szöveggel: "
mac os could not be installed on your computer high sierra the path /system/installation/packages/osinstall.mpkg appears to be missing or damaged
".[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz Sapphi #31040 üzenetére
még azt se mert megcsinálni amit korábban írtál .-))) az nagyon csúnya balaeset volt ....
tlac: lesz egy feles HDD-m, csinálok egy ghost-ot, meg veszek egy mélylevegőt és akkor .-)
de most napi 10-12 órát megy a gép .-/
lehet, csak nem merek kockáztatni ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Smiley
addikt
válasz Sapphi #31032 üzenetére
Igen, vegigprobaltam mar, szerintem az accomat cseszte el a frissites kozben az apple serverein... de nem is erdekel a dolog, 1 emberrel hasznaltam osszesen, szoval csinaltam egy masik apple id-t amivel meg megy. Nekem se idom, se idegzetem nem lenne elmagyarazni az ugyfelszolgalatnak, hogy az en id-m olyan k*rva regi, hogy meg magyarorszag a listaban se volt amikor keszult, es miert adtam meg egy amerikai public library telefonszamat anno. Szerintem keveseknek van rajtam kivul magyarorszagom @mac.com-os cime.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
syC
addikt
-
SidCorky
őstag
válasz Sapphi #31004 üzenetére
A nVidiával nem lesz gondom, mert kipucoltam belőle a kártyát Remélem az integrálttal nem lesz baja. Még wifi sincs, kábelről kapja a routerből a netet. Ezek szerint ilyen felállásban mennie kéne mindennek. Holnap neki is állok
Most telepítettem újra és laktam be a Win10-et, nem nagyon kukáznám. Ez mellett meg fog férni ha kap egy külön partíciót? Lesz bármilyen hatással a kettő egymásra?
[ Szerkesztve ]
-
iceool20
tag
válasz Sapphi #30964 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségeteket!
A konfig leírásom egyik hozzászólásból idézem "Gépem: i5-3470,Corsair Vengeance 4*4Gb 16Gb DDR3, MSI Z77A-GD65, 1050Ti, SSD. A többi eleme a gépnek talán nem lényeges."
Köszönöm Mesterek!
[ Szerkesztve ]
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
syC
addikt
-
iceool20
tag
válasz Sapphi #30962 üzenetére
Köszi! Megvolt minden a leírás alapján... De sajna nemtudom telepíteni.... Egyik telepítő létrehozáskor folyamatosan újraindulgat a gép ha arra nyomok, hogy Mac osx high sierra telepítése.. Megycsináltam a telepítőt újra ott meg 15 perc várakozás után is feketekép.... Így azt hiszem ezt nem erőltetem
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
Mr. Teddy
őstag
Gondoltam rá én is korábban. Kérdeztem még pár napja itt is, hogy miképp kell particionálni megfelelően a vinyót, hogy ne legyen gond, de konkrétat nem írt senki.
Annyi volt, hogy majd úgyis a disk utilityban tudom formázni, meg hasonló a vinyót.
De megkérdem mindenkitől, ha van egy vinyóm Win7 és egy adat ntfs partícióval, miképp kell particionálni a 3. részt, hogy jó legyen?
-
raczviktor
csendes tag
én sem reméltem hogy simán fog menni, de megöl a kiváncsiság hogy milyen lehet testközelből. nagyon sok leirást és élménybeszámolót végigolvastam, sok fórumot is és képeket, de az nem olyan. ha minden igaz holnap nekikezdek. sok sikert neked!
http://kmbolt.weboldala.net/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest