Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz Sly189 #51355 üzenetére
Ilyen esetben nem kell senkire hallgatni, hanem fel kell hívni a HP Magyarországot. Épp az is lehet, hogy nem a HP hanem a T vállalja a garanciát, az is lehet, hogy a T nem Magyarországról szerezte be a gépeket, hanem Németországban, és itt honosították. Sok minden lehet.
Meg kell kérdezni a HP-t.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Ez nem drága. Van hozzá. És lehet venni.
Más márka nem tud ennyit. És nem bővíthető így. A HP azt is megtehetné, hogy nem ad, és kész mint a Dell.
Ha kell, akkor majd a szerviz beépíti, ugye érzed, hogy ez a keret meg a gyári hdd, akkor az kb 60 000 Ft lenne.
Szóval ez nem drága. A magyar árakat meg hagyjuk, mert sem a 355-ös FT sem a 27 % áfa nem magyarázza a szokásos nagykeres nyerészkedést.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Gergello #51332 üzenetére
Ez nem Asus topik. De az Asus-nak saját oldala van erre. Ami van az van, ami nincs az nincs.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Gergello #51330 üzenetére
A Delta és a többi is innen veszik. A másik az Europarts ahonnan veszik. Nem bonyolult ezekre rátalálni.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Magyarországon sajnos nincs ilyen bolt de beszerzik neked, ha kell:
L44510-001 Hard Drive Hardware Kit (includes hard drive cover and connector)rengeteg helyen meg tudod venni. Magyarországon a Delta, Humansoft behozza neked, de 30 - 40 %-al többé mint kinn.
Egy igen ismert eladó: EUROPARTS
Valamint a rögzítőcsavart amivel hozzárögzíted a notebookhoz érdemes szerezni hozzá, az nincs a csomagban. Amúgy 8 - 14 000 Ft között van az ára, de azért 20 - 30 euróért megveheted az ebay-en.
(#51324) csubuka:
an and heat sink assembly (includes replacement thermal material): Fan 738685-001
738685-001[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz tamas.nick #50626 üzenetére
Linux-al nincs ilyen baj, nálunk van egy halom ilyen gép. És semmi gond nincs velük. Persze ha hardver hiba, akkor az már egyedi kérdés.
-
hallador
addikt
válasz Gergello #50517 üzenetére
Ameddig otthon éltem én tőlük vettem, és Ők mondjuk bontatlan csomagban adják. Rendes HP part-ként érdemesebb hivatalos forrásból rendelni, ebben igazad van.
-
hallador
addikt
válasz Gergello #50515 üzenetére
Persze, írj egy e-mailt, pl a Humansoftnak, meg a Delta-nak beszerzik neked, 8 - 10 000 Ft, szóval inkább rendeld meg az ebay-ről.
-
hallador
addikt
válasz sandró60 #50500 üzenetére
Lehet. Sajnos ezek a gépek, nem csak a HP, pl a dokkolókkal is van baj Windows 10-ekkel. Nem igazán Windows 10-re vannak kifejlesztve. Működik vele, de nem mindennel kompatibilis ami Windows 10. De elméletben ennek mennie kellene.
-
hallador
addikt
válasz sandró60 #50496 üzenetére
Pl ezt megpróbálhatod:
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp54501-55000/sp54511.exe
Ez egy Windows 7-es driver, de csak akkor tedd fel, ha a Hardware ID is ezt mutatja, ha nem, akkor meg kell keresni mi való hozzá.
-
hallador
addikt
válasz sandró60 #50494 üzenetére
Ok, akkor még egy lehet, hogy nem az NEC, hanem a leányvállalatának az USB 3 drivere kellhet, amit a 8460-ben is alkalmaztak. Renesas driver-t megpróbálhatod esetleg.
Az USB 3. drivernél meg kellene nézned a hardware id-jét, ha 1033&DEV_0194, akkor ez lehet a baj.A Windows úgy lett telepítve, hogy feltette valaki és felismert amit felismert? Vagy rendesen feltelepítettétek a szükséges drivereket?
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz sandró60 #50492 üzenetére
32 vagy 64 bit?
Az eszközkezelőben néz meg, hogy nincs-e felkiáltójeles driver, amit nem ismer fel a Win 10. Ha mindent felismer, az nem, jó mert akkor ott valamelyik drivert nem sikerült feltenni rendesen.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz sandró60 #50486 üzenetére
A HP Oldaláról az USB 3.0 drivert fel tetted? Nem biztos, hogy az NEC drivert megismerte az oprendszer. Ha Windows 7 van a gépen, akkor alaphelyzetnem fel kell tenni, mert nem ismeri, ha Windows 10, akkor is megér egy próbát.
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp66001-66500/sp66487.exe
-
-
hallador
addikt
válasz Dhampir #50012 üzenetére
A baj nem ezzel van, most hoztál egy szélsőséges példát. De ezeken akkor kilazul a zsanér, ha csak többet hordoztad a gépet, mint amire gyártották. Utána jellemzően a törés jön. A Latitude 5000 nem hordozásra készült. Az EliteBook meg igen.
Rosszul spórolni lehet, de nincs értelme, ha a cél a hatékony/megbízható működés.
Nyilván, ha minden alkalommal azzal indít valaki, hogy a táskáját átdobja szoba egyik sarkából a másikba, miközben a notebook benne van, akkor azt bármi megsínyli, de ha nem arra használod, mert spórolunk amire gyártották, ja és jellemzően ezek a cégek, mivel kisebbek a vPto-t nem használják ki. A legtöbb helyen nincs erre kiépített rendszer.
A vPro Magyarországon nagyon kevés cégnél alkalmazott. a Lati 5000 egy töltelék modell. Az hogy otthon mi az oka, hogy ez a népszerű vannak elméletek, de egy biztos nem a józan ész alapján döntöttek.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Dhampir #50008 üzenetére
Nem estem hasra az EliteBooktól csak nekem még nem volt olyan EliteBookom, és nem láttam olyan Latitude 6000/7000-est aminek 2 és fél évesen zsanértöréssel vitték szervizbe, meg a ház oldala magától megrepedt a VGA körül, vagy a palmrest repedéssel, Latitude 5000-et meg igen. Szóval ha csak a vPro a különbség nem kellene Bármilyen királykategóriás géppel szemben egy Lati 5000, mert minőségben csak akkor ér fel vele, ha asztalon van a gép az "élete" 90 %ában, ameddig egy Lati 7000 vagy EliteBook sokkal jobban fogja ezt bírni.
Én nem szeretek olyanért fizetni amit nem használok, mert pénzkidobásnak gondolom. Ez is szubjektív vélemény.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Dhampir #49996 üzenetére
És az mióta egy kategória a Latitude 7000 el? Vagy az elitebookkal? Egy nehéz műanyag gép amit asztalra gyártottak. A Latitude 5000 csak Magyarországon számít valódi Latitude-nek komoly nagyvállalat nem áll szóba vele. Ezt ne felejtsd el.
Ha valaki komolyan gondolja, hogy műanyag gépet vesz csak azért mert rajta van, hogy Latitude egy EliteBook-al szemben ami ugyanannyiba kerül és fém. Hát lelke rajta... Csak a vPro miatt amit amúgy mint magánember ki sem tud használnki.
Fontos megjegyezni.hogy otthon sem azért van sok magyar tulajdonú cegnel Latitude 5000 mert annyira jó lenne. Meg kell nézni kitől veszik, és kijavítja meg is van.a titok.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Dhampir #49983 üzenetére
A Dell nincs jelen kiskereskedelemben, üzleti modellek, és premium terméke esetén Magyarországon. Mondhatnám csak nagykeren keresztül érhető el. Ő árul, csak a Dell-t meg egyszerűen nem éri meg megvenni otthon mert 30 %-al drágább a HP-nél. Ez nagyon egyszerű miért van. A Dell-nek Magyarország nem piac (Kivétel Inspiron). Ebből adódóan, ameddig pl Ausztriában a Dell weboldaláról rendelhető, a teljes modellkínálattal, addig otthon egy jól lebutított, főleg a vállalati felhasználók kiszolgálására vannak kihegyezve a nagykerek, üzleti szegmensben. A nagykerek, tehát nem a DELL.
a vPro nem ér meg + 100 - 150 000 Ft-ot egy magánembernek, márpedig egy EliteBook 320 - 350 000 Ftért elérhető, ameddig a Dell Latitude 7000-es 500 000 Ft alatt ritka. Nem éri meg, ennyi. Ez Ausztriában jóval olcsóbb.
Vagy említhetném az XPS-t is ameddig otthon 600 000 Ft, addig Ausztriában 1200 - 1500 Euro, na 1500 Eurórt csúcsmodell 1800 Euroért Projkt Sputnikot veszel, otton az alapmodell többe kerül, mint máshol a munkára tervezett csúcsmodell. Tehát pl Ausztrián az alapmodell kb 1200 Euro, addig Magyarországon a előző széria alapmodellje 1800 Euro...
A Vállalat meg nem egyet vesz, na nem a magyar tulajdonú vállalat, mert náluk a Latitude 5000 a király, csak ugye a Latitude 5000 annyiba kerül, mint az EliteBook, akkor nincs kérdés, melyiket veszi meg az ember.
A nagyvállalati ügyfelek pedig nem egyet hanem több ezret rendelnek (pl Audi, Contitech, stb).[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Dhampir #49963 üzenetére
Azt hiszem neked írtam, hogy a HP számára nem piac az egy személy. Hivatalosan kiskereskedelmi forgalomban nincs vPro-s gép Magyarországon Elitebook-ból. Ha igen, akkor az kiesett valamelyik nagyvállalattól, pl: nem vették meg, visszamaradt stb.Ja meg persze ha Törökországból Üzbegisztánból és hasonló országokból behozzák, mint legálisan eladható termék, persze a HP is tud erről remélhetőleg...
Valljuk be őszintén a Broadwell bevezette a VT-d-t, a Skylake a flexmemory-t, és a matrix storage-t. Egy átlag embernek nincs szüksége sem vPro-ra sem a TSX-NI-re sem.
A Kaby Lake felemelte az alapórajelet az egekbe, szóval már ez sem szólt a vPro mellett.
Igazából csak nagyvállalatnál van erre szükség valójában.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
hallador
addikt
válasz DrDobos #49880 üzenetére
Ez egy elég bonyolult kérdés. Az, hogy cicereg a processzorhűtő, mivel magyar a szerviz, nagyon kedvesen kitakarítják neked, és esetleg segítenek a hűtődön, hogy még menjen egy picit tovább (órabérben). Hűtőt cserélni majd csak nagyon drága, vagy céges gépekbe szokás, ahol az ügyfél látja, hogy cserélik, mert ott nem sunnyoghatnak. Az ujjlenyomat olvasó pedig lehet szoftveres probléma is, vagy esetleg egy BIOS frissítést megérhet. Sajnos a magyar szervizek, kb 9 - 12 000 Ft-os órabérbe dolgoznak. Én nem szoktam szervizbe vinni a gépeimet, hanem másfél-két havonta kifújom óvatosan.
Persze egy próbát mindenképpen megér!
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #49876 üzenetére
Igen, a mai gépeken kell is tudnia, de itt a 2014-ben megjelent Haswell-es gépekről van szó. Az x360-nál kell is tudnia. Azóta eltelt 5 év. Ma már bármelyik tudja, na de haswell-esből nem sok tudta még ezt.
-
-
hallador
addikt
Nekem is csinált ilyet csak EliteBook 820 G1. Én Windows reinstall, Legfrissebb Bios, És persze az ACPI-t vezérlő driverek újratelepítése.
A Linux alatt azért van fordított képernyőd, mert a Linux felismeri a gépbe alaphelyzetbe is beleépített giroscope szenzort, amit a Windows nem, még driverrel sem. Én egyszerűen a gépet megdöntöttem egy adott irányba, és a képernyő, akár a mobiltelefonoknál forog. Ezen én is meglepődtem de így van.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Gergello #49839 üzenetére
Nem lesz ilyen. Ma a legjobb minőségű HP a ZBook. De nem annyira jó mint az EliteBook 8x70 volt, az volt a HP notebookok aranykora, az NC/NX korszakon felül. Az egyetlen gyengéje a kijelző volt. ZBook felett minőségben nincs HP mostanság.
-
hallador
addikt
A HP 1 évet ad meg, akkumulátorra nincs vagy ország függő az 1 éves gari.
Amit a magyar magykerek árulnak pedig nem 1/1/0, hanem 1/1/0 + 3/3/3 + extended is van benne. Szóval a garancia lesz az egyik kulcs. Csak így versenyképes a konkurenciával.(#49617) Misi-67gyurc
Nem lesz, hivatalosan visszavont termék, már csak raktárkészletről lehet kapni. Hivatalos Windows 10-hez már nem nagyon lesz semmi. De más is belefutott itt ott hibába. [link]
Ha nincs hiba csak driver kell, akkor hagyjad, és használd.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz SZIGMA #49046 üzenetére
Erre csak annyit, hogy igen, valaki téved, de nem hajlandó beismerni, inkább jó hangosan nekimegy mindenkinek, ez olyan magyarosch, ami ott is tartja ezt az országot,ahová eddig süllyedt...
De pont ez az, hogy én beismertem ameddig ti kötözködtetek. Ameddig én tényeket hoztam, addig más pedig feltételezéseket. Nincs baj ezzel, de ne csináljunk már úgy, mintha csak úgy lehetne segíteni, ahogy minden egyes "szakértőnek" megfelel.
Ha csak írtam volna, de volt egy link, egy kép és minden más is. Kötözködni lehet, adott helyzetben kell is, félremagyarázni pedig nemzeti sport, nem véletlenül nem élek otthon már. Cselekvés helyett Magyarországon 90 % -ban megmagyarázzuk ki a hülye és miért mi nem, természetesen, ha semmi közöm hozzá, akkor is, na ezzel sokat segítettetek ám, haladtunk előre, ja nem.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz #53667584 #49120 üzenetére
Hardver hiba. Alaplap előbb utóbb meg fog halni. Mi nem találtunk erre megoldást, amivel próbálkoztunk, memória csere, hdd csere, billentyűzet, és kábel csere, Operációs rendszer lecserélése, driver cserék, bios frissítés, és bios reset. Van ahol megoldotta a problémát valamelyik, van ahol nem.
Több gép is végül egyre gyakrabban csinálta ezt, ezek maradtak "asztali" gépek. Amire volt gari még a HP Németországban cserélte az alaplapot, ahol nem használtuk ameddig tudtuk, majd ment a veszélyes hulladék tárolóba.
-
hallador
addikt
Ja csak Ti nem azt csináltátok... Nem vettétek észre gondolom? Na mindegy neked is szép estét...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz SZIGMA #49039 üzenetére
Igazad van! A képet senki nem nézte meg? Nem olvastok dokumentációt? Mindent a szátokba kell rágni komolyan? Hát erre nem tudok mit mondani...
(#49041) SeniorTilla
Érdekes, hogy egy félig topik gazda olyan dolgokkal dobálózik amit nem tud igazolni... Te kereskedő vagy igaz?.... Érződik...
(#49040) Pyttawrx
Sem a doksit sem a képet nem nézted meg te sem? Érdekes... Nem gond, csak nem értem, hogy ahelyett, hogy értelmeznétek valamit, még ha nem is felel meg a Te "Nagyon szakmai" ízléseteknek ... Inkább fikáztok... Nem véletlenül tart az ország ahol...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #49037 üzenetére
erre reagáltam
Mert nyilván csak ezt a mondatot olvastad el sem előtte nem nézted meg a képet sem a linket nem nyitottad meg.
Tehát akkor csak ez volt számodra a lényeg? Magyaros na....
de volt már olyan ,amelyikben SATA 256-os volt. Én is csodálkoztam ,de volt.
Típus?
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #49035 üzenetére
Na melyiket szerelik 2,5"-os SSD-vel? a 430 G5-ök közül?
Ha megnézed a képet, akkor értelmezd, nem azt írtam, hogy nincs SSD, hanem gondolkozz ne kötözködj logikusan nincs hivatalosan 2,5"-os SSD-vel csak NVMe szabványú M.2-vel.Azért elég egyértelmű a link is, meg a kép is szerintem. Vagy szerinted nem?
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz aakosch #48992 üzenetére
Na ezzel vigyázz!
Nekünk kettő is ment egy ilyen manőver után a szervizbe...
A keret ha megveszed tegyük fel a Deltától akik árulnak ilyet, kb hivatalosan ott lesz a legolcsóbb. 8 - 11 000 Ft. Nekünk van ilyenből kettő is. Vagy megveszed valahonnan külföldről, de ott is 40 - 50 $ van. Csavar nincs benne szóval, még az sem amivel meg tudod fogatni a házhoz, cserébe kapsz hozzá kábelt, meg új hdd borítót. A csomag része.
Ami aggasztóbb, hogy a drága igen kényeske, nem működik vele túl sokminden. Mi kipróbáltuk a következőkkel:
- Samsung 850 Pro 512
- Samsung 860 evo 2TB
- Seagete 7mm 500
- hithachi 500 GBNa egyikkel sem volt hajlandó megmozdulni, az első alkalommal alaplapos lett két gép is, a második alkalommal is. 2018 augusztusi bios még simán nem kezelte.
Kivettük az NVMe-t, csak a 2,5"-ost beletévve sem megy. Gondoltuk a valami baja van az áram ellátással (Láttunk már ilyet Dell Latitude E5440)
A most kiadott 2019 februárival, csak azt csinálja, hogy simán bekapcsol, majd ki is 10 sec.en belül de nem megy. Szóval hiába van benne 2,5" hdd hely, nem megy a legtöbbel, a gyárival igen, de az vicces árban van.
Csak 7 mm-es megy bele semmi más.
A hdd-t sem mindegy hogy teszed bele, mert ha nem szabványosan, ahogy azt a HP leírja, akkor azonnal alaplapos lehet az első bekapcsoláskor.
Még egy fontos dolog, ha régi a BIOS, akkor nincs benne ez a Battery Safe mód, akkor frissíteni kell a biost először. Ha benne van, akkor is engedélyezni kell a biosban, különben nem fog működni.
Szóval ha neked sikerül , megy azért oszd meg hogyan sikerült.
És milyen HDD/SSD-vel.
Lehetséges hogy mi próbálkoztunk rossz típusokkal, nem találtam sehol semmilyen specifikációt, hogy minek kell a HDD-nek SSD-nek megfelelnie, ami menne benne.
Sem az Aloha, sem a többi nem vállal semmilyen felelősséget, csak a gyárira, beleteszik, de ha megy megy ha nem megy, akkor nem. A BIOS_ban nem találtam semmilyen beállítást, ami kihatna erre.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz bpcicke #48985 üzenetére
Workstation, de az is csak megadott szériára, a HP-nak nem éri meg semmilyen fö alkatrészt tartania, csak adott darabszám felett, ami ha jól emlékszem 50 db felett. Amit pedig tart is készleten, azt céges ügyfeleknek tart fenn nem magánszemélyeknek.
Mi jártunk úgy, hogy 7 az az hetes hetet vártunk egy gépre (alaplap csere). Meg olyan is hogy 3 nap alatt meg oldották. Mi is akartunk venni ProBook-ra CarePack-et ilyen célból, de ez jótállás kitolás lett belőle NBD nem.[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz tamas.nick #48976 üzenetére
Telefon HP Magyarország, honosítás. És utána mehet a CarePack. Aminek akkor van értelme, ha 5 évre bővíted. NBD ProBook-ra nincs magánszemélyeknek.
-
hallador
addikt
válasz Rnini91 #48443 üzenetére
Ember európai unióban vagyunk! Ti ne irkáljatok baromságokat,jogszabályok vannak erre és a fogyasztóvédelem nagyon komolyan veszi ezeket,azért mert ti naivak vagytok és tudatlanok az a ti bajotok,de ne hülyitsétek már szegény srácot!
Te mióta vagy ebben a szakmában? Láthatóan ilyen fotel szamuráj vagy, akinek nem sok köze van ehhez a szakmához. A magyar fogyasztóvédelem tudod mennyit ér műszaki cikkek esetén? Mint amit Te előadtál. Nagyon szép "kultúrharc" volt csak semmi értelme nincs anélkül, hogy tudnál mit írtál le... Nem, nem fogja senki a két szép szemedért csak a Te kedvedért lehozni a csillagokat... Még akkor sem, ha belenevelték az emberekbe 40 éve, és azóta sem gyógyultak ki belőle, hogy a fogyasztóvédelem csodafegyver... Nem az, sőt nekik nem az a céljuk, hogy neked segítsenek. Mint fentebb említették Te elfogadsz valamilyen megállapodást, akkor majd a fogyasztóvédelem jól felülbírálja, mert hát nyilván Te leszel az áldozat nem? Hát nem!
Magyarországon az emberek minimum fele a kádár rendszerben él. Ha szerinted nem, akkor életedben nem jártál 2 hétnél többet sehol az országon kívül...
Én ilyenben melóztam és tanultam is anno,tanuld meg az uniós fogyazstóvédelmis szabályokat akkor okoskodjál,de megkérdezel bármilyen műszaki cikkekkel fogalkozó rutinos embert tudja legyen az laptopos vagy bárki!
Na akkor én a 90-es évek közepe óta ezzel foglalkoztam, nem akarlak elkeseríteni, de a fogyasztóvédelem Magyarországon szart sem ér, max a naiv emberek számára akik életüknek életükben nem volt dolga semmilyen kétes esettel, ha legalább 20 éve benne vagy ebben a szakmában, akkor lehet tudni, hogy nem nem a vevő a fontos abban az országban...
Ez most talán változott, de ez is csak a nagy multik miatt, nem a magyar kereskedő miatt, mert neki aztán nagyon mindegy, hogy neked jó vagy nem jó...Azt meg hogy a gyártók gusztustalan módon szeretik kihasználni az ilyen tudatlanokat,köztük az hp is az meg elég durva de majd csak ott is 1 x m..ssza őket...
Akkor most mondtál ellen saját magadnak, annyira jók a fogyasztóvédelmi szabályok, amit Te szajkózol, hogy ezt meg lehet tenni és még tapsikolsz is hozzá... Na erről ennyit....
Ja azonbelül meg te meg semmilyen műszaki cikket ne vegyél,mert úgyis átfognak ba..ni de tényleg azért mert hülye vagy legalább ne tüntess vele mások előtt,főleg aki tanácsot kér
Épp most cáfoltad meg saját magad, na látod Magyarországon én már semmit nem veszek... Ennyi.... Mert igen én voltam mind kettő oldalon, De legalább a magyaros képmutató, nagyzoló emberek még mindig vannak tömegével, akik azzal próbálnak kitűnni, hogy másokat valótlanul teljesen szakmai szempontoktól mentesen csak azért próbálnak lejáratni, hogy kitűnjenek, na ezt csak ott lehet megcsinálni, máshol már seggbe rúgtak volna, és hazaküldtek volna okoskodni...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #48439 üzenetére
Boldog Karácsonyt, minden fórumtagnak!
---------------
Lehetséges, hogy így jártam, már nem vásárolunk semmit Magyarországon.
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #48437 üzenetére
Azért kellett várni a német probook alaplap rá 7 hetet várni 2 alkalommal? Vagy fáradjak el a német hphoz. Tuti véletlen volt. Nem kötelező. Maradjunk ennyiben. Nekem nem egyszer közel két hónapot kellett várnom mert nem volt alkatrész. Rosszul tudod.
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #48434 üzenetére
Tehát ha Svájcban veszem meg akkor van garim? Nem kell, hogy kellene már. Vannak olyan modellek amik csak Angliában árulták, szerinted azonnal javítják otthon. Persze... De olyan modellek is vannak amik csak a német piacra szántak, nem nem javítanak csak úgy. Ha vársz heteket az alkatrész beszerzésre ami akár 7 - 8 hét is lehet akkor igen javíthatják is. De út nem szeretik megvárni az emberek...
-
hallador
addikt
válasz Rnini91 #48430 üzenetére
Hülyeségeket ne irkáljál, hogy kellene már javítania bárhol bármit, főleg akkor igaz ez, ha az adott országban az adott terméket soha nem forgalmazta senki... Csak a szürke importos zsivány gazsi... Akkor csak a Te két szép szemedért majd jól felforgatnak mindent, hogy csak a otthon az emberek hülyesége, közönyössége miatt majd jól megjavítják amit nem is kellene nem? Nem tudom fel tűnt-e, hogy a Gulyás Kádár Szocializmusnak vége van, nem 3 fajta porszívó van, meg 1 fajta centrifuga,, még ha most épp ugyanolyan néphülyítés van arrafelé mint akkor, még ugyanazt a közönyösséget nem kell gyakorolni...
Igen azóta hivatalosan van ilyen termék támogatás Magyarországon is, de ha Magyarországon soha nem lett volna ilyen termék, akkor miért is kellene ezt javítani?
Nekem ezzel örökre elvették a kedvemet h HP gamert vegyek meg egyáltalán ez nevetséges hozzáállás
Te ne is vegyél notebookot, mert mindenki jobban jár, főleg Te ezzel sem kell foglalkozni, nem kell végig gondolni, jobb ez mindenkinek, még a végén nem lehetne valakit hibáztatni, a saját közönyösséged miatt....
Csak arra figyelj, hogy az összes márka ezt csinálja, és a HP-nak a legjobb a szervize ma Magyarországon, ha ez nem tetszik akkor neked nem való notebook. Röviden ennyi...The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Én a helyedben első lépésként a magyar HP-t hívnám fel, hogy mondjanak neked valamit erről a helyzetről, ha a magyar HP nem foglalkozik veled, akkor a német HP-t hívnám fel. Akik megmondják, hogyan járj el. Arra azért készülj fel, hogy teljesen jogosan megkérnek, hogy fáradj be egy német szervizbe, és hagyd ott a géped 2 - 3 napra, vagy több időre, ha a magyar HP nem foglalkozik veled.
Akkumulátort nem cserélhetsz benne garancia vesztés nélkül, és ha nincs semmilyen nyílás alul, akkor semmit, a HP a [link] Customer Self-Repair parts részeknél a memóriát, és a hdd-t valamint az ssd-t említi minden más authorized service provider parts.
-
hallador
addikt
A helyedben én felhívnék egy kettő szerviz partnert:
[Nach einem HP-Fachhändler suchen - Deutschland]
Hátha segítenek.Hivatalosan 1 év a Battery Warranty, amit a a gyártó ki tud extendálni ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Szia,
Van egy driver: [link]
Sajnos a HP oldalán csak 8.1-hez van driver, esetleg próbáld meg azzal, kompatibilitás módban feltelepítani hátha elindul.
Nem biztos, hogy sikerül, érdemes lehet megpróbálni.
-
-
hallador
addikt
Az van, hogy angol nélkül nem fog menni.
A 38-adik oldalon találod meg: [link]
A menü neve elméletben: Built in Device Options Menu (De lehet, hogy máshol van,)
-
hallador
addikt
Biosban látszódik a Bluetooth? Ha nem, akkor a bluetooth module meghalt. A 6470B bluetooth hivatalosan nem működik Windows10-el.
Ha látszódik a Bios-ban, akkor lehet keresni drivert hozzá. a modul neve: BCM920702MD
Erről van már fórum, ezt nagyon ajánlott elolvasni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Tannen #48296 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű szerintem.
Milyen garancia?
Ha szerviz garanciát nézek, akkor a HP a legjobb, 2 - 3 napon belül reagálnak bármire, sőt ha a gép üzleti ennyi idő alatt visszakapod.
A Dell szervizgaranciát veszem alapul, akkor az 2 hét.
Az Acer is kb 1 - 2 hét, illetve a mostani új szervizük hogy muzsikál még nem tudjuk.
A Lenovo szervizgaranciája konzumer gép esetén komolytalan. ThinkPad állítólag rendben van.Ha NBD garanciát nézem, akkor:
HP csak 50 db felett ad NBD-t alatta nem éri meg főalkatrészt tartania. Ha viszont van másnap javítják kisembernek nincs NBD, csak ha elég drága a vas.
Dell NBD szintén ilyen másnap mennek, javítják, a Dell kisembereknek is elad ilyet ,még.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #48289 üzenetére
Én nem látom feketén ezt, hanem én még akkor indultam amikor a Mistral kezdett növekedni a Bluefish meg sem volt az Aqua-ának még csak egy boltja volt, és a mai női bugyit fúró gépet, meg teleszkópos agancs fogó kompresszoros fűnyírót áruló cégeknek híre hamva sem volt. Tudod amikor még a piac reklámját a Budapesti piac jelentette, azokban az időkben indult, meg a Royal Hardware-el, a Querty-vel meg a Mistrallal az Alien-el R&M, Acomp és a többivel.
Csak egy kérdés, ma ez miben változott?
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #48278 üzenetére
Ha gyári garival adta a kereskedő, akkor nem lesz gond.
És a HP is tud róla, akkor rendben lesz igen.
Ha sajáttal, az is teljesen legális és törvényes garancia.
Na ja, ezt ne erőltessük, hogy a kereskedő bármire saját bevallása szerint ad valamit, amiről Ő úgy gondolja, hogy garancia. Majd fél év múlva bezár a User meg mehet a sunyiba a kereskedő semmit nem érő szavával, mert ugye a kereskedő A-ról B-re nevezte az éppen aktuális piros pöttyös talicska Bt-t, de a User még kék pöttyös talicska Bt-vel át jogviszonyba, majd az igazán becsületes, és igazán hihető szavának majd Piros üttyös talicska Bt-ben is vállalja a jótállás betartását igaz? Te ezt komolyan is gondolod, vagy csak szórakozol? A magyar kereskedő elég sok mindenről híres, arról pont nem, ha gigszer van, akkor dalolva és önkéntelenül majd sajét sebére javítja amit beígért.
Igen annyiban igazad van, hogy legális és törvényes is, meg bízzon ebben akinek két anyja, meg 12 nagyanyja volt.Ez amúgy fogyasztóvédelmi ügy ha ügy, a navnak semmi köze hozzá, nem tudom honnan vetted ezt, vagy csak szófordulat volt?
Ha elég "tehetséges" vagy, mint kereskedő, akkor eljuthatsz ide, amikor már nem a fogyasztó kergető megy hozzád, hanem a NAV: Ehhez teljesíteni is kell, mert a kereskedők a fogyasztóvédelmet pont leszarják, mert pontosan tudja, hogy semmit nem tudnak vele csinálni, a user meg nem fogja beperelni, mert nem éri meg az egész.
Ami visszatartja az az, hogy ma már ott a csúnya internet, és könnyen 1 csillagot kap ha nem viselkedik rendesen.
Na de én még emlékszem 1996 - 1997-re amikor a Budapest Piac-ban hirdettek. Azóta sem változott ott semmi, csak ma már le lehet pontozni, ha nem tartják be a játék szabályokat.Félre ne értsd a vásárlók sem jobbak, nyilván a kereskedők nem véletlenül vannak így ezzel. De ez nem jelenti azt automatikusan, hogy majd lesz valami.
Ebben az esetben ha a kolléga a HP-t megkérdezi a saját seggét védi. Nem mellesleg Ő is és a Kereskedő is jól jár. Mert a felelősség onnantól kezdve a HP-é.
-
hallador
addikt
válasz Hínár929 #48275 üzenetére
Azért szerintem a HP-t hívd fel, hogy ezzel mi a helyzet mert azért valljuk be láttunk már olyat, hogy a kereskedő adott rá valami garanciának nevezett Ő, csak hát a HP erről mit nem tudott. Aztán mikor odajutott szépen elővették a magyar fogyasztóvédelem erre vonatkozó szabályzatát. És kiderült, hogy jajj tévedtünk bocs, a magyar kereskedő meg úgy általában akkor szokott bármiért felelősséget vállalni, amikor már kopoktat a NAV. Szóval én nem vagyok ezzel annyira optimista mint a kolléga.
Ha a HP is azt mondja, és erről levelet is küldenek, akkor el lehet hinni, ha nem akkor meg ez egy szokásos kereskedői lehúzás marad.
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy a kereskedő majd saját költségén kivágja zsebből az alaplap árát, Te igen?The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Tannen #48260 üzenetére
NEM!
Magyarországon ha nincs valamihez papír, az olyan mint ha nem lenne/létezne/született volna meg/gyártották volna le stb.
Mindaddig nagyon szép lesz a helyzet, ameddig nem kerül vitás helyzetre a dolog. Ha igen, akkor csak a számla, és a jótállási jegy ami jogalapot ad a bármilyen nemű garanciális ügyintézésre.
Igen p/n, gyáriszám, service tag fityfirity alapján javítanak és a többi, csak egyszer legyen gikszer....The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz nemethchek19 #48254 üzenetére
Rosszul kerested a gép nevét, az utolsó kettő betű magyar specifikus lokalizáció, és hát hogy is mondjam a magyar piac egy kerekítési hibának is vicc, a nemzetközi piacon ennek a kereshető neve: HP Pavilion 15-bc400
Ami viszont biztos, hogy lesz hozzá, az a Service Manual.
Jó olvasást.
(#48245) besenyo99
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz bozsozso #48214 üzenetére
Nem a külső monitorral van a baj, hanem azzal, hogy a gép mikor lehajtod a kijelzőjét, akkor elkezd melegedni, azért kezd el melegedni, mert a gép hűtése nem olyan kialakítású, hogy erre fel legyen készítve. Az az ez egy alsó kategóriás Small Business gép, ami nem ilyenre van tervezve. Nem olyan hatékony ezeknek a gépeknek a hűtése, hogy ezt sok ideig tűrjék.
Minimális hőelvezetés van ezekben az olcsóbb műanyag belsejű laptopokban. Valamint a hűtője sem olyan teljesítményű, mint egy komolyabb gépben. ProBook 250 000 Ft vs. ZBook/EliteBook 840/850 400 000 Ft. Kb ennyitől indul egy olyan gép ami ezt szintén nem napi 8 órás üzemben bírhatja.
Annyi külső monitort tüzködhetsz rá amit elbír, csak ne hajtsd le hosszú távon a kijelzőjét.Ez a dockoló a HP szerint a következő notebookokkal fog együtt működni:
Compatible with HP ProBook x360 11 G1 EE; HP Elite x3; HP Elite x2 1012 G1 Tablet; HP Elite x2 1012 G2; HP EliteBook Folio G1; HP Pro x2 612 G2; HP EliteBook x360 1030 G2
Nem tudom megmondani neked, hogy működni fog-e a ProBook G5-el. Ki kellene próbálni.
-
hallador
addikt
válasz bozsozso #48209 üzenetére
Ezek a port replikátorok működnek ezzel a géppel:
Ezt 28 - 35 e Ft között nem nagyon úszod meg. Ez gyári de működik.
Ha USB C mini dock-ot nézek:
Az is 30 000 Ft környékén indul valahol.
Az is lehet, hogy más olcsóbb dockolók is működnek vele, de meghagyom másnak a próbálkozást.
A másik, hogy a HP notebook közül ez nem arra való, hogy lehajtott fedéllel lehetne használni. Nem olyan a hűtése a készüléknek. Az utolsó olyan HP gépek ebben a kategóriában a Classic vastag gépek voltak, amit 2013-ban gyártottak utoljára. (ProBook 64/560/65/70/75, ProBook 640 G1, EliteBook 84/560/70).
Szóval ha jót akarsz a gépednek, akkor a lehajtott fedelet ebben a kategóriában el kell felejteni.[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #48197 üzenetére
Hatalmas +1
-
hallador
addikt
válasz Peter Kiss #48188 üzenetére
Hát akkor mi lehetett a probléma? Mert ezt bizony nem tudtuk meg. Szerintem pedig az van amit én gondolok. Ez driver probléma lesz.
Amiből ki lehet indulni, hogy a gyári Windowsal megy, amit telepitettél azzal pedig nem. Mi maradhatott ki a telepitesből? Akkor vajon mihez is lehet köze? Szerinted?[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Peter Kiss #48186 üzenetére
Hát ez így szokott lenni. Az, hogy a Windows felmegy, vagy a Linux pont semmit nem jelent után működött? NEM
Tehát nem volt driver ami kompatibilis lett volna a BIOS-al jól értem? Tehát mi történhetett? Hát az, hogy nem tetted fel a Windows alá a megfelelő szaknyelven pre-installed onto drivert , amit a Windows alá, ami miatt el sem indult a Windows. Ami ha mondjuk Secure Boot-os volt el sem jut a Post folyamatig.
Tehát nem letelítetted fel tisztességesen a Windowsodat, hiszen a gyári telepítő tartalmazta az adott Drivert? Jól értem?
Igazad van nem kompatibilitási probléma, hanem egyszerűen nem volt az a Windows felrakva a megfelelő driverekkel, tehát a Windows mint operációs rendszer alaphelyzetben csak akkor kompatibilis a géppel, ha megvan a megfelelő pre-installed onto driver, amivel a gép menni is fog. Ami amúgy fel lett telepítve a gyári Windows-ra.
Neked megvan az a Driver, amit amúgy be kellett volna injektálni az éppen feltelepített Windows-ba?
Te ezt minek neveznéd?
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48184 üzenetére
Tehát a 48181es hozzaszólásban emlegetett driver problémával állunk szemben... Na igen...
-
hallador
addikt
Nyilván az ok nagyon egyszerű, mint kb amióta az első populárisabb üzleti notebook megjelentek kb 20 éve (ThinkPad 700) azóta ismert az a probléma, hogy a gyártók, amit tudnak fel firmware-elnek. Lehetőleg úgy, hogy valami csak az adott modellben, vagy márkában működjön.
Ennek az oka, hogy egyrészt a gyártó védi a termékeit. Másrészt az eléggé elterjedt főleg Nyugatabbra, és Észak-Amerikában, hogy nem nyúlkálunk bele a gépbe mert nem értünk, hozzá. (Nem csak Ők)Ha kell nagyobb, akkor automatikusan vagy úgy vesszük meg, vagy a szervizzel végeztetjük a munkát, mert akkor garancia is lesz rá.
Igen, arrafelé ez nem lehúzás, mert más a mentalitás, ami Magyarországon a gazdasági állapotokból kiindulva annak tűnik.
Nyilván ehhez kell egy fajta gazdasági biztonság is, meg kell egy mentalitás is, ami ugye azért Kelet-Európában nincs meg, mert otthon azért még mindig a megkákonyoljuk mi, ha nem lesz jó akkor is... Ami mondjuk 40 éve még elment, mert kb bármi fillérekbe került, és nem volt több 3 fajtánál, és már akkor is értett bármihez "bárki" vagy legalábbis fillérekért pótolni tudta. Na ez ma már nem így van.
Sajnos a Fórumokon bármennyire is felkészült emberek vannak, soha nem fogja felvenni a versenyt a gyárilag supportált, oktatásokon részt vett szerviz technikusokkal.
Na ez volt a háttér, hogy miért van ez így.
A Technikai része, pedig, ezeknek a dolgoknak szinte minden esetben kompatibilitási hibára vezethető vissza, hogy ezt éppen a ki nem adott driver okozza, amit a gyári telepítés tartalmazza, vagy épp az, hogy a gyári SSD áramfelvétele épp nem akkora, mint a bolti verzióé.
A BIOS probléma, is ami itt felmerült driver probléma lesz, mert ha a megfelelő mikrokódhoz van megfelelő driver, akkor megy a dolog. Ha nincs akkor meg az van, hogy a gép be sem bootol, vagy ha be is bootol a gép kicsapja a gépből szoftveresen az SSD-t.
Aminek az eredménye, hogy a gép vagy be sem bootolja az operációs rendszert, vagy ha igen kifagy.Ha ez áramerősség probléma, akkor az gáz, mert nem fog elindulni, csak a gyári SSD, ha szoftver probléma, akkor pedig az még csak csak orvosolható például a gyári oprendszer klónozásával. Ahol ott a driver, ami kompatibilis a BIOS-al.
Ezekkel találkoztam eddig.
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48169 üzenetére
No, ezért említettem a BIOS-t még pár hozzászólással ezelőtt, hátha egy frissebb bios verzió már nem ennyire háklis.
A Laptopszalon Debreceni Üzlete HP szerviz is elvileg. De nagy eséllyel felküldik BP-re sajnos. És igaz ez a HumanSoft-ra is.
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48163 üzenetére
Ok, ezt a HP is megcsinálja neked, de ugye a Dell sem dolgozik ingyen, pláne ha Te vettél valamit bele.
A másik, ha pont ugyanolyan SSD-t akarsz beletenni, akkor a HP/Dell/Lenovo stb azt építi be amit Ő elad hivatalosan, nem azt amit Te viszel igaz? Mert az a Te felelősséged... Vagy szólj ha nem jól gondolom.Ha pedig Te viszed, akkor úgy 8 - 10 + Áfa szokott lenni az Órabér egy Entegro, Aloha szinten, ingyen nem fognak belenyúlni egy garanciális gépbe senkinek a két szép szeméért, pláne, ha a gépnek semmi baja nincs.
A HP-k egy szép nagy részében Toshiba van, lehet, hogy ezért a szériáért kivételt tett a HP de nem gondolnám.
Milyen kalóz SSD??? Ugyan azt tenném bele ami gyárilag benne van csak nagyobbat...
Mint írtam gyárilag Samsung PM981 van benne!!!!Na ha ugyanazt tennéd bele, mint gyárilag, akkor miért nem működik benne, csak azt kérdezném meg, mert végül is mindegy ki teszi bele, azt gondolnám nem az számít.
Ezek szerint nem volt Dell géppel problémád...
Ajjaj elég sok.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48161 üzenetére
Na ne túlozzunk. A Dell sem fogja megmondani neked, hogy milyen SSD kell bele, abban meg semelyik gyártó nem fog neked segíteni, hogy kalóz SSD-ket tegyél a gépedbe.
Pláne akkor, ha Te tegyük fel Samsung SSD-t akarsz beletenni, amit a Dell hivatalosan semmilyen szinten nem támogat, de a HP sem.Egyelőre ott tartottunk, hogy Te nem néztél utána a dolognak, ugye ezen ment napokig a keresgélés, hogy egy pontos típust sem tudtunk, legalábbis mi... .
Azért ha talpraesettebb vagy, akkor ki lehet keresni a HP szervizeket nem csak entegro létezik. Van még egy pár, gondolom feltalálod magad.A HP support pont olyan Mint a Dellé, nem mérnők, vagy szerviz technikus ül a telefonnál, hanem Call centeres, csak ameddig a Dell esetében Götögországban, a HP esetében épp kl tudja hol.
Azért szóljál, ha a Dell majd egy nagyon hasonló gépbe beletesz neked hivatalosan egy nem támogatott eszközt, amit ráadásul Te viszel...
Hülyeségeket nem kellene beszélni, nem baj, ha durcás vagy, az baj, ha valótlanságokat állítasz.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48157 üzenetére
Na akkor már mindent tudsz. Ebből a tanúság, hogy legközelebb pontosan add meg a gép típusát, és akkor hamarabb kapsz megoldást is.
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48152 üzenetére
Akkor már csak az van hátra, hogy meg kell tudni az SSD pontos típusát.
Mondjuk a gép pontos típusa sem lett volna felesleges, de így is valamennyire sikerült körbe határolni a hiba okát.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48148 üzenetére
A következő doksiban is le van írva:
HP Spectre x360 Convertible PC
A Dell és a HP ezeket pontosan dokumentálni szokta.
-
hallador
addikt
válasz sirály69 #48133 üzenetére
Kompatibilitás probléma lesz, ezzel nagy eséllyel nem sokat lehet kezdeni.
Esetleg BIOS frissítés?
Sajnos a mostani HP gépek elég háklisak.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz mrbego #48114 üzenetére
Mert a BIOS kialakítása ilyen, azért írtam, hogy elvileg mehet. Az a baj, hogy a HP 15 az egy nagy katyvasz mindenféle modellel. És azért amit a caddy-be teszel be, az nem ODD-nek fogja felismerni.
De még az is lehet, hogy menni fog meg kell nézni. A 2016-os modellek ezt nem tudták, azóta sztem a nem sokat fejlődött a HP 15 azon felül, hogy az alapgép fejlődött benne.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz lumpika #48111 üzenetére
Mehet, de nem tud róla bootolni. Az az kell valami mellé. Elméletben bele lehet tenni. Mivel az ODD-ről pattinthatod le a burkolatát akár a színe szinte mindegy.
-
hallador
addikt
válasz johnny82 #48079 üzenetére
Szia
Alapértelmezett, hogy az fn gomb, az kettő féle képen lehet beállítva. Ha nincs aktiválva, akkor az f gombok erőforrás szabályozásra vannak állítva ez az alapértelmezett. Ezt régebben a bios-ban lehet beállítani. De az új HP gépekben fn + bal shift.
Ha az FN gombot aktiválod, akkor állandóan világít, hogy a gép jelezze, hogy az FN gomb aktív.
Az ok nagyon egyszerű:
A Probook az nem egy olyan nagyvállalati eszköz, amit elsősorban hozzáértők használnak, hanem kisebb cégek, kevésbé szabályozott környezetben. A cégek nagyobb szabadságot adnak a gépekben, (nem újdonság, hogy ez a konzumer gépekből lett átvéve.).
A Legtöbb ember, pláne, ha nem ért annyira az operációs rendszerekhez, programokhoz, és a gépekhez sem, ott sokkal kényelmesebben tudják kezelni ezeket, a legtöbb funkcióra úgy is egeret használnak, kevésbé f billentyűket.
Ez egy multinál máshogy megy, ott vannak képzések, vannak tanfolyamok, van eszköz rá, hogy központosítsák a tudást, vagy a gépek működését.Egy kis cégnél, és főleg nem Nyugat-Európában, és a fejlett államokban erre nincs pénz.
A gyártók felismerik ezeket a dolgokat. Ezért van az is, hogy legelőször a ProBook/Vostro/Satellite Pro, Travelmate 200/ThinkPad E családok jelennek meg sokszor fél évvel a király kategória előtt, mert ezek a gépek fogynak a legjobban ezek a legnépszerűbbek, a nem nagy vállalatai környezetben, az elmúlt 3 évben.
A minőséget most tegyük félre, mert nyilván az közelebb áll a konzumer kategóriához. De a gépeket a billentyűzet, a valamivel jobb WiFi, LAN chipek valamint a 3 év garancia emeli ki a Pavilionok közül, mert minőségben majdnem egy szintem van egy ProBook és egy Jobb pavilion, de használhatóságban, és garanciában jobb. Annyiba is kerül.
Nekem is ProBook 430 G5-öm van. Meg vagyok vele elégedve, eddig csak EliteBook-jaim voltak, valamint 6000-es probookok.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz kulcsarbence #47761 üzenetére
Azért tisztázni kellene milyen gépről van szó, mert nem mindegy, hogy egy 7 éves Workstation, vagy egy 2 hónapos ProBook 430 G5.
-
hallador
addikt
válasz SeniorTilla #47730 üzenetére
Igazad van az EliteBook és ZBook gépekre 3-3-0 lokális garancia van.
-
hallador
addikt
válasz Bluesummers #47722 üzenetére
Szia, ez elég sok mindentől függ, de nem gariztathatod, a DELL-t és a Lenovo-t sem "puszira" egy más országban. A HP esetében az a helyzet, mint a Dell esetében, hogy honosítani kell.
DE! Arra figyelj, hogy ha honosítottad, akkor már vissza nem honosíthatod. Az az a HP, mint a Dell sem támogatja. Két lehetőséged van:
1 Te megkeresed a HP szervizt és beviszed, hiszen nem Magyarországon veted a gépet, és nem a Magyar jogszabályok vonatkoznak a gépre, hanem ahol vetted azok. Ilyen esetben gyakorlatilag a garancia vonatkozik a gépra, mivel azonban nem a magyar szabályok szerint, a magyar szervize szívesebben hajtanak el, mint javítanak, akkor van nagyobb szerencséd ha a HP-vel beszélsz első körben.
2 Honosítod, de akkor Magyarországhoz kötöd, és innentől kezdve a magyar fogyasztóvédelmi szabályok vonatkoznak rá.
- Nem mindegy, hogy onsite, és NBD, vagy NBD és offsite, vagy sima osffsite.
- A géped egy olyan flottába tartozott, amire valóban van NBD Onsite, de akkor aki vette, jellemzően nagyvállalat olyan CarePack-al vette meg. (100 - 150 000 Ft)
Ma már olyan, hogy nemzetközi garancia nincs, és úgy 15 éve nincs.Az is elég fontos, hogy ezek csak az alapgaranciára vonatkoznak ami minden gépre kivétel nélkül 1 év. Ami CarePack formájában van jelen, akár a Dell esetében (ott nem CarePack-nak hívják), country dependent, azaz nem honosítható, csak úgy, ha megveszed az országra vonatkozó saját CarePackját. (Persze ha az eredeti tulaj megvette már az all in one Care Packet, akkor nem kell, de ennyi pénzért max Audi méretű cégek szoktak venni.)
Ha ilyen helyzetben lennék, akkor a HP-t hívnám fel első körben. Mert ez elég komplex, ahhoz, hogy csak igennel, vagy nemmel általánosítani lehessen.
(#47726) SeniorTilla
És fontos, hogy magyar számlát, magyar garanciajegyet, mert a némettel nem sokra megy majd otthon. Ha csak nincs olyan szerencséje, hogy valóban van egy combos CarePack a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Ez a gari, a hagyományos. A HP-t tudod felhívni kimennek érte, és elviszik megjavítva visszaviszik neked. z általában 2 - 3 nap szokott lenni. A HP a leírás alapján 10 napos javítási határidővel vállalja a javítást, de ez nem szokott annyi lenni 10 esetből 8 - 9 -ben.
-
hallador
addikt
Milyen garancia van a gépre? Magyar garancia van rá?
Kettő lehetőség van:
- Ha a notebook flottából van, akkor lehet NBD garancia. Ilyenkor soha nem a disztrit kell hívni, mert a HP egyáltalán nem biztos, hogy a Humansoft-al áll szerződésben, sőt a HP különbséget tesz üzleti, és egyéni felhasználók között.
- Ha sima garancia van a gépre, akkor szintén a HP-nak kell telefonálni, és kijönnek a gépedért, elviszik, ha van alkatrész, akkor 2 - 3 nap. Ha nincs alkatrész, mert nem tart fenn a szervíz, akkor több idő is lehet. Ilyen esetben azért nem kap a sima user alaplapot azonnal, mert a szervizek azon felhasználóknak tartják fenn az alkatrészeket, akik üzletinek számítanak. Ha ez van, akkor a HP küldi az alkatrészt és 1 hét általában.
- Ha céges gép, akkor egyértelmű, megy a szerviz ls javítja.Nem írtál túl sok információt a gép garanciájáról, így kb, ezek a lehetőségek lehetnek.
-
hallador
addikt
válasz szucsinka #47681 üzenetére
Az van, ha kifejezetten olyan alkalmazásokat használsz, aminél az egy szálas mag teljesítmény számít, és! nem használ jelentősebb multimédiás utasításkészletet, akkor értem. (2D Cad tervezés).
Ha nem ilyen miatt kell akkot teljesen feleslegesen erőlteted meg magad, mert azzal a processzorral nem az a baj, hogy lassú, hanem ez, hogy jó pár millió hekto víz lefolyt a Dunán, és a felhasználók által használt mindennapi háttérfolyamatok teljesen kicserélődtek. (megjelent a html5, a vc9, a h265, a hevc, eltűnő félben van a flash (amire az a processzor még ki volt hegyezve)).
Ebből adódóan, a komplett processzor család lassabb lesz, mint akár egy mai kaby lake, a kaby lake R-nél pláne, a coffee lake-nél meg pláne.
Az Sandy Bridge családba tartozó Ivi-Bridge lapkák ma már csak akkor használhatóak évezettel, ha kicsit türelmesebb, az ember, mivel már tartalmazott avx-et, és egyebeket, viszont az x264/x265-ben ez a processzor nem túl acélos, a fullhd x264 webes tartalomhoz pedig karcsúcska, ezért teljesen mindegy. Szerintem.(#47680) Ronam
A gépcserét akkor veszed észre, ha az alját nem szerelik át, az alaplap, és a bios serialját simán átüti a szerviz, amikor alaplapot cserélnek, akkor is ez történik. Akkor veheted észre a gépcserét, ha a gépen jól látható helyen karcolás sérülés volt, és az eltűnt, tegyük fel a zsanéroknál, a kijelző káván stb. A serial-ban én nem bíznék annyira.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Kaci84 #47670 üzenetére
Szia,
Nem ennyire egyszerű a dolog. Ha külföldön vettél egy gépet, akkor legalább egy területhez kell tartoznia (EMEA ez rendben). Egyszer honosíttatnod kell a gépedet, ezt egyszer lehet megtenni, azaz ha egyszer Németországból Magyarországra honosíttattad, akkor onnantól kezdve magyar garancia van rá, és vissza már nem lehet honosítani.
Az alapgarancia az honosítható, a CarePack ami a +2 év az pedig attól függ, de nagy eséllyel, ha járt a géphez, akkor alap carepack-ról van szó, az elveszett, mert az ország specifikus az esetek 90 %-ában. Kb így működik.(#47676) Ronam
Ilyen esetben az van, hogy a magyar lokalizációs gép alkatrészre lehet, hogy 6 - 8 hetet kell várni, és ilyen esetben inkább a HP bevállalja a presztízs veszteséget, mint, hogy 2 hónapot kelljen alkatrészre várni. Ez azokra a modellekre szokott a HP-nál érvényes lenni, amivel még nem nagyon találkoztak. Téged nem boldogít, csak ilyen is állhat a háttérben.
A rosszabb eset, ha elvesztették, vagy utazás során törték a gépet.[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz kidnou #47654 üzenetére
Szia,
A Kolléga által említett beállítás a GEN3-ig volt érvényben, illetve azzal egy időben megjelent Pavilionok esetében. Az újabb gépeknél ez fn + bal shift. funkció billentyű. Nem biztos, hogy a Te gépeden is így van, de a ProBook, EliteBook, ZBook, 250-en igen, Gyanítom ott is. Sok sikert a keresgéléshez.
-
hallador
addikt
válasz tukko1 #47642 üzenetére
Nagyon nem mindegy, milyen a processzor tokozása, PGA vagy BGA ezeket a processzorokat mindkettővel gyártották a kettő nyilván nem lesz kompatibilis.
-
hallador
addikt
válasz Kam1kaze #47640 üzenetére
Szia,
Ez csak akkor működik, ha valóban tévedés történt, de ha egy eredetileg 1 vagy 2 év garanciával eladott gépet úgy adnak el, hogy 3 éves garanciával, ilyenre példa a kiváló külföldi webáruházak, amik a magyar kereskedők szintjével pariban vannak társadalmi szinten, akkor nem lesz garanciád, mert a HP nem hülye.
Ha tévedés történt, akkor rendben van ilyen előfordul, de nem túl sok esetben, a nagykerek azért erre odafigyelnek az Ő bőrükre is megy a jéték.A HP, Dell is küld neked e-mail-t és nem tudsz csak úgy küldeni nekik, mert a HP és a Dell sem tart fenn minden esetben Magyarországon ügyfélszolgálatot, a HP még csak csak, de nem minden termék esetén, a Dell-é Görögországban van. Te nem fogsz a szervizzel beszélni (Jobb is, mert egyik másiknak a stílusa hogy is mondjam
magyarosna). A HP nagyon korrekt abban az esetben, ha nem csúszik be gikszer. Jellemzően 2 - 3 munkanap a részidejük, de ha új a gép és kifogja az ember, és nem szervizeltek még ilyet, mert mondjuk egyedi a sorozat száma, és elsőként javítanak adott gépet, akkor ez 7 - 8 hét is lehet igaz ez bármelyik márkára. Én futottam bele ilyenbe.Alaphelyzetbe a HP-é a legjobb notebook szerviz hálózat Magyarországon. A Dell NBD-je sem sokkal jobb, mert ott is legalább 2 napot várnod kell. csak akkor van szerencséd, ha nagyon sok van adott termékből, és van alkatrész raktáron.
Szóval nincs baj a HP-vel sőt.
A HP szervizeknél mikor beadod a gépet, akkor azonnal lefényképezik, nekünk mikor a futár elvitte a ProBook 430 G5-öt három fényképet készített róla azonnal, mielőtt hozzányúlt a futár, és a HP nem csak "futárt küld", hanem olyat aki nem keveri össze a Notebookot a játék Kamazzal. Ez igaznak kellene lennie akkor is ha Te viszed be. Szóval én még nem nagyon láttam olyat, hogy rosszabb állapotban kapta volna vissza a vásárló, azért ezekre figyelnek.
Fel tudod venni a HP ügyfélszolival a kapcsolatot:
-
hallador
addikt
Igen ha Te viszed be akkor az Aloha a szerviz, ha viszik, akkor meg az entegro.
-
hallador
addikt
Ha a hpshop-tól vetted, akkor a prielle kornélia utcába viszik általában (pl entegro). Alaplap cserénél sem telepítenek újra semmit, nem, hogy egy venti cserénél. Adatmentés kell, mert bármi lehet, de ezt magad miatt kell inkább, hogy a géped távollétében is biztonságos helyen is meglegyenek az adataid. Vagy ha a géppel történik valami.
-
hallador
addikt
válasz Rekureku #47629 üzenetére
Esetleg:
Vagy:
még egy:
Értelemszerűen a Te notebookod hardverére értelmezve.
-
hallador
addikt
válasz kidnou #47625 üzenetére
Szerintem is ez a legtisztább dolog.
Amit alul ír az annyit jelenhet, hogy ha a bolt megveszi a notebookot, és a nagyker beregisztrálta már a notebookot. Az eladás és a garancia termék regisztrálás között van egy türelmi idő, ami pl 1 hónap, ilyen esetben él ez, de itt nyilvánvalóan nem erről van szó. Onnan hiányzik egy CarePack, amit nagy eséllyel ha tényleg jár rá, akkor nem regisztrálták be, amit azért szoktak megtenni, mert kb 20 - 25000 Ft-ot tud rajta spórolni.
Tegyük fel jó indulatú vagyok csak elfelejtették, vagy hibáztak ilyen van, előfordul. Az meg nem korrekt, hogy tulajdonképpen ezzel rád tolják azt a munkát, amit nekik a HP kifizetett nekik.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Ice&Lime #47622 üzenetére
És ha a bolt 1,5 múlva nem létezik már mit csinálsz? Hova mész akkor? A HP köteles 8 évig alkatrészt biztosítani, de ha 1 év van rá a bolt meg ígérget hülyeségeket (Magyarországon ez nemzeti sport) akkor mit csinál a user szerinted?
A Medimarkt-nak elhiszem, hogy bevállalja, a balalajka józsinak a király utcából meg nem. Ha bezár a bolt akkor be van zárva ennyi, az nem meredek vagy nem meredek, hanem no garancia van, de ez már balalajka józsit nem fogja érdekelni... A User meg ott áll egy szál ..... egy rossz notebookkal.
A Magyar fogyasztó kergető meg annyit ér ilyen helyzetben mint Pelikán József gátőr a Katrina hurrikán idején.
Mi van akkor, ha vitás helyzetbe kerül a dolog, a kereskedő dalolva megy saját zsebére szervizeltetni a notebookot? (Otthon már csak így szokás? )
Nem hiszek ebben.Ha nem hivatalos valami, olyan mintha nem is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz kidnou #47615 üzenetére
Ez csalóka. Ha Te valódi HP jótállással állsz szemben, akkor a HP is tud erről.
Így néz ki, ha a dolog hivatalos, ha neked 3 évet mondtak, de nem ezt látod amikor beütöd a gyári számot, azaz HP semmit nem tud róla, akkor szimplán kamu a dolog.
A HP alaphelyzetben:
1 év HP HW Maintenance Offsite Support Manufacturer Warranty
2 - 4 év HP Hardware Maintenance Offsite Service CarePackA Kereskedő hiába mondja, hogy Ő 3 évet ad, arra azért kíváncsi lennék ki fogja szervizeltetni, hogy nem a bolt az biztos. Ha ez nem magyar hanem külföldi multi (Mediamarkt, Saturn, Tesco stb) akkor még hihető a történet, de ha magyar, akkor azért én eleresztenék egy telefont egy hivatalos HP szakszerviz, vagy hivatalos HP kereskedő felé, mert garanciát ingyen nem nagyon szoktak osztogatni sehol a világon, max ezzel adja el a gyanútlan vásárlónak.
Én előbb hiszek a mesében, mint a magyar kereskedőnek. (Igen én is voltam Kereskedelmi, szerviz, és user oldalon is). Ha Te nem nézel utána valaminek, akkor más sem fog még akkor sem, ha ez társadalmilag elvárható lenne tőle. Nincs ennek kultúrája Magyarországon, minek dolgozzon ha semmittevéssel is megkapja ugyanazt, ez van. (Máshol is előfordul, csak máshol seggbe rúgás jár érte Otthon meg mindegy a mellett, hogy addig fontos a vásárló ameddig megvesz valamit, utána meg kolonc, mert hát ha foglalkozni kell vele, akkor az munkát jelent, az meg nem jó.)
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz #08054973 #47591 üzenetére
Szia,
A Care Pack jótálás bővítést jelent. A HP az egész világon 1 év garanciát ad a gépeire. A Nagyker a HP Magyarországgal karöltve dobja hozzá a + 2 évet. Ez alaphelyzetben nem jár.
A Gépre vonatkozó jótállás típusát a Care Pack típusa fajtája száma dönti el.
Alaphelyzetben a HP Magyarország, és a "lehúzós ker" direkt nem árulja el milyen Care Pack van a gépen, nem véletlenül még a végén megtudnád.
Ilyen esetben azt tudod tenni, hogy a géped gyári száma alapján meg tudja mondani egy HP márkakereskedő, tehát nem fórumos gazsi, és notebookos bécy hanem pl a HP Shop. Egy telefont megér. Itt tudod megkérdezni mi van a gépeden pontosan.Alaphelyzetben a legegyszerűbb carry in offsite, nem NBD bővítést szokták hozzácsapni. Mert sem a gagyi ker-nek, sem a HP Magyarország által képviselt magyar "szak szerviznek" nem érdeke, az NBD magánemberek részére. (Mivel hivatalosan Magyarországon legalább 51 DB gépet kell venned, hogy valódi NBD-d legyen, vagy Workstation-t amihez van is főalkatrész.)
Ha a géped valamilyen flottából van, ahol vettek ennyit, akkor lehet rá NBD, ha Te vetted meg boltba NBD nem lesz alaphelyzetben.
Röviden ennyi.[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz hódmaci #47409 üzenetére
A G4.G5-ös gépeknél FN + Shift, hátha.
A Biosban esetleg action key néven szerepel, azt off-ba, vagy No-ba állítani. Az G4 - G5 -ben már nincs ott csak az FN + Shift segít.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz GEPESZ66 #47376 üzenetére
A notebookok hosszú távú tárolásához a legjobb út, ha az akkumulátort feltöltöd, majd a gépből kiveszed, 1 - 3 havonta visszatenni a gépbe és feltölteni megint. Arra azért készülj fel, hogy az akkumulátor magától is megadja magát. De ezzel valamennyire kitolható az élettartalma. Bekapcsolni nem kell a gépet, max azért, ha meg akarsz róla győződni, hogy működik-e.
-
hallador
addikt
válasz Sátán44 #47373 üzenetére
Esetleg nézd meg a biosban, hogy mennyi memória van beállítva az egyes komponenseknek például VGA az újabb intel, és amd gépeknél simán be lehet állítani 4 GB memóriát egy VGA-nak nem úgy mint a régebbi gépeknél, ahol a memória függvényében állította a BIOS a grafikus memóriát.
-
hallador
addikt
válasz hentes555 #47371 üzenetére
A legolcsóbban dolog olyan mint a szocializmusban volt a KGST piac sok szar volt meg olcsón is meg volt egy pár kincs is. Én nem erről közelíteném meg a dolgot, mondhatnán nem magyar mentalitással álnék hozzá, hanem mondjuk kinéznék az ebay-en egy olyan eladót aki megbízhatónak mondott, van 50 - 100 sikeres eladása és megrendelnén 7 - 10 $-ért, ami ugyanennyi és lehet, hogy várni kell rá 1 - 2 hetet de nagy eséllyel jó lesz, és nem fog sokkal többe kerülni. Persze az más kérdés, hogy olyat kell találni aki szállít Magyarországra is, nincs jó hírünk. Ha bemész egy boltba ott 8 - 10 000 Ft beépítéssel együtt. Szóval nem tudom jobban bízom abban aki már bizonyított, mint akinek van egy hirdetése a hardver aprón.
-
hallador
addikt
válasz AcélAgyar #47366 üzenetére
Mivel ez főalkatrész bontással jár, igen. A HP szervizbe viszed, akkor nem, de az nem lesz olcsó, 8-10 000 Ft-os órabérben dolgoznak. 1 évesen pasztázni kell? Azt hogy? A takarítást értem, az rendben.
-
hallador
addikt
válasz csabyka666 #47364 üzenetére
Sok minden lehet. Azért az a gép nem mai csirke. Eredeti az akkumulátor, vagy utángyártott? 3 év felett az akkumulátorok sokféleképpen viselkedhetnek. Ez is egy példa. Csak akkor dob ilyen üzenetet, amit írtál azaz piros X ha vagy az akkumulátor kuka, vagy a töltőelektronika megdöglött.
60 % akkor szokott lenni, ha az akkumulátor olyan állapotban van, hogy még működik, de már lassan elfogy. Meg kell nézni mit csinál, ha egy új akkumulátort beleteszel.
Sajnos az is előfordul, hogy maga az akksi modulok jók, csak az akksi elektronika mondja, hogy rossz, ez ellen viszont nem sokat tudsz tenni fogyasztó társadalomban élünk.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz dalgoda #47346 üzenetére
A helyzet, hogy igy csak akkor érdemes notebookot takarítani, ha legalább havonta kifújod, ha már 1,5 éve nem takarítottad és a por már oroszlán formájában halmozódott fel, akkor inkább ártasz mint használsz.
Ilyen esetbe le kell szedni a gép alját és a ventilátort szépen körbe fújni. Ha rendszeresen takarítod a géped, akkor nem tud annyi por felgyűlni, hogy kárt okozzon. Ha pedig felgyűlt semmit nem ér a fújás.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest