Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FeniX-

senior tag

Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
    Van egy régi trekking bicajom, amit még a nyár végén teljesen szétszedtem, hogy átfessem a vázat. Na, nem is ez a lényeg, hanem elkezdtem szép-lassan összerakni.
    Ott tartok, hogy mindent visszaszereltem, viszont a lánccal gondjaim voltak.
    Először is, a hosszát úgy határoztam meg, hogy elől és hátul is a legnagyobb fogaskerékre raktam (anélkül, hogy a váltón átfűztem volna) és utána ahol összeért volna, 1 szemmel tágabbra hagytam (ahogy láttam YT-on). Mégis úgy érzem, hogy túl laza lett. (Lehetséges?)

A másik pedig, hogy ez ilyen patentszemes lánc, amit elvileg kézzel is össze lehetne kapcsolni, na ez csak nagy nehezen jött össze mindenféle feszegetéssel, itt annyi a lényeg, hogy kénytelen voltam egy másik helyen megbontani a láncot, lánccsap kinyomóval, és miután összeraktam, azon a ponton feszül kicsit a lánc.
    Kérdés, hogy ezt ki lehet mozgatni lazára, vagy vegyek egy új láncot? (ugyanazt a kivett csapot szerkesztettem vissza a kinyomó segítségével. [rohadtsok idő volt, mire összejött]) :)

Az egész bringa elég alap, semmi extra, mezei alkatrészekkel, de minden új.
    Köszi, bármilyen tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés