Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz VGYke #152894 üzenetére

    Szia!
    A videókon szereplő kerékpárok DH bringák. Ez nagyjából az a kategória, ahol a legnagyobb a rugóút, 200mm+ és ezek a kerékpárok csak arra alkalmasak, hogy lefelé száguldj terepen, a lehető legnagyobb sebességgel. Tehát lejtőzés szempontjából ez a maximum szint, ezek a bringák nyújtják a legnagyobb élvezetet lefelé terepen.
    Viszont ezekkel a bringákkal hegyre fel nem lehet tekerni, az agresszív lejtőzős geometria, hatalmas rugóutak és az áttételezés nem engedi, hogy fölfelé tekerni tudd. Síkon el lehet hajtani, meg nagyon enyhe emelkedőkön. Szóval ha ilyen bringát veszel, azzal számolj, hogy fölfelé a hegyre tolni fogod, vagy olyan helyre mész vele, ahol van felvonó.
    DH kerékpár

    Ha olyan bringát szeretnél, amivel azért a hegyre is fel lehet tekerni, de a lejtőzést is ki akarod maxolni akkor jön szóba az Enduro, ami kb 160/160mm rugóúttal bír, lefelé már nagyon agresszív, bár egy DH-tól elmarad, de nem olyan szinten amit egy átlag, közepes tudású kerékpáros megérezne. Ha ebben a kategóriában gondolkozol, akkor valóban szóba jöhet egy elektromos rásegítéses is, mert azért ezekkel is meg lehet nagyon szenvedni fölfelé, egy rásegítéses rendszerrel megtámogatva, az élvezeti és használati értéke két háromszorosára nő!
    Enduro
    E-Enduro

    Ha maradnál a hagyományos hajtás mellett, akkor talán egy All mountain jobb választás lehet.
    Ezek a kerékpárok 130-140mm rugóúttal rendelkeznek, nagyon stabilak, nagyon élvezetesek lefelé, de viszonylag jól tekerhetőek is. Persze a tekerhetőség rengeteg tényezőn múlik, egyik legjelentősebb a kerékpár súlya. Sajnos minél könnyebb annál drágább, de annál jobban is használható.
    All Mountain

    És végül van még a Trail kategória, ami kb 120mm, nagyjából ez a belépő a lejtőzés világába, ez a minimum szint, ha fontos az, hogy lefelé is viszonylag ügyes, stabil, biztonságos MTB kerékpáron ülj. De nyilván vannak már kompromisszumok lefelé, viszont nagyon jól tekerhetőek, mindenes bringák.
    Trail

Új hozzászólás Aktív témák