Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti76
csendes tag
válasz
Harry Potter #54 üzenetére
sajnos képet nem tudok,mert ezen a téren hulye vagyok hogy kell feltölteni,meg nem csináltam rolla képet,hanem kamerával vettem fel.de le tudom irni.a szoba tetőtérben van,(sajnos ez negativum,mert tudjuk hogy a pince a legalkalmasabb helyiség erre)a mérete 510×330,tégla falak melyek 35cm-esek az egyik hoszú oldalon válaszfalak vannak,ezek 10cm-esek.gipszkarton szerelvény üzletben vettem akusztikus rögzitő füleket(hát elég sok kell belőle)12.5-ös gipszkartont és 10cm-es kőzetgyapotot.persze előtte fel kell mérni hogy mennyi kell.(egyébként nekem a mennyezet eleve gipszkarton,felette 20cm kőzetgyapot és rajta a hajópadló,persze ez már a padlástér).a fülek rögzitése a falra:a gipszkarton méret 125×200cm,(ja elfelejtettem hogy kell még venni bramac tetőlécet)a kartonnak venni kell a két szélét és a közepét ezt rajzol fel a falra mert ide jönnek a fülek,40cm-es távolságra egymástól,(függőlegesen).vettem még 3mm-es polifómot ezeket feldaraboltam és a fülek alá tettem,hogy ezek se vigyék át a rezonanciát.tehát szépen felfúrod a füleket(de te már berajzoltad a helyeit)tiplivel és csavarral rögzited.ezeket a füleket te kézzel meghajtod u alakra,és a két oldalán rögzited majd a méretre vágott lécet.(facsavarral)ezt úgy tedd oda hogy a léc 12cm-re legyen a faltól.ha ezeket felraktad úgy néz ki mint a börtön csak itt függőlegsen vannak a lécek és nincsennek vízszintesen.(hu ennyit irni)a kőzetgyapot táblás kiszerelésben van,és ezeket be tudod szabni(sniccerrel,ez a kés)jó szorosan úgy hogy még a lécek alá is kell.(kőzetgyapot neve rockwoll,és gumikesztyűben kell mert álletira szúr,és ebbe még fogni is tudsz.amikor rakod fel a füleket jól gondold át hogy teszed a sarkoknál,mert egy kicsit szívós!ezt körbe megcsinállod az összes falon.(ne felejtsd el a kábeleket befűzni és elvezetni)jöhet a gipszkarton.lényeg hogy acsavarok 15cm távolságra legyenek hogy minnél masszivabban tartson.persze van ahol méretre kell szabni.(a karton és a szigetelés között van 2cm a légrés miatt).ez megvan lehet a hézagokat gipszelni,és felül meg alul szilikon tömitővel kinyomni.ha megszáradt a gipsz fogsz egy fadarabot és csiszolóvásznat és egykicsit megcsiszolod mert úgy se fog tökéletesen simára húznod,(gondolom én).még nincs vége.
eddig oké.eddig eljotottunk a feléig.folytassam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Tippmix
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- EA Sports WRC '23
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Lexus, Toyota topik
- Hardcore café
- Windows 11
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest