Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz adrian14 #25978 üzenetére

    Katasztrófa a munkaerőpiac. Nem tudom mennyi interjúztatáson voltál a másik oldalon, de manapság egy senior szint az egy medior alja, a medior a junior alja, a junior pedig kb a gyakornokot jó ha súrolja… s még ezeket az embereket is iszonyat sokáig kell keresni, hogy párat találj (pedig jó hírű cég, hays feletti bérezéssel, jó juttatásokkal ahonnan ezt látni…)

    a váltásról: én bármelyik munkahelyemet hagytam ott, mindig pozitív hangnemben volt az elköszönés, s rendre újra megkeresnek pár év távlatában… pedig 2 évente váltottam eddig kb (kivéve karrierem legelején első 2 cégnél), s ezt soha senki nem nehezményezte, se fogadói se elköszönő oldalról. Azért amikor 5% körüli emelés megy szembe egy akár 50% váltási bumppal, azt nehéz logikailag megmagyarázni, h márpedig maradj a helyeden. Egy idő után amikor a tetejére ér az ember már csökken a váltások közötti %, ott már lehet érdemes beülni hosszabb távra (itt volnék most. Persze az infláció elszállása s a kérdéses fizuemelés miatt lehet a piac megint váltásra kényszerít majd 1-2 éven belül…)
    de annál jobb dolog egy cég életében nem történhet mintsem friss, sokat látott emberek hozzák az újabb szemléleteket (pár speciális területet kivéve)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák