-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
-
Gubu0101
veterán
-
Bossp
addikt
válasz Jakuskacsa #11153 üzenetére
Ha ránézel az adatlapomra az enyém pont olyan amit keresel
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
8nemesis8
veterán
válasz Olajka02 #11195 üzenetére
Szia!
Húú, nagyon köszi, ez árban még tökéletesen jó lehet!
Szoftver nélkül, ha nwm windows lesz a gépen, akkor is tökéletesen működőképes ez a hűtési megoldás ugye?Bár ha jól látom ehhez nincs is mindenféle csili-vili szoftveres körítés? Az még jobb lenne Hirtelen nem találom a termék oldalon a letöltések között!
[ Szerkesztve ]
-
Olajka02
aktív tag
válasz 8nemesis8 #11194 üzenetére
Szia!
Én pont most szereltem egy 9600K-ra egy BeQuiet Silent loop 120-as vízhűtőt.
Beszerelése könnyű volt.
Feldugtam a lapra a megfelelő helyekre a venti és pumpa csatikat.
Azóta hangtalanul teszi a dolgát.
Se pumpa berregés, se venti suhogás, még terhelés alatt sem.
Visszaolvasva néhány hozzászólást nem érdemes spórolni ezen, mert a belápő modelleknek mindig van valami rákfenéje.
Hol a pumpát kell állíthatni, hol a ventiket cserélni.
Ezen a hűtőn meglátásom szerint minden profi.
Alapon 4,3 Ghz-en megy a proci full terhelés, mind a 6 mag max 60 C.Én ezt ajánlanám neked, nekem ez az első vízhűtőm, de nagyon elégedett vagyok vele.
Üdv: Olaj
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
i5-8600K vagy i5-9600K lesz a proci és kellene hozzá egy hűtés.
Egyenlőre nem lesz tuningolva, de később, ha lassulást érzek lenne azért.
Lehetőség szerint minél olcsóbban kellene megúszni és érdekelne a 120mm-es radiátorban van-e rá megoldás?
Az NZXT M22-őt néztem, de olvastam róla jót is rosszabbat is.
Szerintetek? -
juliensorel
senior tag
Ezek zárt rendszerek, nem lehet és nem is kell bennük cserélni a folyadékot.
A pumpát nem szabad kikapcsolni, de maxon se kell tekernie. BIOS-ból auto módban vezérleve jók szoktak ezek lenni. Ha manuálisan szeretnéd állítani, akkor hogyha hangos lőjj be egy olyan értéket amin már halk de még teker szépen, ez pumpa függő, hogy hány RPM.
Ha a procid nem egy meleg fajta, akkor netezés vagy ilyesmi közben lehet passzívan használni a radiátorokat (240mm-től felfele), állhatnak a ventik, de úgy azért 50C körül lesznek az értékek.[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz Shokkolo #11191 üzenetére
Épp cserélődik azért akarok minél jobb pasztát ezelőtt a gyári ment rá "nem mintha azzal meleg lett volna" Egyébként egy új Giga lapom lesz amire 8 ventit is rá lehet kötni és a 3 pineseket is tudja úgy kezelni hogy bizonyos hőfok alatt be sem kapcsolnak. Szerintetek a pumpát is így lőné be a többivel és addig nem áramoltatná a vizet amíg el nem ér egy teszem azt 50C-t? gondolom anélkül ez 1 perc lenne idleben is .
-
Shokkolo
addikt
Nekem egy H100i -m van de már több mint 4 éves, és nem kellett hozzányúlni / cserélni a folyadékot.
Pasztának meg MX2 és MX4 -et használtam mindig vele, semmi gond nem volt.
2 év után kezdett keményedni.
Általában úgyis gyakrabban cserélődik alatta a konfig, így ezt csak 1x sikerült megtapasztalni."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Bossp
addikt
Sziasztok! Játékvízekben milyen gyakran kell hűtőfolyadékot cserélni? Illetve milyen pasztát ajánlatok alá? Grizzly kyronaut hydronaut és MX4-eket nézegettem a Gizzly fémeset nem merem bevállalni A két grizzly közül a hydro ami jobban kenhető ugye?
-
juliensorel
senior tag
válasz sebixxx #11188 üzenetére
A BQ! D.R. 3 igen jó léghűtő, szerintem nem sokat nyernél, ha egyáltalán nyernél, innentől ez a design-ról szól inkább. Nekem spec jobban tetszenek mint a léghűtők, ezért már régóta vizet használok, de egy brutális nagy borda csodákra képes ezekkel szemben is...
Ha nem számít a felár és befér, akkor én is a 360mm-re szavazok. De azt is vedd figyelembe, hogy egy helyett +3 ventid lesz a CPU miatt, még ha alacsony RPM-en pörögnek is majd + a pumpának is van kis hangja, egyáltalán nem biztos, hogy halkabb lesz mint a DR 3.
Az SW3 nagyon jó, de ilyen árban én inkább az NB eloop B12 szériát javaslom, bár azok fehérek (mondjuk már van vmi fekete kiadás is azt hiszem)Pro M-ben azért a ramok/alaplapi borda fölött én lemérném a helyet, nekem 240es radi volt felül pro M-ben és épphogy elfért.
[ Szerkesztve ]
-
sebixxx
tag
Udv!
Azon gondolkozok, hogy beujitanek egy vizhutest.
El is kezdtem nezelodni es talaltam egyet ami szerepel az ajanlott listan is az osszefoglaloban, ugyh gondolom okes, de azert kerdeznek 1-2 dolgot!
A kiszemelt egy DEEPCOOL Captain es 2 vagy 3 radiatoros valtozat, gondolom nagyobb radiator jobb teljesitmeny? En a 3 radiatorosra gondoltam es ugy nezem be is fer a hazba kenyelmesen.
A ventiket amit a radiatorhoz kapok lecserelnem Be Quiet Pure Wings 2 120mm-re vagy Be Quiet Silent Wings 3 120mm-re es a kerdes erre vonatkozoan az az, hogy megeri azt a majdhogynem dupla felarat a Silent Wings 3? Fontos szempont a teljesitmeny es a csend ugyh, ha kell megfizetem, de ha nem muszaly nem fizetnek dupla arat, ha epp csak 1 picit jobb/halkabb.Igy nez ki a konfig amihez menne:
I7 5820K 4.5ghz OC + Be Quiet Dark Rock3 (ezt valtana a viz)
Asus Strix X99 Gaming
16gb ddr4
Msi Gtx 1080Ti gaming x
Corsair RM 650i 80+Gold (650W)Ebbe a hazba tennem:
Phanteks Enthoo Pro M Acrylic +
4db Aerocool Dead Silence 14cm venti: 2 elol, 1 felul, 1hatul
- A radiatort felulre tennem szoval a felso ventit kivennem.Szerintetek megeri lecserelni a mostani CPU hutomet erre a vizesre, mennyi hofokot nyerhetek? A dizajn nagyon tetszik es elegge beleillene a konfigomba az a fekete/piros tema...
Mi a velemenyetek?
Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
Grózi
Topikgazda
válasz MILON12 #11184 üzenetére
A radit fújasd ki ha poros és kész.Nagyon jó kis 120-s kompakt,nekem is volt.Egy feszültségalapú alaplapi ventialjzatról tudod a pumpa fordulatát állítani.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MILON12
tag
Hali 2 kérdésem lenne. Adott egy Antec kühler 920v4 a pumpa fordulatát mivel lehetne állítani?mert maxon 3000 rpm el megy egy Fx 8350 en CAM programmal csak a ventiket tudom állítani. a másik mivel nem mai darab ez bár nincs panaszom rá elég halk cucc kell ezeknél takarítás meg folyadékcsere? Terhelésnél max 55fok ot tart
-
juliensorel
senior tag
válasz bandika0626 #11181 üzenetére
Totál fölösleges, megbízhatatlan gányolás lenne. Nem ér ennyit egy liqmax vagy akármilyen AIO, persze aki szeret tákolni , kísérletezni annak jó lehet donornak. Viszont ahogy írták, az épített vízhez való pumpák is drágák ráadásul a csövezéssel lennének a nagyobb gondok szerintem, tehát olcsóbb és biztosabb venni egy új AIO-t.
-
Gubu0101
veterán
válasz bandika0626 #11181 üzenetére
Még több hibalehetőség,főleg ha a régi pump beáll a másik meg széterölteti magát,de akkor már kellene egy átfolyásmérő is.
Hardveraprón szét kell esetleg nézni,használt után,bár ott is vigyázni kell,én már fogtam ki ott használt Zalman reserator dualt,ami kuka lett 1-2 héten belül Amúgy meg,nem érdemes,egy jó pumpa ára kifut egy új kompaktot és még félni se kell a mi van ha-tól…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
bandika0626
senior tag
És mi a helyzet akkor ha megbontja a rendszert és beépít egy pumpát. A régi pumpa meg CPU blokként üzemelne tovább.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Gubu0101
veterán
Az azért jól pörög,nekem le van véve 50%-ra 1200ra a pumpa is és a venti is annyin megy.Jártam már úgy,hogy a pumpa meghalt,de akkor túl is melegedett a proci 100 C fölé ment.Nem hinném,hogy az a 80 C húde nagy meleg lenne.
Most 50-60 C körül van úgy,hogy netezek meg néha Battlefront 2
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
noby
aktív tag
válasz juliensorel #11175 üzenetére
a radinak nem a cső az eggyik meleg a másik hideg a pumpa 2600--2700on megy
akkor értem köszönöm kuka azért a faxa ventiket eladom
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Továbbra sem közöltél mindent, ami segítene választ kapni a kérdésre..
-
juliensorel
senior tag
-
RMZ250
senior tag
Valaki kidobhatna már egy LF240-et is Kéne a radi.
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
noby
aktív tag
válasz laychi #11172 üzenetére
nincs már gari liqmax 240 lehet dugulás van benne nem tudom.nem akarok vesződni kidobom vagy nagyon olcsón eladom 2venti tartozékai minden megvan meg nem látom hogy gondja lenne de nem vesződök vele
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
noby
aktív tag
válasz laychi #11170 üzenetére
Ujra lett pasztázva és bármilyen procira rakom ez a helyzet akkor lehet tönkre ment javítani gondolom ezeket nem lehet? Vagy nincs értelme nem tudom mi lehet vele.
-
noby
aktív tag
Érdeklődnék egy kopakt vizzel kapcsolatban ha nem hűti le a processort ergo alapon is meleg a proci az átlagnál 45fok viszont terhelésnél 80fok főlé megy viszont a pumpa forog nem zajos azaz csak minimálisan nem zörög mi lehet a probléma?
-
Gubu0101
veterán
válasz juliensorel #11167 üzenetére
Szerintem még az,meg is várnám a gari végét,még nincs egy éve,hogy vettem Köszi
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
juliensorel
senior tag
válasz Gubu0101 #11166 üzenetére
Az is megoldás amit SpeedR írt, mondjuk azt se nagyon árulják már ahogy láttam.
Ebből az Arctic hűtésből a "GENERIC" verzió kell a 1060-hoz, sztem egyébként szarabbul néz ki mint a gyári hűtések, de sokkal hatékonyabb és halkabb persze.
Illetve nem tudom milyen 1060-ad van, de garanciavesztéssel járhat ez a dolog ha még garis, azért azt is tartsd szem előtt. -
Gubu0101
veterán
válasz juliensorel #11164 üzenetére
Zsír köszi! Amit elsőnek linkeltél az kapható most is Gyűjtök kicsit aztán beruházok
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz juliensorel #11164 üzenetére
Vagy ID-Cooling Hunter Duet..és akkor 1 füst alatt megvan a rendszer.
-
juliensorel
senior tag
-
Gubu0101
veterán
Gondolkoztam,hogy ha már vizelem kompaktal a procit akkor jó lenne már a videó kártyát is.Nyilván nincs értelme egy 1060-as karira a víz,inkább vizuális lenne.Most jön az,hogy ha szeretnék ilyet,akkor min kell vennem 1070-es karit,ahoz már kapni.Létezik 1060-ra ilyen megoldás kompaktba vagy én nem találtam?
-
Puma K
nagyúr
Nekem a Corsair H75 radiátora lyukadt ki 2 helyen amit 2014/2015-ben vásároltam
2018-ig használatban volt, úgy hogy a 2018. januári házcserénél vettem észre a lyukakat. Addig nem láttam őket, mivel ventilátor szendvicsben volt a radiátor így nem is értem, hogy hogyan lyukadhatott ki... főleg úgy, hogy azért odafigyelek szerelés és tárolás során, hogy ne sérülhessen meg egyetlen egy komponens sem.
Előzőleg annyit tapasztaltam használat közben, hogy néha morgott a pumpa de az is egy idő után elhalkult.
Ilyenkor örültem, hogy 5 év garanciát adott erre az AIO-ra a Corsair és tudtam még érvényesíteni, amely keretén belül a teljes vételárát visszakaptam.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
mihione
őstag
Enyem is szorcsog neha,allando 100% pumpa fordulaton megy
Ha jobb ido lesz kap egy kis modositast meg a haz hogy fentre koltozhessen a radi,remelem ugy mar fent marad a levego es nem kerul vissza a pumpaba (bar elmeletileg igy is magasabban van par centivel a radi felso resze mint a pumpa de ugy latszik ez meg nem eleg)Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz juliensorel #11154 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor lehet átpakolom a mostani házból a ventiket. bitfenix ledes ventik, de azoknak legaláb van szállítási teljesítményük. Remélem narancsban is jól fog kinézni a cucc, mert ezek olyanok. Szalag is van, akkor azt is átpakolom. A hang amúgy nem igazán zavar, sosem voltam "wild" fülü.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
alexy92
aktív tag
Sziasztok,
egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy egy ilyet használok: Cooler Master MasterLiquid ML240L, és egyszerűen nem tudom a biosban beállítani a "fan-görbét". HA beállítom silentre, akkor megy, ha full-ra akkor is, de customnál sehogy nem pörög úgy, a radiátor, ahogy kellene. Alaplap: Asrock B450m-pro4
Előre is köszi! -
juliensorel
senior tag
válasz Jakuskacsa #11153 üzenetére
Azok TT Riing RGB ventik. Egyaltalan nem ajanlom, sot semelyik RGB ventit, hulladek az osszes kb. El kell dontened mi a fontosabb a kinezet vagy a teljesitmeny es a hang? ( attol meg lehet rgb szalagozni a hazat, pumpa, vga ilyesmi szinten lehet rgb es egyben jo is,de a ventilator ne!)
Kompakt vizet vegyel jo sok garival, kb mind ugyanazt tudja, design kerdese az egesz.[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Úgy döntöttem lecserélem a házamat egy ilyenre:
A konfigom az oldalamon, jelenleg egy corsair h80 v2 hűti a 7700k-mat 4.8 on. 65 fok megállítja, a cpu delides.
Olyan 240 es csodát keresek, ami egyrészt jól néz ki, másrészt jó a hatásfoka is. Nem bánnám, ha gyárilag valami rgb ledes venti lenne rajta. Sajnos egy ilyen plexi házban már számítani fog a kinézet.
árukeresőn keresgéltem, de én jobban bíznék a tapasztalatban, bennetek. Köszi a segítséget.Tudom, hogy nem pont itt kéne megkérdezzem, de ami a képen is látszaak ezek a szivárvány színű ventik, ezeknek mi a pontos neve, mert találtam 3 félét, de nem vagyok benne biztos, hogy jót rendelnék....
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Lendova
őstag
Ha nem PRO, akkor azon se lesznek túl jó ventik. Viszont 3-4k környékén szoktak elég jó budget ventillátorokat ajánlani.
Nekem a Kraken szofvere nem tetszett. Mobilneten marha idegesítő volt, hogy bekapcsoláskor be kellett külön jelentkezni mindig, mert automatán nem tudott. A Corsair Link-nél ilyen nincs. A beállított profilt akár be is töltheted a cuccba és utána unistallálod. Mások viszont boldogan, gond nélkül használják.
A radiátor dimenziói és a rá rakott ventillátor határozza meg a hűtés hatékonyságát. A Kraken 1mm-rel vastagabb, ami elhanyagolható. A Corsair-ben pedig a legújabb pumpa van, legalábbis a PRO verzióban. De ez különbséget nem csinál hűtésben. A jobb élettartamot meg évek múlva lehet megmondani.
All fiat goes to zero.
-
veterán
válasz Lendova #11150 üzenetére
Hasonlóan fogom én is megoldani.
Találtam egy H115i 56 hónap garanciával és egy X62-t is viszont azon “csak” 16 hónap garancia van. Néztem pár tesztet és hasonlóak nagyon, de nem tudom melyik lenne a jobb. Egy árban vannak..[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Lendova
őstag
Mivel az áruk elég magas, én csak úgy venném bármelyiket is, hogy van rá bőven garancia. A Corsair-en nekem 5 év bolti garancia van, a Krakent láttam több helyen 6 évvel.
Az én házam sem airflow, itt egy kép, hogyan laktam be Fractal R5.
1.4V-ot kap a Ryzen-em tuningolva, 20 fokos szobában 70 fokra állandósul stress test alatt, szóval bármilyen más felhasználás alatt ennél kevesebbet ér el.All fiat goes to zero.
-
RMZ250
senior tag
-
RMZ250
senior tag
Srácok! Valakinek esetleg nem porosodik otthon egy tönkrement Artic LF240?
Csak a radira lenne szükségemThermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
Lendova
őstag
Kraken X62-őt sokat szokták ajánlani, de a ventillátorok nem valami jók rajta.
Nekem Corsair h115i PRO van, ezen elég jók a gyári ventik. Panaszom nincs rá, szeretem, de elég új széria, így nem tudom, hogy általánosságban mennyire vált be az embereknek.All fiat goes to zero.
-
veterán
A HDD keretet ki lehet venni ,es atrakni a fronton levo 280as radi/venti tarto keretre . igy Akkor felszabadul alul a hely egy ventinek.
De igen legcelszerubb hazcsere lenne , ha jo hofok kell .Gondolom tuning is lenne ,ha mar X -es a proci meg tuninglap van alatta.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Barmit teszel is abba a hazba ,sose fog normalisan huteni inwin 805
Raadasul kompaktot csak a frontra lehet tenni , ahol meg rosszabb a helyzet a zart elolap miatt.
Ha ragaszkodsz ahhoz a hazhoz akkor toronyhuto + alul valami bika befele fujo venti a legjobb megoldas .
Gondolom a HDD keret legalabb ki van veve lentrol , ha ugyis csak m2 SSD-t hasznalsz. -
veterán
Sziasztok ismét!
Tavaly már írtam, csak nem nagyon jött rá válasz. Szóval;
280-as vízhűtőt szeretnék vásárolni, mert az is bemegy a gépházamba és nyilván kicsit jobb is, mint a 240-es (gondolom én). Ha nem, akkor jöhetnek azok is.
30-40K között szeretnék hozzá jutni és használt is lehet. Egy Ryzen 2700x-re kellene. X470F alaplapban van és In-Win 805C házban!
Előre is köszönöm a tanácsokat!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
sagit
veterán
Ventik megjöttek, köszönöm újra a remek tippet !
Másik márka ventilátoraival mostanában szerintem nem fogok próbálkozni
Más: Seahawkomon kerregős a pumpa, az a leghangosabb dolog a gépemben, ez lehet garanciális dolog? Érdemes ezzel tökölnöm és visszaküldeni?
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Kolbi_30
őstag
válasz juliensorel #11132 üzenetére
Köszi. Ezen atsiklottam....minden fasza be lett állítva. A pumpa mindenképp Maxim akar menni az normális?
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #11136 üzenetére
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #11133 üzenetére
Maximum a hátsó kicsit jobban melegszik-majd arra tedd száradni Aleska bugyiját.
Igen,a H80i-k pumpája a kor előrehaladtával hangosodik,de még szokták bírni egy darabig.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
juliensorel
senior tag
válasz hszilard666 #11133 üzenetére
Szerintem tök jó ötlet, semmi baj nem lehet, tulajdonképpen most van egy vastagabb radid, azt kész. Jól át kell fújni, ennyi, a hőfokok meg mint mondod tök okék.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Hosszútávon tehet rosszat kettő kompaktvíznek ha az egyik radi a másikon fújja át a meleget? Corsair Air 240 es házamban egy h80i és egy Seahawk msi kártya dolgozik, de sehogy nem tudtam megoldani a felfogatást. A meleg levegő ami a második radiból kijön már megy ki a házból szerencsére.
Másik kérdésem az hogy a h80i elég öreg, ha jól tévedek több mint 5 éves. A pumpa megy, viszont elég kerregős hangja van. Jelentheti ez azt hogy hamarosan megmurdel?
Köszi!
p.s.:
Ha egyébként nagyon gyökérnek néznétek az összefűzött radik miatt, tényleg működik, delidelt 3770K megáll 60 fokon, GPU-m meg 50 körül, 40p witcher 3 utánKeresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
juliensorel
senior tag
válasz Kolbi_30 #11131 üzenetére
A bios-ban át kell állítani PWM-ről DC-re, mint írtam, de a manual-t megnézhetted volna, le van írva minden.
Ezért tekernek maxon:
"When you plug a 3-pin (Non-PWM) fan to a fan connector in PWM mode, the fan speed
will always maintain at 100%, which might create a lot of noise. You can follow the
instruction below to adjust the fan connector to PWM or DC Mode." -
Kolbi_30
őstag
válasz juliensorel #11130 üzenetére
MSI gaming plusz B350, csak 4 tűs ventillator helyek vannak, elvileg mindent oda dugtam ahova irta a manual.
-
juliensorel
senior tag
válasz Kolbi_30 #11129 üzenetére
Hova vannak dugva? Ha alaplapra, akkor biosban kell atallitanod a dolgokat. DC mod az tuti mert 3 pin, de az se mindegy milyen lapod van es hova dugod oket. Nezd meg a ventialjzatok labkiosztasat a manulaban illetve ventilatorok topic osszefoglalojaban talalsz mindefele hasznos infot
-
Kolbi_30
őstag
Lehe rossz topic, de tegnap összedobtam a gépet, az nzxt 500 hazhoz gyarilag jar 3 ventillatpr es a kraken m22 is 1 darabbal, de ezek csak 3 tus ventillatorok, igy mind 3000 rpmen forog fixen..hol lehet ezeket nelőni, vagy ajanlana valaki helyettuk masikat?
-
Julot
aktív tag
válasz juliensorel #11126 üzenetére
Akkor jó, köszönöm a választ!
A lap pedig egy Asus Maximus IX Apex
Igen, Slotos m.2 foglalat van rajta két NVMe PCIe SSD számára. A hűtőbordákat én raktam az SSD.-kre... 10°-15° fok mínusz, de az új lapban még nincs tapasztalatom...
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
válasz juliensorel #11089 üzenetére
Egy hirtelen jött kihagyhatatlan lehetőség miatt cseréltem alaplapot, és egy kis problémám adódott:
Szerintetek probléma lehet, hogy a pumpa csonkjai ilyen közel vannak a memóriákhoz? Nem árthat? Éppen hogy nem ér hozzá, de szerintem még 1 mm sincs a távolság... Mi a véleményetek?
Tudom-tudom forgassam el, de nem szeretném, hacsak nem mondjátok, hogy muszáj, és nagyon nem jó így...
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Kolbi_30
őstag
Sziasztok
Berendeltem egy nzxt kraken m22 még hozzá egy nzxt 500 házat. Elviszi ez a hűtő tuningal az R5 1600? Vannak tapasztalatok vele?You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #11119 üzenetére
Tipikus ágyúval verébre!!
-
rakloo
aktív tag
Sziasztok!
CM Nepton 120XL-hez szeretnék lefogatót. Az enyémet sajnos elhagytam, tudnátok egy helyet, ahol ezt a két kis lemezkét megvehetném? A vizesblokkra szeretném, tehát a felső lefogatót keresem!
Segítségetek előre ios köszönöm!
555-SHOE
-
zveli
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy csendes konfigot összerakni ezért gondoltam vízhűtésre.
Ehhez a témához viszont elég hülye vagyok.
Elképzelésem a következő lenne:Ház: Deepcool dukase v2 white ház
Kari: KFA GTX 1070 Ti EX-SNPR WHITE
Proc: i7 7700
Alaplap: MSI B250M MORTAR ARCTIC LGA1151
Memória: Kingston Hyper X Fury White 16GB DDR4-2400 CL15 kit
ssd, hdd
Tehát a fehér szín játszana minden összetevőben.Mi kellene még a gépbe a vízhűtéshez?
Erre gondoltam:
DeepCool CPU Liquid Cooler (Captain 240 EX White)Köszi mindenkinek.
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Egy Evolv Shift X házba fogok összerakni egy konfigot.
A ház méretéből adódóan vízhűtés (a procira) jöhet szóba.
Húzni a procit nem fogom, de renderelni fogok veke többször.
Egy jó kompakt 240-es kellene nekem.
Tudtok ajànlani valami jó cuccot 20-30 között?
Előre is köszi a válsszokat -
Pro!Petya
addikt
válasz juliensorel #11109 üzenetére
Na jah ugy érthető , pedig csak egy klikk lett volna az adatlapja
-
s0rT3d
tag
Sziasztok!
Tegnap lett beszerelve egy Kraken X52. Elméletileg minden helyesen van bekötve, amikor elsőre bootolt a gép, akkor még világított a pumpa, de azóta teljesen sötét. Maga a pumpa megy, illetve tudom szabályozni a CAM programon keresztül, de a világítást nem tudom bekapcsolni. Néha random elkezd piros-kék-sárga kombóba világítani a gyűrű, vagy néha a logó villog sárgán pár másodpercig és ennyi.Próbáltam máshova dugni az usb-t, külső usb kábellel is probálkoztam, illetve ubuntu-val is megpróbáltam egy parancssoros csomaggal, de csak a pumpa és a ventilátorokat tudom szabályozni, a világításra mintha nem is reagálna.
Esetleg én nem látom a fától az erdőt vagy kuka a rgb része?
Előre is köszi.
-
sagit
veterán
válasz Pro!Petya #11107 üzenetére
pontos hangerőt nem tudok mondani mivel az nzxt ventiknél nem találtam grafikont csak max hangerőt, így azt se tudom mennyi a légnyomásuk és a légszállításuk 850 rpm körül. Ez az a hangerő ami nekem terhelve elfogadható, így pontos adatok nélkül nehéz lesz másik ventit találni De a noiseblockerek szimpik, abból is a pwm 14-es.
A vga be-be droppol 2080 körül, vagy akár 2063-ra is ha úgy van kedve, 2 venti van rajta szendvicsben 1000-1100 rpm körül. HA a hang nem zavarna 50 köré siman le tudnám vinni
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
derék hogy nálad 60-65 fokon tudja tartani a 2100-at , nálam 1V -ra limitálva 2063 és azok a hőfokok amiket írtam.
Vannak azoknál jobbak és halkabbak : Noctua NF-A14 , NB-eLoop B14-PS , Akasa Viper - Apache most fejből ennyi ami beugrik de Grózi vagy a többiek majd ugy is jönnek és mondanak még.
Bár hangerőt nem tudom mire érted hogy hasonló. A gyárira leszabályozva ?[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Pro!Petya #11105 üzenetére
nincs lehetőség, mindenképpen elöl kell maradjon, de amúgy a vga hőmérséklet is rendben van, 60-65 fokos a 1080 2100 Mhz-en
csak ha van valami ami hasonló hangrővel mitn ezek az nzxt ventik több levegőt tolnak be, akkor azokra lehet rápróbálok
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Nekem amik a házba tolják a levegőt az 2db TY147A , A vga blackplate-ről 2 db Viper viszi ki , és felül a radin 2db NF-A14 van lent meg ami az M2-es ssd-t és a PCH-t hűti arra egy ML140Pro van irányítva fixen leszabályozva.
64-es multik alatt ez cpu 40-45 fok,és gpu 52-58fokot jelent. 1600X@4,1GHz 1,44VNincs esetleg lehetőséged a tetejére rakni a radit? Az lenne a legoptimálisabb.
Az a baj hogy terhelés alatt így is gyanítom olyan 30-35 fokos lehet a vized és azt a meleget tolod most be a házba szval jobb lenne ha friss ~20 fokos szobahömérséleti levegő direktbe jutna be.[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Pro!Petya #11103 üzenetére
nekem is ez a kraken van , de igazából én nem terveztem a ventiket cserélni
idle 450 rmp körül nem hallom őket, játék közben meg 850-ig hagyom, úgy kb azonos a hangszíne mint a vga radin lévő 2 Noisblockernek (eLoop B12-P) Így játék közben 55-60 fok körül mocorog az 1700x 4 GHZ-en
Utána viszont tényleg borzalmasan hangos lesz.
Mit ajánlotok rá ami több levegőt tol a házba halkabban? Mert csak a krakenen keresztül jut levegő a gépházamba. eLoop-ból néztem a nagyokat, mert a kicsikkel maximálisan elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Politika
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest