-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.bala31
őstag
válasz ScomComputer #17699 üzenetére
Nem is sürgős, amúgy sincs kedvem szétszedni
-
-
fudi2002
veterán
válasz jokeph #17695 üzenetére
És fejből tudod különböző munkafolyamatoknál, hogy mekkora szobahő mellett hány fokosnak kéne lenni a procinak? Vagy állandóan 100%on teker fix szobahő mellett?
Nem kötexem amúgy
Továbbá amit nem tudok, hogy ez a leváló trutyi vagy darabok a pumpa résznél nem tudnak kárt okozni? Vélemény Urak?
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nagyúr
válasz fudi2002 #17694 üzenetére
Folyamatosan látom bármely folyamat közben, Gadgeten ki van rakva.
#17696fudi2002: nyilván nem tudok mindent fejből - de van viszonyításom, azaz: idle semmitevés 35-40 fok között
Filmezés/netezés: 40-50 fok között
Játékok (RTCW és SC2): ineznzív 1 magos terhlések, dobálva a magok között, 50-60 fok között.
Ezek a nálam eddig legmagasabb 26 fokos szobahő mellett értendőek, azaz ezek abszolút csúcsok, és a házban nincs venti sem.Az AIO amúgy nem megy 100%-on, BIOS-ban le van tekerve 60 %-ra, így is elég bőven, minek pörögjön.
VGA-t nem féltem, hogy rácsöpög, jó messze van a pumpa síkjától, riserrel kirakva.
"Továbbá amit nem tudok, hogy ez a leváló trutyi vagy darabok a pumpa résznél nem tudnak kárt okozni? Vélemény Urak?" - mondjuk ebben azért lehet ráció, ez most elgondolkodtatott.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz fudi2002 #17692 üzenetére
Mindkét folyamatnak van/lesz jele, és simán észlelhető, azaz semmi a gond.
Ha megjön a KIT, elrakom és várok még, ha leromlik a hűtési teljesítmény/szivárgás megjelenik, na akkor megoperálom.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fudi2002
veterán
válasz jokeph #17690 üzenetére
Igaziból nemcsak szivárgás, hanem az a tömítés bomlik szépen. Lerakódik a blokk lamellák között, rontva a teljesítményt. Azt írják, hogy nyuginyugi, jósok idő (amit én azért fenntartásokkal kezelek) Én azon filózok, hogy szétszedéskor ha látom hogy elindult a folyamata már, akkor lehet átmosom az egészet és kap új vizeletet is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fudi2002 #17689 üzenetére
Elvileg sikerült lekérnem.
Igazoló email jött, elvben ennyi az egész ?Your Liquid Freezer II Service Kit Request
Hello ***********.
Thank you for your request about the Liquid Freezer II Service Kit. We will send you your service kit immediately. Your reference number is: ********. Please quote this number in case of queries.
Your delivery address:
*********#17691fudi2002: király, akkor csak várni kell.
Kb. 7 hónapja hajtom az enyém napi szinten, még nem észleltem problémát.
Van arról infó, hogy mennyi idő amíg ez a szivárgás probléma jelentkezik ?Reagálva egy fentebbi hsz-re, én sem kockáztatok meg egy hibát, meg hát 48k az 48k, no. A Gamernexus-os videó alapján gyerekjáték kicserélni, nem kihívás számomra.
A lötyi pótlásra (ha szükséges) kell nagyon figyelni.Mindeközben XFX GF7800 GS AGP VGA bench processing... AMD A64 X2 5400+ procival megtámogatva
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Samott
addikt
válasz abridabri #17684 üzenetére
Hat nekem is kellett egy leghutot vennem az AIO melle, mert bar EK, de mar a masodikat hasznalom belole fel even belul. Az Arctic lett volna a masik valasztasom, de ahogy latom azzal se jartam volna jobban. Ugy nez ki ez egy ilyen mufaj.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Találtgyerek
veterán
válasz abridabri #17684 üzenetére
Így értettem én is, de a hozzászólásnak sok értelmét nem láttam. Ismerősömnél van egy Corsair H110-es hűtő, ami 9 éve megy hibátlanul, én voltam az első gazdája. Kisebb helyen elfér, mint a D15 és hűtésben is jobb. Memória elfér tőle és memóriát sem fűti fel. Nem minden Aio hibás és nem minden gyártó csinál gagyi Aio-t. Én ezentúl is bátran ajánlom az ismerősöknek az Arctic-ot, mert nem gyárt rossz hűtőket. Ebben a bizonyos időszakban becsúszott egy hiba, de korrektül próbálják javítani.
Scom:
[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
ScomComputer
veterán
válasz Találtgyerek #17683 üzenetére
A nick neve elárulja 1bit ON csákó...
-
veterán
válasz Találtgyerek #17683 üzenetére
Ha jól értelmezem : Noctua = lég =megbízható / nincsenek problémák amik később derülnek ki ( LF2)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na, ki van még a Noctua ellen?
-
nagyúr
válasz fudi2002 #17680 üzenetére
Én még vadászom, 2021.12.15-én vásároltam az AF II 420 RGB black-et. így beleeshetek én is akár, meg kell nézzem a gyártási dátumot majd. 2022. januárban raktam össze, azóta töretlenül megy, napi használatban.
QC matricát se a radiátoron, de a dobozon nem láttam.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fudi2002
veterán
válasz fecke78 #17679 üzenetére
Félreértés ne essék, 2022.01.14.-n vettem, szóval elvileg nagyon is beleesek. Viszont az oldalon az alsó csekkolóval megnéztem, "elvileg" az enyémmel nincs gond. 45.000ftnál, Te kockáztatnál úgy hogy nincs tétje ráadásul nem a Te hibád?
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #17669 üzenetére
Köszi Az enyém elvileg nem hibás példány, azért lekértem egy ilyen kitet
-
Barnahalo
tag
Én is kértem a kitet... Azért kicsit felháborító, hogy pont beleestem a hibás szériába.
-
Qtya123
őstag
Érdekes amúgy, hogy nem kértek számlát a weboldalon a termékről. Csak cím, email, telszám és küldik.
-
fecke78
senior tag
Köszi az infot
-
pigatt
őstag
2022 januári, enyém is érintett. Várom, hogy küldjék a kit-et.
i9 / 4080 / 32"
-
Raga.cs
tag
Köszi!
Az enyém is érintett 2021 novemberi.
Igényeltem a KIT-et. -
fecke78
senior tag
Enyim az kb 1 hónapos , este megnézem
-
Qtya123
őstag
Ehh, 2021 decemberi az enyém. Érintett...
Igényeltem a kit-et, kíváncsi vagyok, hogy mikorra ér ide. Mondjuk szerencsére a csere ahogy látom nem nagy tudomány.
8 hónapos a cucc, nem hinném, hogy már gatya állapotban lenne, de azért kicserélem a tömítést, biztos ami biztos. -
Hauptmann
addikt
válasz ScomComputer #17668 üzenetére
Az enyém is jó.
-
ScomComputer
veterán
Product announcenment liquid freezer II----további infók !!
"CHECK WHETHER YOUR MODEL NUMBER IS AFFECTED"[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ScomComputer #17666 üzenetére
Én mindig mondtam hogy ne bohóckodjatok az aio-val!
-
ScomComputer
veterán
Még annyit tennék hozzá, nézzétek végig a videót, mindenre megvan benne a válasz!
- Melyik termékek érintettek !
- QC matrica!
- stb..stb..
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
Találtgyerek
veterán
A pumpánál lehetnek lefelé is a csövek.
A lényeg a Pumpa és a radiátor helyzete egymáshoz képest. Erről visszafelé a fórumon rengeteg hozzászólás van.
Elég lesz a gyári paszta. Maga a processzor kisebb, mint a pumpa felülete. Az más kérdés, hogy egy MX4 lehet jobb minőségű, mint a gyári paszta. Én inkább azt használnám.06-3o/9759I39
-
I
tag
válasz Találtgyerek #17662 üzenetére
És mi van a lefele kiálló csövezéssel?
Egyébként a gyári pasztázás az NZXT X63-on elég egy Ryzen7 felületére? Mert ez a kör alakú pasztázás mintha kisebb méret lenne, vagy ez még terül ha rá van szorítva? Nem lenne érdemesebb letörölni, és a proci tetejét rendesen lekenni mondjuk egy Thermal Grizzly Kryonauttal?
Have a nice day!
-
-Solt-
veterán
válasz Találtgyerek #17660 üzenetére
De már lehet állítani, mégis mindenki a ramok mellé préseli… azt hittem van valami spéci oka.
www.smart-bus.hu
-
Találtgyerek
veterán
válasz -Solt- #17659 üzenetére
Általában úgy van gyárilag megoldva, hogy a memória mellé kerül, ha a feliratot vagy a kijelzőt normális helyzetben akarod látni.
Az újabbakon már lehet állítani, hogy merre álljon, de régen nem lehetett.
Fejjel lefele egy NXZT vagy egy Corsair felirat elég furán fest.06-3o/9759I39
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
A pumpából kijövő csövek elhelyezése engem is érdekelne… jövő hét elején költözök át egy H710-be és egy X73 kerül a tetejébe. Néztem videókat, kb képben vagyok… a radiátoron csövek a ház eleje felé néznek, ventik alul, de a pumpából kijövő csöveket mindenki a ramok mellé préseli be, amit nem igazán értek. Van annak valami spéci oka, hogy miért oldalra állnak a csövek, és miért nem mondjuk lefelé?
www.smart-bus.hu
-
-
I
tag
Kissé félreértettem a dolgokat, még utánanéztem, vagyis akkor így a helyes: a motor és az elektronika a SATA power kábelen kapja a tápot, a 3 pines FAN kábel csak fordulatszám visszajelzést ad. Ezt a CPU_FAN csatiba ajánlatos dugni, hogy ne reklamáljon a BIOS hogy nincs venti a procin.
USB-n keresztül van vezérelve a pumpa, és kell a CAM szoftver.
A radiátor ventik meg mehetnek a CPU_OPT csatiba az alaplapon. Még a pumpából kijövő csövek pozíciójával van némi kérdés bennem, de a legtöbb videón meg képeken azt látom hogy oldalsó pozícióban jönnek ki, feltételezem valamiért ez a jobb megoldás.
Have a nice day!
-
I
tag
válasz Találtgyerek #17655 üzenetére
Sziasztok
Az NZXT X63 mellett döntöttem, lenne még pár kérdésem
A pumpából kijövő csöveknek az alsó vagy oldalsó pozíció a jobb?
A leírásban azt írják, a pumpa tápot a CPU_FAN vagy az AIO_PUMP alaplapi csatlakozóra lehet kötni. Én ezt úgy értelmezem, hogyha a AIO_PUMP csatira kötöm, ami fix 12V-os, akkor a CAM szoftverje fogja vezérelni a fordulatszámot a pumpa USB kapcsolatán keresztül?
Illetve ha a pumpát a CPU_FAN és a ventiket a CPU_OPT csatikra kötöm, akkor ez BIOS-ból lesz vezérelve a CPU hőmérséklet függvényében? És akkor nem is kell ez a CAM szoftver?
Válaszokat előre is kösziHave a nice day!
-
I
tag
Sziasztok
Hamarosan váltanék egy Ryzen7 5800X procira, és elgondolkodtam egy vízhűtésen.
Azt szeretném megkérdezni, melyikek lehetnek ajánlott, illetve nem ajánlott a lentebbiek közül? 140mm-es ventisek közül néznék valkamit.Cougar Aqua 280 ARGB
MSI MAG CORELIQUID 280R
Be quiet! Pure Loop 2 FX 280
NZXT Kraken X63
ASUS TUF GAMING LC 240 ARGB
EVGA CLC 280 Liquid
Thermaltake TOUGHLIQUID 280 AIO ARGBGondolom a legtöbben az ARCTIC Liquid Freezer II 280 ajánlanák, de nincs 65mm az alaplapom éle és a ház teteje között.
Választ előre is kösziHave a nice day!
-
fecke78
senior tag
válasz Biga123 #17651 üzenetére
Hát én nem tudom kintről gariztattam egy német oldalról lian li AIO-t és kellet a számla
Én meg az emag oldalát irtam ahol biztossan kell a számla ahhoz ,hogy 6 évre biztonságba tudd a cuccot
Mo n vásárolt terméknél nincs gyártoi garancia , lehet az tápegység , vagy ventillátor , anyi van amennyit ad a forgalmazó , és azzal hiába mész a gyártohoz![ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #17644 üzenetére
Gépépítésből maradt,nem fért a hűtő a házba,de a paszta viszont nincs már rajta,de ad hozzá újat.
-
steewcv65
őstag
válasz #30112256 #17638 üzenetére
Nem rossz ,de szerintem ár/érték arányában nézve egy közepes minőséget képvisel.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Találtgyerek #17644 üzenetére
Lehet szimplán benézte és nem fért be, stb., nem feltétlenül jelent rosszat. Ha teljes gari van rá, akkor nyugodtan rá lehet menni..kollégámnak is így lett 47ért nemrég, szerelésnyomok sem voltak.
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #17642 üzenetére
50-ért láttam egy újat,csak kibontva volt,gép építésből maradt,még 2,5 év PCX garival!
-
fecke78
senior tag
válasz Találtgyerek #17636 üzenetére
És ha a "csicsával" sincs gond akkor arctic Liquid Freezer 36 II RGB
nálam 38-40 fokon tartja alapban a ryzen 9 5900x-et , lian li az 2 éves garanciaidő alatt elromlott , a rgb villágitása már előbb beadta a kulcsot . Arctic egyelőre pozitív csalódás -
-
törölt tag
Sziasztok!
AIO vízhűtés vásárlása előtt állok. Kérdésem a következő lenne:
Lian li O11 Dynamic XL Rog házban lévő i9-9900K-s processzort akarom hűteni.
Milyen 3 ventilátoros kompakt vízhűtést ajánlanátok? OC kizárva. Keret max 50 ezer forint!
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Van egy ARCTIC Liquid Freezer II 360 -om
Most rendeltem Ilyen ventiket a házba (5 db -ot ), a gyári ventiket megéri ezekből , amit lekapok az meg mehetne ház ventinek ? -
steewcv65
őstag
válasz ScomComputer #17629 üzenetére
🤣🤣🤣szerencsere az enyem is folyik... vagy aramlik,vagy atfolyik, vagy kering???Tyuuuu akkor mi a faszt csinal ez?
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
Ezt mindenki tudta ,hogy ilyen, minek vetted meg?A romlott parizsit is megveszed?
-
GAbre
veterán
válasz ScomComputer #17627 üzenetére
Ez a folyás,folyamat hallom,hogy folyik még az is ami jó volt,vagy jó neve van... :S
-
ScomComputer
veterán
Hol vetted?
Van rá megoldás,....adj neki 24V-ot és járasd úgy egy sarokba letéve,pár napot ,vagy órát,meghal hamar ha szar amúgy is....tudom kérdést honnan vegyek 24V-ot? Igaz e ? Hehehe...
Ja és a 2.0-val is van gond..kimondta,hogy nincs...a haver cége 8-ból 3-at visszaküldött 1 hónapon belül...folyás miatt...[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz ScomComputer #17625 üzenetére
Mivel gyári hibás,és porlad belülről vagy mi.
Gondoltam elősegíteni ezt a folyamatot,hogy lehet?
Ezt az én megmondtam témát meg hagyd abba kérlek.
Jó áron volt megérte annyiért,és a hibáján kívül nem is volt vele semmi gondom,ahogy a javított verzióval sincs már gond elvileg.
A gond a köcsög céggel van,akitől lett véve!Az miatt viszont már nem érte meg.
És nem, nincs már meg,ahogy feljebb is olvashatod...Avatar
-
ScomComputer
veterán
Hohó..megölni...ecetes baltával lehet mert az nem fertőz...
No mi van mégse jó az MSI aio....annak idején lett mondva,hogy NE vedd meg..ha meg már megvan akkor használd egészséggel sokáig...
Nálunk anno volt 2db ,és mikor az msi írta,hogy bajok vannak a ver 1.00-val rögtön még bontatlanba visszament és arctic jött helyette, szerencsére...[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Üdv!
Hogy tudok megölni 1 vízhűtést minél előbb:MSI MAG CORELIQUID 240R?
Már ha hajlandóak kicserélni,mert azt SE nagyon akarják eleddig...Avatar
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz fudi2002 #17619 üzenetére
Amit statikus nyomásban jobb ventikkel nyerhetsz, az azonos teljesítményhez szükséges fordulatszám, ill. ezzel együtt hangerő. Az ACk csak magas fordulaton produkálnak, míg egy jobb darab lejjebb is. Nálam az LF240 Apache Black ventikkel produkált anno a legjobban, a vékonyabb LFIIre WingBoost2k kerültek, ég és föld volt hangban velük. Diliből felpakoltam pushpullba 4db F4-120 Vardart (2200rpm..), mikor a 3950X OCval bohóckodtam, de nem hozott érdemi javulást, így alapvetően azt mondanám, ne pazarolj rá sok zsetont, ha komolyabb teljesítmény kell, már egy lowcost épített szett is köröket ver rá adott esetben.
-
steewcv65
őstag
válasz fudi2002 #17619 üzenetére
Próbáld, ha szeretnéd. Én sokfélével próbáltam már az ilyen dolgokat, de nem nagyon találtam nagy különbséget. Ha van felesleges pénzed , akkor csináld
-
steewcv65
őstag
-
fudi2002
veterán
Kissé fura kérdés, hirtelen nem volt jobb 5letem hol kérdezzek.
Van valaki, aki pl arctic vagy bármi értelmes aio gyári ventijét lecserélte volna noctua ippc ventire? Birizgálja az agyamat, bár tudom, eszetlen pénzköltés kategória...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Raidon #17615 üzenetére
Igen, azt olvastam, hogy az összetettsége nem véletlen, mert jóval hatékonyabb egy AIO rendszernél és persze tényleg tud igen jól kinézni. Gondolom mindent megvenni hozzá sem pár fillér, ahogy írod is, meg az összerakását sem hiszem, hogy kezdőknek ajánlják, bár mindenki volt egyszer kezdő, de lehet előbb néznék meg egy gyakorlott építőt élőben egy olyan rendszert összeszerelni, aztán próbálkoznék vele esetleg... Az biztos, hogy durva pénzeket lehet ott hagyni, ha valaki mindenből az aktuális legjobbat akarja megvenni, ami amúgy biztos élvezetes dolog.
Én egy Arctic Freezer 34 eSports DUO-t cseréltem le, ami befért volna a mostani házba is, de úgy voltam vele, hogy vagy most váltok vízre, vagy soha.
Mercury
-
Raidon
őstag
válasz Mr.Mercury #17614 üzenetére
Épített víz pedig fényévekkel jobb. De pl VGA-ra való blokk van ami csak ahhoz a kártyához jó.
Pl ha cserélsz valamit akkor cumi leengedni szétszedni. Feltölteni kilégteleníteni. Nem könnyű. Ismerős akkor költött jó sokat rá mikor 3misibe rakott össze gépet. Az olyan volt , hogy az akkor megjelent csúcs cuccok. Látványos meg jó. De sok pénz türelem időÉn azért cseréltem le a léghűtést mert nem fért be a régi Alpenföhn Brocken 3 Black Edition.
Csak egy ventivel tudtam beszerelni úgy meg nem volt elég hatékony."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Raidon #17613 üzenetére
Igen, én is elvoltam vele, főleg, hogy egy teljes házból-házba átköltözés is része volt a szerelésnek. 2 napom ment rá, a kábelezéssel is jócskán elvoltam, hogy esztétikusra csináljam, még most sem vagyok vele 100%-osan elégedett, de a régi házamban lévő állapothoz képest ez is ég és föld.
Szép munkát végeztél, mondjuk nekem 2 HDD kábelezését is el kellett rejtenem, ha csak egy M.2-es SSD-m lenne a gépemben, pár kábelt még tudtam volna spórolni.
Most már így utólag úgy érzem ezektől az AIO vízhűtésektől nem kellett volna eddig tartanom (léghűtés párti voltam idáig), de az tény, hogy egy épített vízhűtésnek nem mernék neki állni, annak ellenére, hogy iszonyat jól tud kinézni egy-egy olyan "építmény".Mercury
-
Raidon
őstag
válasz Mr.Mercury #17612 üzenetére
Ne aggódj ami nekem van nekem is az első én kb eltöltöttem a szereléssel szerintem vígan 3-4 órát mert ugye nagyjából összeraktam kb, hogy hogyan is fog működni kinézni a dolog utána a szerelés plusz a kábelrendezés.
Az eredmény magáért beszél. Érdemes az ilyenekkel nyugodtan elszöszölni. Nem hibáztál nagyot!A kábelezés a legcumibb az egészben miután összeraktad mit hogyan lehet eltüntetni.
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz steewcv65 #17610 üzenetére
Megnéztem pár videót, ami a 3 ventis változatok szerelését mutatta, ott egyiken sem tűnt fel, hogy a sorba kötésbe beletartozhat a cpu hűtőblokk világítása is. Lehet nem voltam elég alapos, de azt azért nem vártam, hogy a sült galamb a számba repüljön csak felvetettem a problémámat...
Teszem hozzá első vízhűtésem, így kevésbé vagyok benne az ilyen AIO rendszerek szerelésében. A hűtés manual-ja meg számomra ezt az infót nem tartalmazta.@Raidon: Neked még egyszer köszi a segítséget, most már tökéletes és a jövőben tudni fogom, hogy ezeknél a rendszereknél mire is figyeljek ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
Mercury
-
Raidon
őstag
válasz Mr.Mercury #17609 üzenetére
Nincs mit! De kb mindegyik vizes hűtő ilyen! Nincs olyan, hogy ez így meg úgy kötöm. Vagy alaplap vezérel mindent vagy a kontroller. De mindennek világítania kell egybe
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
steewcv65
őstag
válasz Mr.Mercury #17609 üzenetére
Bocsi de ezzel kellett volna kezdened, amit itt a kollega helyetted megcsinalt.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Raidon #17608 üzenetére
Basszus, azt hiszem most telibe találtad a problémámat: eszembe sem jutott a pumpa vezetékét sorba kötni, csak a ventiket kötöttem úgy.
Holnap ki is próbálom, szerintem ott lesz a hiba, így már most előre is ezer köszönet, hogy ilyen kitartóan utána jártál a témának! Megírom majd mi lett a végeredmény.[ Szerkesztve ]
Mercury
-
Raidon
őstag
válasz Mr.Mercury #17607 üzenetére
Akkor ezt nézd meg. Ezen a gépen tuti nincs a lapon argb csati.
Itt mutatja a srác hogyan köti össze. Szerintem a 120-as is ugyanannyi kábellel van mint a 360. Az elég hülyeség lenne ha nem menne. Azért adnak hozzá vezérlőt ha nincs a lapon argb csatlakozó 3 pines akkor tudj mindent vezérelni.[link] itt is vezérlős megoldás. Sorba kell kötni a ventiket a pumpát meg a vezérlőt.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Raidon #17606 üzenetére
Szerintem a videóban lapra lehet dugva az a kábel is, mert nekem, ha nincs rádugva semmire (mert ugye nincs hova), akkor nem világítanak csak a ventik, de a cpu blokk nem. A ventiket tudom is vezérelni, de a hűtő blokkot nem tudom életre kelteni...
A második videón sajnos pont nem látszódik, hogy a gépen kívül használva mutatná a szabadon lévő csatlakozót. A manual-ja sajnos nem sokat ér, már tucatszor átnéztem.[ Szerkesztve ]
Mercury
-
Raidon
őstag
válasz Mr.Mercury #17605 üzenetére
[link] Az ahhoz kell, hogy lapról vezéreld. A kontrollerrel tudod kompletten egybe állítani.
Itt videóban kontrollerről állít mindent.[link] itt gépbe sincs építve kontrollerről megy minden világítás. Szerintem böngészd át a manual-t.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Raidon #17604 üzenetére
Köszi a választ! Igen, azt látom, hogy a 3 ventit tudom állítani, de a cpu blokkon van egy 3 pin-es csatlakozóval ellátott vezeték is, ami elvileg annak adja világítást és azon csatlakozónak nem találok helyet az alaplapon. A kérdésem erre vonatkozott volna, hogy lehetséges-e, hogy az alaplapon nincs csatlakozó hozzá.
Mercury
-
Raidon
őstag
válasz Mr.Mercury #17603 üzenetére
Az AOI-hoz járó kapcsolóval fogod tudni állítani! Alaplapról viszont sajnos nem fog menni.
Minden fog világítani de csak a kapcsolóról lehet vezérelni
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Egy megerősítést szeretnék kérni (bár most jobban örülnék egy cáfolatnak):
van egy Thermaltake WATER 3.0 360 ARGB SYNC EDITION vízhűtőm. Ehhez van egy Asrock AB350 Gaming K4 Falal1ty alaplapom. Jól látom, hogy az említett vízhűtő cpu hűtőblokkjának az RGB világításához ehhez az alaplapon nincs csatlakozó? Magyarul a ventik fognak világítani, a cpu hűtőrésze meg nem?Mercury
-
steewcv65
őstag
válasz andromedae #17600 üzenetére
Egyiknel se kell felned, mert nincs olyan, hogy elefelejti,foleg, ha az alaplaprol vezerled.
Illetve, miert pont erre van szukseged?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
fecke78
senior tag
Én inkább a ventik zajától félnék ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Milyen videókártyát?