Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz stickermajom #255146 üzenetére
Elrontottam. Sajnos nem ihatok kávét és lassan ébredek fel.
Helyesen
Mi van ha minden felnőtt térvédő nagy rám? Vékony vagyok, vékonyak a csontjaim.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
szimpláncsak
tag
válasz ZolkoW #255145 üzenetére
Szerintem arra gondolt fulton, hogy jobb hogyha finomabban adagolható, mintha rögtön àllóra fékez
Én egy jobb fajta trp-spyre mechanikus féket cseréltem tiagra hidraulikusra és hatalmas a különbség pl. hosszabb lefelé közben összesen 42.500-ért ment el a régi fvk és a két trp spyre nyereg. 95e volt a tiagra hidros szett, szóval 52.500-ba került a csere, de minden forintja megérte, már csak egy későbbi eladás szempontjából is[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz tknof1871 #255150 üzenetére
WRIST STRAP
decathlon.huHüvelykujjat beledugni, majd gumis szalagként, tépőzárasan a csuklóra szorítható.
- Ilyet használtam pár éve, akkor kb fele szélességűt adtak, alig zavart a montis kesztű alatt, jól tartott nagyon.
[ Szerkesztve ]
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #255151 üzenetére
Ez mindkettőre igaz. Csak a mechanikus tárcsa bonyolultabb, nehezebb, meg drágább is, ha meg jól van a felnifék is beálltva, akkor fékerőre kb egykutya. Persze felnifékből is van olcsó szar meg normális minőség is, nyilván egyértelmű, hogy melyiket kell venni (a legolcsóbbat aliról, ugye ).
Az igazán előrelépés mindenképpen a hidraulikus tárcsa lesz, aminek megvannak ugyanazok a hátrányai, mint a mechanikusnak (nehéz, drága, bonyolult), ellenben tényleg sokkal jobb. És ebből is van olcsóbb, drágább, jobb, rosszabb, stb.
Mindig azok a rohadt kompromisszumok…
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #255129 üzenetére
Szerintem ott szóltak neki, hogy fordítva van.
Gedeon31...azt mondtad pedált cseréltél és ugyanúgy kattog mint előtte, vagyis lehet nem is a pedál kattog hanem hajtókar, középcsapágy, nyeregcső, hátsó kerék, akármi...pedáltengely zsírozva volt betekerés előtt?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Friczy
senior tag
válasz lsebestyen #255111 üzenetére
"outira alapból felesleges magyar domborzatra a tárcsafék,"
Egyszer gyere le Ürömről Óbuda felé
(jó, persze, kevés ilyen van) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #255135 üzenetére
Ötödik perctől. [link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
tknof1871
őstag
válasz andrisbandi #255154 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a választ!
Ez lényegében ugyanaz, mint amit a klinikán ajánlottak és amit munka közben viselek. Akkor tulajdonképpen elég ugyanazt viselnem kerékpározáskor mint munkában?
Munkában ezt hordom: WRIST SUPPORT - AC25 | UrielWindows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
addikt
válasz parandroid #255148 üzenetére
Kapta, nem volt lehetősége kipróbálni. Tudsz javasolni konkrét megvásárolható nyeregcsövet?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
lsebestyen
addikt
válasz Friczy #255158 üzenetére
Voltam már.
Felnifékről váltottam hidrós tárcsás outira, de a felnifékkel is megálltam mindenhol, száraz időben érzésre nem volt különbség, igaz jobb fajta fékpofát használtam. Nedves úton, esőben egyértelműen jobb a tárcsa, de van agyam amivel gondolkozni is szoktam, ezért amikor felnifékes volt, akkor nagyobb féktávokat vettem, ilyen egyszerű.#255151Fall-N: na hát ez az, francnak van azt kedve mindig állítgatni.
Nem akartam elindítani hitvitát, monti téma nem is értem hogy jött ide, outiról beszélgettünk, itt nem olyan fontos a fékút, mint az erdőben.
-
Gedeon31
addikt
válasz Hasaggymeg #255157 üzenetére
A pedál kattog ,mert kézbe fogta a szerelő úgy is lehetett hallani ahogy kattog.
Nem tudom hogyan lett felrakva ,szerelő cserélte.
Lenne valami tanácsod mit lehet ezzel kezdeni? Csere nem sokat segít.
Leszedném a pedált mivel kellene zsíroznia pedáltengelyt?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Gedeon31 #255163 üzenetére
Hát ha leszedve is kattog az új pedál akkor azt el kell dobni jó messzire és nem visszatenni...vegyél mást, ezt vidd vissza garisan. Mondjuk egy ilyent... [link]
kleinguru...ajánlották, hogy told hátrébb a nyerget hátha úgy jó...vagy mindenképpen vásárolni akarsz?! Utóbbihoz tudni kell a mostani pontos méretét (főleg átmérő) amiből pont kismillió van. Csatolj egy fotót.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lsebestyen #255162 üzenetére
Ha belegondolsz a jó felnifék kis túlzással olyan mint egy 28"-os (620mm) tárcsafékkel szerelt fék, vagyis ha minden klappol (jó felni, jó betétek, nem elmelegítve, stb.) szárazon nem lehet semmivel rosszabb fékezőereje mint a tárcsaféknek.
-
Tasunkó
senior tag
És ha valaki alacsonyabb áron akar outit, egy jobban megépített bringa érdekében, ésszerű kompromisszum elengedni a tárcsaféket.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #255165 üzenetére
Akkor ezért van minden DH bringán Magura hidraulikus felnifék....ja nem...
-
andrisbandi
őstag
A féknyeregnél lehet kijön a matek. A fékkarnál viszont nem hiszem.
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Gedeon31
addikt
válasz Hasaggymeg #255164 üzenetére
Erről a pedálról [link] mi a véleményed? Nem sokkal drágább és magnézium testű .
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #255097 üzenetére
cseréltem szelepet, beletöltöttem kb +20-30 ml folyadékot (35+ fokban nem igazán mértem ki pontosan), elvileg most jó (lekopogom). vsz a hátsóba is töltök még valamennyit.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
6030D
Ármester
Laborban. Valójában pedig az útról felcsapódó por, víz, szennyeződés hamarabb oda jut, mert 1 centire van, nem 25 centire, és az egyik súrlódó felület gumi, ami hamarabb megég. Ettől függetlenül tényleg nem létszükséglet a tárcsa outira, ha nincs sok és hosszú lejtőzés, vagy esős menet. A Pajtaleleten például kifejezetten jó a fék, meg is lepődtem.
De mindegy is, lassan outinál is kikopik a felnifék az összes új bringánál.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
bardi
aktív tag
válasz tknof1871 #255152 üzenetére
Próbálva nagy? Hasonló arányokkal rendelkezem, most vettem egy POC VDP air térdvédőt, az oldaluk alapján az S-es jó lenne, de mégis kicsi lett. M-esre fogom cserélni. Ebből ráadásul van XS-es méret is, ha jól emlékszem.
Ez amúgy a decathlonos hosszú nadrágok alatt kényelmes elfér.'92 Honda VFR 750
-
Fall-N
veterán
válasz parandroid #255155 üzenetére
Igen. Tetszenek a hidraulikus fékek, kétség kívül a legjobbak. Ha tudnék járni terepre akkor kérdés nélkül vennék is egy szettet. Bár nincs kizárva, hogy egyszer nem újítok. Például meglepő módon a Bike24-en 17ezer Ft/db a Magura Sport, ami a hazai árat nézve igen jó. Mondjuk inkább SLX-et vennék.
-
Fall-N
veterán
Olyan sokat nem kell állítani. Akkor kell közelebb hozni a pofákat ha kopik a betét. Ez egy-két darab kattanással elfordítás egy 5-ös imbusszal. Avid féknél még szerszám sem kell, van egy piros marokcsavar.
Sajnos a fékút mindenhol fontos, mert a balfékek miatt ugyanúgy kell aszfalton is fékezni. Elég ha hirtelen fékez az autós.
-
lsebestyen
addikt
válasz Fall-N #255176 üzenetére
"Sajnos a fékút mindenhol fontos, mert a balfékek miatt ugyanúgy kell aszfalton is fékezni. Elég ha hirtelen fékez az autós." Sajnos ezzel tisztában vagyok, Budapesten lakom, innen indulok minden edzésre. Ettől függetlenül felnifékkel sem volt ebből problémám, aszfalton gondolom jobban tapad, mint erdőben a földúton egy monti esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz lsebestyen #255177 üzenetére
Szerintem mindhová kell a jó fék. Terepen az akadályok miatt, meg sok helyen fékkel fogod meg a biciklit, adagolva irányítod a farát stb.
De hosszabban kifejtve, azért jobb mostmár tárcsafékes outit venni, mert akkor 100%-ig biztos, hogy van a vázon és a villán Flat Mount rögzítés, a kerékszett és az agy is kompatibilis. Ha felnifékes outit vesz az ember akkor később lehet, hogy nem lehet átállni rá. Ezért akár jobb a mechanikus fék is, amit később lehet fejleszteni hidraulikus fékre, ha van rá igény.
-
-
Friczy
senior tag
Állítgatni a felniféket is kell, ahogy kopik a betét. De igazából mindegy is, mindkét (ha a mechanikus tárcsaféket külön nézzük, akkor mindhárom) rendszernek van előnye és hátránya is.
-
Ixion77
addikt
válasz Fall-N #255178 üzenetére
A felniféknek is megvannak az előnyei: könnyebb, olcsóbb, egyszerűbb, nem melegszik túl a tárcsa.
A fő hátránya szerintem az, hogy meg kell tanulni kereket centírozni, és elég sűrűn gyakorolni ezt a mesterséget. A gyerekek miatt az elmúlt években rendesen kitanultam, és azóta úgy fognak a felnifékjeik hogy ihajj."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Fall-N
veterán
válasz Ixion77 #255184 üzenetére
Én szerencsére nem szoktam 8-ast összeszedni, így annyira nem érint a centrírozás.
A tárcsa melegedést el lehet kerülni, normális nagyságút kell venni. Ezenkívül sokkal több előnye van a tárcsaféknek, mint hátránya. Két legnagyobb előny, hogy nem kopó alkatrész a felni (főleg drága szettnél nem mindegy), meg hogy esőben nem visít és van fékerő. Felnifék előnye ehhez képest szerintem nem nagy dolog. Könnyebb beállítás sem igaz, mert vannak nehezen beállítható fajták (főleg országúti). Tárcsafék hátránya egyedül, hogyha hidraulikus, akkor időnként kell olajcsere meg légtelenítés (amit könnyen meg lehet tanulni). Mechanikusnál ugyanaz a karbantartás, mint a felniféknél. Pár évente ugyanúgy kell bowdenezést cserélni.
-
fulton
addikt
válasz Fall-N #255178 üzenetére
felni tárcsa felni tárcsa
---
Jut eszembe kiváncsiság:Ti ha megálltok összetett lábbal és egyenest előre hajoltok, meg tudjátok erinteni a talajt egyszerre mind két kézzel? (Hajlékonyság)A másik, vajon az országúti póz a drop pl mennyire necces h rásegít a gerincsérvre. Olvasott valaki erről valamit? Lenyújtáskor ellennozgással lehet segíteni rajta sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #255185 üzenetére
Annyit beszéltek az olajos tárcsafékről, mintha valami elérhetetlen dolog lenne. Közben meg a szaros 750€-s bringámon is az van, igaz az alap Shimano, de ha ebbe a keretbe belefér, akkor mitől akkora luxus az, hogy gondolkozni kelljen rajta, hogy az, vagy bármi más? Országútinál megértem, mert a felnifék könnyebb, de amúgy?
-
nagyúr
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz fulton #255187 üzenetére
Viccelsz? Örülnék ha a bokámat meg tudnám érinteni nyújtott lábbal. Térd alatt 20 centivel van az ujjaim vége, ez a max.
Nekem a reumaotológus azt javasolta, hogy döntsem előre a nyerget, akkor előrebillen kicsit a medence és kisebb lesz a terhelés a csigolyákon. De a gerinctornát kortól, nemtől és egészségi állapottól függetlenül javasolta mindenkinek.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Mezga Aladár
veterán
Nem elmelegítve. Ez itt a lényeg!
-
Tin
veterán
válasz Napfénysüti #255190 üzenetére
Igen, az MT200-as szett 50€ fékkarokkal, tárcsákkal, nyergekkel, mindennel. Nyilván egy downhillre nem ezt rakod, de most a felnifék meg a mechanikus tárcsafék alternatívákról volt szó. Mindkettő szintjét megüti, és ennyire kerül.
-
fulton
addikt
válasz Szakbarbár #255191 üzenetére
Uh az kemén. És országútizol?
Én meg tudom érinteni a talajt nyújtott térddel egyenesen előre dőlve mint két kézzel egyszerre[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Csak országútiról volt szó, ahol a hidraulikus fékváltókarok kicsit más kategória, keress rá egy Shimano 105 7020 féktest és fvk árra.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
ZavaBalazs
őstag
válasz chubby2o6 #255128 üzenetére
köszi, ezek nem tűnnek rossznak (ha jól sejtem, tapasztalat nincs vele, ugye?)
#255130mauimagic: köszi, de biztos ami biztos, maradok a brytonhoz valóknál. valamit magyarázott az ismerősöm, hogy a garminosba is belemegy a bryton, de nem az igazi, talán hiányzik valami rögzítőpöcök/dudor?
#2551396030D: fú, passz, hogy ebbe belemegy-e, elég eltérőnek tűnik ahhoz, hogy ne erőltessük.
#255141ZolkoW: na, igen, ez az elfordulásos dolog lesz az. gondolom akkor ezek (1, 2) közül valamelyik az, ami neked bevált, melyik az, amelyik nem?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
még a következők merültek fel:
- 420-asom van, működik vele a rövidebb, vastagabb szárú verzió, vagy útban van a jobb hátsó gombnak?
- szoktak ezekhez fixen 25,4-es szűkítőt csomagolni, vagy ezt is figyelni kell?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Fall-N
veterán
válasz ZavaBalazs #255197 üzenetére
Nekem Bryton Sport Mount van, amit linkeltél. Jó minőségű, nincsenek útban a hátsó gomboknak (nekem 320 van, ami ugyanolyan felépítésű, mint a 420).
Szűkítőt nem adnak hozzá, csak egy 2,5-ös imbuszkulcsot. Keress vissza, szívtam is vele, kellett alá gumi, a régi kormánynál. Első váltóhoz való szűkítőt használtam, de nagyon gagyin néz ki, hogy kilóg alóla.
Másik "hátránya", hogy kifakult a nap hatására, ahol nem takarja ki a computer. Majd lefotózom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lego(bontatlan)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest