Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
-
titán
válasz joci86 #19796 üzenetére
Hajtogatott vékony lemezszíj kínából se drága. Ráadásul a forgalmazó trükkös volt, csomagban rásózta az Aldira az értéktelen és a rendes szíjakat átlagáron. Az acél szíj ára nagyjából oké, de a többi az Aldi nyakán fog maradni.
És a lemezszíjat ne keverjük a forgácsolt, tömör acéltokkal.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
joci86
senior tag
válasz dzsi23 #19794 üzenetére
Az Aldi nem nagyon szokott hazudozni, úgy megbírságolnák őket a vásárlók megtévesztéséért, hogy a fülük kettéállna...
Az acél még kínai rendelésnél is nevetségesen olcsó lenne. Így aztán végképp nem értem, mitől olyan exkluzív egy acéltok bármelyik kínai órán...
Pár fillért nyernek rajta, ezért inkább silányabb minőséget adnak, ahelyett, hogy akár kicsit drágábban normális anyagokat használnának.Sajna csak máig tart az akció.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #19792 üzenetére
Ha már Vostok, a Mriya megvan még? Hogy teljesít?
(#19793) joci86:
Valóban, link is van hozzá. Ha tényleg nemesacél, még jó is lehet. Meg a nato is, ha valaki nem akar kínai rendelésre várni heteket. A bőrnek már kérdéses a minősége.
A fémszíjat tesztelhetné valaki, felénk nincs aldi. -
joci86
senior tag
Kezembe akadt egy (ma még érvényes) Aldi újság...
1500-ért adnak 2 db szíjat (16-20mm), elvileg nemesacél, szilikon, textil és műbőr van nekik.
Nyilván az acél miatt írok, hátha kell valakinek.És persze van 2500-ért DW kinézetű 5 ATM vízállósagú óra is, "minőségi" szerkezettel.
-
nebancsa
senior tag
válasz dzsi23 #19790 üzenetére
Valóban elírtam 1 tized százalékot akartam, de a 100misis modelljénél, ahogy schawo írta, belefér az 1 ezred is .. Mondjuk azon se csodálkoznék ha 100Ft alatt lenne az előállítási költsége.
Közbe befutott a postás, megjöttek az 1 dolláros órák a Soki-tól, meg az asszonynak és a gyereknek is rendeltem párat, ne szidjanak, hogy csak magamra gondolok. A Soki már a szíj miatt is megérte 22mm van rajtuk, most rendelek kékbe, hogy a kék Vostok órámra is legyen
özbe észrevettem a fém szíjas szívecskés óránál leesett a másodperc mutató, lehet kicsit szerelni is...
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Van valakinek tropic stílusú szíja? Egy navy kék RAF-ot vadásztam a Lorus-hoz, amikor megláttam ezt a navy kék tropicot, és nem tudtam otthagyni, kíváncsi leszek hogy néz ki élőben.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Említettétek korábban ezt az "egytengelyes" dizájnnal ellátott Forsining órát. Eddig is egy hulladéknak gondoltam, de hogy konkrétan beállitani is csak egy irányba lehet, az vicc: youtube (onnan indul).
"nincs rá lezsóidő"
-
rarki72
tag
válasz hitman77 #19778 üzenetére
Nekem 1155B van.
Negatív kijelzős. Nekem annyira nem jön be, de nincs gond vele. Annyiba tudtam belekötni, hogy engem idegesít a két kijelző szinkrontalansága (ez most magyarosra sikerült...).
Bírja a strapát és az 50m vízállósága bőven garantált. Strandon vízben ugrálás, úszás és csúszda tesztelt, nem ázott be. Van YouTube-on videó és összehasonlító videó is az elődjével (1155).
Azért a 2000 forintért bőven perfect. -
gyapo11
őstag
válasz dzsi23 #19779 üzenetére
Csak egy kérdésre tudok válaszolni és az sem pont ez a típus, hanem a 1155. Eléggé hasonló külsőre, nem hordom, szerintem arra alkalmatlan, hatalmas bumszli, de akciós volt... Órának, tehát időt leolvasni róla és hordani nem akciósok is vannak megfelelőbbek 1-2-3 $-ért.
Üveget és karcolódást nem tudom, szépen működik pár hónapja, WatchCheck szerint 0.1 s/nap pontos, a fehér mutatók jól látszanak, az lcd kijelző alig, csak jó fényben vagy háttérvilágítással.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
dzsi23
addikt
válasz hitman77 #19778 üzenetére
Mivel nagyon nem az én stílusom, nincs kedvem utánaolvasni, de egy tipp: Kereső -> Skmei. Bár kidob >400 találatot, de elég azt elolvasnod, ahol sportórás képet látsz.
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
válasz dzsi23 #19775 üzenetére
Ott a gyártó dönt indít -e pert a megtévesztő ellen és esetileg a bíróság dönt lehet vagy nem, gyakorlatilag milyen lábbal kell fel a bíró Lásd pl. csiki sör és az igazi csiki sör kálváriája De rengeteg ilyen van biztos te is találkoztál velük. Coca Cola betűkészlete vagy Apple a Samsungot beperelte mert hasonlított a forma. Kínai boltba is lehet árulni Nibuk cipőt, meg adios melegítőt, és nem kobozza el a rendőrség...
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
válasz ZolkoW #19771 üzenetére
Legalább pörög a topik... Formára oltalmat max 25 évig lehet bejegyezni, utána lehet használni a formát, amit hívhatunk másolatnak és replikának is. Amennyiben a márkajelzést is ráírják akkor hamisítvány és azt üldözik minden formájában. Amennyiben a márkajelzés hasonlít az eredeti márkához, az nem hamisítvány csak megtévesztés, azt is engedi a törvény bizonyos keretek között.
-
ZolkoW
őstag
válasz rarki72 #19770 üzenetére
Órák témában sem vagyok otthon, de a formát tudtommal védhetik. Legalábbis ha gitároknál (Rickenbacker) van ilyen, akkor feltételezem, hogy máshol is lehet, és akkor miért ne tette volna meg 1-2 gyártó.. A Ricky híres arról, hogy keményen perel is minden annak látszót, akkor is, ha egyértelműen más a neve, és a kompatibilis cserealkatrészeket is úgy gyártják az egyéb gyártók, hogy kínosan ügyelnek az eltérő kinézetre.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
rarki72
tag
válasz dzsi23 #19769 üzenetére
pont ezt írtam én is csak jogi megközelítésből.
replika és hamisítvány egy kutya, hiszen jogellenesen van feltüntetve a levédett márkanév - nyilvánvalóan létezésük célja garantálja a formavilág közel vagy teljes 100%-os átvételét, de ez nem befolyásoló tényező, mert nem ez a jogellenes.
a homage nem használ semmilyen jogellenes összetevőt, mert a kinézet egyetlen esetben sincs levédve - legalábbis én még sosem akadtam bele olyan információba, hogy valamelyik óragyártó levédette valamelyik modelljének a formavilágát - és jogosan használja a feltüntetett márkanevet, hiszen az a sajátja.
egy klasszikus homage nyilvánvalóan nem veszi át a stílusjegyeket 100%-ban, de ha mégis, attól még nem nevezhetjük másként. -
dzsi23
addikt
válasz Fall-N #19765 üzenetére
"Persze jobban hangzik mint a hamisítvány."
Pont ez a bajom a replika szóval. Olyan, mintha nem lenne olyan nagy baj hamisítványt árulni, vásárolni, birtokolni, ha azt replikának nevezik.
Maradjunk annyiban, hogy a legális másolat (nem a megtévesztés a célja, nem a másolt termék márkajelzésével) a homage, a hamisítvány meg hamisítvány. A replika nevet meg el lehet felejteni, mert az eredeti jelentése szerint r0h@dt ritkán használjuk, a hamisítvány meg nem replika.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kicsit rákerestem az idegenszavak jegyzékében.
A replika egy részben gyors, csattanós válasz, másod sorban utánzat vagy hamisítvány.
A homage továbbra is a "tisztelet" - ami manapság már kicsit fakó fogalom.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Fall-N
veterán
válasz schawo #19748 üzenetére
Eredetileg a replika egy adott modell újra kiadása az eredeti gyártótól. Sajnos rosszul használják a szót és a köztudatban is megragadt már így.
Persze jobban hangzik mint a hamisítvány. A homage az újra gondolása egy régebbi már nem védett tervnek. A hamisított óra csak pusztán hamisítvány.
Szerk.: Látom már más is írta, hogy fel lett cserélve.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
Megérkezett az én naviforce nf9050-em. A pontossággáról és tartósságáról még nem tudok nyilatkozni. Teszek ide egy képet, mert a feltüntetett adatokban elég nagy volt a szórás. Voltaképpen azért is tetszett, mert nem kevés helyen volt 43mm az óra külső átmérője. Hát ez nem jött be , mert 45. Az elején nagynak találtam a csuklómra, gondolkodtam hogy eladom, de nagyont tetszett, aztán így hogy elkezdtem használni nem nagy, inkább ilyen masszív óra, az tény hogy nagyobbat már nem szeretnék, de elégedett vagyok. Nincs az a nagyszámlapú óra jellege amilyet nem szerettem volna. Az általam mért vastagsága 16 mm, de ez sem probléma, egy része "belenyomódik" a karomba. Jó ez a fekete kör, mert slankítja.
Nagyon tetszik , ha az árát nem vesszük figyelembe, akkor is. Simán kiválasztanám a kirakatból. Nem tűnne fel, ha például Casiók közé lenne rakva, hogy ez egy kínai óra, és amilyen árakon azok mennek, nem furcsállnám a 40 000-t ráragasztva. A másodpercmutató épp olyan szinten talál csíkot, mint a régi casióm. Ami még aggasztott az ötvözet, de én nem veszem rajta észre hogy ez egy olcsóbb variánsa egy jobb megoldásnak. Nincs az a nagyszámlapú óra jellege sem. Sok helyen néztem, a gearbesten 3 verzióban is árulják, végül az ebay-ről 4800ft.[ Szerkesztve ]
-
hitman77
senior tag
Sziasztok
Skmei 1283 órával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Milyen anyag az üvege? Mennyire kopik, hajlamos meghibásodásra?
-
dzsi23
addikt
válasz AMD Power #19757 üzenetére
Jól működik, tetszik, méretben is megfelelő, más nem is kell.
Nekem már nagy lenne, a 45 millis Lorusomtól is megválnék végül, de mire hazaértem, megint besötétedett, vakuval/lámpafénynél meg esélytelen normális képet lőni róla. Holnap inkább elviszem dolgozni, hogy lefotózzam.
-
-
dzsi23
addikt
válasz NyxNyxNyx #19751 üzenetére
Jól írta, csak felcserélte a homage és a replika definícióját.
Igazából hiába indítunk itt "háborút" a replika szó hamisítványként való használata ellen, ha már beleégett az emberek tudatába, és sokszor már automatikusan a replika szó jön a nyelvükre.Szerk.:
Csak... ami hamisítvány, az hamisítvány, ne szépítsük már...[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz schawo #19748 üzenetére
Én a különböző Youtube csatornákon úgy találkozok a homage szóval, mint ahogy rarki72 írja. pl.
TL,DW:
"It is used in a very unique fashion when it comes to watches. Usually word, especially when it comes to art or literature, cinema as well a form of imitation done out of respect for the original..."
"...The reason it evokes a feeling of nostalgia. For watches it does the same thing but the meaning has kind of been slightly reinterpreted as marketing and somehow it's come to encompass a whole genre of watches..."
"...When it comes to watches it's more so to do with aesthetics, we should not get confused with illegal watches that simply hijack the name of the original and put them on the dial or wherever..."[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
AMD Power
titán
Megjott a Naviforce NF9134. Baromi szep eloben is. Jo a szija, igenyes szamlap. Nagyon tetszik. Egy dolog ami nem tetszik. Picit nehez ahhoz kepest,hogy a szija bor es nem fem. De nagyon jo osszesegeben.
-
titán
válasz rarki72 #19745 üzenetére
Nem.
Hommage: Azonos gyártó megemlékezik saját korábbi termékéről, és újra kiadja ugyanazt azonosan, vagy kis módosítással.
Replika: Más szóval másolat. Ez eredeti design elemeivel megjelenő termék másik márkanév alatt, ha a design védettsége lejárt.
Hamisítvány: Hamis megjelölésű termék.
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
válasz dzsi23 #19746 üzenetére
Autóknál használják a replikát. Ott teljesen elfogadott, lényeg hogy 15 évnél öregebb legyen a forma, minőségbe ne legyen túl rossz szint a lemásolt típushoz képest, és nem írhatják rá és rakhatják rá a lemásolt autó márkajelzéseit. Óráknál is hasonló lehet a szabályozás hogy legális legyen.
-
dzsi23
addikt
válasz rarki72 #19745 üzenetére
Nem kell az eredeti gyártó nevét használni ahhoz, hogy hamisítvány legyen, elég az is, ha megtévesztően hasonlít rá, vagy a logója hasonló. Vagy pl. egy termékcsalád nevét lopják el márkanév helyett (lásd Marina Militare).
A replika pedig továbbra sem hamisítvány, csak a köznyelvben hibásan a szinonimájaként használják. A hamisítvány legyen hamisítvány, jobban érzékelteti a mivoltát. -
rarki72
tag
válasz schawo #19712 üzenetére
Kétféle utánzat létezik.
1., Az egyik tényleg csak utánozni akar a desing-al, mert az nem áll licensz alatt egyetlen gyártónál sem.
2., A másik elakarja hitetni, hogy nem az ami, hanem az aminek látszik.1., A gyártást végző és/vagy forgalmazó neve van az órán = Homage
van aki 100% arányban veszi át a külsőt és van aki több vagy kevesebb saját stílusjegyeket csempész bele. Attól még, hogy kínai cég veszi át a Submariner stílusát az homage marad függetlenül az átvett mennyiségtől (Parnis, stb). Persze a komolyabb cégek (Seiko, stb) egyértelműsíteni akarják jellemzően a saját jegyekkel, hogy ez nem teljesen ugyan az és ők is tettek hozzá valamit, de attól ez még mindig homage.2., Replika, hamisítvány mindegy minek nevezzük. A minőség tekintetében (ami persze az eredetitől mindig elmarad) van jobb és silányabb, de mindig az utánzott óra márkajelzése van rajta nem a gyártóé. Mindegy milyen minőséget képvisel a jogvédett márkanév feltüntetése miatt nem homage.
Összegezve. Ha visszaélés van a márkajelzéssel akkor nem homage, ha nincs akkor homage.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz gyapo11 #19743 üzenetére
Ilyen eszközt adtak ajándékba az egyik kínai szíjhoz, elég vékony, gyerekjáték vele a fémszíjak cseréje.
(#19742) Fall-N:
Nem sok óra tokja ötvözet 20$ környékén, hanem szinte az összesé. Ezért ajánlott 20$-ért az a Sinobi, ha tényleg acél. 30$ a határ, ami fölött már gyakori az acél, én nem is nagyon vennék már alatta.
A szálcsiszolt felület amúgy is a gyengém, bár láttam már szálcsiszolt ötvözet tokot is. -
gyapo11
őstag
válasz NyxNyxNyx #19723 üzenetére
Fölrakni nagyon egyszerű, levenni már nehezebb. Mivel a fém körülveszi a rugós stiftet, a villával nincs mozgástér. Szokott lenni a szíjon egy bemart rés, ezen is van csak elég kicsi, oda be lehet nyúlni valami keskeny csavarhúzóval, és a stift barázdájába illesztve belehúzni ebbe a hasítékba, az már kiemeli a stift végét a lyukból. Ha van hozzá szerszámod, érdemes a hasíték hosszát a szíjon megnövelni 2-3 mm-re, mivel alul van nem látszik, de jelentősen megkönnyítheti a cserét.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Fall-N
veterán
válasz dzsi23 #19739 üzenetére
Persze ez igaz. Csak az adatlapot másolták be rosszul, ezért gondoltam lehet hogy, - ki tudja? - a hátlapi kép sem az órához tartozik.
Pont múltkor néztem YT-n egy videót az Astron magyar óragyár (inkább tokozó cég, ahol minden OEM), és ott mondta a csajszi, hogy nagyjából 10ezer Ft az a határ ahol tényleg acél az óra(tok) és nem valami spiáter vagy réz. Ennél olcsóbban nem tudnak (gazdaságosan) árulni. Persze erre van a két olcsóbb márkájuk.
Kínaiaknál gondolom kevesebb az ár, mert maguk gyártják, de ott is a nagyon olcsó (gagyi) óra árába nem nagyon fér bele a 316L. Nem véletlenül van még sok 20$-os órában is valami olcsóbb ötvözet.
Persze - ahogy írtam korábban - sok cég ezt úgy fedi el, hogy agyon polírozzák a tokot, így nem lehet szemre megállapítani, hogy tényleg acéllal van-e dolgunk. Sokkal komolyabb megjelenésű és szebb a szálcsiszolt tok, csak ott kilógna a lóláb. Ezért kerülöm az agyon polírozott vackokat. Valamennyi polír jól mutat, de ha a komplett tok (és szíj) fényes az már ilyen kínai ízlévilágú. Meg persze szépen gyűjti a karcokat is.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Fall-N #19737 üzenetére
A másodiknál meg említik az acél tokot a képes leírásban is, a hátlapján mégis "stainless steel back" szerepel. Az elsőnek viszont a hátlapján olvasható az "all stainless steel", annak kicsit jobban hiszek, mint a leírásnak, de erre sem fogadnék nagy összeggel.
(#19738) smokin:
Linknek jobban örültem volna, hogy ne kelljen keresni...
SK: ötvözet tok nem örök élet, de ennyiért nem is elvárás, a szíj fejtése szintén kérdéses (kopik vagy nem, de ezt csak az idő dönti el), az üveg alatti fehér műanyag gyűrű zavaró lehet (nem mindenkit zavar, engem igen).
Alin sokat vették már, általában jókat írnak róla (néha eltéveszti a színt az eladó).DOM: szintén ötvözet, de legalább a műanyag gyűrű nem zavaró, mert a számlap is fehér.
Nagyon kevesen vették még, felénk jó eséllyel még senki, te lehetsz az első.Mindkettőre azt mondom, hogy ha ezek tetszenek a legjobban, tehetsz velük egy próbát.
-
-
joci86
senior tag
válasz dzsi23 #19732 üzenetére
Köszi!
Agyrém, mit lerendeznek a kínaiak, még azt sem lehet elhinni, amit kérdeznek...
Nyilván nem várható el ennyi pénzért csúcsminőségű anyaghasználat, de jobban esne, ha nem hazudnának az ember szemébe.
Ez alapján akkor inkább az első, ha ott legalább van esély az acélra. A 3 VS 10 ATM vízállóság ugyanennél a modellnél pedig végképp érthetetlen. Viszont ugyanazokat a képeket használták, és a hátulján a 3-anak is 10 ATM van..Ha jól emlékszem, talán az elsőről olvastam, hogy egész jó minőségű, tömör acél a szíj is.
-
joci86
senior tag
Lehetséges, hogy ennyiért tényleg acéltokos órát adnak?
[link1]
Az egyik képen látszik a hátulja, "all stainless steel" felirattal. Nem mintha bármit is jelentene...
Viszont képek alapján nehézkes a szíj cseréje az egyedi kialakítás miatt. (Nem akarnék vagdosni.)Egy másik Sinobi hasonló árral, "normális méretű" tokfüllel, és a terméklapon külön kiemelik egyik képen, hogy a tok bizony 316L rozsdamentes acél...
[link2]Valaki vett már valamelyikből? A második szimpatikusabb a kialakítás miatt, nagyobb eséllyel acél, illetve egyszerűbben cserélhető a szíj. Az első viszont 10ATM vízálló, és kevésbé hasonlít a Rolexre /nálam pozitívum/.
Egy ilyen jellegű órán egyáltalán van értelme szíjat cserélni? Acélon kívül áll neki jól bármi?
-
dzsi23
addikt
válasz petipetya #19727 üzenetére
Az kellemetlen.
(#19728) smokin:
Hiába mondunk jó tapasztalatot egy óráról, ha te másik típust választasz, ami már lehet, hogy nem olyan jó. Rossz tapasztalat egyikkel sincs, de jó is nagyon kevés. Ha van olyan típus, ami tetszik, linkeld be, úgy könnyebb véleményt mondani. -
smokin
tag
Sziasztok
A DOM és SK shengke órákkal mik a tapasztalatok?
i'm too old for this shit
-
nagyúr
válasz Sándor -P20- #19589 üzenetére
Jesszus...
Mi ez a Corum Bridge utánérzés??
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz petipetya #16179 üzenetére
Megtaláltam én is a hasonló Tevise-omat. Házilag nehéz rárakni ezt a fajta szíjat? Nincs tapasztalatom ilyesmivel, de valami dereng, hogy írtátok hogy ennél az óránál nehézkesebb, mert el van benne ferdülve a csap? Kicsit fáj, hogy majdnem annyiba kerül a szíj, mint az óra, de jó lenne használhatóvá tenni.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
prsq
aktív tag
válasz tutikatuti #19700 üzenetére
Szokott lenni egy AC feliratú "lyuk", azt kell 'megnyomni', vagy összezárni a elem +-szal.
Én ma csináltam egy Casio elemcserét, ott az utóbbi volt, az elemre rá is volt ragasztva egy kis címke (első elemcsere volt).
-
nebancsa
senior tag
válasz Keil Walker #19717 üzenetére
Igen Rolex Submariner [link]
-
nebancsa
senior tag
válasz Sándor -P20- #19716 üzenetére
Jobban megnézed nem teljesen ugyanolyanok. Egyik csavaros hátlapos, a másik pattintos, a tokfülek is különbözőek, meg az egyiknek domború az üvegje, a másiknak sima. Így ennek tükrében elképzelhető hogy a vastagságuk különböző.
-
dzsi23
addikt
válasz Sándor -P20- #19716 üzenetére
"meglehetősen árérzékeny vagyok"
Ez a jelenlévők 90-95%-ára igaz, ezért vagyunk ebben a topikban, a másik kettő helyett. Bár még az exkluzív topikban is árérzékenyek, csak más kategóriában... nekik sem mindegy, hogy 1.5m vagy 1.8m.
-
Keil Walker
aktív tag
Seiko samurai homage-t látott már valaki?
-
Sándor -P20-
senior tag
Az értők véleményét kérném.
Szemezek ezzel az órával. [Cadisen C1033M]
Az adatlapján a ház vastagsága: Case Thickness:14.5mm Kicsit soknak tartom.Látszatra ugyanez az óra csak más brand. GUANQIN GJ16106
Itt a ház vastagsága: Case Thickness:12.05mmAztán szintén látszata ugyanaz de ismét más brand. Nesun NS-MN9063
Itt a ház vastagsága: Case Thickness:13mm
És már 22 köves is. Az egyik képen a rotor felirata alapján... [link] Bár a leírásban nem találtam utalást rá.Naszóval a kérdések.
Ezek szerint ez ugyanaz a kinézet ennyiféle verzióban?
Vagy ugyanaz a szerkezet lehet mindegyikben?
Őszinte leszek, meglehetősen árérzékeny vagyok, és ezért .40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
dzsi23
addikt
Az ali legalább próbálja kiszűrni a hamisítványokat, de sajnos elég csak a feliratot átszerkeszteni a képeken, és máris mehet az üzlet. Mondjuk egy DW vagy Armani hamisítvány nem feltétlenül rosszabb, mint az eredeti, mert az is lehet, hogy ugyanott gyártják, és még a szerkezet is ugyanaz.
Végül megrendeltem ebay-en egy MK-t az asszonynak, egyelőre nem tudom, hogy eredeti-e, de ha megjön, szerintem még akkor sem fogom megtudni. Acél tok, acél szíj, szerkezet egyezik... hát kíváncsi leszek. -
petipetya
nagyúr
A 16 USD-s Megir 2011 nem állt át magától. Maradt a nyári időszámítás az országban, vagy mi történt?
"nincs rá lezsóidő"
-
nebancsa
senior tag
válasz schawo #19703 üzenetére
Grand seikoba van nem eredeti? Rolexnél vitatkoznék, annyira nem egy kidolgozott óra, hogy nem nehéz hamisítani. Gyakran túl is lőnek rajta ott buknak le
Viszont én a homage órákról beszélek, seikonak is van meg még nagyon sok gyártónak...Közbe rákerestem hamisítják a seikot is...
[ Szerkesztve ]
-
T0mcs
tag
Van olyan óra amit elem csere után resetelni kell!
Hogy a tiédet kell e azt nem tudom csak tipp volt. -
dzsi23
addikt
Egyáltalán nem működik? Lehet, hogy az elemcsere során lett valami elrontva, de megpróbálhatod egy másik új elemmel. Esetleg megnézetheted egy órással, majd ő megmondja, hogy mi a baja, és érdemes-e megjavítani, vagy inkább cserélni.
-
titán
válasz nebancsa #19701 üzenetére
A Rolex eredeti? Mert ha letakart felirattal egymás mellé teszel 200 másolatot és egy eredetit, 10 méretről akkor is pár másodperc alatt kiszúrod a Rolexet. Ahogy 200 egyforma öltönyórából is röhögve kiszúrod a Grand Seikót.
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
Vagy veszel egy másikat...[link]
-
nebancsa
senior tag
válasz dzsi23 #19699 üzenetére
A Deep Sea modellek 100 méterig vízállóak. Ha neked tetszik vedd meg, mással nem kell foglalkozni. Nekem is van egy rolex homage, a kutyát se érdekelte mi van a kezemen. Annyira elcsépelt fórma, szinte minden gyártónak van egy rolex hasonló modellje. Nem is értem miért tetszik annyi embernek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest