Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz ZCoyote #5438 üzenetére
Köszönöm a tippeket, 99%, hogy csatlakozom hozzátok, úgy néz ki hogy 4x2TB-os HDD pakkal érkezik majd a Microserver és lesz benne egy 60GB-os SSD is, bár ezzel nem tudom mit tudok kezdeni abban az esetben, ha XPenonogy vagy éppen OpenMediaVault (vagy FreeNAS és társai) kerül fel, mert tudtommal ez mind pendrive-ról fut. Azt még nem tudom mi mellett döntök, szerintem ki fogok próbálni több OS alternatívát is. Arra esetleg ötlet, hogy az SSD-t hogyan tudom a legértelmesebben kihasználni? De lehet csak simán bepakolom valamelyik itthoni notiba, ha nem lesz jobb ötletem.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
tomcsi80
csendes tag
válasz ZCoyote #2721 üzenetére
köszönöm!
ezt már néztem, de valami miatt nem tudom a leírás szerint végig csinálni a telepítést...
a pontos hibaüzeneteket nem tudom most leírni, mert melóban vagyok, de ha tudsz esetleg segíteni, akkor este el tudnám küldeni!"When you 're playing a Championship, it's not a matter of life and death. It's much more than that!"
-
zsolt501
nagyúr
válasz ZCoyote #2619 üzenetére
Nem csak a kábel hosszon van a hangsúly, hanem a környezeten is, és ezt sokan nem veszik figyelembe, csak utána gondolkodik el hogy miért is nem stabil a gigabit, és miért ingadozik az adat átvitel.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bambano
titán
válasz ZCoyote #2551 üzenetére
a vas elég jó, látszik, hogy nem made in dzsunka szinten tervezték meg... a hálókártyája broadcom, nem a csúcs, de megfelel. a prociban a lóerő az elég megrázóan kevés, majd kitesztelem, hogy amire nekem kell, abból mit bír.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nagyúr
válasz ZCoyote #1184 üzenetére
Ezen felesleges vitázni. Leszögezhetjük, hogy a HP nem egy RAID5 tömböket kezelő szervernek szánta a szerkezetet. Arra sokkal komolyabb megoldások vannak.
De, amint írtam is, ha csak 100GB-od van, olcsóbb dolog a tükrözés, mint a RAID5.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz ZCoyote #1172 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy mire való a RAID5. Azonban ha annyira fontosak az adatok, sokkal egyszerűbb, egyszerűbb, ha backuppal mented valami online tárhelyre. A RAID5 igazán akkor érné meg, ha mellé szükség van a nagy sebességre is, amiről NAS esetén nem beszélhetünk.
Ha pedig olyan adatokról beszélünk, akkor nem kell home server szinten gondolkodni, annál sokkal komolyabb eszköz ajánlott.#1176: info mérnök vagyok, és nem a RAID5 érdekel, hanem hogy mi értelme ezen a szinten.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz ZCoyote #1160 üzenetére
Jó, most már világosítsatok fel. Mert van egy 60GB-os felesleges vinyóm. Gondoltam, veszek e WHS2011-et mellé. Ha már vinyót is kell vennem, nem lesz olyan vicces.
szerk.: ahh, értem.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Hibas Dell Optiplex 7010
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest