-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz jilian #241400 üzenetére
Nálam kétféle opció van, az alapos tisztítás meg a még alaposabb Még alaposabbnál a kerekeket is kiveszem, hogy jobban hozzáférjek a vázhoz, de egyébként nagyjából ahogy az 1-es pontban írtad. Én kerti slaggal mosom, télen vödörből. Viszont az első kefés lemosás és öblítés után átpörgetem a láncot Barbieri lánctisztítóval párszor vagy (télen) leveszem és körömkefével patyolatra sikálom. De jellemzően le szoktam venni a láncot, könnyebb úgy tisztítani a hajtást.
Ugyanez a sorral és lánctányérokkal: autómosós vagy mosogatószeres vízzel, keféléssel megtisztítom. Utána törölköző élével szépen gyári állapotra hozom a sort / lánctányérokat.
Másik, tiszta törölközővel vagy papírtörlővel nagyjából szárazra törlöm a gépet, aztán nyáron a szabadban, télen a házban szárítom. Ugyanezt a lánccal, amit időnként átforgatok. Majd összerakás, waxolás. Kb. 0,5-1 órás művelet. Utána már kell fújjak rá semmit, a matt fekete gép előnye.
Mindezek után, ha első tekerésnél elkap az eső, és úgy néz ki a gép, mint előtte, akkor vörös fejjel átkozódom
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
6030D
őstag
Slagból mosom, minden lespriccel, had oldódjon, ha vannak sárcsomók, azt a locsolófej szűkítésével megküldöm. Utána sima autómosó kefével végigdörgölöm, majd öblítem. Sorra és a váltógörgőkre mosogatókefe, megpörgetem, öblít (waxolva van a lánc). Gumik oldalához teszem a kefét úgy, hogy elérjen a felnire is, és előre tolom a bringát, majd hátra, ezt elöl-hátul, kétoldalt. Ha állványban mosod, akkor elég kereket pörgetni. Utána bringa egy kerékre állít, kicsit pattogtat, használt
tangabu....pólóval áttöröl. Mivel apóséknál tudok mosni, ezért onnan hazagurulok (1 km), és otthon kenem a láncot. Addig szépen kipörög még mindenhonnan a víz, láncszemek közül is. Ez a mosás kb 3 perc.Ahogy szeretném, de most nem tudom megoldani: kellene egy habos vödör, amivel egyszer átcsutakolom (1 perc), illetve tervezem, hogy bekenem gyorswaxszal, hátha megkönnyíti a melót. Kocsin bevált (Sonax BSD), gyerek bringáját már bekentem.
Magasnyomásúval csak óvatosan, mert a csapágyakhoz is be tudod nyomni a vizet, meg a matricákat is le lehet kapkodni. Ha állítható a fej és a nyomás, úgy jó, mert pl a gumira nagyon frankó.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Ringman
nagyúr
- sár nagyját kerti csappal (vagy télen kefe+meleg víz)
- aztán tisztítószeres víz + szivaccsal áttörölni, majd leöblíteni tiszta vízzel
- lánctisztítás külön eszközzel (ha szükséges), sor+lánctányért külön, ha szükséges, ill. a váltógörgőket is (akár laposfejű csavarhúzóval)szárítani? megszárad az magától
mondjuk én le se mosom minden alkalom után ha csak poros lesz, kinek van ilyesmihez kedve?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PH! Darts
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Digitális Állampolgárság Program
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...