-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz ViZion #21572 üzenetére
Ezért van az hogy évek óta mindig bescannelem a blokkokat, hisz 1 éven belül minden jog megillet.
Persze a tervezett elavulást az első fél év után már bizonyítani kellene(mármint felkérhetik a felhasználót, hogy ha a hiba gyártáskori állapot, akkor bizonyítsa), de szerencsére ha van beszkennelt blokk akkor szó nélkül cserélik. Így ha ezt előre tudod, ki tudod alakítani a karbantartási rendszeredet úgy, hogy folyamatos legyen az ingyen körte ellátás.
Tudom macera folyton visszavinni, de ha elegen cseszegetik őket és folyton csak a veszteséget látják a saját megoldásuk miatt, csak elkezdenek jobb minőséget árusítani.
Tudom bilibe lóg a kezem, de ha tényleg összeállna európában 10.ezer ember simán megoldható.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
balojazz
aktív tag
válasz ViZion #21572 üzenetére
Nagyjából egyetértek, de ezek a 2400-2500 lumenesek már annyira hulladékok, annyira "rosszul tervezett az elavulásuk", hogy használhatatlanok. Valszeg maguk a LED-ek sülnek meg, a kellő hűtés nem oldható meg ilyen foglalatnál a szokásos módon, a műanyaggal, kerámiával, üveggel. Annyit csináltam, hogy az izzók teljesen meztelenül lógnak a foglalatban, csak fémháló van körülöttük búraként a csilláron, így jobban hűlnek, mint fektetve az ufólámpa üvegbúrája mögött. A régiek, kisebb fényáramúak bírják a majdnem zárt búrát.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Kompakt vízhűtés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- További aktív témák...