Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz koncsik #7699 üzenetére
Nincs köztük új, csak korábbi megjelenések, max annyi, hogy a "Legenda" felirat most már rajta van a borítón! Nekem kb. az összes megvan, max ez a nyomat nincs rajta.
szerk: azt nem tudom, hogy a X-szárnyúak 3-4 korábban tőlük megjelent-e, mert most látom itt.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
MODERÁTOR
A Szukits-nál sok Star Wars könyv újként van feltüntetve, várható megjelenés: 2024. július 31.
Most nem férek hozzá a listámhoz sajnos, megerősítené valaki, hogy nincs köztük valóban új megjelenés, első kiadás, hanem már korábban kiadottak?
Köszönöm, elnézést a nonSW olvasóktólEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
THX @ l.skywalker
World of Warcraft 1-4. könyv (képregény) - Szukits.hu39.960 Ft-> 7.992 FtEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
DrDobos
őstag
Köszi szépen az ajánlásokat
Samsung Galaxy A55 5G
-
rjg
őstag
A Talizmán is jó tőle, bár ott úgy emlékszem csak társszerző és nekem az Álomcsapda is nagyon bejött.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Anonymusxx
senior tag
válasz DrDobos #7689 üzenetére
Nekem Az AZ c. könyv jött be legjobban, mert nagyon adja a nosztalgikus kisvárosi feelinget, a szereplők jól ki vannak dolgozva, ha este olvasod, és egyedül vagy, még eléggé lehet is rajta parázni, még nem olvastam az összes könyvét, de szerintem a legjobbak közt van.
De amúgy is kb az egyik legjobb amit olvastam, pedig nagyon válogatós vagyok, alig van könyv ami tetszik. -
-igu-
addikt
válasz Kergeboci #7691 üzenetére
ebbe a sorba akkor a Köd is beleillik - a csordaszellem mintapéldája
a Csontkollekció című novellagyűjteményben jelent meg
a film is vállalható lett - az eleje jó, a vége nagyon jó, közte meg ott a folyamat, hogyan válik az ember állattáA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
tag
válasz DrDobos #7689 üzenetére
King-től pár tipp thriller, pszichológia-lélektani dráma vonalon:
Abszolút kedvenceim:
A holtsáv: lassú köröket jár, de a kedvenc történetem tőle. Kicsit X-aktás hangulatú thriller, egyre aktuálisabb politikai áthallással
Cujo: az emberi karakterek kevésbé, de a végkifejlet és közben a borzongatás, nem ereszt azóta sem
A tűzgyújtó: remek írás, inkább pszichológia dráma, sem mint thriller
Dolores: krimi, de hogy én ettől hónapokig nem aludtam...Még nem voltam megérve rá mikor olvastam/nagyon hosszú/nem biztos hogy ezzel kezdenék:
A ragyogás
Az: brutálisan hosszúInkább filmben/sorozatban maradt meg:
Tortúra: aztakurva!
Végítélet: gagyi kis sorozat, de King hangulat megvan
Langolierek: khmm.. azt hiszem ma már mindenki letagadná ezt a filmet kivéve aki gyerekként látta, ő bármikor végtelenül jót fog szórakozni rajta[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Nem olvastam még Stephen King könyvet, azonban a mostanság érdeklő thriller-horror vonalon olvasnék tőle. Egész véletlenül ahogy nézegettem őket, az Outsider, avagy a kívülálló tetszik. Ez egy sorozat része, és beletrafáltam a közepébe, vagy a sorozat részei nem kapcsolódnak, olvashatom?Illetve ha tudtok pszichológiai thriller, vagy thriller-horror vonalon mást ajánlani, azt is szívesen veszem. Köszönöm szépen!
Samsung Galaxy A55 5G
-
Dinomano
senior tag
Kasztovszky kötetet elengedtem az 50. oldal környékén; pedig nem szoktam könyvet abbahagyni. A stílus sem tetszett, és 50. oldalt elolvasva nem tudtam, hogy miről fog szólni a könyv, mivel csak (számomra) elvont párbeszédekkel és monológokkal találkoztam.
Helyette folytatom a Bradbury kötetet majd.../(^_^)____7=--- - - >|
-
nagyúr
Harrison késő tizenévesen, kora huszonévesen üt igazán szerintem, később is jó, csak nem annyira elemi erejű. Az Acélpatkány óriási kedvenc volt egyetem alatt, amikor 10-15 éve újraolvastam, akkor inkább erős középmezőnynek éreztem. Arra számítanék, hogy ha olvasod a Billt, akkor el fog maradni a másik két könyv adta élménytől.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dinomano
senior tag
válasz Kergeboci #7679 üzenetére
Kasztovszkynak a recenzió szerint csak novellái jelentek meg ezen a regényen kívül... Valószínű elengedem ezt a kötetet, nem áll össze nekem a cselekmény és a párbeszédek sem. A cselekményleírás és a dialógok is nagyon furcsa stílusban vannak lejegyezve és nem értem, hogy merre tart a könyv. Lehet, hogy velem van a baj, a régebbi sci-fi regényeket szeretem, ez nekem túl elvont egyelőre.
Kasztovszky állítólag élete fő művének tekinti ezt a regényt, amúgy Zsoldos-díjas és "magyar Ray Bradbury"-ként hivatkoznak rá.H. Harrison Helyet! ... -ről molyon néztem véleményt, de elég vegyes kritikákat kap a könyv.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
tag
válasz Dinomano #7678 üzenetére
én Harry Harrisontól csak a Bill, a Galagtika hősét és a Halálvilágot olvastam csak,. Egyik sem az a tipikus scifi, mindkettő nagyon szerzői, sajátos, az író kifejezetten szemléletesen tud leírni bármiféle őrült agyatlanságot, képest lefesteni elképzelhetetlen életképeket, szituációkat, úgyhogy gondolom a stílusa megmaradt a többi regényeire is.
Az általános vélemények elég vegyesek a Helyet! Helyet-re, de hát a puding próbája..Az eredeti kérdéshez bezzeg hozzászólni nem tudok, szégyenszemre az írót sem ismertem eddig
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Dinomano
senior tag
Kasztovszky Béla: Grin c. sci-fijének álltam neki. Olvasta valaki? Mi a véleménye róla? Kb. 30. oldal körül vagyok, de elég érdekes az író stílusa, furcsák a párbeszédek néha.
Könyvtárosként dolgozom, és tudtam "menteni" magamnak egy Harry Harrison: Helyet! Helyet! könyvet, valamint Bradbury: Éjfél is elmúlt-at.
Bradbury gondolom jó lesz; H. Harrison könyv kapcsán leszek kíváncsi.../(^_^)____7=--- - - >|
-
leslieke
Jómunkásember
-
Dinomano
senior tag
válasz leslieke #7668 üzenetére
A "sima" Lőrincz néven futó könyvei közül szeretek egy-kettőt. Kelet-kutató, így legalább a kulturális rész rendben van. Limonádénak jó, bár gondolom sablonosak lehetnek a könyvek. Anno Robin Cook-al jártam úgy, hogy az első pár könyv, amit olvastam tőle, tetszett; utána meg a sablonosság miatt kikopott a könyvespolcról.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
sziszi-fuszi
senior tag
Sziasztok. Nincs meg véletlenül valakinek ez a könyv e-book formátumban:
Royston M. Roberts
Serendipity - Véletlen felfedezések a tudományban2005-ben, ,ajd 2010-ben jelent meg magyarul az Akadémiai kiadó gondozásában. .
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
tibaimp
nagyúr
válasz koncsik #7671 üzenetére
Hát, igen! Sajnálom azokat, akik mostanában kezdték a kiadványok, könyvek, képregények gyűjtését, kicsit megszívták, ismét.
Én még annó, kb. 20-25 éve kezdtem, minket akkoriban a Valhalla Páholy szívatott meg a sok hamis kiadvánnyal, amiatt valami tiltás is lett itthon a könyvmegjelenés le is állt vagy 5-8 évre (bár ezt pontosan nem tudom), de szerencsémre az Aquila és a Lap-ics, majd a Szukits felkarolta, így én egy brutál polcnyi könyvet+képregényt össze tudtam gyűjteni, kb. minden is meglett az évek alattA tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
MODERÁTOR
Még mindig akad benne SW...Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Dinomano #7664 üzenetére
LLL csak évi két könyvet ad ki, és ő szakmailag rendben van, a könyveiben leírtakkal tisztábban van,, mert ért hozzá. Más kérdés, hogy bevallottan ugyanabban a stílusban ír már 30 éve.
Őt nem tennem Nemerével egy kategóriába.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
k.kristof
őstag
válasz Dinomano #7666 üzenetére
Nekem egy nagy megdöbbenés volt, amikor pár éve rájöttem, hogy az általános iskolában annak idején a bizonyítványhoz kapott Micimackó autója könyvet is ő írta, álnéven. Amúgy érthető az álnév, én sem mosnám össze a történelmi regényeket és ismeretterjesztőket az erotikus ponyvával, amit szintén ír (milyen műfajban nem alkot vajon?).
-
Dinomano
senior tag
Az biztos, hogy nem néz utána alaposan a témáknak (pl. ismeretterjesztő mű esetén), ennyi idő alatt nem is lehet, mint ahogy ő kiad könyveket. Szerintem azért használ kb. 40 álnevet, mert lehet, hogy a saját név már nem feltétlen eladható. (Meg gondolom, külföldi név mindig jobban cseng...)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz k.kristof #7657 üzenetére
..És hogy ha azt vesszük, hogy J.D. Robb Nora Roberts álnéven, akkor vegyük hozzá a végtelen számú romantikust, amiből ő ugye írt romantikus sci-fi szerűséget és fantasy-t is.
Danielle Steel színt úgy, végeláthatatlan könyvfolyamok, évi 2-3 könyv. De gondolom, lehet hogy már szellemírók írnak a nevük alatt, mert még hetvenen felül is ontják a könyveket.Nem tudom, King mennyire grafomán, de én azért nem tenném egy mondatba Nemerével. (A minőség okán.)
Nemere az egyik legdurvább megélhetési író, arra büszke, hogy kb. 800 könyve van. Persze, a minőséget hagyjuk. Még Leslie L. Lawrence-t lehet mellé tenni./(^_^)____7=--- - - >|
-
sztanozs
veterán
Illetve a "Frontiers Saga" mellett en meg MR Forbes "The Forgotten Universe Saga-t" olvasom. Scifi illetve Scifi-Western (illetve inkabb posztapokaliptikus szeru) konyvek vannak benne: [link]
Amazom elofizetessel kolcsonzom ki. Ha jol szamolom jelenleg 34 konyv, kb a felenel tartok (phase 2, harmadik konyv)JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
k.kristof
őstag
válasz tibaimp #7656 üzenetére
J. D. Robbtól az Eve Dallas sorozat jelenleg 57 résznél jár Jó, ez nem egészen sci-fi/fantasy, azokból a leghosszabb Salvatore mellett tudtommal a Korongvilág Pratchettől.
Én most amúgy kicsit szünetet tartok ezekben, és Cs. Szabó Sándor történelmi regénysorozatát olvasom. Amúgy először egy álnéven írt sci-fi novelláját olvastam, onnan jutottam el más könyveihez, de eddig mindkét műfajban tetszik, amit alkot.
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Petreszku #7647 üzenetére
Ebben is van valami. Tipikus: elkapja az embert a gépszíj. Mint amikor nem szedsz egy kis tálkába a fagyiból hanem az egész vödröt marad elé veszed és befalod a végén rosszabb lesz.
Hajlamos vagyok egy szerzőt kimaxolni de rájöttem, hogy egy sorozat vagy pár könyve után érdemes egy kis szünetet tartani. Most pl. J. D. Barker könyveit tolom - igaz nincs sok - a 4MGY trilógia első két kötetét már elolvastam előtte a "Szíve helyén sötétség" c. olvastam, meg van tőle a "Hívás" de lehet, hogy még a trilógiát sem fejezem be hanem egy kis szünetet tartok. -
sztanozs
veterán
válasz Petreszku #7647 üzenetére
Szvsz Salvatore meglehetosen "egyszeru". Vsz nem azert sokalltal be, mert sokat olvastal belole, hanem mert meglehetosen sablonos egy-ket konyv utan (legalabb is nekem az volt)...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
tibaimp
nagyúr
niof, Cs1csó, k.kristof, Dinomano: Most még egy darabig megtart R.A.Salvatore Forgotten Realms könyvei (47 kötet és a 12. résznél tartok), de a következő sorozat, tuti a Dűne lesz ezek után
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
niof
addikt
Nekem a Steve Perry féle Alien könyvek anno még bejöttek. Aztán más nem nagyon...
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Dinomano
senior tag
Jó, kis hazánkban azért pl. Alien és Terminator könyvekből jöttek fanfiction-ök is, könyv formájában kiadva... Voltak köztük gyalázatosak rendesen, azok biztos rontották az átlagot. :-) Alien és Alien vs Pred. könyvek között volt ilyen is, olyan is.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
niof
addikt
Hát, ebben annyira nem vagyok biztos. Jó, nem akkora nagy univerzum, mint a Dűne, de az Alien világából pl. elég sok könyv született, és amiket én olvastam, finoman fogalmazva is felemás véleménnyel voltam róluk, így abba is hagytam. OK, a stílus is más, de szerintem érthető, mire gondolok.
-
Dinomano
senior tag
Én is így érzem, elvette más normális írótól a lehetőséget. Engem az írás minősége és a felesleges durvulás idegesített. Arról ne is beszéljünk, hogy Herbertnek voltak bölcs gondolatai és eszmefuttatásai a szövegben, a fia már ezeket sem tudta hozni.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Apollyon #7636 üzenetére
Össze nem lehet hasonlítani a könyveket a filmmel, még ha eddig ez a 2 rész volt az eddigi legjobb filmadaptáció, akkor sem. Jóval rétegzettebbek a könyvek. A könyvben nem érződik náci párhuzam, inkább társadalmi, gazdasági és jóléti különbségek vannak emberek között.
Harkonneneknél genetikai belterjesség is, meg ők alapból visszatetszőnek vannak ábrázolva./(^_^)____7=--- - - >|
-
Cs1csó
félisten
válasz Dinomano #7637 üzenetére
Nekem az is "felsejlett" hogy nagyon magának akarta a fia megtartani a jogokat hogy ő folytathassa vagy épp az előzményeket megírja de legalább arra rájött, hogy kevés ehhez egyedül és szerzett egy írótársat.
Megjegyzem sokkal jobb lett volna NEKÜNK, ha a Dűne világához szabad hozzáférést adott volna másoknak tetszés szerint. Valószínüleg sokkal jobb írók, nívósabb sorozatokat írtak volna és színesebbé is tették volna a Dűne univerzumot. -
niof
addikt
válasz Apollyon #7636 üzenetére
Köszönöm a véleményezést.
Bár még idő lesz, mire neki fogok állni, mert annyira friss a filmélmény, hogy azt tompítania kell az időnek. Nem szeretném, hogy a film túlságosan befolyásolja a könyves élményt. Sok megfilmesített könyv esetén hallani/olvasni, hogy a film teljesen máshová helyezi a hangsúlyt, mert hát ugye a rendezői szabadság, meg ilyenek, de jobb inkább, ha el lehet vonatkoztatni tőle.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Dinomano
senior tag
válasz tibaimp #7630 üzenetére
.. Ami lehet marketing duma is, mivel sokkal jobban hangzik, mintha azt mondanák, hogy a fia brainstorming-olta ki az új sztorikat. Azt sem tudjuk, hogy több száz oldalnyi jegyzetről van-e szó, vagy egy 2 oldalas ötlet áradatról... A kiadók meg a "reklámszagemberek" meg értik, hogy kell szépen csomagolni a (fél)infókat..
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Apollyon
Korrektor
Számomra az arab téma nem, de a két új filmben "kissé" túlzás volt, ahogy a Harkonneneket beállították. Konkrétan ők 1:1 náci birodalomról lettek mintázva (még a címerük is ahhoz hasonló), mint a legrosszabb valós gonosz valaha. Természetesen mindenki kizárólag fehér bőrű, akik elpusztítják a szerencsétlen és ártatlan színesbőrű gyerekek otthonát. Bár legyinteni szoktam ezekre az ideológiai agymosásokra, de ez a fehér ember = gonosz náci még nekem is túlzás volt...
Ezt leszámítva a film többi része viszont elég jól átadta a könyvben "látottakat", meg a hangulatát.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
k.kristof
őstag
válasz tibaimp #7630 üzenetére
Igen, mindenhol ezt állítják. De ha elolvasod Frank Herbert könyveit, és utána a "befejezést", akkor azért érzed, hogy nem ez lehetett az eredeti szándék. Ráadásul még az szabályokat sem veszik figyelembe.
Például hogy lesznek az addig még csak említés szintjén se nagyon felbukkanó gondolkodó gépek a főellenségek? Hogy lehetnek ott Serena emlékei másokban, amikor nem voltak gyerekei? Hogy lehet ott Vladimir Harkonnen gholájának fejében Alia? Miért viselkednek teljesen máshogy ugyanazok a karakterek? Mi ez a hirtelen happy end, hogy esküdt ellenségek, majd az utolsó oldalon mégis legyünk barátok, éljünk együtt? -
Cs1csó
félisten
-
-
tibaimp
nagyúr
Cs1csó: Köszi a kiegészítést!
k.kristof: OK . Azt írták, akik olvasták, hogy a 6-al nincs "rendesen" befejezve, de a fia és Kevin J. Anderson (aki, amúgy az SW univerzumban igen csak jó könyveket gurított), ezt megtette, mivel az öreg közben sajnos meghalt.
-
Cs1csó
félisten
Annyi áthallás van, amit írtak már előttem, hogy a sivatagban élő nomádok kvázi szinonímája pl. a Tuaregeknek (akik nem is arabok)
Az egy külön érdekesség, hogy a Dűne Legendái trilógiában kiemelt szerepe van a vallásnak, és ezek a vallások a korábbi földi vallások "keresztezése" pár példa amire emlékszem: zensíta, zenszunni, bbuddiszlám.
Ahogy látod ezek: buddhista, zen, síta, szunnita létező vallások/irányzatok keveréke. -
tag
A könyvet olvasva is nagyon erős az áthallás. Atreides a becsületes "tiszta" Amerika, Harkonnen a gonosz Orosz, Fremenek pedig a kizsákmányolt de a vallási fanatizmusok által továbbra is fenmaradt arab világ egésze, miközben megy a harc a fűszer felett, mint nálunk az olajért (legalábbis vázlat szinten, mert ennél sokkal több mindegyik).
Konkrét szavak vannak átemelve vagy átforgatva az arab kultúrából, de némi spoilerrel élve, a zsidó vallás és népcsoport sem marad említés nélkül.
Úgyhogy igen, az ihlet forrásért nem ment nagyon messzire a költő, de annyira átgyúrta, annyira átszövi politikával, feketíti be a dicső messiás kultuszt az árnyoldalakkal, hogy kicsit sem lesz jelen korunk egyfajta vádirata, sokkal inkább megáll a saját lábán, épít ki egy olyan világot, mely nem véletlenül van emlegetve a scifi műfaj legnagyobbjai között.
És ahogy felépíti a fremen népcsoportot és vallást (és annak manipulált gyökereit), elég hamar feledteti a sztereotípiát.
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
A Caladan-trilógiának még csak az első részét olvastam, de abszolút feleslegesnek érzem. Nem ad hozzá semmit a karakterekhez, amiket nem írtak már meg Herbert örökségét ezerszer meggyalázva, nincs semmilyen feszültség, nem tudsz izgulni a szereplőkért, mert tudod, hogy úgyis túlélnek mindent, hiszen ott kell lenniük a Dűnében.
Plusz ott van, amit Kergeboci is írt, hogy szinte oldalanként a szádba rágják, hogy Leto herceg milyen becsületes, meg mi minden történt addog, a haját tépi tőle az ember.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Én nem akarok politikai témát belevinni a könyves topikba, de csak egy kérdés. Nem olvastam még a Dune-t, csak a filmet láttam. A film nekem nagyon ilyen arab vallási fanatikus reprezentációnak tűnik sci-fi köntösben. A könyv is ilyen?
-
Cs1csó
félisten
válasz tibaimp #7615 üzenetére
Érdekes ez. Elvileg trilógiának indult. Majd unszolásra végül 6 kötet lett. Ezek az eredeti regények, de hagyott vázlatokat és ha jól tudom a 7-8-at ezek alapján írták. (Nyilván aki átrágta magát a 6 köteten már ezt is letudhatja)
Az eredeti 6 Dűne és a 2 folytatáson kívül már van 3 teljes trilógia:
A Dűne legendái trilógia nekem tetszett mindenképpen érdemes elolvasni ebből tisztán kiderül, miért ilyen "számítógép-robot- M.I" ellenes a Dűne világa.Az "Előjáték a Dűnéhez" trilógia már fárasztóbb nagyon nyújtott az érdekessége, hogy talán 50 évvel játszódik a Dűne előtt ezért ezen is érdemes lehet "átküzdenie" magát az embernek
DE még írtak egy trilógát ami már teljes terjedelmében olvasható magyarul:
"Dűne: Caladan trilógia" ezt még nem olvastam, de itt már tényleg a klasszikus Dűne története előtt vagyunk "nem sokkal" ezt lehet kihagyom egyesek szerint erre már nincs szükség a klasszikus Dűne könyvek megértéséhez vagy jobb áttekintéséhez, ettől még persze el lehet olvasni. Érdekessége, hogy a 3. kötetet 2022-ben jelentették meg és magyarul 2024-ben jött ki tehát még "ropogós"Ha így nézzük akkor a 3 részesnek indult alap sorozat végül 6 kötetes lett és azt kibővítették az elmúlt kb. 25 évben még 11 kötettel (3x3 könyv + 2 záró kötet)
Tehát így már a Dűne univerzum 17(!) kötetből áll.
-
tag
válasz Dinomano #7613 üzenetére
A folytatások mik pontosan?
Az előzmények (buttleri, gépírtó, corrini csata) és a három ház könyvek után, megírták a két befejező részt is, a Káptalanházat folytatva, A Dűne vadászai és A Dűne homokférgei néven.
E kettőre (is) céloztam (bár én már az Eretnekei és a Káptalanházzal sem vagyok kibékülve, de azokat még Frank Herbert írta)
[ Szerkesztve ]
-
Dinomano
senior tag
válasz Kergeboci #7612 üzenetére
Sajnos sikerült a fiának rombolni a Dűne sorozat nimbuszát rendesen. Az írás sem teljesen konzisztens: Nem tudom, már melyik könyvnél, de volt olyan, hogy 20 oldal trancsír után jött 20 oldal romantikus ömlengés. A folytatások mik pontosan? Előfordulhat, hogy én csak az előzményeket olvastam? Úgy értem, a "ház"-as könyvek megvoltak. (Atreides, Harkonnen stb.)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
tag
ha egy dologról beszélünk, akkor azon én is kiakadtam. Konkrétan minden 50. oldalon elismételte, mi történt azelőtt. Ez 6 db 500 oldalas könyv esetén (nem csak az előzményekben, de a folytatásokban is), nem hogy idegesítő, de egyszerűen megengedhetetlen.
(mintha ők is tudták volna, hogy vontatott amit írnak, és az olvasok nagy része le fogja tenni hetekre a könyveket.
Elnézést, én most fejeztem be sok-sok-sok év után a folytatásokat, és kicsit még mély a seb. Az előzményekkel egész jól elvoltam, de azzal nem békültem ki, hogy kvázi a folytatások nem az eredeti sorozatot folytatták (igaz, azt szerintem már maga Frank Herbert is elszúrta az Istencsászárával kezdve), hanem az előzményeket, csak az eredeti sorozat szereplőivel (konkrétan a régiekkel és az újakkal együtt) .. ez a feleslegesen visszahozott régiek sem nyerték el a tetszésemet, bár igazából felüdélés volt a z egy "évadnyi" maszatolás a semmiben a nemhajón, majd egy "évadnyi" visszajön az Örökelme szerencsétlenkedés mellett [ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Nekem ezek vannak meg:
Illetve már kapható a folytatás is: [link]
Ha akarod, ezeket mind beszerezheted és neki is lehet esni, de célszerű megfogadni, amit javasoltak korábban a többiek, hogy ne a "történelem könyvekkel" kezdj, mert száraz.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Elveszett mesék könyve 1-2; Elveszett út; Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről és társai, eléggé száraz, inkább mint fiktív "történelemkönyvként" gondolj rá, néha egy-egy novellával megfűszerezve.
-
-
niof
addikt
A Szilmarilok elvileg egy afféle eredettörténet, vagy előzmény. Azzal kezdeném inkább.
Ilyenekre gondoltam, mint az Elveszett mesék könyve 1-2; Elveszett út; Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről; A homály visszatér; Vasudvard árulása; Númenor bukása; Gondolin bukása. A Hobbit egy meglehetősen rövid könyv, úgy tudom, és ugye a Gyűrűk ura előtt játszódik.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Sziasztok!
Nekiállnék Tolkien világát felfedezni könyvben. A kérdés az lenne, hogy mik az ajánlott kötetek? Olyan tekintetben, hogy van egy csomó, ami önállóan is megjelent, de az ajánlóban vagy a Wikipédián azt írják, hogy egy csomó van, ami a Szilmarilokban is benne van. Mik azok, amik abban nincsenek benne, de érdemes elolvasni, hozzátesz a világhoz? A Gyűrű trilógia, a Szilmarilok, a Húrin gyermekei megvannak. Ezeken kívül?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest