Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz 6030D #200648 üzenetére
Ahogy nézem L-es van csak. A mérettáblázat szerint 178-tól érdemes az L-est választani. De itt is volt párszor, hogy érdemes inkább lefelé kerekíteni, mint felfelé. Így az L nem lenne túl nagy a 177-emhez? Tudom 1 centi, de na.... Sajna kipróbálni nem tudom. Még agyalok rajta azért.
Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz Hasaggymeg #200632 üzenetére
Köszi. Akkor a 29es nem is annyira fontos ezek szerint. Asszonynak is inkább MTB? Ő kicsit könnyebb, mint én :)
De még olvasgatom itt a fórumot majd este. Napközben nehezebben megy.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz parandroid #200629 üzenetére
Lehet hülye kérdéssel jövök, de mi az ajánlott legolcsóbb? Nem azt kérem, hogy most az összes üzletet nézzétek az helyettem. Csak a korábbi tapasztalatok alapján. Vagy 250 alatt felesleges elkezdeni?
Szervíz beállítását nem akarom elengedni. Súlyom miatt lesz terhelés sajnos. De nem durvulok terepen vele. Vagyis nem cél.
Csak a móka miatt: gyerekként, amikor triatlonoztam, akkor egy Csepellel tekertem a sok montis között és így volt akit lehagytam. Lelkesedés az van :)
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz arcitec #200627 üzenetére
Eleinte szerintem 2-3 óra tekerés. Régen bicikliztem. Talán van 25 éve is már.
Majd, ha már nem izzadok, mint egy ló, nem görcsöl a vádli, akkor talán a nagyobb távokat is be mernék vállalni. Nem a sebesség a lényeg.Például jobb hétvégi napon vagy szabadságon gyalog simán megvan a 20 km (naponta) asszonnyal. Messze nem olyan HC biciklis lennék, mint ti. Csak ki a közeli természetbe. Kifeküdni, pihenni, majd kicsit tovább tekerni, pihenni és irány haza. :)
-
Louro
őstag
válasz SpaceJam #200623 üzenetére
Tudom és szinte mindig le is írjátok. Mivel többnyire csak hétvégén lenne használva és csak hobbi szinten, így nem költenék rá kapásból 400-500e. Több bejegyzést találtam ezzel az ársával. De mivel asszonynak is kell valami és ő még 65kg/165cm, így neki picit könnyebb.
Így is húzós lesz a vége, mert 2 bicikli, 2 sisak, 2 szervizben beállítás, valami táska esetleg. Hamar meglesz az 500e így is.
Egyelőre olvasgatom, hogy miket írtok MTB témában és hátha van közte bicikliajánló is.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz arcitec #200620 üzenetére
Köszi a tippeket. Lehet az egyik szobába bepasszírozzuk valahogy, ha az segít rajta. Állítva kettő talán elférhet. Kicsit furcsa lesz, de átmeneti csak. Végülis a tél se olyan durva, mint régen.
Egyelőre 29-es MTB-ket nézek délután óta. Eléggé kevés ajánlás van itt, de még olvasgatok a témában. 150 vagy alatta nem nagyon volt téma még. Bár csak áprilisnál tartok (a kereső segítségével).
-
Louro
őstag
válasz SpaceJam #200603 üzenetére
Na akkor gumiajánló meg is van. Már csak biciklit kell megtalálni. Kicsit kutakodok, hogy mit érdemes 140-150k-ig. Tudom, hogy nem prémium szegmens!
Amúgy Újbuda-Budaörs. Esetleg a hegynek felfelé. De az is aszfaltozott...max kicsit poros néhol, de aszfalt. Ezek vannak kiszemelve, mint célok. Aztán jöhetnek a nagyobb távok, mint Szentendre vagy Velence biciklivel
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz SpaceJam #200600 üzenetére
Semmi gond. Ezt az infót is köszi. Akkor elkezdek ebbe az irányba kutakodni. Még jó, hogy rákérdeztem a huzatra és nem utólag lett egy rossz élmény Akkor kell kapásból gumicserével is majd számolnom, ha nincs ilyen kombó
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz SpaceJam #200593 üzenetére
Uh, köszi és is.
Riverside itteni vélemények alapján lett. Párszor kipróbáltam már a Decában. A teleszkóp úgyis ki lenne kapcsolva. Inkább zavart, mint hozzáadott a feelinghez.
Na de akkor nézelődök tovább és próbálok valami alternatív helyen is agyalni. Ami még innen jött az a Kellys Cliff 10 és a Giant Escape disc. Utóbbiból nem tudom, hogy 2 vagy 3, de mivel nem vagyok szaki, nem másztam bele. Itt használtam a keresőt és olvastam vissza rengeteget. Mivel 90%-ban aszfalt lenne és valami könnyedebb terep, ezért gondoltam a trekkinget. Durva terepre nem is merészkednék. Kondi még messze.
A 105-ből meg nem nagyon tudok lefaragni Bár most újra elkezdtem az úszást is, de ez már más irányba vinné a beszélgetést.
-
Louro
őstag
Ne kövezzetek meg.
Kiszemelt Riverside 900. Még van a méretemben. De mivel nincs tároló/garázs, így erkélyen tartanám. Persze vennék rá huzatot. Ez vajon elég, hogy átvészelje a téli cudar hideget? Lakásban macskák biztos megnéznék, mint kaparófa. Így az kizárt.
Eddig ez a bolond meleg volt az ok, hogy ne vegyek. De aztán gondolván lassan jönnek a hüvősebb hétvégék és akkor eljön az én időm 105kg-omon is talán segítene, bár nem fogyás miatt veszek. Élmény miatt.
-
Louro
őstag
válasz cibus #200473 üzenetére
Sokan szervíz nélkül használják. Valószínűleg nem 120 kg-osak és nem gyötrik a biciklit. Napi munkába járásra jó úgy is. A beállítás inkább csak egy finomhangolás. Nem kell kétségbeesni Mondanám, hogy ha veszel egy TV-t, laptopot, monitort, akkor érdemes lenne kalibrálni, de gondolom sose tetted meg és mégis használod. Ha meg igen, akkor érted a célt
-
Louro
őstag
válasz cibus #200449 üzenetére
Vedd az újat, arra van garancia. De ha környezetbarát vagy és normálisnak tűnik az eladó, akkor talán nem lesz gáz.
Ha én venni fogok, biztos első utam egy biciklis üzletbe lesz, hogy rendesen be legyen állítva. Ne a gyári alap legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz cibus #200381 üzenetére
Én csak követem a topikot. De, ha jól értettem a válaszokat, 200 alatt profi bringát nem kapunk.
Ha sebességet akarsz, akkor országútiban kell gondolkodni. Nem a trekking lesz a nyerő. Ezt az első tárcsa miatt sejtem.
Ha még lenne egy kis terep is, akkor meg nem kell parázni az első tárcsa miatt. A Riverside is minimálisan fejleszthető, mivel szabványos. De a visszajelzések, korábbi vélemények alapján is egész jó darabnak tűnik.Személy szerint én azért gondolkodok még rajta, hogy használnám e annyit. Csak egy-egy hétvégi napra lehet nem érné meg, de ez egyéni probléma.
Persze ebben a sávban még van egy Kellys is. Nem ugrik be, hogy azon belül melyik, de a sorszám 10. Talán Cliff. De 200 alatt igazán prémiumot várni feleslegesen. Persze a Riverside se tuti biznisz. Vannak negatív tapasztalatok itt és a Deca oldalán is. De a Decán keresztül van lehetőség visszaküldeni/-vinni, ha nem vált be.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Idén már tényleg beadom a derekam, mert jó lenne nosztalgiázni is. (Na meg gyerekkoromban triatlonoztam is, szóval van egy kisebb szeretet a témában .)
A Decathlonban volt szerencsém kipróbálni a Riverside 500-as és 900-as változatokat. Utóbbi tényleg kényelmesebbnek tűnik. Főként fékben, de van egy olyan érzésem, hogy csak rosszul volt beállítva.
A cél egy kis városi tekerés és nagyon-nagyon ritkán esetleg terepen. Nem vagyok az az 50-nel tekerős fajta. Szerintetek jó lehet ez? (Hátha egyszer érkezik még készletre és nem csak a kiállított, nem eladó darabot tekerhetem meg.) Voltak még ott Rockrider és Triban, de azok nehezebbek voltak vagy a lélektani 150e feletti árral rendelkeztek.
-
Louro
őstag
válasz Hasaggymeg #170324 üzenetére
Oké, akkor megpróbálom szűkíteni... És köszi!
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Már a biciklizés se olyan, mint 30 éve, amikor bementünk a boltba és kijöttünk egy tutival.
Bár próbáltam kutakodni, néha ide is felnéztem és próbáltam okosodni, de lehet egyszerűbb megkérdezni, mint további órákat, napokat zsörtölődni magamban, hogy mi a jobb.Amiről szó lenne:
Jómagam - már, ha számít - 178cm magas és 105kg. Szóval átlagos
Használat többnyire aszfalton történne, de lehet néha-néha letérnénk földútra. De, ha arányostani kellene, akkor 1% alá becsülném a földút használatát.
Gyakoriság kapcsán nem munkábajárás az elsődleges cél egyelőre, hanem hétvégi tekerés.Bár itthon van spinning bicikli asszony miatt, de az ülés nekem mindig átok volt. Gyerekkoromban a Csepel biciklin sem bírtam sokat ülni. Pedig volt, hogy 20km-t letekertünk a nagyszülőkhöz.
Összegben meg tényleg nem tudom, mert láttam itt már közel milliós bicikliről témázgatni. Nem mondom, hogy legolcsóbban kellene megúszni, de ne legyen 3-500.000 a vége
Van esetleg "kezdőknek" való ajánlásotok? Nem vagyok én nagyigényű, hogy NASA fejlesztések legyenek rajta, meg marsi közettel csiszolt küllővédő.
Köszi előre is. Ha van, ha nincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)