Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Adott egy HP ProBook 4530s, még garanciás. Lehet bele erősebb fényerejű kijelzőt rakni? Ha lehetséges is, gondolom a hivatalos szervíz a járható út. Mennyit kóstálhat egy jobb kijelző?
-
Siriusb
veterán
Sziasztok!
Egy barátom elitebookot fog vásárolni, s javasoltam neki, hogy rakjunk bele ssd-t. Ugye 2,5" sata3-as megy bele (HDD helyére)?
Illetve szerintetek ez megéri?
Azt nem írják, a Samu 840-es melyik változata, feltehetőleg a legolcsóbb, de nem találtam külön alkatrészként, mennyibe kerülme az ODD beépítő keret ill. a külső USB keret az optikai meghajtónak. -
Siriusb
veterán
-
Siriusb
veterán
válasz SeniorTilla #31606 üzenetére
Most konkrétan mi is a válasz?
-
Siriusb
veterán
válasz FRENK1988 #31570 üzenetére
Röviden, a Vista egy vacak valami, mely alig tudott piaci részt kihasítani magának, mivel eléggé használhatatlan volt. A windows7 már elég jól össze van rakva. Mondom mindezt úgy, hogy nem igazán csípem az MS-t, és nem is használom a termékeit. Na jó, a Skype-t igen, habár el van rekkentve úgy a rendszertől, hogy semmihez sem fér hozzá, kb. semmihez sincs joga audio/videon kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz deathtania #31406 üzenetére
Még mindig van olyan a windowsban? Akkor mindenképp próbálj meg egy rendszervisszaállítást.
Idáig csak utálkozó véleményket hallottam a 8-ról, igaz nem nagyon érdekel a téma, nem járok utána. Csak kíváncsiságból, nálad bevált?Ha jól tudom, steam most már nyomul a linux felé is, szóval ez előbb-utóbb nem jelent majd problémát.
(#31407) Nixon18
Szerencsére nekem nem kell a munkámhoz semmi olyan, ami kizárólagosan csak winen fut, mindennek van alternatívája. Személy szerint nagyon sokat tudok szenvedni, csúnyákat gondolni, neadjisten csúnyákat mondani, amikor leülök egy windowsos gép elé. Annyi apróság - is - van, ami megkönnyíti, gördülékenyebbé teszi a tevékenységet linuxon.
Most barkácsolgatok egy programot a munkámhoz, de előre szívom a fogam, hogy windowsra is portolnom kell, mert másnak is kell majd használnia; emiatt már az elején jönnek a kompromisszumok
Érdekességképpen: a linux topikban többször volt szó arról, hogy nagyobb cégeknél is állnak át linuxra, csak az dolgozik windowson, akinek feltétlenül muszáj. -
Siriusb
veterán
válasz deathtania #31402 üzenetére
Ha linuxszal működik, akkor kizárásos alapon a Windows 8 a ludas. Mondjuk én életemben nem láttam még, nem is akarom, szóval sokat nem tudok mondani. Eszközkezelő, vagy mifenének hívja az MS, ahol látni lehet a hardvereket, mindent rendben lévőnek mutat?
Vagy downgrade-elni nem tudsz win7-re? Limitált a tapasztalatom vele, de elég jól összerakott rendszernek találom.
Persze ha jóarc akarsz lenni, használhatsz linuxot is.Szerk:
Most olvasok vissza, hogy pár napja még működött. Nem frissítettél? Esetleg ott ment el valami a kocsma felé. Vagy nem raktál fel valami külön kezelő programot a wifihez menet közben? Mert akkor ott kellene túrkálni.[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz deathtania #31400 üzenetére
Esetleg tölts le egy linux liveCD-t, ezekkel telepítés nélkül kapsz egy oprendszert, és próbáld ki azzal.
-
Siriusb
veterán
válasz SeniorTilla #31257 üzenetére
Úgy tűnik.
-
Siriusb
veterán
válasz SeniorTilla #31250 üzenetére
61% volt
-
Siriusb
veterán
Lenne egy kérdésem: HP4530s, akku és töltő csatlakoztatva, mégsem töltött. Kivettem az akkut, úgy ment a hálózatról. Akku ismét vissza, töltő be, azóta tölt. Mi lehet a probléma?
-
Siriusb
veterán
válasz AxBattler #31043 üzenetére
A SLED-et én átpakoltam 1 partícióra, de fent hagytam úgymond vész esetére, vagy ha valaki más akarja használni a gépet hirtelen egy vendég felhasználóval. Persze az MBR és a HP partíciók le vannak mentve, bármikor vissza tudom állítani a gyári állapotot.
Igaz, én Arch Linuxszal használom, ha te winezni akarsz, szvsz nyugodtan törölhetsz mindent, gondolom nem akarsz linuxot látni. -
-
Siriusb
veterán
válasz Destloler #30588 üzenetére
Attól, hogy valami írásvédett, olvasni még tudni kellene. Ha valóban ezt írja, akkor a cél nem írható, és nem a forrásnál van gond.
Mivel volt titkosítva, azt tudod? Ha pl. TrueCrypt-tel, akkor a SystemRescueCd-ről lehet bootolni és ez a program pl. elérhető, de más titkosító programok is.
Szerintem, ha a recovery partició megvan, akkor az tisztán felteszi az oprendszert, legyalulva mindent. Legalábbis ProBook-on így van. -
Siriusb
veterán
válasz Nixon18 #30551 üzenetére
A filmnézés miatt gondoltam, hogy esetleg videokártya driver probléma (hardveres gyorsítás). Vagy lehet más is pl. nálam nvidia kártyánál volt olyan flash verzió, hogy ki kellett kapcsolnom a hardveres gyorsítást, mert kék árnyalatban jelenítette meg a videót.
Elég egy pendrive, legtöbb linux disztró telepítőjét livecd-ként ki lehet próbálni.[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Nixon18 #30544 üzenetére
Bár nincs tapasztalatom ezzel a processzorral, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy az általad vázoltakra kevés lenne. Nem lehet pl. driver probléma, tele merevlemez inkább? Vagy energiatakarékosra állítottad az üzemmódot és a proci nem tud teljes erőből dolgozni?
Gondolom windows-t használsz, kipróbálhatnál egy linux-ot is. -
Siriusb
veterán
válasz BerlinBoy632 #27840 üzenetére
Szerencsére van. Nem mindenkinek kellenek az MS termékei.
-
Siriusb
veterán
válasz B-L-A-C-K #27090 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Én linuxon használom, de ritkán van benne az aksi és most meglepődtem, mert folyamatosan 100%-ot jelez, holott úgy emlékszem, pár héttel korábban egy idő után lement néhány százalékot, majd vissza.
Elvileg a töltő meg kellene akadályozza a túltöltést, igaz?Szerk:
Olyat én is hallottam, hogy winre a gyártók adnak szoftvert, amivel be lehet állítani a kívánt töltöttségi szintet.
Mondjuk én 50-60%-on kiveszem és félrerakom, ha tudom, hogy nem fog kelleni egy darabig. Ez a módszer volt a leginkább elfogadottabb a sok ellentmondó vélemény között.[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Függetlenül attól, milyen oprendszerrel használjátok a laptopot, mi a viselkedés, ha 230V-ról megy a gép és az akku töltöttsége elérte a 100%-t? Elkezd kisülni, lemegy néhány százalékot, majd újra tölt, vagy folyamatosan 100%-on van?
-
-
Siriusb
veterán
válasz deathtania #26797 üzenetére
Ezt bizonyos szintig megértem és el is tudom fogadni, de legalább felhívnák erre a vásárló figyelmét.
-
Siriusb
veterán
válasz ::Trunks:: #26791 üzenetére
Nekem gyárilag Linux van fent, SLED-en a HP által biztosított driverrel tudom használni a radeon kártyát, más linuxon egyelőre még nem sikerült felrakni a catalystot, váltani sem tudok a nyílt driverrel az IGP és a dGPU közt, úgyhogy egyelőre az intelt használom, elég az is.
Windows-on nem tudom, mi a helyzet.Mondjuk én sosem rajongtam a HP-ért, de nekik elég jó a linux támogatásuk. Mondjuk az, hogy nem állnak szóba az emberrel, ha lejárt a garancia, nos, az azért ütött.
-
Siriusb
veterán
válasz ::Trunks:: #26789 üzenetére
Ha nem tudod külső merevlemezre menteni, akkor ne használd a gyári recovery-t. Ennyi.
-
Siriusb
veterán
válasz ::Trunks:: #26786 üzenetére
Cuccok alatt adatfájlokat értesz? Mert akkor azokat elég simán átmásolni egy másik adattárolóra, majd vissza.
(#26787) proradeon
Ez nagyon durva. Nincs garancia már szóba sem állnak veled?! Ez más gyártónál is így van?[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz ::Trunks:: #26779 üzenetére
Clonezillával le tudod menteni a partíciót, MBR-t.
ProBook esetén két opció van, vagy az aktuális telepítéssel szöszmötöl vagy az egész merevlemezt gyári állapotra rakja vissza. Ez utóbbit kipróbáltam, még újra is particionálta a merevlemezt.
-
Siriusb
veterán
Tudja valaki, Probook 4530s-nél miknek az értékei az alábbi hőmérsékletek?
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +49.0°C (crit = +128.0°C)
temp2: +59.0°C (crit = +128.0°C)
temp3: +40.0°C (crit = +128.0°C)
temp4: +53.0°C (crit = +128.0°C)
temp5: +32.0°C (crit = +128.0°C)
temp6: +0.0°C (crit = +128.0°C)
temp7: +0.0°C (crit = +128.0°C)
temp8: +0.0°C (crit = +128.0°C)Viszonyításképp a CPU:
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Physical id 0: +50.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C)
Core 0: +49.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C)
Core 1: +46.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C) -
Siriusb
veterán
válasz fransoa. #26649 üzenetére
Az eszközkezelőben nézd meg, nincs-e az ismeretlenek közt. Sárga alapon felkiáltójellel lesz jelölve, ha jól emlékszem. Ha ott nincs és a biztosan nem találod a többi bejegyzésben meg, akkor nincs benne. Egyébként töltsd le hozzá a megfelelő drivert és telepítsd azt fel.
-
Siriusb
veterán
válasz martinkahhw #26546 üzenetére
Ahhoz tudni kellene, mi van a gépedben, Atheros, Ralink vagy Broadcom, ugyanis az ahhoz szükséges drivert kell feltenni.
Valószínűleg a bluetooth-hoz sem ártana a megfelelőt telepíteni, már ha használni akarod. -
Siriusb
veterán
válasz martinkahhw #26544 üzenetére
[link]
Ha ezt felrakod, kábellel mennie kell. -
Siriusb
veterán
válasz martinkahhw #26542 üzenetére
Ha azt látod az Eszközkezelőben, hogy nem ismeri fel, akkor a drivert fel kellene telepíteni.
-
Siriusb
veterán
válasz martinkahhw #26540 üzenetére
Milyen netről beszélünk? Kábel be van dugva? Ha ADSL, kapcsolat létre van hozva?
Eszközkezelőben helyesen fel van ismerve a hálókártya? -
Siriusb
veterán
Épp ez az előnye és egyben - amint azt te is mondod - a hátránya is.
Amennyiben egységes lenne a felület, ugyanott tartanánk, mint a MS. Gondolj bele, ha csak szürke panelházak lennének és mindenkinek abban kellene lakni. Brrrrrr. Vagy minden hölgy ugyanolyan lenne és nem találnál hozzád illőt, csak egy típust kaphatnál.
Pl. nem tetszik a KDE, a régi Gnome-t szerettem, de a gnome-shell-től elmenekültem. Most tökéletesen elégedett vagyok az openboxszal. Nem kell a csili-vili effekt, pedig eleinte én is használtam a compizt és jót mulattam a MS-on (Vista), mennyire büszke arra, hogy az ablakokat térben picit elforgatja és tudsz köztük váltani, s ez szánalmas volt a compiz mellett.
Otthagytam az Ubuntut is pár éve, mert nem olyan irányba haladt a fejlesztés, amerre én mentem volna. Kerestem más disztrót és elégedett vagyok vele.És itt a lényeg, volt választási lehetőségem!
MS-nél ilyen nincs. Vehetsz egy erősen túlárazott rendszert (szerintem az OS X árak a reálisak), ami azt sem tudod mit csinál a háttérben, de abban biztos lehetsz, hogy van benne hátsó kapu és az MS bármihez hozzáférhet. Ugyanúgy vannak hülye hibák, mint a linuxnál, amit csak szakértelemmel tudsz megoldani. Milyen gáz az is, hogy egy ekkora cég sok éven keresztül nem volt képes normális böngészőt készíteni, az IE9 az első, aminél nem kell összevissza hekkelni egy weboldalt, hogy normálisan nézzen ki, hanem mint bármelyik más normális modern böngésző megfelelően jeleníti meg a tartalmat.
Persze ha a 100 féle disztró mind egy irányba mozogna, sokkal nagyobb lehetne a fejlődés, de nem hiszem, hogy ez jót tenne hosszú távon.
-
Siriusb
veterán
válasz deathtania #25846 üzenetére
Azt nem tagadom, hogy a win7 elég jó rendszer lett.
Viszont, az hogy suttyomban elkezd frissíteni, amikor ki van kapcsolva az automatikus frissítés és 3/4 órát kell várni, mert akkor tudod meg hogy valami történt, amikor kikapcsolod és röhögve beletolja a képedbe, hogy ki ne kapcsold, mert ő most frissít. Na, ettől elborul az agyam, szerintem joggal.Mondjuk ubuntu-t már nem tartom annyira "rendes" linuxnak, de ettől eltekintve valóban egyéni ízlés kérdése, kinek melyik rendszer és filozófia tetszik.
Én 1-2 évvel ezelőtt éppen azon lepődtem, meg, hogy lubuntu livecd-t indítva simán felismerte az usb wifi sticket és simán tudtam kapcsolódni a hálózatra.
Na, mára elég az offból.
-
Siriusb
veterán
válasz Dhampir #25842 üzenetére
Biztos nálam is így van a légáramlás, de nem foglalkoztam vele.
Idáig annyit csináltam, hogy arch linux működjön, SLED fent maradt fallback-nek, nincs is frissítve. Persze Archon sem megy minden, tapipad LED-je egyelőre nem működik és az intel-t használom, mert a nyílt radeon driverrel nem tudtam átkapcsolni a diszkrét kártyára. Ha lesz időm és energiám is, hamarosan megpróbálom a catalysttal.
Nem kéne erőltetni azt a windowst Amikor néha használom, rosszul vagyok tőle, annyival kényelmesebb - számomra - a linux. No meg értelmesebb.
-
Siriusb
veterán
válasz Dhampir #25840 üzenetére
Azért idáig nem azt mondtad a billentyűzetre, hogy az a legkevesebb...
És nagy levegőt vesz, vagy csak piheg? Ne rakd az asztal szélére, nagy levegővételnél le ne essen.
mióta megvan a ProBook, azóta áttértem az asztali PC-re
Ezek szerint megérte beruházni egy új laptopra -
Siriusb
veterán
válasz deathtania #25838 üzenetére
Nem csak az a baja a géppel.
-
Siriusb
veterán
válasz ktommy91 #25735 üzenetére
Ki használ windowst manapság?
(#25730) kenand:: ilyen jellegű kalandom volt már. teljesen korrektek voltak.
Gyermekek. Én még emlékszem, amikor mindent telefonon kellet aktiválni egyik melóhelyen, mert internet csak 1 gépen volt.
No meg arra is emlékszem, amikor még betárcsáztam...[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz deathtania #25732 üzenetére
Milyen pizzát süt?
-
Siriusb
veterán
válasz deathtania #25726 üzenetére
LOL.
Engem akkor sem tudsz felülmúlni. Ügyfél beállított a gépével, bekapcs, windows betöldődik - és minden kínai. Szó szerint! Azt sem tudtam, melyik az OK ill. a mégsem gombHa ugyanazt a verziót rakod fel, a lokalizációnak nem kellene bekavarnia.
-
Siriusb
veterán
válasz deathtania #25724 üzenetére
Miért nem a recovery-t használod?
-
Siriusb
veterán
válasz Dhampir #25604 üzenetére
Nekem gyárilag SP1 van rajt'. Az első nap nyomtam egy rendszerfrissítést, de a napokban recoveryvel visszaállítottam az egészet, ki akartam próbálni, a recovery hogy működik.
Igazából csak backup rendszernek hagytam fent a SLED-et, lévén azon biztos működik minden, egyébként Arch Linux-ot használok.
Odáig még nem jutottam el, hogy fölvarázsoljam a Catalystot, egyelőre az intel drivert használom. Amikor lesz időm és energiám, felrakom azt is, de lehet megvárom, a xorg 1.12-vel is működjön, egyébként meg downgradelnem kellene xorg 1.11-re.
Szóval hamarosan a 3.4-es kernellel fogom kipróbálni.Azzal küzdöttem mostanság, hogy a touchpad led-je működjön, de egyelőre nem volt sikerem.
-
Siriusb
veterán
válasz Macisajt3 #25571 üzenetére
No, akkor a sysrescd-ről a gparteddel le tudod vágni az utolsó partíciót és nézd meg, felmegy-e oda a win7. Ha felment, akkor szólj és visszavarázsoljuka grub-ot, hogy indíthasd a linux-ot is.
Szerintem ez témába vág, nem kell off-ba tenned, de zip-peljetek meg, ha nem így van.
-
Siriusb
veterán
válasz Macisajt3 #25568 üzenetére
Partíció 1: 20gb / root, itt vannak a programfájlok
Partíció 2: 3.4gb (elsődleges) ez lesz a recovery
Partíció 3: 2.0gb (elsődleges ; HP_TOOLS néven van) uefi cuccok
Partíció 4: 15.6gb valószínűleg a swap, bár nem értem, miért ekkora.
Partíció 5: 657.7gb /home, a felhasználói beállítások és fájlok. Ezt csökkentsd le 10 GB-ra, a maradékra mehet a win7. Ha jól tudom, a win7-nek már nem kell, hogy elsődleges partíción legyen. Ha igen, akkor így jártál.Ha a Suse alól nézed meg a partíciókat, pontosabb képet kapsz.
Nem hiszem, hogy a 657 GB-os partíció üres lenne, de indítsd el a Suse-t és nézd meg onnan.Persze azt is megteheted, hogy pl. CloneZillával az MBR-ről és partíciókról csinálsz egy mentést és ha baj van vissza tudod állítani a gyári állapotot.
-
Siriusb
veterán
válasz Macisajt3 #25565 üzenetére
Sajnos a windows egy buta oprendszer és nem érdekli, ha van fent más oprendszer.
Viszont windowsnak bootolnia kellene, ha egyszer feltelepítetted.
Ha 640 GB-os vinyód van, az utolsó a /home partíció, abból lehet levágni. Meghagysz neki mondjuk 10 GB-ot, az bőven elég (attól függően, mit is akarsz kezdeni vele, pl. filmeket nem itt kell tárolni).
Ezzel SystemRescueCd tudsz bootolni, a gparted-del grafikus felületen tudod manipulálni a partíciókat. Van leírás a grub újratelepítésről is. Illetve kiválaszthatod indításnál, hogy a merevlemezen lévő oprendszert indítsa, így elvileg a SLED saját boot managerével tudod piszkálni a grub-ot (rendszerbetöltő).
Ebben a grub-ban be lehet állítani, hogy a windows is benne legyen a listában, amit a gép bekapcsolása után látsz, így tudsz választani, linuxot vagy wint indítanál. -
Siriusb
veterán
válasz DUNKENSTEIN #25546 üzenetére
Az sem mindegy, milyen titkosítási algoritmust használsz, processzor igény terén lehet jelenős különbség.
-
Siriusb
veterán
válasz #58984960 #25346 üzenetére
Nem tévedtél el egy picit?
http://prohardver.hu/tema/samsung_notebookok/friss.html -
Siriusb
veterán
válasz A_ScHuLcZ #25317 üzenetére
Ha egy vagy több virtuális gépet futtatsz, szerintem ott elég fontos a memória. Normál használat esetén 3 GB bőven elég, swap sem kell, de az általad említett területen nem ártana, eléggé befolyásolja a virtuális gép gyorsaságát, mennyi memóriát rendelsz hozzá.
Nem hiszem, hogy problémába ütköznél a 64 bit miatt, hacsak nem valami őskorból ittmaradt programot akarsz futtatni.
-
Siriusb
veterán
HP ProBook 4530s
1.)
Gép indításakor Esc-re előjön a menü. Ha indítanám a System diagnostic-ot, kiírja hogy Initializing system diagnostic, majd visszatér a menübe.
F10-zel BIOS-ba beléve szintén található egy System diagnostic menü, itt touchpad még működik, majd a System diagnostic menüpontra kattintva elindul az inicializálás. Egér lefagy, System diagnostic menüpont felirat megjelenik. Enter-rel aktiválva, visszakerülök a BIOS menübe.Próbáltam a default settings visszatöltést, de nem segített. Korábban System diagnostic működött, a beállítások közt a switchable graphics card-ot tiltottam le. A gép nincs 2 hetes.
Mi okozhatja ezt? Javaslat?
2.)
A bekapcsoláskor előhozható menüben van egy Recovery menüpont, amellyel újratelepíthető a gyári Suse oprendszer. Át szeretném partícionálni a HDD-t, viszont ezt a funkciót szeretném megőrizni. Nem tudjátok, hogy ez a partíció LABEL vagy UUID, vagy szám pl. sda4 alapján találja meg a recovery partíciót?Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Lenovo Thinkpad L14 Gen3 AMD Ryzen 5 PRO, HUN billentyűzet, csere és beszámítás is VAN!
- Dell Precision M4800 backlit billentyűzet, ventik
- Dell Precision 5540 aksi ès palmrest-touchpad UK
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 2TB NVME SSD
- Exkluziv-6 Magos-Ryzen5-Dell 5515-15.6"FHD,IPS-8G DDR4-512G SSD-Magyar Világitós-4 órás-Mesés ár-Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest