Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz paljoc #33348 üzenetére

    Azért a 60-as 70-es években még nem voltak ennyire kihegyezve ezek az egészségügyi hatások, ezek az utóbbi évek termékei. Azt nem lehet mondani, hogy azért nincs vele gond, mert már régóta ezzel gyártják. Ilyen gondolatmenet mentén az azbeszt szigetelés is teljesen rendben lenne ma is.
    Tény viszont, hogy azért a 60-as 70-es években még nem ízfokozókat és vegyszereket ettünk étel helyett, a sajtot érlelték, nem gyorsítózták, a kolbászban/felvágottban hús volt a környékbeli gazdaságból, nem génkezelt szója, ízfokozó, nátrium nitrit és egy kis összesöpört nyesedék, és folytathatnám. Akkor amit a réz/alu/acél bojlerből megivott az ember, nem nagyon számított, semmi bajuk nem volt belőle.
    Manapság annyira tömve vannak az emberek a vegyszerekkel, az immunrendszer sem úgy áll mint 50 évvel ezelőtt. Most ha erre még jön egy kis réz/alu/króm/nikkel/műanyag is, valószínű más a kombinált reakció, esetleg sokkal nagyobb egészségkárosító hatást válthat ki.
    Kifejezett ilyen irányú kutatásokkal nem találkoztam (igaz, nem is kerestem), de mindenről hallani mindent, és annak az ellenkezőjét is. Különösen amerikában járja, hogyha valakinek valami kutatási eredmény nem tetszik, akkor van az a pénz, amennyiért egy legalább akkora kutatócsoport épp az ellenkező eredményre jut, vagy eleve finanszírozott, háttérből irányított eredményt hozó kutatások látnak napvilágot, úgyhogy épp azt nem lehet tudni hogy az eredményektől függetlenül maga a valóság mi. Ott pedig amúgyis olyan szemlélet van, hogy addig egészségesnek minősítenek mindent, amíg egyértelműen nem bizonyosodik be, hogy káros (ezért is kellenek az ellenkutatások, akkor rá lehet mondani hogy nem egyértelműen bizonyított). Talán még európai kutatásoknak jobban lehetne hinni, nem tudom itt mennyire erős a lobbi.

    Az hogy mi oka volt hogy akkor miféle anyagból tervezték az alkatrészeket, az nem elsődlegesen egészségügyi megfontolásból történt, az volt a célja, hogy a készülék minél jobb és tartósabb legyen. Azután a "fejlesztések" azóta szinte annyiban kimerültek, hogy hogy lehet az egészet minél olcsóbban előállítani úgy, hogy a látszólagos működése azért még megmaradjon (ebben most a kínaiak a nagymesterek...).

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák