-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pekin
csendes tag
Toshibákkal van valakinek összevetési alapja? Azonos szegmensekben, természetesen.
-
Pekin
csendes tag
Kijelzõ cirreg/magasfrekis zúgást produkál, kivéve a legmagasabb fényerõre állítva. Találkoztatok-e már a jelenséggel és mi lehet a megoldása? Jó lenne megszüntetni, hosszútávon zavaró (ahogy a legmagasabb fényerõ is az).
-
Pekin
csendes tag
válasz franc0 #39138 üzenetére
Hát az tényleg látszik, hogy elméleti 'szakember' vagy.. Valamivel konstruktívabb választ vártam azért. Tudod a tapasztalat aranyat ér, az a gyakorlat, a leírás - erre majd rájössz remélhetõleg késõbb - meg csak egy leírás, az nem taglalja mire kell különösen ügyelni, mi, hol mire hajlamos, hogyan õrizhetjük meg a mind jobb integritást, mert bizony az sem javulni fog 1-1 ilyen alkalomkor. Míg aki szedett már szét pár IBM-et, az egybõl ezeket a buktatókat tudja leírni. Kitalálom; te nem tartozol közéjük. Nem tudom, hogy alapjáraton vagy-e ilyen vagy épp rossz passzban sikerült reagálnod, netán kicsinyes revans ez a múltkori miatt, mert véleményezni mertem a közhelyeket a kijelzõ kapcsán, de mindenképp méltatlan a helyhez, tehát ha érdemi válaszod nincs, kérlek legalább a destruktív megnyilvánulásoktól tartózkodj.
-
Pekin
csendes tag
Thinkpad szétszedésében járatos embert keresek. Alaplap kiemelésig kellene eljutni. Minden lépés érdekelne. Bár töltöttem le gépkönyvet, de sosem árt az a gyakorlati tapasztalat.
-
Pekin
csendes tag
válasz mitulabattyi #39054 üzenetére
Á, nem akarnám barmolni. Olyan szép mindene. Próbáltam óvatosan amúgy, nem saját csavarja ez, hanem valami alattomos, krómozott, vastagfejű. Este juton pendrive-hoz, kíváncsi leszek..
-
Pekin
csendes tag
Vagymi szakadt menettel. Tehát forog jobbra, forog balra, viszont se ki, se be.
[ Szerkesztve ]
-
Pekin
csendes tag
Na itt a feladat, mesterek! Kézhez kaptam az R31-est, gyakorlatilag gyűjteménybe való, hihetetlen állapotban van 11 évesen. Szépséghiba: a winchester helyére tévedésből sajnálatos módon egy kurva köszörűgép került (régi, 12 gigás IBM winyó), nemigen élvezhető így, emelt hangon kell beszélgetni mellette, hogy értsük egymás szavát. Ez már azért durva. ÉS az a csavar ami a vinyót fogja pont törött menettel létezik a laptopban. Most akkor hogy fogom én ezt kiszedni? Tippeket kérnék! Egyúttal keresek olcsó és HALK winyót, méret mindegy. BIOS-ban látom van USB-s floppyról való bootolási lehetőség - félve kérdem: ez egyúttal azt is jelenti, hogy pendrive-ról is tudnék bootolni? Döntő momentum ez, ezen áll vagy bukik, hogy tudom-e használni, amíg nem sikerül bele levadászni egy winyót.
-
Pekin
csendes tag
válasz franc0 #38913 üzenetére
franc:0: De a noti meg te együtt mozogtok, nem? Értem amit írsz, nálam szögek tekintetében okésabb a helyzet notik terén, asztalinál sokkal nagyobb intervallumban (és több irányban) fetreng elfele az ember (a monitorra való merőegességi állapothoz képest).
Tim82: értem, köszi. Csak láttam, hogy T60-tól lefelé is kaptak már IPS paneleket , így elkezdem nézegetni őket. Teljesítmény annyira nem számít nekem, inkább jó tapintás/bill és kép, masszivitás. Ha minden igaz, akkor ezt megadja egy T4x.
brekiisti: S mekkora rá az esély, hogy ez egy rejtett hibaként legyen jelen egy mai T42-ben?
-
Pekin
csendes tag
válasz brekiisti #38861 üzenetére
Dehogy kapod. Nagyon rendben van a véleményed, ezt te érzed és látod így és ezt is írod le, nem pedig az agyoncsépelt formaszöveggel (fotózás, videóvágás, no meg az örök klasszikus, a "munkájához kell" szöveggel jössz). Énszerintem simán lehet IPS-re igénye valakinek, csak úgy, egyszerűen, mindenféle nyakatekert ideológia nélkül is.. Aztán hogy a többi ezt sznobizmusnak veszi-e vagy érti a fejével, hogy a másiknak másra/többre is lehet igénye, az már az olvasó egyéni szintjén áll. Egyébként notiknál nagyságrendekkel kevesebb a jelentősége a betekintési szögeknek, ott mindig magad felé van fordítva a gép értelemszerűen. Asztalinál már neccesebb ugyanez. Persze elvárás notik esetében - részemről legalábbis -, hogy azért legyen olyan reális nézési távolság, olyan szög, ahol se nem tejfelesedik az alja, se nem feketedik a teteje plusz a felhősödés kérdése, amire én még érzékeny vagyok. Alapvetően ma már (sRGB módban) TN-ekből is vannak elfogadhatók (az egyik asztali moncsim is ilyen), na, ezek nem kerülnek laptopokba.
Vállalható állapotú T42-k mennyiért cserlének gazdát mostanában? -
Pekin
csendes tag
válasz ro_bert17 #38644 üzenetére
Gondolhatod ezt is, de én meg azt gondolom, hogy elég a parttalan vitákból, mikor egy rendre tapasztalatlan fiatal igen ingatag, s oda nem illõ érvekkel él + egyszerûen éretlen még a téma megvitatásához, nem tapasztalt eleget, csak mit mindenkinek nyomnak le a torkán, a TN-t. Nem csak a betanult - egyébként teljesen értelmetlen - közhelyeket kell tudni szajkózni, hanem merni kérdezni, akarni tapasztalni. Elégtelen ismeretalappal véleményezett, így ez értékelhetetlen, megvitatását nem segíti elõ. Hadd ne legyen már mindenki szõrszálhasogató, aki nem elégszik meg a fogyasztói társadalomnak szánt szeméttel. Egyáltalán nincs túllihegve. Pont az ilyen beírások miatt nem mernek aztán kérdezni azok, kik egyébként keresik a jobbat. Nem is akar mást, jobbat megismerni, neki jó az, amivel megkínálják=nincs igénye többre, igénytelen. Néha irigylem ezt. Kinek több kell, fizethet is jóval többet. Örömmel látom, hogy többen a minõséget szem elõtt tartva terelgetik itt a notikeresõket. Legtöbb helyen ez nem is létezik, mint szempont. So, tartsuk meg ezt a jó szokást! Amit pedig írtam nem feltétlenül szitokszó.
[ Szerkesztve ]
-
Pekin
csendes tag
Egy a dilemma: R31 vagy T22? Segéljetek, kérlek benneteket. Ár azonos. Illetve, itt van hirdetve egy T22 10-ért is, ami túlszép. 15-15k amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- OpenMediaVault
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest