Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Sziasztok!

    Telefonszám változtatásban kellene egy kis segítség. Öcsém telefonjáról van szó, iPhone 15 Pro Max, legfrissebb rendszer (17.5.1). Eddig egy fizikai sim kártya volt benne, aminek a telefonszáma volt iMessage-hez, Facetime-hoz és az ID-hoz használva. Bekerült egy e-sim is, és a régi fizikai simhez tartozó számot szeretnénk lecserélni mindenhol. Viszont megakadtunk az Apple ID-nál.

    Beállítások - Apple ID - Bejelentkezés és biztonság - E-mail és telefonszámok. Itt látjuk a régi számot és az újat is. A szerkesztésre nyomva a régi szám nem távolítható el, a piros körben a mínusz jel csak az e-mailnél és az új számnál jelenik meg.
    Ami fura nekem, hogy az új számnál azt írja, hogy "iMessage-hez és FaceTime-hoz nem elérhető", a régihez pedig hogy "Megosztáshoz nem érhető el". Ezek mit jelentenek egyáltalán? A régi számával családi csoportban volt benne, ha ezt érti megosztás alatt, az működikött.
    A Beállítások - Üzenetek és a FaceTime alatt átírtuk az új számra a kontaktokat, valamint az előbbi menüben a Kétlépéses hitelesítés alatt is az új száma szerepel már. Miért mondja, hogy nem használható iMessage-hez és FaceTime-hoz?

    Én átírtam a telefonomban a számát, így amikor írt nekem, akkor simán iMessage-ként fogadtam az üzenetet azután is, hogy kivette a régi fizikai sim kártyát. Egy másik ismerősének azonban amikor írt, az sima SMS-ként kapta meg, pedig előtte iMessage-ben beszélgettek. Amikor azonban beírt egy csoportba, ott az üzenete pillanatában kaptam három értesítést a következő sorrendben: öcsém megváltoztatta a telefonszámát, öcsémet hozzáadtam a beszélgetéshez, valamint eltávolítottam öcsémet a beszélgetésből.

    Látszólag most jól működnek a dolgok, de nem akarjuk azt, hogy három hét múlva kitalálja a rendszer, hogy valamiért mégis a régi telefonszám kellene neki. A kérdésem tehát az lenne, hogy miért nem engedi az Apple ID alól kiszedni a régi számát és mit jelentenek ezek a megosztásos figyelmeztetések, ha látszólag nem az történik, amit a telefon ír?

    “A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

Új hozzászólás Aktív témák