Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spider23
aktív tag
válasz McNamara #9280 üzenetére
Emelkedőn nem valami extra, persze attól is függ hogy hány kg vagy. Én 95kg -al lendületből indulva emelkedőn 20km/h- ról 12km/h -ra lemegy csutka gázon az emelkedő tetejére "D" -ben. Jelzem hogy ez egy felüljáróra való felhajtás ami nem túl hosszú kb 150m, alföldön lakom így nem sok emelkedő van ezért itt megfelel nekem.
De az én súlyommal a Gellért hegyen szerintem kevés lenne.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz McNamara #9280 üzenetére
Én a helyedben bérelnék ki 1 napra Pro 2-t aztán megnézném hogy mit tud.
DigitXT
Köszi a tanácsokat az akkupakkokkal kapcsolatban! Elkezdek böngészni hátha valahol össze van szedve egy amolyan kezdő kit.
Még azért jó sokáig biztos hogy a 21700 lesz a népszerű mert elég jól sikerült minden téren. A másik amire nagyon nagyon kíváncsi lennék az a szilárdtest akku. Mikor fog már végre kijönni??? Nagyon várom hogy kapacitás terén mit tud, terhelhetőség terén mit tud, és még lehetne sorolni.
Egy 21700-es méretű akkuból ha mondjuk ki lehetne hozni 12-13 000mAh-t az durva növekedést hozna jelen esetben egy rollernél.iPhone 13 Pro Max
-
PociAti
őstag
válasz McNamara #9297 üzenetére
Mert elsősorban a túlsúlyos emberek osztották meg csalódottságukat.
Nekem a gyengébb 250W-os Xiaomi 1S rollerem van (szemben a pro 300 Wattjával). Teszi a dolgát, csak úgy hasít hegynek felfelé. Azért, mert 62 kg vagyok. Sík terepen is kipörögnek a kerekek, ha kicsit poros úton indulok el.A te 82 kg-od pont határeset. Ki kell próbálni, csak akkor tudnál biztosra menni. Mármint felvinne, de útvonaltól függően lehet csak 18 km/h tempóval, és onnan már csak rajtad múlik, hogy ezt szenvedésnek éled meg, vagy kényelmes tempónak.
És ami igazán nehézkesen megy, az emelkedőnek történő, nulláról való gyorsulás. Ott elkél a segítség. (De igazából az extra teljesítmény kelne el, arra lenne szükség.)Biztos vannak összehasonlító adatok Lime-ról, utána kell nézni. Azok lehet erősebbek, és mellé máshogy vannak konfigurálva.
-
rumos14
nagyúr
válasz McNamara #9286 üzenetére
felvisz, valahogy...
egy egymotoros, 300 W körüli roller szenvedni fog az emelkedőkön, az akksit extra gyorsan meríti.
továbbá, 50% akksi kapacitás alatt visszavesz a teljesítményből, a motor kevesbbet ad le, így még jobban szenved, még jobban merül az akksi...
nem az igazi. -
Surfym@n
senior tag
válasz McNamara #9300 üzenetére
urbanpandas.hu -ra nézz rá, nincsenek messze tőled (királyi pál u 10), bérbe is adnak illetve tapasztaltak, segítőkészek.
saját tapasztalatom nekem az, hogy egy pro2-essel, cfw-vel (Gilberth Francisco), táskával, ruházattal együtt 95-95kg-val:
margít-szigetről az árpád-hídi felhajtó (sziget felől a híd túloldala, óbuda felé) még felgyorsul 16-18-ra s egyenletesen felvisz.
euro-center és stop-shop közti perényi út emelkedője (bécsi u és hidegkúti u között) már túl nagy falat.
ebből kiindulva a szabadság híddal szemben lévő emelkedő is kifogna a pro2-n.28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
DigitXT
nagyúr
válasz McNamara #9309 üzenetére
Szerintem ezek az elvárások picit ellentmondásosak. Gondolom azért a Pro2,
mert ár/érték arányba úgy nézed, hogy relatív olcsó, és jó "mindenre is", csak
az a baj, hogy ez nem igaz. Ami kicsi/könnyű, "csak" egy motoros, s pálcika,
tehát nincs benne nagy akku, az nem fog nagy tempóval nagy távra elmenni...A Pro2 egy elterjedt, megbízható roller, A-ból B-be elvisz, de ha 40 km-re kell,
azt biztos nem tudja 35 km/h sebességgel. (Utóbbihoz is már tuningolni kell.)Szerk: definiáljuk, hogy mit jelent, hogy kifog rajta az emelkedő. Ha lassan is,
de felvánszorog, akkor mondhatjuk, hogy megfelel, vagy ott is "repesszen"?
Van olyan emelkedő, amin lábhajtás nélkül egyáltalán nem megy fel egy roller
(kevés a teljesítménye) az mondjuk a végleges, és súlyos "kifogott rajta" eset.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz McNamara #9309 üzenetére
A kövi lépcső az 500-800w-os 1 motoros rollerek 300-400k környékén. De innen már csak egy kis lépés az egyik legolcsóbb 2 motoros roller a G-Booster.
Kugoo G Booster - Dual Motor - 2X800W - 23AH Akku
Az a baj hogy amiket itt felsoroltál kritériumokat, azok alapján nagyon nem egy 100-150k-s roller az amit te keresel.
- 30-35km/h
- emelkedő (82kg)
- 30-40km
Ha megveszel egy Pro 2-t és mondjuk egy olyan helyre visz az utad ahol komolyabb emelkedők vannak akkor tolni fogod? Igazából nagyon sok helyen nem említik de ahogy merül az akku, úgy a teljesítmény is nyilván csökken.Plusz azért egy rollert nem illik 0%-ra meríteni. 48-67.2V között van nekem is a működési fesz, de 52 vagy 53V-nál már kakukk van. Értsd úgy hogyha eléri ezt a feszt akkor lekapcsol a roller, és akkor tudsz bele életet lehelni ha töltőre dugod.
Ha gyorsulsz egy erőset vagy épp emelkedőn kínzod a rollert akkor sokkal jobban merül az akku, illetve a feszültség is jobban beesik.Neked amúgy ami hibátlan lenne az a Mantis Plus illetve Dualtron Mini kategória és környéke. De sajnos 400k környéke azok is.
Esetleg menj el az Ultimate Ebike-hoz és bérelj rollert tőlük. Ha utána ott vásárolsz akkor a bérlés ára lejön a vételárból! Próba nélkül semmiképp se vegyél én azt mondom! Náluk rengeteg roller van az olcsóktól a NAMI-ig..
iPhone 13 Pro Max
-
DigitXT
nagyúr
válasz McNamara #9312 üzenetére
Nekem nagyon nem Pro 2-m van... Egy rém gyenge (6Ah akkus) Kugoo S1-em
volt, névlegesen 350W motorral, ami azért csúcsban berángatta a 15A-t, szóval
nagyjából 540W-ot, de ennyi. Hatótávra alig 15 km-t tudott. Emelkedőn kakukk,
már ha elég nagy emelkedőről volt szó, a végsebesség 26-28 km/h körül alakult.
Más kérdés, hogy miután beszart, a garis vezérlő már 11A-ben limitálta: ~400WÉs hogy ehhez képest mi van benne nagyjából másfél év reszelgetés után?
Akku kapacitás: 6Ah -> 24 Ah (4x)
Akku feszültség: 36V -> 48V (1.3X)
Tárolt energia: 216Wh -> 1152Wh (5.3x)Motor: FWD -> AWD (2x)
Gumi: 200x50 -> 200x60 (1.2x szélességben, sokkal stabilabb vele a roller )Vezérlő(k): 11A -> 20A (1.8x) + a másik motor kb. 30A (összesen 53A = 4.8x)
Csúcsteljesítmény: 400W -> 2700W (6.75x) kár, hogy anno szétesett az akku
Fék: taposó fék -> dobfék, ill. külön első / hátsó motorfék, akár visszatöltésselStatisztikai adatok
Végsebesség: 26 km/h -> 42 km/h (1.6x)
Hatótávolság: 15 km -> 55 km (3.6x)
Gyorsulás 25 km/h-ra: 25 mp -> 4 mp (16%)
Fékút 25 km/h-ról: 20 m -> 6.5 m (32.5%)
Hegymászás: összehasonlíthatatlanMegjegyzés: természetesen ilyen nagy akku nem fér el, hiszen egy pálcikáról van
szó, ezért a kormányra került egy rohadt nagy doboz, amiben csak az akku lakik,
de tudom még fokozni, mert ugyanekkora dobozba bele lehet rakni egy vezérlőt is.
De nyilván ezt nem fogom már ráaggatni*, eléggé tele van pakolva már így is, lásd:*: lesz új projekt, aminek nem lesz ennyire szénnéhúzás feelingje 2.5kW-tal.
[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
válasz McNamara #9300 üzenetére
Javaslom vedd fel a kapcsolatot The One Rugli Csabával a III.ker Kunigunda u van.
Mindig van nála Xiaomi roller amit szerintem ki is próbálhatsz vagy meg is vehetsz.
Tőle sok értékes infót, kiegészítőt kaphatsz.
Szerintem nincs is olyan messze tőled.
Korrekt srác, a facen megtalálodMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
Reggie0
félisten
válasz McNamara #14189 üzenetére
En megkerdezem az elso par alkalommal ugyanabban a boltban, de a boltok 99%-a megengedi, amelyik nem, annak is a fele azt mondja, hogy itt-ott tamaszd le es figyelnek ra(pl. XII ker fopostanal az orok pultja moge tehettem). Eddig egy patika volt, ahol azt mondtak, hogy hagyjam az ajton kivul. Plazakba is beengedik es tilto tabla sincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
PociAti
őstag
válasz McNamara #14189 üzenetére
Én nem szoktam bevinni, mindig kint zárom le (ez alól csak párszor tettem kivételt, amikor nem volt nálam lakat).
Szabadban pedig lehetőség szerint olyan helyet keresek, amire az üzletből rá lehet látni, vagy más valaki rálát. (Pl. van kamera, vannak taxisok, vannak biztonsági őrök. Olyan hely, ahol nem szeretnek akciózni a tolvajok). Lényeg az, hogy mindig valamihez hozzá legyen rögzítve (rövid U-lakat tökéletes ebből a célból). Amúgy nem annyira a lakat formája, vagy márkája a fontos, hanem hogy a helyszín ne legyen szimpatikus a tolvajoknak. -
Somatom
veterán
válasz McNamara #14579 üzenetére
Hát igen. Tavaly karácsony előtt hoztak be egy nagyobb dózist. Azokat 250 körül árulták a bótok. Én egy ilyen alomból (Hervis) szereztem az enyémet januárban, egy hónaposan, 70Km -rel, 220 -ért. Utána elszálltak az árak.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
PociAti
őstag
válasz McNamara #14579 üzenetére
Még viszonylag a szezon első felében vetted meg, ha vártál volna vele, pont azt az időszakot hagytad volna ki, amikor a legkellemesebb a használata és legtöbb távot lehet megtenni vele.
Amit igazán megszerettem a rollerban, hogy bármilyen elegáns ruhában használható. Kerékpárral szemben nincs izzadás, csak a kellemes menetszél.
Idén Magyarországon nem igazán volt tél, talán csak egyszer volt tengelyig érő hó. Az elmúlt 220 munkanapból kb. 210-215 napon át tudtam használni a 8,5"-os pálcika rollerem. Kisebb záporokat simán bevállalok vele lassú tempó mellet, tócsákat gondosan kikerülve. -
gergo5991
őstag
-
-
kakuk.tamas
addikt
válasz McNamara #14604 üzenetére
Kimondhatatlanul extra nagyon. Mióta megvan a roller (kb 3 hónapja), használtam már jópárszor (rollereket, bicikliket, labdát pumpáltam), és még csak egyszer töltöttem az akksiját. Imádom, aki látja, mindenki kérdezi mi ez, majd rendel ő is.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Tamás9x
őstag
válasz McNamara #14604 üzenetére
Az első generáció dugattyú hibás, 1S-en már javítva van és dupla a légszállítása is. De még nem tudni hosszútávon mennyíre bírja. 2db 18650-es aksi van benne így ha lehal az cserélhető, igaz kell hozzá egy kis kézügyesség.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
DigitXT
nagyúr
válasz McNamara #15360 üzenetére
Egyáltalán nem hülyeség, mert ha nem szoftveresen korlátoz, hanem küldi,
ahogy a csövön kifér, akkor az elérhető végsebesség lineárisan csökken az
akku feszültségének csökkenésével, lévén a motor egyre kisebb maximális
fordulatszámra képes az adott feszültségen.* Ilyen a fizikája ezeknek.*: és itt nem az app által számolgatott százalék a mérvadó, hanem a szám
szerinti értéke a feszültségnek... Sarkított példa: ha 42V-on 42 km/h, akkor
32V-on 32 km/h, pedig az előbbi a 100%, utóbbi meg mondjuk 5%.Ui: ha szoftveres a korlát, akkor esetleg tarthatja a 30-at lemerült akkuval is,
de az egyben azt jelenti, hogy korlát nélkül feltöltött akkuval gyorsabb lenne.
(Egyébként semmiből nem áll egy GPS logot elindítani, és megnézni, tartott
tempónál, az mit mért. Pillanatnyi csúcssebességre ne alapozz, lehet hiba.)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz McNamara #21817 üzenetére
Megmarad, de sztem ne frissítsd. Nem szoktuk. Mindig csak rosszabb lett az újabb firmware után. Kikerül belőle valami, azt vissza már nem lehet csinálni.
A G30P úgy jó, ahogy van.Azt hittem a G2-eshez jött update, mert ott sajnos szükség lesz rá.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest