-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Sic.Transit #94751 üzenetére
Ha valaki még vásárlás előtt áll, akkor a Hario Switchet bátran ajánlom. Elég vagány, hogy az első 40-60 másodpercre el lehet zárni.
-
2007ath
aktív tag
válasz hkarcsii #94729 üzenetére
"Gaggia-hoz milyen szimpla szűrő javasolt?"
Nekem kétféle van:
1./ IMS "The Single" szűrő 8,5g H21,5mm [link] - 4.305 Ft
2./ Marzocco 1 csészés szűrő 7gr [link] - 876 FtAz a helyzet, hogy a Marzocco fényévekkel jobb eredményt ad. Teszi ezt úgy, hogy mindenféle kezdetleges (barkács) eszközökkel tamperolok, mivel be kell még szerezni hozzá egy 41 mm-es tampert és tampersegédet (tölcsért). Ez utóbbi egyelőre hiánycikk.
A "Single" egyetlen előnye, hogy nem kell hozzá másik tamper, a duplához használt 58 mm-es ehhez is jó.
-
Ck.
addikt
Ez a topic miért a ‘Lokál’-ban van?
-
bbuffy
senior tag
IMS szűrő elkelt urak.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
flash-
veterán
sziasztok
egy -DeLonghi EC 685 Dedica kávéfőzőből hogy lehet kihozni valami jobbat?
nem rossz ez, avx brazil, stb kávékat iszok vele, elég finomat főz egyébként..
illetve valaki adna infót hogy egy avx brazil jellegű kávéból mennyit daráljak hozzá, és mekkora mennyiségű legyen a kifolyt kávé ?illetve milyen őrlőt ajánlanátok hozzá?(most egy 5 ezer forintos körkéses bosch van)
nem tudnék sokat áldozni rá, de mégis mi az a befektetés ami már szintugrás?(őrlőre gondolok)"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
kzoltann
aktív tag
válasz flash- #94763 üzenetére
1. 51mm normal szurokosar, nem pressurized amit adnak [link] Nekem ilyen volt. Kis tuning kell hogy a karban levo muanyagot kicsavarod es a szegelybol levagsz kb 1crntit.
2. Orloben a legolcsobb minosegi ugras az avx-s alin ha felkutatod eleg jo aron megkapod 12-15 korul [link]
3. Normal homerseklet eleresehez erdemes az elso csapolast uresen kiengedni a 2.-4. Csapolas mar 3-4 fokkal fentebb van altalaban finomabb volt[ Szerkesztve ]
-
waxos
csendes tag
válasz uffneked #94757 üzenetére
A nyitott karra már írtam fentebb, de a gőzkar az picit még macerásabb. Én eddig két 0650-est vettem, de már egyikhez sem volt meg a gőzkar (azokat biztos valami szublimálódó anyagból gyárthatták, vagy talán inkább valamelyik olasz háztartás spájzának mélyén hánykolódnak elszakadva az anyagéptől... ). Viszont teljesen lehetetlennek se mondanám a küldetést, mert utólag nekem is csak lett egy, sőt az első géphez, még normál kart sem jót küldött az eladó, de az ebayen akkoriban éppen árultak egyet. Az olasz ebayen egyébként vannak fent olasz lomisok, akik árulnak régi Quick Mill háztartási gépeket talán őket érdemes kérdezgetni a készletekről. Latte art-ra meg talán van alternatív módszer (pl Dritan Alsela) is.
-
kaligula
tag
Üdv mindenkinek!
Rég jártam már erre, viszont volna egy hírem a hobbistáknak: a pörkölő üzemünkben kialakított oktató/gyakorló teret szeretnénk élettel megtölteni. A 9.kerületben vagyunk, van pár gépünk, amit lehet használni, kísérletezni, cuppingolni, bármit, anyagáron (elhasznált kávé áron). Ha valakit érdekel, keressen bátran. A cél a közös tapasztalatszerzés.rovidkv.reblog.hu
-
kzoltann
aktív tag
-
X_C
tag
válasz kzoltann #94773 üzenetére
Király, köszi szépen!
Másik téma: La San Marco SM90A daráló
Most érkezett meg jófogásról egy '99-es gyártmány, viszont nem sikerül életet lehelnem bele.
Hogyan működik ennek az automatikája?
A főkapcsoló bekapcsol, és a másik oldalán a kisebb kapcsolóval el kellene indulnia a motornak, nem?
Csináltam egy videót is.(Az eladónál működött még, szóval valószínűleg én csinálok valamit rosszul.)
-
RetepNyaraB
veterán
Paljoc dekaf presszóra van valakinek saccperkábé beállítása? Őrlemény? Hőfok?
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
T1b33
tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. 2009-es "made in EU-s" Gaggia Classic háza krómozott acél, vagy alumínium?
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #94785 üzenetére
Nagyon finomra kell őrölni, a hőt is szereti. Nekem nem annyira jött be, de akinek vettem, kedveli.
https://barbieripnk.hu/
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Toobee #94790 üzenetére
Köszi, közben csapre vertem. 9 g, menet közben tekertem a darálót, mert láttam baj lesz, ha nem finomítok rajta. 90 fokra raktam, abból nem lehet baj és nem is lett.
Nem egy specialty ízélmény bomba, de nekem ez az uncsi, délolasz, savmentes, no citrus vonal jön be amúgy is. Ráadásul dekaf; winwin"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
stereofan
tag
az ilyen és hasonló darálókban gyárilag beépített reteszelés van: ha rajta van a babtartály akkor az a nyelv ami benyúlik a géptestbe az egy mikrokapcsolót szokott működtetni,
illetve mágneses érzékelő is szokott lenni (pl. rossi rr45-nél), valamint a őrlemény tartályban is van szintérzékelő mikrokapcsoló(k).ez a gombos működtetés nem gyári megoldás, ilyenkor kérdéses mi hová lett köve.
ha nincs tartály használva akkor ezeket érdemes mind kiiktatni (valószínűleg ki is lett, a tartály mikrokapcsoló kivételével)próbáld meg azt a hegyes működtetőt megmozgatni, vagy ki-be húzni hátha elindul.
vagy esetleg vedd ki és egy csavarhúzóval, vagy csavarral próbál meg működtetni, úgy, hogy a kis gombbal egyszerre legyen benyomva.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
norkov84
tag
válasz kaligula #94791 üzenetére
Milyen gépparkkal, illetve milyen “lehetőségekre” gondolsz? Engem pl. borzasztó mód érdekelne, ha valaki megtanítaná a latte art alapokat, és jól begyakorolnám, hogy valami szebb eredményt tudjak önteni (alap mintákat), mert egyelőre ritkán akar sikerülni... ilyen is lehetséges, vagy más lenne az irányvonal?
-
kfjoco
csendes tag
Üdv.Van egy Gaggia classic főzőm ,nestle vera vízzel használom kb másfél éve gondolom ráférne egy citromsavazás ,valaki leírná hogy kell csinálni és mennyi citromsav kell bele.Köszönöm.
-
kaligula
tag
válasz norkov84 #94794 üzenetére
Az lenne a lényeg, hogy ha valaki érdeklődik a kávézás iránt, de nem szeretne egy egész képzésért fizetni, akár egymástól is tudunk tanulni. A pörkölő számára ebben az a buli, hogy kapjunk visszajelzéseket a termékeinkről, alakuljon ki egy aktív közösség, akikkel mi is tudunk fejlődni. Persze van lehetőség egyéni tréningre is, abszolut megbeszélés kérdése. lehet, hogy kissé bullshitek hangzik, de tényleg azt szeretném, ha kihasználnánk az adottságainkat.
rovidkv.reblog.hu
-
stereofan
tag
válasz kfjoco #94796 üzenetére
egy-két evőkanál citromsavat először feloldasz egy pohár langyos vízben, jól elkeverve, utána ezt beleöntöd a tartályba, kb. egy liter vízbe, ezzel szakaszosan átöblíted a gépet, ne hagyd sokáig állni benne. lehet a fej felé vagy a gőzcsövön keresztül is kiengedni. utána alapos átöblítés, kóstolás esetleges maradék citromos íz után.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo