-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
n_stolz
tag
válasz #94529552 #33430 üzenetére
Mosogep szallitaskori dobrogzitesre reakcio.
Az en gepemen nem volt hatul ilyen lemez/csavar kombo, illetve a konyve az uzembe helyezesnel is csak annyit ir, hogy tavolitsa el a csomagolast, es a csavarokat. Semmi konkretum.
Azonban kezzel konnyen elforgathato a dob.Ezert estem dilemmaba, hogy indithatom-e igy a gepet.
n_stolz
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #33497 üzenetére
Nem néztem meg ,hogy az enyém tudja e,de az LG is ír öblitésnél valamilyen víz+ funkciót.
-
Peterhappy
őstag
válasz Csabroncka #33492 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat és a tippedet! Komolyan fontolóra vesszük!
-
Teaway
veterán
válasz Csabroncka #33492 üzenetére
+1 öblítést berak, vagy megemeli a vízszintet?
Nincs itthon csokid??
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Peterhappy #33485 üzenetére
Nálunk ekcémás a kislányom, a szennyezzett ruhához minimális Ariel + szóda. öblítőt nem használunk a gyerekruház, viszont extra öblítés (+ vizet ad a gép ebben a programban) igen.
A hatékony mosáshoz muszáj mosószer, az adagolt mennyiség az amivel tudsz játszani + házipraktika.
Sajnos a mosószappan is magas hőmérsékleten hatékony.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BB9000
senior tag
válasz Csigusz 1 #33490 üzenetére
Aki erről azt írta hogy halk, az vagy teljesen süket, vagy beépített ember.
Ez a Rowenta erős, de hangos is, mint az atom. Az elődjéhez tudom hasonlítani, a Samsung SC6145-höz. Az tényleg halk (is tud lenni). Ez meg sem közelíti azt. Ez a legkisebb fokozatra tekerve is nagyon hangos. Lehet, hogy az én igényeim magasabbak e tekintetben, mint másoké. Annyi kellett volna a Rowentától, hogy a teljesítményszabályozót ügyesebben kellett volna méretezni. Jelen formájában kb 100% és 80% közt lehet állítani a teljesítményt. A Samsungnál érzésre kb. 100%-40% közt lehet állítani. És 40%-on már tényleg halk tud lenni. Meggyőződésem, hogy ez a teljesítményszabályozó félre-méretezés szándékos, betervezett dolog, annak érdekében, hogy el tudják adni a Silencforce fantázianevű gépeiket is. Azok sokkal jobban lehalkíthatóak. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Rowenta porszívó tapasztalatok
Év végi akcióban sikerült beszerezni egy Rowenta RO6853EA típusú porszívót.
A porzsákok típusát a gyártó nagy titokban tartja. Se a weblapon, se a géphez csomagolt útmutatóban nem szerepelt. Ki kellett nyomozni. A Rowenta magyar ügyfélszolgálata e-mailben elérhető és gyorsan válaszoltak.
A Rowenta RO6853EA porszívó porzsákja a ZR200540. A ZR200920 illatosított porzsák is jó bele. Nekem nem kell illatosított. A porzsákok megvásárolhatóak a Home and Cook márkaboltban vagy a Rowenta márkaboltban. / Én az Alza webáruházban vettem. Ott olcsóbb /Előnyök:
Az ára az akcióban 26 900 Ft volt. Nekem tetszik.
A porzsák jó minősége miatt a kibocsájtott por minimális. Ez a legfontosabb szempont nálam.
Az ügyfélszolgálat jó.
Szívóerő állítható és a nevéhez méltón tényleg erősen szív. Max-on keménypadlón szinte használhatatlanul erős. Úgy odatapsztja a fejet a padlóhoz, hogy nem tudom húzni.
Fém, teleszkópos cső.
Kaptam hozzá egy mini turbókefét, ami kisebb szőnyeg takarításakor jó tud lenni. Még nem próbáltam ki.Hátrányok is akadnak azért:
Nagyon hangos a masina. A legalacsonyabb teljesítményen is bömböl. Max-on meg üvölt.
A négy kicsi bolygókerék bőröndök huzigálására talán megfelelő lenne, de a porszívó mozgására nincs jó hatással. Nem arra megy, amerre kellene neki. Összevissza csapódik, nekimegy mindennek. Ráadásul nincs rajta gumi védő burkolat. Az előzőn volt. Filléres dolog. Lespórolták. Bosszantó.
A zsinór elég hosszú ugyan, de olyan vékony, hogy ilyet még porszívón nem láttam. Olcsó, gagyi hatású. Félek, hogy el fog szakadni.
A gép nehéz és a fogantyú kifejezetten kényelmetlen. Marokra nem lehet fogni, csak a két ujjpercet lehet beledugni a tetején lévő nyílásba és úgy kell vinni. Az elődjét marokra lehetett fogni, az a megoldás nekem sokkal jobb volt.
A szívófej nem valami széles. Kemény padlóra sokkal szélesebb kellene. Lehet, hogy cserélem majd.
A cső több alkalommal kicsúszott a helyéről. Nincs klikkes rögzítés. Az előzőn volt. Kellene erre is.Verdikt:
Összesítésben minden hátrányát feledteti az, hogy nincs olyan szaga a gépnek, mint az előző tizenéves Samsungnak. Remélem, hogy a jó minőségű porzsák miatt ez nem is lesz büdös soha.[ Szerkesztve ]
-
titán
A liebherr ctp 2921 - ről mik a tapasztalatok? Rákerestem a topikban és elég kevés dolgot találni róla. Két év garos, kicsit nagyobb a fagyasztója, mint az eluxnak. Minőségre milyen lehet? Kompresszor tartósság stb?
Bár a ctp 2521 is elég lenne. Eluxban ugyan ez ELECTROLUX EJ2302AOW2. Kérdés melyik lenne jobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Peterhappy #33485 üzenetére
Néhai anyósom energomat autómata mosógépben sok mindent mosó szappannal mosott,belereszelte.Az is vegysőer mentes.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Csabroncka #33480 üzenetére
+pjen: koszonom a gyors valaszokat!
Azt nem tudom, hany fokon mosunk (megkerdezem majd, csak a Zasszony mar alszik).
Probalunk vegyszermentesen mosni (vannak pici gyerekek es van amelyiknek roppant erzekeny a bore, minden baja van a mososzeres mosastol, szodabikarbonatol semmi)
Elolvassuk a cikket, at is kuldtem Felesegemnek, koszonom!
Addig is, azert ha valaki tud jo mosogep szerelot del-Pesten, ne tartsa magaban az infot
-
Predator2
addikt
Helló
Porszívót keresek 20-25.000 Ft értékben. Panel lakásban. 70/30% szőnyegek vannak.
Mit ajánlanátok?Köszönöm
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
n_stolz
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy indukciós főzőlapot: Electrolux EHH6240ISK
Valakinek tapasztalata van vele?
A gyártó 1 év jótállást vállal.
Köteles vagyok szakszervizzel beüzemeltetni a készüléket a garanciához?Köszönöm!
n_stolz
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Peterhappy #33478 üzenetére
Első körben meg kellene nézni, hogy mikor volt kitakarítva a gép!
Ebben segít ez a cikk. Pjen egyébként rátapintott a lényegre! A szóda 60 fok felett hatékony és erős fehérítő hatással bír, tehát a színes ruhákhoz csak minimális mennyiségben javallt, 40 fokon pedig az erősen zsíros és sötét foltokat nem szedi ki.
40 fokon, pláne színes ruhákat, valamilyen jó minőségű mosószerrel (Pervoll, Ariel...), érdemes mosni.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
pjen
félisten
válasz Peterhappy #33478 üzenetére
Én első körben megpróbálnék valami mással mosni,Ariel,Persil.
-
Peterhappy
őstag
Ha már így felmerült: Tudtok esetleg javasolni mosógépszerelőt, aki a XVIII. kerületbe is kiszáll és valóban megbízható/jól dolgozik?
ŐT találtam, szimpatikusnak tűnik, de nem ismerem.
Elöltöltős AEG mosógépünk van, hét esztendős. Mosószódával és mosóparfümmel mosunk, mostanság egyre több ruhánkon keletkezik néhány apróbb, de eltávolíthatatlan folt mosás után, nem tudjuk, a fentiek valamelyike miatt (eddig soha nem volt velük gond), vagy a mosógép kezdi megadni magát. Ezért szeretnék ránézetni egy megbízható szakemberrel, aki nem azzal kezdi, hogy az utolsó csavarig minden cserélendő.
Előre is köszönöm,
Péter -
VIPowER
őstag
válasz Csabroncka #33476 üzenetére
Bár én már fél szemmel alszom, de mintha ezt írta volna : "és ezáltal nem centrifugál"
De ezért is kérdeztem hogy megy e a szivattyú.[ Szerkesztve ]
-
VIPowER
őstag
válasz Csabroncka #33472 üzenetére
A légcsapda a dob valamelyik oldalán van, az jelzi a vízszintet. Ha eltömődött, nem enged centrifugálni, mivel azt küldi a vezérlésnek hogy víz van a dobban, és az tilt.
-
betyar1974
senior tag
Szuper ez a topik, él és virul!
Holnap jövök a fejleményekkel.
Üdv -
betyar1974
senior tag
válasz Csabroncka #33468 üzenetére
Ezt az utat holnap végigjárom, Te is vetted a fáradtságot, Én is veszem!
Köszönöm! -
VIPowER
őstag
válasz Csabroncka #33468 üzenetére
A légcsapdát kifelejtetted, bár azt nem írta hogy megy e a szivattyú, de ha megy, akkor jó eséllyel az lesz a hibás (eltömődött).
-
Teaway
veterán
válasz betyar1974 #33467 üzenetére
Van tisztítónyílás rajta? Feltételezem, hogy nincs benne szösz.
Nincs itthon csokid??
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz betyar1974 #33465 üzenetére
Több dolog lehet:
1. nem jut el a szivattyúhoz a víz, mert az üstlefolyó eltömődött - ha a gépből a tisztítónyíláson leengedhető víz akkor nem ez a baj.
2. tisztítónyílás el van tömődve - takarítás
3. kifolyó lúgcső el van tömődve - takarítás
4. A mosógép lefolyószelep a falban el van tömődve - takarítás
5. vezérlés megadja magát előbb utóbb - új gép
"in medias res"
-
Teaway
veterán
válasz betyar1974 #33465 üzenetére
Leeresztő lúgszivattyú kezdi megadni magát. Tengely/csapágy elkopott.
Nincs itthon csokid??
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a mosógép sokszor nem engedi ki a vízet és ezáltal nem centrifugál?
siemens siwamat plus 3903 ez a típus -
Zeki
nagyúr
Alidban szokott lenni 40 ezerért páramentesítő. Hangos mint a többi, de dolgozik.
Csak ne légy olyan hülye, mint kb 1 hete valami csaj a facebookon, hogy környezetkárosító gázzal van töltve, ezért visszavitte.
A légtisztító a pára meg penész ellen semmit sem ér.
Ami előidézi, azt kell megszűntetni.
Nem tudom mennyit mostok és teregettek, esetleg ruhaszárítógép sem ártana.[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Páramentesítő készüléket keresnénk, penészedés megakadályozására. Tudtok valami jót ajánlani? Esetleg a páramentesítő helyett szóba jöhet egy légtisztító készülék is, vagy az kisebb eséllyel?
A lakásba belépve nem csak meg az a fülledt wellness hangulatú párás levegő, de mégis vannak gócpontok a penészedés szempontjából. Sajnos mért értékem légnedvesség-tartalomra nincs. -
Mercutio_
félisten
válasz dewil666 #33449 üzenetére
Kiegészítés: a meglévőnél nem konkrét típust kell megadni csak azt hogy alul/felülfagyasztós vagy fagyó nélküli és mekkora, mikori gyártású.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HellGreg
őstag
Mosogatógépeknél minden szabadonállónak levehető a teteje? Nem találok erről semmit sem a specifikációjukban. A konyhai munkalap alá szeretném betolni, de az 83 cm magasságban van a földtől. Minden gép 85 cm magas. Állítólag levehető a tetejük de azt sehol nem írják, mennyi a magasság levett tetővel.
Bosch, Electrolux, Whirlpool amit nézek, a többi nem jöhet szóba. Megnéztem pár kezelési útmutatót de sajnos abból sem lettem okosabb...veze: "rendes keresztmetszetben": itt mennyi kell legyen a keresztmetszet és honnan tudom a boltban hogy az jó-e?
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz canniball #33452 üzenetére
Pont ez az. Én is meg tudnám venni támogatás nélkül is (igaz spórolni kellene) nem is élek szegénységben de nem is gazdagságban. És azt kell hogy mondjam nagyon szegény emberek nem is tudnak élni ezzel a lehetőséggel, mert még úgy is drága nekik sajnos. Viszont mikor a mosógépet vettem (Extrem digitálban) elég nagy sor állt emiatt is meg a debreceni üzletük amúgy is kicsi és vittem az igazoló dokumentumot hogy jogosult vagyok a kedvezményre. A boltban akkor 80-90% a vevőknek mindnek volt kedvezménye és hosszú sorban állás közben azért beszélgetést lehet hallani akaratlanul is és mit mondjak talán én voltam a legcsóróbb az üzletben és igen csak én vettem a legolcsóbb mosógépet is . Ez akkor 104e ft volt és ebből jött le 45e ft. De beszélgettek és volt aki 200-300e ft-os cuccért ment. Na nem hiszem hogy ezek az emberek mály szegénységben élnek.
Bocsánat az OFF-ért befejeztem!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
veze
őstag
válasz HellGreg #33445 üzenetére
nem biztos hogy melegszik és azzal lesz a gond.
Nekem pl a fűnyiró hosszabitóval elindult ugyan a rönkvágó ment is, de nem birta felpörgetni az 500-as lapot a névleges fordulatszámra. Már eltelt kínosan hosszú idő , már forogni kellett volna rendesen de még mindig csak fél fordulaton ment, Egyszerűen nem kapott elég delejt azon a keresztmetszeten. A vége lehet hogy az lett volna hogy valami égni fog, de azt nem vártam ki
Rájöttem hogy ezt a költséget nem úszom meg, venni kell kábelt hosszabítónak rendes keresztmetszetben[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Peterhappy #33450 üzenetére
mire elbirálják az még fél év majdnem
a rászoruláson meg ne aggódj, ez nem szociális ok miatt van, hanem környezetvédelmi(kisebb energiafelhasználás a háztartàsokban, valami kötelező eus dolog)szociális alapon meg épp elég pénzt osztogatnak így is, a "rászorulóknak", aki meg tényleg rászorul az az 50ezret se tudja kifizetni egy új hűtőre, sajnos"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Peterhappy
őstag
válasz xxxjjjkkk #33444 üzenetére
Köszönöm, rosszul emlékeztem.
Ha addig nem vesszük meg a hűtőt, akkor megpróbálkozunk a pályázattal, ha igen, akkor erről most lemaradunk. Nem tagadom, nem jönne rosszul a támogatás összege, de minden bizonnyal van, aki azért jobban rászorul, mint mi.@Winnie The P: köszönöm a válaszodat! Mi öten vagyunk, mi is szinte minden nap főzünk. Hasznos az info, köszönöm!
A mostani hűtőnk 240 literes és 55 cm széles, ahhoz képest mindenképpen előrelépés lenne -
dewil666
őstag
válasz canniball #33443 üzenetére
Nincs!
-Ügyfélkapu regisztráció,
-Magyar személyazonosító lakcím kártyával,
-Adókártya, (adótartozás mentesség)
-Meg talán taj kártya (de ez nem biztos)
Ja meg a cserélendő készülék típusa, illetve az új készülék[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Winnie The P
őstag
válasz Peterhappy #33437 üzenetére
Szia!
Nekünk a TAA5-ös van. A családban hatan vagyunk, sokat kell főzni. Volt már olyan, hogy még ez is kicsinek bizonyult, de ettől függetlenül messzemenőkig megvagyok vele elégedve.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Peterhappy #33441 üzenetére
tűzhelyre nincs, csak hűtő, mosógép kazán
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
dewil666
őstag
válasz Peterhappy #33441 üzenetére
3 éve én így vettem mosógépet, most a hűtő következik
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz Peterhappy #33439 üzenetére
Általában reggel 8-kor indulnak a pályázat beadások előtte kinézed milyet akarsz feltöltesz minden adatot és aznap délelőtt csak elküldöd. Én is így fogok tenni
-
Peterhappy
őstag
-
dewil666
őstag
válasz Peterhappy #33437 üzenetére
Szia!
Miért nem várod meg az otthon melege pályázatot ahol akár 45e ft vissza nem térítendő támogatást is kaphatsz?
Augusztusban indul.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Hűtőgép vásárlás előtt állok. Nyáron lesz/lenne esedékes, de már most böngészem a piacot.
Kritérium a legalább nettó 80 liter fagyasztó- és a 300 liter hűtőtér, előny (de nem feltétel) a 70 cm szélesség (60+). Hogy fehér vagy inox, mindegy. No frostnak örülnék, de az sem fontos, a mostaniban sincs.
Milyen véleménnyel vagytok az Indesitekről, azon belül is a TAA 5-ről?
Bosch és AEG gépeink vannak (+ jókat írtatok az LG készülékekről), így most is arra lőttem elsősorban, de amíg ez 100.000,- alatt beszerezhető, addig azok 190-200K+ felett kezdődnek. És nem hinném, hogy megérik a dupla felárat. Emagnál még 4 évre kiterjesztett garanciával is ~112K csupán, ami több mint 50 ezer forinttal kevesebb, mint a Liebherr modellje, amivel még szemeznék. Ráadásul agyon dicsérik árukeresőn (ami persze nem mérvadó). .
Véleményetek szerint melyiket érdemes választani a lentiek közül?
Bosch KGV58VL31S 193.000,-
Liebherr CTN 5215 167.000,-
vagy az Indesit TAA 5 100.000-+13.000 (csak A+ és nincs benne no frost)
Igazság szerint úgy 140-150 ezer forint lett volna rá a keret, ha kell (és valóban megéri), tudok azon emelni.
Ha ár/érték arányban az Indesit a legjobb szerintetek, akkor meg megy a plusz pénz tűzhelyreIlletve eMag kiterjesztett garanciával van tapasztalatotok?
Előre is köszönöm a segítséget!
Péter[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz HellGreg #33432 üzenetére
csinálni kell a megfelelő hosszúságban, és az jó lesz
2,5mm2 keresztmetszet, bekötés saruzott végekkel, 15méter. ilyet csináltam 2,7KW-os rönkvágóhoz és félnapot is elment melegedés nélkül. Indításkor a 20A os kismegszakítót leverte, 24-esre kellett cserélnem, azzal már jó. Építettem ki a villanyórától kismegsdzakítóval közvetlen egy ilyen aljzatot a garázsba, ami nagy terhelésekre is jo ( van más is ami kb ennyit kér )
A teszko/obi stb felejtős, még az is megeshet hogy földelés nincs benne normális.[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Még egy kérdés lenne, miért áll az a szárítógép kezelési útmutatójában, hogy nem lehet elosztóra és hosszabbítóra kötni, hanem csak közvetlenül a fali csatlakozóba? Rejt valami veszélyt ha hosszabbítón van?
-
OCTAMD
őstag
válasz n_stolz #33425 üzenetére
Úgy is észreveszed ha benne van
Olyankor kb.30cm-t ugrik fel a gép
Amúgy meg egy retek cég ez a lux,képesek a használatiba bele sem írni,hogy kell beüzemelni.
[ Szerkesztve ]
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
Mercutio_
félisten
válasz n_stolz #33425 üzenetére
Ez nem rémtörténet, hanem biztonsági megoldás.
Egyébként az előltöltősöknél is van rögzítő csavar.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
n_stolz
tag
Sziasztok. Hallottam olyan remtortenetet, hogy regebben az uj, felultoltos mosogepeket ugy szallitottak, hogy a dobot lemezzel+csavarral fixaltak.
Ugye nincs mar ilyen szokas? (Elektrolux)
Koszi[ Szerkesztve ]
n_stolz
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Mosogatógépben szeretnék tanácsot kérni. Amikor a konyhát csináltattuk, még ellene voltunk, aztán rájöttünk, mégis kéne így viszont problémás lett, mert csak szabadonállót tudunk venni, azt is olyan helyre tenni, hogy kb 2m-re lenne a mosogatókagylótól, aminek a vízvezetékeit osztanánk meg, mivel a mosogatógépnek már nincs külön kiállása. Az első kérdés tehát az, hogy lehetséges-e ilyen messzire tenni (van-e olyan hosszú gégecső), és a másik az, hogy a mosogatóba menne a használt víz és onnan is nyerné a vizet, valamiféle T-elosztóval.
Illetve, milyet ajánlanátok? Kb Electrolux, Bosch, Whirlpool jöhetne szóba, 45cm-es szélességű, árban olyan 130 ezerig. 9-10 terítékesek vannak ilyen méretben. Egy fontos szempont van csak, hogy szépen mosson el mindent. A víz- és áramfogyasztás másodlagos. Még annyi van hogy sajnos a mosogatókagyló alatti csonk se szabványos, azt hiszem 0.5-ös átmérőjű. A vízszerelő azt mondta, mindenképp olyan gépet vegyünk, ami "szűkítős"...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Morris #33422 üzenetére
Őszintén szólva nekem nem tiszta mit értenek low frost alatt , illetve én eddig arra tippeltem, hogy "hagyományos" hűtő + a hűtőtérben van egy venti így lényegesen kisebb a hőmérsékletkülönbség az egyes részek között emiatt kisebb a páralecsapódás/jegesedés.
Igen, az ajtócsukásnál beinduló keringetést gyorsan felfedeztem, de az a kisebbik zajforrás. (Persze így se hangos, csak azt hittem halkabb lesz, mint az eddigi)
-
Mercutio_
félisten
válasz Graphics #33394 üzenetére
Ha valahol tudod hallgasd meg működés közben őket.
Nekem meglepő volt, hogy a Bosch KGV36UL30S hangosabb (illetve többféle halk hangot hallatt egyszerre) mint a 15+ éves Zanussi hagyományos felülfagyós hűtőnk.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
muszurkefal
aktív tag
válasz muszurkefal #33419 üzenetére
*
Media Markt kiterjesztett garanciáról tud valaki mondani nekem valamit?
Webáruházban hozzáadtam egy mosógépet a Kosárhoz, de nem látok olyan lehetőséget, hogy a kiterjesztett garanciát hozzáadhassam a géphez.
Ez hogy működik pontosan? -
muszurkefal
aktív tag
válasz estikornel #33401 üzenetére
Szia, köszi, hogy válaszoltál!
Anyámon múlik, hogy mikor rendelünk, de ha megkaptad írsz majd róla egy kis beszámolót?
Szimpatikus ez a csereutalványos eljárás.
-
mokus1
addikt
válasz ribarszki #33413 üzenetére
Ilyesmire gondolok, ebben az árkategóriában, de +30-40 még belefér. Változó, hol eszünk néha főzünk néha nem
Nem fontos a 45 cm lehet 60 is. Márkában egyelőre azért néztem a Bosch-t mert csak ebben találtam evőeszköztálcát. Esetleg van olyan márka ami még csinál ilyet?[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz mokus1 #33412 üzenetére
45cm-es gépek a keskenyek. De mégis mennyi a keret? Illetve a 2 fő is tág fogalom. Otthon főztök naponta? Mert akkor egy 12 terítékes is simán megteleik. Ha munkahelyen esztek, alig van mosatlan akkor a 45cm-es is elég.
De egy irányár többet segítene. Illetve az árukeresőn szűkítsd le a keresést 45cm-es keskeny gépekre, s ott ki tudsz válogatni párat ami neked tetszik.
De ha konkrét márkát vársz.. Hát azt nem nagyon fogja senki bevállalni. Belépő szinten nincs is hatamas különbség, bármelyik elromolhat. Ha teheted minél több garancia legyen hozzá, vagy vegyél hozzá. Én most egy tök alap Beko mosogatógépet vettem 59k-ért és le a kalappal, gyönyörűen mosogat. Persze látszik a spórolás minden részén, de a feldatát ellátja. Amúgy sem 10 évre tervezek vele.
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Beépíthető mosogatógépet keresek.
Kisebb méretűt, 2 főre.
Illetve olyan evőeszköz tárolót amit egy Bosch gépben láttam, ahol a fölső részben szépen külön lehet behelyezni az evőeszközöket. Csak a Boschnak vannak ilyen gépei?
Mit ajánlotok?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz talpas #33410 üzenetére
Trisót vízkőoldásra biztosan nem!
attiati: igazából alaposan ki kell fizikailag takarítani, fogkefe ..stb igazából az sem baj, ha belső szűrőbetéteket Domestoszos vízben áztatod és a belsejét is kitörlöd vele.
A lapátokat és a lyukakat mindenképpen nézd át, az első körben mindenképpen tölteném sóval, aztán a későbbiekben ha elegendő a tabletta akkor nem kell pótolni.
"in medias res"
-
-
attiati
veterán
1,5 éve nem használt mosogatógéppel hogyan kezdenétek?
ráadásul kemény itt a víz + időnként még vörös is, úgyhogy szerintem van lerakódás a csövekben
-
törölt tag
válasz Graphics #33394 üzenetére
Valóban nem egyszerű, mert csak Bosch-ból is ennyi típus van.. Most nézem, hogy annyiból már a KGN vagy KGV 39-est is lehet venni, aminek nagyobb a hűtőrésze, pl. 39UL30 4 polc és 4 ajtórekesz a 3-3 helyett, amit néztél. Vagy annál 10k-val többért van a KGN36XW35, de nem tudom No Frost-ot akarsz-e vagy érdemes-e? Ennek is nagyobb a hűtő része, pedig alacsonyabb. De a Liebherrt sokan dicsérik, hogy jó minőségűek. A belső kialakításuk elég jó, mert ezeknél még a polcok is általában áthelyezhetők, nem úgy, mint ahogy szokás a többinél manapság fix helyet csinálnak, és adnak fém italtartót is.
-
brownus
veterán
ezt a márkát néztem ki én is, ezt a típust: Honeywell XC100
(#33398) adalbert1 , köszi
[ Szerkesztve ]
-
estikornel
tag
válasz muszurkefal #33362 üzenetére
Heló!
Nem tudom mennyire aktuális még, de én jövőhétre várom az LG F2J5WN4W-met, akkor tudok majd róla pár szót mondani. Ezelőtt egy LG F12B8NDA7-es volt, ennek 1 év után tönkrement a szivattyúja (illetve ez nem igaz, csak elég hangos lett. Szervízben nem volt alkatrész ezért kaptam csereutalványt).
Annyi a különbség elvileg, hogy csak 6.5 kilós és más az energia osztálya.
Az előző gépemmel egyébként meg voltam elégedve, csak ugye a szivattyú eléggé zavart. 1-2 év plusz garanciát pedig szerintem vegyél rá, okulva az én esetemből.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik