Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz vatoloco26 #5875 üzenetére

    Nagyon sok a kérdés. Csinálni kell és tapasztalni, mert ezekre a kérdésekre nincs pontos válasz.
    Alapvetések vannak, általánosságok.

    Különféle vastag alátéttel adják a graefet, nem tudjuk tiédben melyik van.
    Presszó esetén olyan finomságú legyen az őrleményed, hogy az italod 25-35mp alatt jöjjön le (normális presszó blend, tisztes karos kv főző)
    Kotyogóhoz mondjuk dupla szemcseméret, filterhez mondjuk 0,7-1mm közötti rögöcskék.

    A jelzett hőfok nem sokat mond (milyen eszközről beszélünk egyáltalán?), mert az érzékelőt a a kazánra teszik általában. A főző fején a kilépő víz hőfoka érdekes, amit viszont többnyire csak céleszközzel lehet mérni. Ez presszó blend esetén 86-88, világosabb arabica esetén pedig 90-95 fok. Ha keserű akkor túl magas, ha savanyú akkor kevés a hő és\vagy rossz a kivonatolás.

    A megfelelő őrlés megint tág fogalom. Mire megfelelő? A Graef belépő szint és ott jó a minősége. Jobb, mint egy mákdarálóé, vagy többnyire jobb, mint egy automatáé.

    Végeredményben kérdezz sokkal pontosabban lécci :R

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák