Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
Én rontottam el valamit vgy tényleg ilyen drága magyar bankból USD számláról USD-t utalni?
A bankom költségén felül 28 dollárba került egy utalás, 1000-ből csak 972 lett jóváírva
DE72 számlára utaltam. Köszi előre is
-
Simia
kezdő
válasz
pictigjis #1498 üzenetére
Magyar számlaszám tényleg nincs, de litván viszont van, és arról simán tudtam utalni ki és be is forintot... Gondolom ha valamelyik utalásom meghiusulna, csak oda menne vissza a pénz, nem?
(tesztnek indítottam egy utalást másik saját számlámra, kiváncsi vagyok, hogy ki lesz rajta a küldő) -
DarkByte
addikt
Ezt terveztem. Tippre holnap reggelre ott lesz
Az viszont új infó volt hogy 48 óra vállalás van, ezt jó tudni.
De amúgy ha mégsem, ott a Revolut bizonylat, plusz elvileg az IBKR is azt ígéri ha valami félrement és nem tudják beazonosítani a célszámlát, visszautalják a küldőnek. Szimplán csak kíváncsi voltam más járt-e már így, nekem általában 24 óra alatt eddig megvolt ez, még ha a Wise USA-beli számlájáról utaltam be az IBKR-hez akkor is.[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Revolut-ról utaltam forintot IBKR-re. Mivel vasárnap indítottam hétfőn fél 12 körül teljesült a Revolut log szerint. Tiszta sor. De még mindig nem ért oda, most már 32ó+. Kezdjek aggódni vagy más is járt már így?
Előtte kipróbáltam pár hete kisebb összeggel és akkor minden jó volt, ugyanazt a mentett küldést használtam, meg persze át is ellenőriztem az adatokat azért.
-
tom120514
őstag
Nem félek hülyének lenni
IB-n HUF állampapírt lehet venni?
-
peetie1
aktív tag
válasz
Ixion77 #1487 üzenetére
Igen, teljesen igazad van, mennyei érzés megszabadulni tőlük. Nekem csak a NYESZ maradt ott, de most január hó végén terheltek 1 Ft számlavezetési díjat a normál számlára, a 350-350-nyesz állományi díj- kombó mellé. Nem mintha belehalnék, de azért érdekes. Ha rendszeres lesz meg is fogom tőlük kérdezni, hogy ezt ugyan miért csinálják?
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz
peetie1 #1486 üzenetére
Megígérték hogy 5-öt fognak, de 10-et vontak. Még nem biztos hogy ez a végleges, lehet hogy utólag jóváírják a felét. Meg egyelőre csak egyetlen részvénynek sikerül átjutni, a nagy tömeg továbbra is folyamatban van. Például mert az Erste létrehozott olyan, a piacon még nem létező virtuális részvényeket, amik folyamatban levő spi-noff eredményeként a jövőben lesznek majd csak kereskedhetők. Az IE meg nem tudja fogadni őket. Ami szerintem nem meglepő annak fényében hogy ezek a ISIN-ek még csak az Erste-nél léteznek a világon. Az persze nem is kérdés, hogy a nulla értékű részvényekért is felszámolják a transzferdíjat.
Szóval messze még a story vége. De nagyon-nagyon jó érzés lesz egyszer és mindenkorra megszabadulni az Erstétől. Pocsék szolgáltatás, horribilis drágán. -
Ixion77
addikt
A decemberben indított Erste->IB transzferem első első részvénye átért végre. A bekerülési árnak persze nem sikerült vele jönnie, így most nekem kellene beállítani. Emlékszem, hogy ez valahol lehetséges a webfelületen, csak nem találom hol. Tudja valaki?
Szerk:
Megvan! A Performance & Reports / Tax Reports / Position Transfer Cost Basis részben.[ Szerkesztve ]
-
Travelos
őstag
Péntek óta nektek is el van csesződve a Portál felülete? A Portfolio menüpontra állva eddig csak a pozícióimat mutatta, de most bal oldalon az All Accounts rész kitakarja a kép harmadát, és persze sehogy sem leget elrejteni. Nektek is megváltozott?
-
válasz
pictigjis #1480 üzenetére
Az első kiutalás ingyenes, a második az attól függ. Itt vannak a "withdrawal fee"-k, ez alapján 8 EUR is lehetne a második, de az utolsó oszlop szerint 1 EUR is lehet. Én Wise számlára utaltattam ki, ott a kiutalásnál is már jelezte, hogy ez 1 EUR lesz.
-
Ixion77
addikt
válasz
gedikart #1477 üzenetére
Lejáratkor egyszerűen átkerül. Kizártnak gondolom hogy az IE automatikusan és önkényesen elkezdje váltogatni a valutát.
Csak kis maradványösszegeknél tesz ilyet, ahol valójában még praktikus is. Pl. ha kapsz Dél-Afrukai valutában 1500 Ft-nyi osztalékot, akkor egyszerűbb ha az IE átváltja a saját home valutádra minthogy neked kelljen kínlódni vele, pl. átváltani 2€ költséggel. -
gedikart
aktív tag
válasz
Ixion77 #1472 üzenetére
Köszi! A második kérdésnél csak arra próbálok utalni, hogy mindössze egyszer kellene ezt meglépnem (perpill), hogy normál számla HUF>EUR konvertálás, majd Wise-ra utaltatnám (ejnyebejnye nélkül).
Amikor lejár egy TBSZ, és december végén eladja az illető a részvényt/ETF-et, akkor (EUR ill USD) deviza kerül a normál számálra , majd onnét utalható, vagy HUF-ra konvertálva kerül át a normál számlára, és (mint a fenti lépésben) HUF-> EUR konv szükséges?[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz
Blaymoira #1474 üzenetére
A csomo post az gondolom me'g IBCE idokbol szarmazo infora tamaszkodik, amikor a magyar allam konkretize befektetesi cegeknek tiltotta, hogy devizavaltasi tevekenyseget folytassanak magaban, ha kulon ilyen tevekenyseget nem vettek fel (ami persze pl. erstenel is erezhetoen konnyen kikerulheto: befektetesi megbizas elejen levaltja, irrealis limitarral csak a dev.valtas valosul meg).
Miota IBIE, azota IB-s forrasbol ilyet nem hiszem hogy olvastal, de ha megis, akkor latni kene, hogy hol van es pontosan mi leirva.
Ettol fuggetlenul fair usage miatt valoszinuleg kizarolag penzvaltot jatszani nem lehet rajta. -
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1474 üzenetére
Szélsőséges esetben elképzelhető, hogy lépnek valamit. De gedikart úgy kérezte, hogy
" nem befektetném, mint eddig, hanem egy egyszeri művelet". Tehát ha jól értelmezem, normál befektetési tevékenységet is folytat, de kisebb összeget enélkül utal ki. Ezzel szerintem nem lesz gondja az IB-nek. Ha mégis, akkor majd beszámolunk róla. -
Blaymoira
tag
válasz
Ixion77 #1472 üzenetére
Ez nem teljesen így van. Ha megnézed az IBKR ajánlata deviza váltásra bármilyen piaci szereplő felett áll. Így ha mindenki aki csak devizát akarna váltani arra használná az nem igazán érné meg nekik.
Valahol biztos van is ilyen fair use papírjuk, de ha keresel, akkor van csomó post, hogy ha csak deviza váltásra használod az accountot IB-nél akkor szólni fognak és idővel zárolják, ha párszor eljátszod.
Ha van mellette aktív befektetés trading akkor szerintem nem zavarja őket az ilyen beküldöm váltom kiveszem dolog néha.
-
Ixion77
addikt
válasz
gedikart #1471 üzenetére
Szerintem semmi sem történik. Amennyire tudom az, hogy csak befektetéshez lehet váltani valami magyar jogszabályi ökörség. Az IE ír székhelyű. Mindaddig amíg megfizeted a jutalékot a váltás után, őket totálisan hidegen hagyja hogy utána mit csinálsz a saját pénzeddel. Beutalod, váltod, kiutalod, mindegy. Úgyis minden automatikusan megy, nincs veled extra költségük. Hacsak nincs valami ír pénzmosási rendelet ami miatt kötelesek elővenni, részükről annyiszor váltasz amennyiszer kedved van, és totál nem érdekli őket hogy miért tetted.
A második kérdésedet nem értem. Az utalási díjakat itt találod, a withdrawals részen. EUR-t utalni GIRO-n 1€/alkalom.
[ Szerkesztve ]
-
gedikart
aktív tag
válasz
Ixion77 #1465 üzenetére
Ez gyakorlatilag passzol a kérdésemre?
Tehát jár-e bármiféle bünti normál számláról kb 1x megjátszani a kiutalást váltás után (akár x nappal)?[ Szerkesztve ]
-
Blaymoira
tag
válasz
peetie1 #1468 üzenetére
A fee kérdés egyáltalán nem triviális. Szerintem IB nagyjából worst case feeket írja. De tőzsdétől függően változhatnak attól függően, hogy maker leszel vagy taker. Előfordulhat,m akár fee rebate is bizonyos helyeken.
Xetran meg a lean orderen van kedvezményes fee amit az IB is ír de ezen felül lehet más is.
Továbbá, ha smart routing tőzsdén teljesíti a megbízásod akkor az is lehet, hogy mindenhol fizetheted a minimum díjat.
-
Ixion77
addikt
"Webes" ügyben úgy tűnik, hogy bal lábbal keltél fel
Webes az, amit a Portal loginnal érsz el.
Költség ügyben szerintem is túlspirázod az ügyet. Amikor a magyar bróker min. 7€-t számol fel (de inkább 0.35%-ot), meg évi 1.2% állományi díjat, meg 1% váltási spreadet, ésatöbbi, attól nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.
De az IB-n hogy €0.5 vagy €2.0 lett egy tranzakció díja azt kábé lesz*om. Akkor is, ha egy hónapban nézve így is összehozok 50-100€ különbséget. Hogy 0.05% vagy 0.1% az lényegtelen. A részvények esetében percek alatt megy annyival odébb az árfolyam. -
Ixion77
addikt
Első kiutalási tapasztalat:
Tegnap 5-kor vettem eurót forintból, majd rögtön utána ki is adtam a kiutalási megbízást. Ma reggel jött az email, hogy majd hétfőn fog végrehajtódni, merthogy addigra lesz settled a pénz.
Kiváncsi leszek hogy utána a SEPA-n mennyi idő alatt megy át.Bárhogy legyen is, ez a havi egy utalás ingyenes, utána meg 1 Euró / utalás a díj (összeghatártól függetlenül!) ez összehasonlíthatatlanul korrektebb mint amit a magyar bankok művelenek.
-
avl
senior tag
válasz
Oppenheimer #1461 üzenetére
de lehet !
#1462Ereshkigal: köszi; ami a linkeden nekem bejön, az alatt szamitogepen böngeszöböl-t értek:
#1463peetie1: köszi; milyen összeg eseten milyen dij ? amit leirtal avval te is azt akarod erzekeltetni, hogy ...? hogy nem egyertelmü mi a legolcsobb ? hogy kb. mindegy, mert igen kis szerepü ?
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #1456 üzenetére
mit értetek "web" alatt ? nem minden kereskedes a "web"-en történik valaki bemegy személyesen ?
szerintem jobb a pontos szohasznalat, pl.
mobilon applikacio alatt
szamitogepen böngeszön át
stb.szerintem a fenti mindegyikenel kivalaszthato a tözsde direktben vagy epp a smart routing (altalaban, mert volt 1-2 nap, mikor küzdelmesen, amit akkor meg is irtam, visszakereshetö)
-
avl
senior tag
válasz
nort_on #1454 üzenetére
köszi!
majd legközelebb meglesem a preview-ban, hogy Xetran vs. gettex-en mennyi dijat ir ...esetleg neked van peldad, hogy Xetran 2-3-4-5000 € eseten mennyi volt a dij ? ...en ritkan vettem eddig Xetran IB alatt, es akkor az összeg miatt 20€ fölötti dijakkal
ez mindenesetre egyszerübb gettex-re, mint Xetra-ra: [link] [link]
illetve jut eszembe: ~1 eve volt ilyenem, de mar nem tudom, hogy Xetra vagy tiered beallitasok miatt volt 3€ (~0.0809%) a dij:
mert ennel nyilvan 20 fölötti (viszont csak 0.05%) a dij: -
Blaymoira
tag
válasz
Oppenheimer #1455 üzenetére
weben mindegy mit választasz ott smart routing van.
Mobilon pedig a SMART destináció kell a tickernél. -
nort_on
senior tag
Itt nagyon "népszerű" a GETTEX, de én sima default SmartRouting-ot használok, 99% XETRA/IBIS-en teljesül, 0.05% vagy ha nagyon kicsi az összeg (valami maradék cash), akkor 1.25 (1.28) min díjon. Ez a 3 euró nem tudom honnan jött. És a linkelt oldalon 10-15 ajánlatig ott vannak az orderek valós időben.
Deviza váltást sem bonyolítom túl, sima EUR.HUF ticker, semmit nem állítok, TBSZ-en megveszem aztán már durrantom is el.
Mindent mobilon, weben/desktopon nem is tudom mikor léptem be. Riportokat is mobilon töltöm le. Nem kell ezt túlbonyolítani.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
nekem is ilyen erzesem, gondolatom, megfigyelesem van
...talan nem is "kamu tözsdének" hivnam, hanem kereskedesi felületnek, ami ahogy irtad megy; ha ott adok be vételit, elöbb utóbb egy masik, valos kereskedesi lehetösegü felületen megvalósulhat, "felfigyelnek" (a robotok es "Franz a parkettröl" :-), es ha olyan az ár, akkor rámennek..aztan adodik a kerdes: az IB min. jutalek 1.25 vs. pl. 3€ a Xetran különbsege hogyan viszonyul a gettex-en elerhetö picit magasabb árból adódó különbseghez az epp aktualis veteli összegnél, darabszamnal;
az 1.25€ az 2500€-nak, a 3€ meg 6000 €-nak a 0.05%-a
..meg persze ki hanyszor es mennyivel kereskedik, hogy az igy adodo 1-2 € különbseg (mert szerintem ilyesmi adodik többnyire) mennyire szamit
van olyan, aki Xetran szokott kereskedni ? en nagyobb összegnel mar adtam be ott es akkor a https://www.boerse-frankfurt.de/xetra-realtime oldalon ténleg lattam a sajat ajanlatot élöben
-
SzGee
aktív tag
Én azt vettem észre, hogy ez a gettex csak egy olyan "kamu" tőzsde, összeszedi az ibisről, meg a többi német tőzsdéről az ajánlatokat, és rátesz 0.005 € spread-et, és gondolom, amikor beadsz egy ordert, ő megveszi ennyivel olcsóbban máshol és eladja Neked a spread-del, és ezen keresnek, ott gyakorlatilag csak az árjegyzőtől tudsz vásárolni
-
Memo96
csendes tag
Sziasztok.A mai napon adtam el ETF-et, amely pénzből részvényt szerettem volna vásárolni, azonban még a vételi megbízást sem engedi benyújtani (se market se pedig limit orderrel), amire az alábbi üzenetet kapom folyamatosan. Lehetséges, hogy a T+2 nap miatt csak a holnapi vagy az azt követő kereskedési napon tudom beadni a vételi megbízást? A számlán a settled cash résznél van akkora összeg, amelyből a megbízás teljesülhetne (csak az a mai napon eladásból származik)
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
gedikart
aktív tag
Mi történik, ha váltok HUF-->EUR, de nem TBSZ, hanem normál számlán? Van erre valami korlátozás? Tehát nem befektetném, mint eddig, hanem egy egyszeri művelet.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
gettex-en szoktam ETF-eket venni
hol lehet megbizhatoan latni a gettex-en valo forgalom volumenjét, hogy hany db illetve mennyiert ment aznap, korabbi napokon ?
pl. LSE-re a legattekinthetöbb: [link]
boerse frankfurt oldalrol is jo: [link]
gettex kapcsan viszont ellentmondasos nekem, mert [link] szerint epp:
azaz ma eddig 65 db (??)de gettex oldalan a turnover egész más: [link]
-
kovaax
őstag
-
Paxker315
addikt
válasz
Janusz001 #1439 üzenetére
Igazából a hátránya, hogy norm kereskedési órákon kívül nem lehet törtekkel kereskedni. Másról nem tudok. Btw, ha "rendszeres befektetést" szeretnél, ott úgyis pénzösszeget adsz meg, aminek a vége sokszor lehet tört-vásárlás.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
IBKR-nél a "drágább ETF-ből töredéket is tudok venni?
-
Ixion77
addikt
Itt offtopic, odaát válaszoltam.
-
Ixion77
addikt
-
ngaba
aktív tag
válasz
Ixion77 #1427 üzenetére
"The one exception is under the Free-Riding rule. Clients with a cash account can use the proceeds from the sale of a security to purchase a different security under the condition that the second security is held until settlement of the initial sale. If the client sells the second security prior to settlement of the initial trade, they will be in violation of the Free-Riding rule and will be locked for 90 days from utilizing this exception."
Tehát cash accounttal eladás után 2 napig nem veheted vissza ugyanazt a részvényt, mint amit eladtál. Más részvényt azonnal vehetsz az eladás után, de az újat tartanod kell (az előző eladása utáni) 2 napig, különben jön a kopp-kopp. Nem tudom, hogy ez érvényes-e még, illetve az IBIE-nél is így van-e, ezt a leírást mindig nehezen találom meg. Ez a nyakatekert szabály a daytrade-elést próbálja tiltani.
[ Szerkesztve ]
-
Hmmz
aktív tag
Egy kis tőzsdeelmélet.
IB-n van 2000 USD-m, kétfelé osztom (mondjuk 2db TBSZ), 1000-et meg akarok duplázni, 1000-et szándékosan el akarok vesziteni.
Nagyjából egyenlő esélyem van e normál piacon, ha ugyanannyit kereskedhetek mindkettővel?
Vizsgáljunk hosszú és rövidebb távot is.
Tőkeáttétel, direkt magas jutalékok, mikropoziciók és centes cégek, crypto és hasonlóak kizárvaTehát a kérdés: Bukni könnyebb e mint nyerni?
-
Blaymoira
tag
A díjak itt vannak: https://www.interactivebrokers.com/en/pricing/commissions-spot-currencies.php
Bármilyen nem automatikus konverzió esetén ez érvényes. Igen valószínűleg EUR a base currencyd.
Portfolio fülön, ha kiválasztod a devizát és a ... alatt van a convert menü egyébként ott is lehet választani.Ez a módszer itt market ordert fog használni. Limit orderrel érdemesebb váltani, de ahhoz explicit ordert kell beadni az EUR.HUF tickeren keresztül.
Alapvetően az IDEALPRO az nagy orderekhez van > $20k. De tudtommal mind a kettő az FXCONVERT és az IDEALPRO is T+2 settlementtel dolgozik.
Alapból FXCONVERT van használva.
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz
les_polish #1418 üzenetére
Itt tudod megnézni melyik tőzsde milyen díjakkal dolgozik.
-
Dendytv
senior tag
-
les_polish
csendes tag
Sziasztok,
rákerestem de nem találtam választ rá, segítsetek kérlek, ha egy eszköz több tőzsdén is elérhető (eltérő devizákban), ha pusztán a kereskedési költséget nézem, akkor mi az európai tőzsdék közötti sorrend? (GE, UK, NL, CH közül).köszönöm
-
Ixion77
addikt
válasz
Oppenheimer #1416 üzenetére
Franc se érti a logikáját. Volt tegnap négy USD tranzakcióm, ebből egyszer direktben váltott, háromszor a HUF beiktatásával.
Gőzöm sincs miben volt más az az egy. Ugyanúgy részvény volt mindegyik, ugyanabból az eladásból származó EUR-ból, ugyanazon a napon.
Annyi különbséget látok, hogy a direkt váltásos vétel a "DARK" piacon hajtódott végre.
Lehet hogy megkérdezem majd a supportot.Tudja valaki hogy a settled cash-t hol lehet megnézni? A Portfolio / balances részben ugyan van egy settled cash sor, de az ott szereplő összeget nem hagyja felhasználni vásárlásra, és nem tudok rájönni hogy miért nem. Meggyőződése hogy nincs elég settled cash. Nem is kicsi a különbség, hanem sokszázezer forint.
#1414 Blaymoira
Határozottan van USD.HUF az FXCONV-on az Orders & Trades oldalon látható kimutatás szerint.
Mindjárt belépek a desktop programban is megnézem hátha ott más látszik.Szerk.:
Valóban kicsit más látszik. Annyiban, hogy az EUR->HUF váltások Action-ja nem "BOT", hanem "SLD LQD". Van mellette egy kis info, ami azt mondja hogy "The majority of all liquidations occur due to margin violations. Liquidations are accomplished with market orders, and any/all positions in the account can be liuidated"
Hát ettől nem lettem okosabb. Lehet, hogy az zavar be neki valahogy hogy van nyitott XAUUSD pozícióm? Annak a mérete viszont jóval nagyobb ezeknél. Fene se érti. De majd ha lesz alkalom rá akkor azt lezárom és azután kiderül hogy elmúlik-e a dupla váltás.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Tenap vettem először IB-n USD terméket úgy, hogy csak EUR volt a számlámon.
Nos, az automatikus váltás először átváltotta az EUR-t forintra, aztán a HUF-ot USD-re. Ez milyen már...Semmi kedvem kézzel váltogatni, de úgy látszik kénytelen leszek.
-
ngaba
aktív tag
Na, az IBCE-s kimutatásokat el lehet még érni valahol?
Én végig abban a hitben voltam, hogy valahol ki tudom szedni a rendszerből (abóbevalláshoz!), hogy mit mikor vettem és adtam el, plusz ott vannak az email értesítők is a trade-ekről. Szóval nem vezettem Excelt.
Igen ám, de az Activity Statementsben még az IBCE-nél vásárolt papírokról csak annyit látok, hogy ekkor és ekkor transzferálva, a pontos vételi dátumot nem. Az email értesítő meg egy időszakban nem működött, így per pillanat nem tudom, hogy az egyik ETF-et mikor vettem. Szuper. Ezt hol lehet megnézni, ha az Activity Statementsben nincs? Az IBCE-s Activity Statementeket meg nem látja (ha korábbi dátumot állítok be), csak a transzfer utáni intervallumot.
[ Szerkesztve ]
-
-
fraba
aktív tag
-
-
Végigolvastam a "váltás" keresési kulcsszó eredményeit. Ez alapján lenne pár kérdésem:
A portfólió fülön, a "Az összes átváltása a következőbe: EUR-ra" kattintva melyik váltás, melyik költséggel fog megtörténni?
Azt hiszem HUF-ot választottam bázis devizának, de a fenti üzenetből azt gondolom EUR lett.
Amúgy is pontosan ezt szeretném tenni, EUR-ra váltani.
Ha nem szeretném feltenni a TWS-t akkor az FXCONV és a IDEALPRO között csak annyi lesz a különbség, hogy a deviza csak napok múlva lesz elérhető? -
aujjobba
addikt
Erre van otlet hogyan lehetne megugrani?
Se limit, se market order-rel nem birok venni ebbol az ETF-bol.
A Xetra realtime oldal szerint 19.9 EUR kornyeken van most a legjobb eladasi ajanlat, ha az IB-n belul kerek azonnali arat ott is ugyanaz az adat szerepel.Gondolom a tegnapi zaroarhoz viszonyitja valamiert, ami 19.682 EUR volt, de azota volt mar tranzakcio az IBIS-en.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Ingatlanos topic!
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Macska topik
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest