Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz birorichard #9629 üzenetére
Fake hír volt, fut a Lion 32 biten.
Valaki tudna nekem küldeni egy MÓDOSÍTATLAN AppleHDA.kext-et 10.6.7 vagy 10.6.8 alól?
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz birorichard #9633 üzenetére
Indítsd el a Liont arch=i386 kapcsolóval, és kiderül
Köszönöm előre is, megy a PÜ.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz birorichard #9647 üzenetére
Bocs ezt nem értem
-
ko9
addikt
válasz birorichard #9650 üzenetére
Ezzel meg kell várni a Legacy kernelt...
-
ko9
addikt
válasz birorichard #9654 üzenetére
Kipróbálod, és kiderül
-
ko9
addikt
válasz birorichard #11373 üzenetére
Mi mást akarsz látni egy telepitőben?
-
ko9
addikt
válasz birorichard #11384 üzenetére
Nem, ez lemezről/pendriveról való bootolásra van kitalálva. Emlitették, hogy több mint 5 perc a betöltési idő a telepitőnek.
Amúgy ha van működő rendszered fenn, miért nem xMove?--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
nuke7
veterán
válasz birorichard #11389 üzenetére
latin betűt akartam írni, csak az arab számok zavartak meg
https://youtube.com/user/nuke7
-
Smiley
addikt
válasz birorichard #27662 üzenetére
Mondjuk ez?
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz birorichard #27665 üzenetére
Hmmm... Szerintem vegyel egy madzagot tobb hajad marad, de leirom neked mert en mar csinaltam ilyet.
DSDT-vel, az a szivas, hogy a clover es az egyebb ilyen kext-ek beleganyolnak az eredeti DSDT-be, ezert nem szerencses utana meg azt tovabb ganyolni. Szoval ezt ugy illik csinalni, hogy friss rendszer semmi kext, a clover-ben kilovi az ember az osszes ilyen dsdt fix-et es remenykedik hogy elindul anelkul is az os. Nekem rohadt nagy makom volt mert ment anelkul is, de az esetek 90%-ban ez nem igy van. Szoval ha elindult akkor kiexportalja az ember az eredeti DSDT-t majd neki lehet ugrani kezzel fixalgatni, de ehhez kurvasok turelem kell. (nekem kb 1 ev volt, bar ahogy neztem az ujabb DSDT szerkesztokben van automata hibajavito is... mit nem adtam volna egy ilyenert 4-5 evvel ezelott) Ha nem indul el akkor kell egy linux es ott kell kiexportalni. Ha ez nem volna eleg nagy szivas akkor jon a kov lepcso, hogy azokat a fix-ket amiket a clover applikalt ra on the fly azert, hogy elinduljon a rendszer, azokat bele kell irnod a megfelelo helyekre, sot ezt tudjak fokozni is, ugy, hogy egyik fix depend-el egy masik fix-re. Egy komplett jegyzetfuzetet teleirtam anno, mire osszeraktam a sajatomat, amit azotan legalabb 3-4 helyen tarolok. A DSDT+Kext+Clover fix-ek csak kavarodast okoznak, egyik felulirja a masikat. Ezert ha a DSDT mellett dontottel akkor utana lehet csinalni az SSDT-t is hasonlokeppen, hogy legyen speedstep es a tarsai. A vegeredmeny amugy csodas, mert ha egyszer elkeszul akkor olyan lesz mint egy igazi mac... nekem konkretan csak a fakesmc-t kell bemasolni a snow leo ota barmelyik verziohoz, es next-next finish
-
Smiley
addikt
válasz birorichard #27668 üzenetére
A facetime/imessage parosnak mar 2x-er nekifutottam, de attol mindig hamar idegosszeroppanast kaptam... 1xer sikerult osszerakni aztan ra par hetre az apple kavart vele valamit es osszedolt, szoptam vele majdnem 1 honapot mire osszetakoltam megint, majd par hettel kesobb megint valtoztattak valamit, aztan hagytam a francba... ennyit nem er az egesz. Sot ha beszarik egyszer az asztali tuti veszek egy mac mini-t.
-
Smiley
addikt
válasz birorichard #27674 üzenetére
Volt egy masik is... az EVGA GTX295 mukodesre birasa 10.7-tol felfele... 2 het kokemeny szivas utan (a legvegen mar a chameleon-ba is belejavitottam) ment vissza a 8800GTX
-
Smiley
addikt
válasz birorichard #27677 üzenetére
Tobben irtak hogy ha adsz meg credit card-ot akkor siman mukodik... viszont nekem amerikai apple id-m van, amihez nem lehet magyar kartyat rendelni. Amikor en regisztraltam meg 2004-ben, nem volt magyarorszag a listaban.
-
Smiley
addikt
válasz birorichard #27679 üzenetére
De meglehetne, de nem akarom... egy csomo szar nem elerheto magyarorszagon a hulye szerzoi jogok miatt. Pl nekem van az itunes radio (nem az apple music), ez az uj beats ize aminek mondjuk sok ertelmet nem latom. Meg regen voltak free szamok minden nap az itunes-on.
-
Smiley
addikt
válasz birorichard #27683 üzenetére
Szuper, es meg a hajad is megmaradt...
-
sz.j
nagyúr
válasz birorichard #27954 üzenetére
Köszönöm az infót, utánanézek.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
soundfoundry
újonc
válasz birorichard #27958 üzenetére
Lehetséges, hogy én írtam félreérthetően.
Megpróbálom összeszedettebben megfogalmazni.
Feltelepítettem az El Capitant úgy ahogy a leírás tartalmazza.
Felraktam a multibeastot, úgy állítottam mindent ahogy le van írva.
Teljesen jól működik a boot, és utána a rendszer is, egészen addig, amíg ki nem húzom a pendrivét, vagy a biosban az első helyről hátrébb teszem.
Amikor be van dugva a pendrive a multibeast bootmenűből akkor is az osx rendszerlemezt választom.
Ha nincs bedugva a pendrive, akkor betöltés közben kb a töltést jelző vonal 3/4-nél, dob egy hátast, kiír valamilyen listaszerű dolgot 1-2mp-re és újraindul. Valamit olvastam (utólag) hogy lehet le kellett volna húznom, a win10-et tartalmazó winyát? Mit lehet ilyenkor tenni? -
scream
veterán
válasz birorichard #32047 üzenetére
Hát nem igazán látok semmi olyat ami mondaná nekem bármit is.
Csináltam róla egy rövid videót: ITT.
Amúgy APFS.
-
scream
veterán
válasz birorichard #33434 üzenetére
Már elég rég támogatja a Clover a Catalinat, szóval az is lehet, hogy azt sem kell - bár én amikor eszembe jut és van 1-2 percem, akkor mindig frissítek Clovert.
-
general
addikt
válasz birorichard #33427 üzenetére
"Osszessegeben sokkal jobb az i7-es, de mindket program inkabb memoria- mint szamitasigenyes, uh nem hiszem, h sokat vennel eszre belole. Hacsak nem batch-ben tolsz vegig 5000 kepen valami effekt(ek)et es szamit az, hogy milyen gyorsan vegez, ott valoszinuleg meglatszana a kulonbseg."
Hát ezt sajnos nagyon rosszul tudod. Nem tudom, mióta/mennyit dolgozol a két említett progival, én napi szinten, és a LR pont, hogy brutálisan számítás igényes app. Se a gpu, se a ram nem nagyon számít. 16gb ram elég. (persze nem baj, ha van több) viszont gyors ssd is kell alá, az számít.
a PS eggyel jobban használja a gpu-t, de a ram ott is csak akkor kell igazán, ha egyszerre sok doksi van megnyitva. CPU CPU CPU ezeknek. meg úgy általában az Adobe termékeknek. az i7 virtuális magjai is számítanak, főleg LR exportnál, sokat. egyéb esetben, tehát ált. munka Develop modulban, na oda a legmagasabb órajel, ami lehet.
kb 10 évvel le vannak maradva sajnos optimalizációban..pontosabban ott megragadtak. vicc. -
general
addikt
válasz birorichard #33447 üzenetére
Az az egy kiderült, hogy nem igazán használod a LR-ot, arra, amire való. “tekergeted azt a pár filter néhány beállítását ...” Csak ne oszd az észt ilyen magabiztosan.
Videovagashoz/rendereléshez képest valóban kevésbé használja ki a cpu-t, de főleg azért, mert mint írtam irtó szarul optimalizált a LR.
De amikor heti több ezer fotót kell feldolgozni, rohadtul nem mindegy, hány mp-et (!) töltesz el egyetlen fotóval. Napi 6-8 óra gép előtt töltött időnél nagyon nem mindegy.
A PS nem annyira érzékeny a cpu-ra, ezt rosszul írtam, legalábbis felreerthetoen. -
general
addikt
válasz birorichard #33451 üzenetére
Nos, ha mindez rám igaz, akkor rád is. Pont ugyazt csinálod. De ez nem változtat a tényen, hogy láthatóan nem használod a LR-ot annyit, hogy ismerd a programot. Vagy hogy számodra számítson. Te bagatellizáltad ezt a programot. Csak fogadd el, hogy aki napi szinten használja, annak tanácsolom, hogy számít, mert nagyon jó progi, csak nagyon hardver igényes.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest