Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivana
Ármester
válasz KicsiPaszuj #159500 üzenetére
Melyikről, ez az összes trekkingjük. De amúgy a montijaik jobbak.
-
Kempetlen
tag
válasz ZolkoW #159490 üzenetére
Jah, 1000% amúgy, ötször lemértem, szorítgattam mindenfelé. Meg ugye lemértem a nyeregvázcső belső átmérőjét is, ami meg 28,1, szóval nem sok kérdés maradt. Most már csak hozzák ki szépen Albertirsára... Itt tanyázok 3 hete barátnőmnél, és nem lenne baj, ha normális pozícióban ülne a saját szeretett nyergén az átmeneti hulladék helyett.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz truefx #159502 üzenetére
mondjuk annyira nem hiányzik a kerepelés (melóhelyen hallgathatok eleget ) csak elsőre fura volt a halk racsni. igaz, a töbi bringám is halk, legalább ez se lóg ki a sorból
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #159478 üzenetére
Szerintem a bringa is nagyon ott van, nekem b*romira tetszik, a Rose bringák manapság egyre jobban tetszenek.
Amúgy durva, hogy tegnap kimentem egy rövid körre és amikor visszaértem 90 új hsz .Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Yahhher #159510 üzenetére
Az biztos, volt velünk egy gyerekecske, emelkedőn, lejtőn, mindenhol be kellett várni . Kép:
Jó sok a quados kint, kitaposták az egész hegygerincen az "utat". Meg egy rakás Polaris RZR-hez hasonló épített szörny, felénk divat.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Teasüti #159497 üzenetére
Ereszkedésnél sok más tényező is játszhat,mint súly,légellenállás,vagy éppen a gumik mintájának,és persze a csapágyak ellenállása....aztán besúrolhat valamelyik tárcsa is,amit nem is hallasz de fékez egy keveset.
(#159511) jjeahh ...és mi van a rendőrökkel,hogy most amint végre bekeményítettek ők is,te elkezdtél bringázni rendesen?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #159486 üzenetére
Ha esetleg tűnődnél miért maradtam le utoljára.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #159512 üzenetére
Arrafelé van a kertünk és kertészkedni aláírt nyilatkozattal szabad...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #159513 üzenetére
Mehettél volna elöl.
yyeahh: egy ilyen full fekete Polaris szerű valami múltkor megjelent mögöttünk a gödi homokos úton. Csak csorgott, ezért nem volt nagy hangja, hátra néztem, és csak a szemem sarkából annyit láttam, hogy Batman jön mögöttünk ledes fénnyel. Pont elkanyarodtunk, jó fej volt, intettünk egymásnak, majd elrúgta neki, meg utána még párszor láttuk. Jó kis játékszer lenne. Haver azt mondta, a csajának tetszene boltba járni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
cdl
senior tag
válasz Runner_fxr #159506 üzenetére
Köszönöm, legközelebb úgy teszek.
-
Koliken gisuról van tapasztalata valakinek? Az asszonynak vennénk. Kipróbált egyet, tetszik neki, kényelmes. 10-20-40km-t szoktunk tekerni, aszfalton. Eddig egy Schwinn Budapestet hajtott, azzal meg nem tudta tartani a 20km/h-át, inkább 15 körüli tempót tartott. Én maradok a Gepida alboinnal, azzal kényelmes a 25km/h. A Koliken jó ár/érték arányúnak tűnik. Alboin200 pro-t is néztük, de az 130e, meg valami Neuzert is 110e környékén. De teleszkóp nem kell, meg agydinamó se... Legyen kényelmes, meg birjon ki 5-10évet.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
ivana
Ármester
válasz Napfénysüti #159466 üzenetére
A campa csak a shimanohoz képest hangos, a többi kb. hasonló. Mondjuk outin a shimano kerék manapság elég ritka.
(#159507) Maximum1 Van mihez hasonlítani... A fejlődés és a technika nem tesz jelentősen gyorsabbá. Az meg, hogy 540-es vagy 622-es a felni kb. semmit nem számít, max. geoban. Az 559-es kerék 2 colos gumival pedig kb. akkora kerületben, mint egy outi 622-es kerék 23-as gumival.
(#159517) Victoryus Nem a bringa a gond, bringázzatok többet Ebben a kategóriában ajánlott az pont a budapest kontrásban, vagy valami dekás monti. Az utóbbi legalább alu vázas, nem kályhacső.
(#159483) Kempetlen Ez a 28mm-es nyeregcső kb. nem létező kategória. Amúgy minek szeretnéd lecserélni?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Kempetlen #159483 üzenetére
Ugyanígy voltam vele. 0,5l FAX sört vettem, mert annak vastagabb anyagból van a doboza. Aztán egy német OBI -ban kóvályogva ráleltem egy pár fityinges adapter készletre. Tökéletes. Szóval, ez egy létező cucc, csak nem tudom, hogy otthon hol lehet kapni.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #159515 üzenetére
Én nem szeretem őket,és a motorosokat sem,zavaró és tájidegen az erdőben a zaj és bűz ami velük jár. Talán ha elektromosak lennének,de még akkor is tönkreteszik az ösvényeket,így hát épített pályára velük,hagyják a természetet a természetes meghajtásúaknak! Annál szebb nincs mint mikor vadat látsz valahol...(igaz jjeahh? )
(#159517) Victoryus...Kolikennel sok tapasztalatom nincs,de asszonnyal annál több és én azt mondom,hogy a húszas átlag csakis villannyal lesz meg.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #159515 üzenetére
& Hasaggymeg: felénk annyira divat, hogy egy helyi cég egyedi gépeket épít és keményebb terepeken (pl. Egyes kő vagy Madarasi fele) rendszeresen lehet látni ilyeneket, sőt, Hargitafürdőn valami versenyt is szoktak rendezni nekük. Nagyon beteg, hogy milyen helyeken elmennek ezek az izék. Ja és igen, én szeretem őket, mert elűzik a medvéket . Mondjuk ezeknek általában nincs olyan idegörlő vacak hangja, mint a motoroknak, szép csendben másznak kifele azokkal a hihetetlen rugóutakkal meg terepszögekkel, egészen futurisztikus látvány. A motorosokat én sem szeretem, a terepezésnek egy olyan műfaja, mint a zenében a metál, attól is falra mászok
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nrg.960 #159522 üzenetére
Akkor már téged is átlépett a fejlődés,a jövő hangja ilyen.
-
nrg.960
tag
válasz Hasaggymeg #159523 üzenetére
Ez nagyon jó cucc lehet. Élvezném is. Sőtt, nem is kell a motort generálozni 40-50 üzemóránként, max csak az aksival lehet valami, de igen jól fejlődik az ipar ezen a téren...de valami hiányozna.
A fejlődés már ott átlépett mikor nem akarok 12s-t a bringára..
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
bardi
aktív tag
Remélem ezek közútra nem fognak kikerülni soha, autóban ülve a halkabb motorok borzasztó zavaróak, ugyanúgy jön, mint az állat, de már csak akkor hallom amikor mellettem van. Simán el tudom képzelni, hogy az ilyen optimistább, 10 centire előző elektromos motorosokra jópáran ráhúzzák majd a kormányt mondjuk egy kátyú kikerülésénél.
Megjött a bbb platform pedálom, ránézésre jól fog tapadni, de a tengelye alig forgott körbe. Kicsit lelazítva a csavarját egész jó, de vicces, hogy a sok éves, soha szét nem szedett shimano spd mennyivel finomabban forog.
'92 Honda VFR 750
-
nrg.960
tag
válasz bardi #159525 üzenetére
Pedig kifognak, mert rendszámozhatósagnak a feltételei megvannak. Igen, ez szól még a hang mellett. De az értelmesebb motoros nem fog vele állat módjára közlekedni, mert tudja, hogy ő húzza a rövidebbet ha csatt van. De hülyék attól még ugyanúgy lesznek.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #159520 üzenetére
Amikor még csinálták tavaly az M2-t, akkor csinálták a Samu földmunkáját is Gödnél. Mentem Pest felé
tegyük fel, hogy a megengedett60-nálegy hangyányival többel, erre mellettem elhúzott a földes részen egy ilyen, kb 100-zal.
Linkelni akartam, hogy hol történt... azt hiszem, a műholdkép mindent elárul.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #159520 üzenetére
Egy átlagos 2T enduro hangja nem vészes, azt hiszem valamelyik versenyen csak és kizárólag kétütemű motorokkal lehet elindulni a versenyen, mert a környező területen lakókat zavarta a 4T. Ezért is fejlesztik még a mai napig, injektorral, katalizátorokkal ezeket a kis szöcskéket.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
CartmanLand0
senior tag
Egy kis segitséget kérnék. Hátsó váltókart cserélek .... sosem csináltam még. Sikerult mindent a helyere tenni viszont felfele nemigen lehet valtani ... kb 4ig jo de nagyon feszes 3asba már nem lehet beteni ... tul feszes a bowden ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Kempetlen
tag
válasz CartmanLand0 #159530 üzenetére
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Wilier GTR Team van itt valakinek?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz Kempetlen #159531 üzenetére
Nem igazán van most idöm sajnos videókat nézegetni. 7be nagyon laza a bowden, mikor váltok felfelé egyre feszesebb lesz, 4nél már annyira feszes hogy 3ba nem is megy. Most akkor laza vagy feszes a bowden ?
-
Kempetlen
tag
válasz CartmanLand0 #159533 üzenetére
Nem gyorsabb akkor kipróbálni, mint itt írkálni? Attól függ, hogy sima vagy fordított váltó. A továbbiak meg ott vannak a videókban.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz Kempetlen #159534 üzenetére
Tudtommal ez egy kerékpáros topik ahol lehet kérdéseket feltenni, és a hozzáértök ha tudnak segítenek. Ezért probálkoztam itt segitséget kérni ... jelenleg nem tudok videot nézni olyan helyen vagyok ahol alig van internet a mobilomon. a váltó tipusa : Shimano Tourney Slrs35 Revoshift 7-es ... kis egyszerü váltó.
-
bardi
aktív tag
válasz CartmanLand0 #159535 üzenetére
A határolócsavart tekered kijjebb. Van rajta kettő, az egyik azt határolja felfele meddig mehet, a másik meg hogy lefele. Hátha segít.
'92 Honda VFR 750
-
Koczó93
őstag
Ez itt nagyon off, de pár évet motoroztam így van némi rálátásom. Ezek mellett még azért kedvelik és szeretik a 2t endurokat, mert könnyebbek, nehezebb megfőzni egy technikásabb részen, nincs motorfék, és nagyon kellemesen motorozható. Emellett minél többet megy valaki 2t-vel annál jobban fog menni, mert az megtanít motorozni, nincs bődületes nyomaték, többet kell váltogatni, csipkedni a kuplungot stb.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #159527 üzenetére
Igen,arra írtam,hogy ha már muszáj motor,akkor csak ilyen hanggal,füsttel.
Tothgera...nem azt mondom elviselhetetlen,hanem inkább lehangoló és természetidegen,mint pl.a láncfűrész.Mennyivel jobb a szél és madarak,ha már erdőben,természetben vagy.Amúgy az új ID360 Mavic agy is van ilyen hangos
Cartman...tényleg nehéz elmagyarázni egy laikusnak,nézd meg a videót,tanuld meg és többet nincs gondod vele,sőt,majd te segítesz másnak is.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
[link] - innen rendelt már valaki ruházatot? Vagy honnan szoktatok rendelni? Kellene egy jó minőségű rövid mez+nadrág, nem baj, ha valami csapatmintás, kb 15-16k értékben.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
bajszatlan
tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán vettem egy MTB bringát.
Előtte is az volt, csak egy fapados kivitel. Ezen az új bringán teljesen más a felni és a gumi formája is. Hogy ne érjen meglepetés szeretnék hozzá egy tartalék szett belső gumit venni, csak nem tudom milyet, ebben szeretnék segítséget kérni.
A másik kérdésem az hogy ezen már tárcsafékek vannak és aprólékosan átnézve a féket észrevettem hogy a külső oldalon kb 0,5 mm hézag van, míg a belső résznél tippre 1,5 mm.
A kereket megpörgetve nem ér hozzá, továbbá menet közben sem érzem hogy ráfogna a fékbetét. Érdemes vele foglalkoznom vagy hagyhatom így?
A segítségeteket előre is köszönöm. -
inifini
tag
válasz Intruder A 6 #159532 üzenetére
Nekem volt egy pár éve, jó kis bringa, szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz Intruder A 6 #159542 üzenetére
Közvetlenül egy Speci Tarmac sl5-re, ami mellé időközben lett egy Oltre xr4 disc. Miért?
ultegra 6800 volt szerelve.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #159538 üzenetére
Valahol egyetértek veled, mert ez a kikapcsolódásról szól. Viszont hozzátartozik mint az erdőgazdálkodás, fakitermelés, tehát ha már terepmotorozás jött szóba, akkor a 2T motorok hangja elviselhető. Főleg ha alapjáraton ketyeg, és nincs nyelezve az erdő közepén.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
inifini
tag
Helló! Hát nem. A Speciből ez a setup, baromi jó. Nagyon jó kerekek vannak nekem rajta, jó a váz, igazán gyors, komfortos bringa. Az oltre egy nagyon picit kényelmesebb, egy picit egyelőre lassabb, viszont a fék, és a di2 váltás nagyon jó. Azt hittem, ha jön az Oltre, akkor megy a Tarmac, de egyelőre nem...
-
Runner_fxr
Ármester
Amikor volt az ebikeshop-os pedelec parádé tavaly, ki volt állítva egy ilyen KTM E-Freeride, 2017-es modell, akciósan, nem sok kellett hozzá, hogy megvegyem. Brutális, Vízhűtéses, rendes motocross technika, 100-120-at megy, nagyobb gázadásra kerékre áll. De végiggondolva, nem igazán tudnám hol használni. Itt a környéken lelőnének, ha bemennék az erdőbe egy ilyen motorral.
nrg.960: 2T-nek hangulata van. Bár én már csak robogózom (van aki szerint bringával is), de nagyon hangulatos, élvezetes kis masinák ezek, és csak is 2t! Én ezt használom alternatív közlekedési eszköznek, amikor nem akarok autóba ülni a jó idő miatt, a bringa meg túl lassú lenne.
-
inifini
tag
válasz gabro0 #159548 üzenetére
Hát igen. Gondolkoztam egy Dogma-n is, de megijesztett, hogy baromi keménynek mondják, így inkább egy Oltre lett, ami az egyik legkomfortosabb outi bringa, a merevségéhez képest. És igen, hozza a kényelmet, de mellette gyors is, és a fék brutális, meg a váltó is iszonyat jó!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest