-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#64275200
törölt tag
válasz #64275200 #94050 üzenetére
Kruve szitát használt már valaki? Filterhez gondolkodom rajta, mert a darálóm, most elég sok púdert gyárt, de később is jó hasznát lehet venni a kinti fórumos vélemények alapján. Presszóra nem annyira ajánlják, mert állítólag nem olyan testes az elkészített kávé, ha átszitálod az őrleményt. Most az Eu-ban sehol nem lehet szerencsére kapni.
-
Bazsee71
őstag
válasz t-bali3 #94033 üzenetére
és koxx:
Átkeverik, és a crema jó része el is tűnik, szerencsére (mert az magában nagyon nem finom, kanalazzatok bele).Parci:
Nem versenyzés kérdése, csak ha már egy csilliárd van otthon a gépparkban, akkor egy keverés igazán belefér a jobb eredmény érdekében.
Tapasztalat, hogy a csészében megforgatni nem olyan hatásos, mint megkeverni.
Ma fitlereztem az Acaciából. Babok illata legjobb indulattal is zöldes. Leőrölve is totál semmilyen. Aztán a pohárban már ott a hűha, nem tudom mikor találkoztam utoljára ilyen mézes édességgel. Bergamot csak finoman a háttérben, semmi tolakodó savasság, nagyon egyben van.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #94053 üzenetére
oké
(külön kiemelném, miszerint "finomabb a kofi nyitott szűrőtartóval". ez ellen anno is tiltakoztam, mert hulla mindegy, hogy hogyan kerül a csészébe a kávé, ami már elhagyta a szűrőt. egy oka mégis lehet: a crema levegőssége jobban megmarad. na, a kevergetés azt szépen kinyírja. úgyhogy nekem mindegy, hogy miben hisz a topik hifista része, csak a kettőben egyszerre ne. aki meg nem szereti a cremát, az biztos, hogy szereti az eszpresszót?)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #94055 üzenetére
ezeket a vitákat már megfutottuk az indexen is anno. crema nélkül nem presszó a presszó, nekem. az egy másik ital. és igen, kóstoltam (azért volt rá alkalmam )
én nem keverem, picit átpörgetem, és kész. vagy azt sem. és nem bánom, ha nem full homogén az íze az összes kortynak, nem ez lenne az első étel/ital a világon, aminek változik az íze a szádban ezért vagy azért.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
OPiiPO
addikt
nyilvánvalóan van sör topic is
ámbár most báncsák a kedvenc Monyómat így nem szeressük, de majd csak túlélem pár American Beauty közben[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Nutra
tag
Hoffmann bácsinak erről is van véleménye. Amúgy meg alapszabály, hogy akkor jó a kávé, ha ízlik, nem? ;-)
-
nagim
tag
Adott egy fél éves, még garanciás, keveset használt, szép állapotú Sage Barista Express. Mennyi lehet a reális ára? Előre is köszönöm!
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #94068 üzenetére
én nem kevergetem
egyrészt, mert nem és kész
másrészt, mert bár nem nehéz észrevenni (bármiféle szcénázás nélkül), hogy más lesz az első korty íze tőle, de ennek nincs akkora jelentősége. sőt, én - ha már tényleg egy keverést elemzünk - általában nem légüres térben iszom a kávéimat, hanem reggeli után. ami akár édes is lehetett, de mindenképpen valamilyen ízű. ilyenkor a cremában gazdag első korty tökéletes "reset" a nyelven, hogy ne mást érezzek a kávé helyett aztán
összességében tényleg soha nem hiányzott, hogy kevergessem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
thomasrc
tag
Uraim, Roastopus Seashell-el van valakinek tapasztalata? Milyen hőfokon érdemes nekiállni kísérletezni? Visszaolvasva egy hsz.-ben írták, hogy "igényli a hőt", más véleményt nem látok róla.
-
CB
senior tag
Uraim!
Beindult a Graef702 örlőm Niche-sítése.
Kedvet kaptam a korábban feltett Niche Zero videóból. Miért is ne lehetne tökéletesíteni a Graef örlemény kidobóját, hogy kevesebb pangó maradjon?
Ma fogják az alkatrészt lézerszkennerrel felmérni, mert elég bonyolult.
A főbb, mérhető részek méretei már megvannak, de elég sok beszúrás, szög van rajta, ami nehezen mérhető, így marad a lézerszkenner és a 3D modell készítés.
Ízelítőnek egy skicc, "ilyen volt-ilyen lesz" (vagy valami hasonló, mert ez még csak egy skicc) címmel.
Ha utánam bárki kedvet kap, engedélyt kaptam a kész tervek, modell közzétételére.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
bbuffy
senior tag
Kiskanál téma.
IO mokkás kaphato a Dallmayr nél, 404 ft br. darabja.
ilyen....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
TEK
csendes tag
Itt olvastam, hogy DM-es desztvizet használnak többen is. Egészen jó ára van. Valóban desztillált? Pálinkához kellene.
-
TEK
csendes tag
válasz fragola.6035 #94079 üzenetére
Köszi.
Anyám főz, és desztvizet használ, de az drága. -
verti1
tag
Mentegetem itt a keverős-kanalas-hifis brigádot és beszúrtok egy ilyen kanalat vagy mit??. Veszek is gyorsan egy mágneses keverőt, az lesz a legjobb....
-
bl4ze
veterán
Drago MOCAMBO : Suprema
Tegnap nyitottam a fenti kávét, 250 grammos kiszerelés.
60/40-es keverék. Évek óta nem ittam Mocambo kávét, akkor volt pár rossz tapasztalat vele, döglött, nem friss kávé a hazai forgalmazótól. Ezt most külföldről vettem.
Kicsit félve kezdtem neki, mert volt aki azt mondta ebben már "kiül" a robuszta, karcos eléggé.
Eddigi tapasztalataim egész jók: nincsen "mocsár" robuszta íz, elég toleráns a kávé, és januári pörkölés létére nagyon szép a lefolyás, nem döglött, nem táncol stb.
Nem kell szofisztikált aromákat, ízeket keresni : egy alap étcsokis íz, némi édeskés karamell aromával megspékelve. A korty végén, utóízben van némi robusztás földes-keserűség, de az sem vészes, nem tolakodó..:. bl4ze .:.
-
Bazsee71
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #94083 üzenetére
én mostantól a betonkeverőbe teszem és 10 percig forgatom, közben hamut szórok a fejemre. ja, és megyek, megfordítom a tápkábel villásdugóját, ezt az oldalt már bejárattam.
na, virágozzék száz virág, mindenki csinálja, ahogy az elmúlt évek alatt mások kitapasztalták neki.
na, bocs, szóval értitek, off.
(nem akartam vitatni azt, hogy a keverés változtat a kávén. amúgy is minden is változtat rajta, tényleg. azzal vitatkoztam, hogy szükséges-e. és wdt-zni, egyáltalán, egy kutyulásnak tudományos(kodó) nevet adni sem szükséges. de aki minden kirándulásnál az everest tetején akar állni, csinálja, by all means. hadd képviseljem ehhez képest a slendrián vonalat a topikban.)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Elég csak megint az olaszokhoz fordulni a megoldásésrt, MINDIG kevernek!!!👍/sőt, hogy biztos ne feledjék el a mozdulatot, előtte tesznek bele egy csomó cukrot is, így 100% nem marad ki a mozdulat!😂😂
/komolyra fordítva a szót, a piros szemcsós ember elég jól elmondja a dolgot a linkelt videóban, bár beszélhetne egy kicsit lassabban is...🤨😆/
//ja, nem tudom miert CB-nek valaszoltam, pedig tuti megkevertem előbb a kofit, emlékszem 😎//[ Szerkesztve ]
-
TEK
csendes tag
Gondolom maga a pálinkafőző berendezés is alkalmas lenne rá, csak győzze az ember fűteni.
-
hkarcsii
csendes tag
A Rancilio oldalát böngészve akadtam erre:
https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia-xl/silvia-pro/
Silvia dupla bojlerrel, gyári piddel...