Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szinesz.bob
senior tag
válasz gtamate2 #24436 üzenetére
Azt írtam az elején "Nincs olyan játék még ahova a procid kevés lenne" Én arra gondoltam hogy lehet vele játszani minden játék elmegy játszható. Persze hogy nem hajtja ki de megy vele. És szerintem még pár évig így is marad. Azért nem váltok mert 100k-ért nem éri meg a 30-50% fps. De 15k az nagyon jó ár!
-
válasz gtamate2 #22959 üzenetére
Ha összesen van 60eFt-ja akkor teljesen logikus hogy videókártyát vesz és a maradékot félreteszi későbbre hogy lecserélhesse a 775-öst, bár pár évig ki lehet vele húzni.
Egy 7850-es plusz egy 2500k+lap nem jön ki 60-ból. A 775-re nem kell költenie mert már megvan.Egy olcsó játékgépet rakok össze éppen és már csak pár dolog hiányzik. Vettem 8eFt-ért egy Q9550-nek megfelelő de kisebb tdp xeon e5440-t és 10eFt-ért hozzá Giga 1600Fsb-s G41-es DDR3-as lapot. Tény hogy elavult a 775, de ennyi pénzből nem lehet többet kihozni, ja de talán 6eft kisebb xeon e5410 egy jobb tuningal.
Ha összeáll a gép akkor mindenképpen írok logout bejegyzést róla. Meglátjuk mit tud majd mit tud egy 2007-es proci. Videókarinak 6950@70 lesz benne, ram még kérdéses mert a noname szerverramot nem eszi meg (12eft 8gb, de így az olcsóság is ugrik, nincs kizárva hogy egy speckó dologgal javított eredetileg rossz ram lesz benne) Cél hogy a legolcsóbb gépet rakjam össze amivel még épp megy minden közel maximumon. Nem egyszerű.
Ja és senki ne értse félre, nem azt mondom hogy mindenki rohanjon venni 775-ös rendszert...de majd a tesztből amúgy is kiderül mire elég. -
lmno
őstag
-
válasz gtamate2 #22935 üzenetére
Megpróbálhatom de nem hiszem hogy emiatt ne menne. Számítottam rá hogy nem megy benne.
Nagy sűrűségű ramot csak igen kevés inteles lap kezel. Ez a ram egyébként szerverbe való szervezésű csak ecc és reg nélkül, fixen 1333-as és ráadásul DDR3L 1.35v nem pedig sima. AMD nél ez nem probléma mert a szerverbe is hasonló memóriavezérlő van mint az asztali prociknál.. Intelnél meg szinte semmi nem eszi meg asztaliból, de valahol érthető is. Cserébe olcsó volt 24eFt 2x8gb...tudom hülye vagyok hogy ilyet megveszek de amikor vettem akkor közel 2x-ébe került ennyi ram itthon, bár most sem olcsó...ja meg persze SK Hynix AFR chipes ami 1600+-osokon szokott lenni de nincs olyan gépem amivel megnézhetném mit tud.
Megpróbálom hogy egy másik rammal elindítom majd beállítom fixre a ram órajelet/feszeit/időzítéseket hátha menne, de tuti azzal van a baj hogy nem eszi ezt a fajta ramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Autós topik
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest