Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Még mindig nagyon töprengek azon, hogy egy adott keretből (80-90e) inkább vegyek e egy öregebb "buta" de jó vasat (pl Denon 3806) vagy pedig egy frissebb, gyengébb de "okos" cuccot (pl. Denon 2809).
Mivel szinte kizáróan digitális forrásból lenne táplálva PC-ről így eszembe jutott, hogy végül is hangkártyával talán pótolható lehetne a 3806 butasága. Szóval egy 3806 + Asus Xonar D2 - DX2/XDT páros mennyire lenne képes hozni az árban hozzá hasonló okos vasak minőségét? (120-130e)10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
nebulo5
senior tag
Azok az "erőlködők", melyekbe tuner is van, általában szolidabb hangminőséget prezentálnak. Valószínűleg, a kapcsolási rendszer miatt megnövelt "jelút" az oka. Persze, ez alól vannak üde kivételek is, de az biztosan nem ebben az árkategóriában jelenhet meg.
tunert, már 10.000 alatt is lehet vásárolni, ami remek "célkütyünek" minősíthető.Üdv: nebulo
-
zolaas
senior tag
A hangsúly azon volt, h én mit tennék, de természetesen a döntés a tied Itt nézelődj, és majd véleményezik a többiek. Vagy aki ismeri. Mit szeretnél régebbi tranyós "retro cuccost, vagy esetleg vmi újabb integrált vasat?
Pl: NAD kis sztereó erősítői, régebbi 3022( ez olyan 30 körül megyen), ha jól emléxem...vagy ez itten ni
Ha reeivert szeretnél azokból én csak régebbi típusokat ismerek, szeretek.
Én most ilyet tettem a dolgozó szobámba sz.gép mellé. Orion HS 280-al. Nekem ezek tetszenek Az újabb receiverek nem. De ez is szubjektív.Hajrá!
( Azért a Jamo frontokat lecserélném legalább egy családból lévőre a többivel )Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Hobbbyt
őstag
válasz Norbi 72 #82007 üzenetére
Igen, de hogy akkor már csak a Denon 3806 vonalbemenetét használnám. A DAC meg hangprocesszor szerepét a hangkártya látná el. Szóval igazából kérdésem igazából az, hogy az Asus Xonar D2 - DX2/XDT mennyire képes felvenni a versenyt egy 2809 hangprocesszorával, DAC-jával.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Norbi 72
veterán
válasz zozy84 #82008 üzenetére
Hát ez eléggé belépő,kicsit kuporgass még Obsidianra,vagy Diamondra.
Erősítőre mondtam,hogy jó a 608-as,az X2000-es zeneibb.
De nem válaszoltál arra,hogy milyen zenei stílust kedvelsz.
8.4 is alap..de elmehetsz meghallgatni.
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítsetek, légyszi! Mit kell tennem, Denon 1912-vel, hogy ARC-t használjunk?
Előre is köszi.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nagyúr
Ki ismeri ezeket, mit tudtok róluk?
Myryad MXD 4000 processzor
Rotel RSX-1067 hm-erősítő
REL Strata 5 szub
Köszönöm!
-
cekkk
veterán
Ez csak a Star Warst miatt, a többi feldolgozásukat érdemes meghallgatni Spotify-on fent vannak.
-
KisTücsök
addikt
AVR 300 93k... Minden év elején megfogadom, hogy nem tavasszal költekezem ki magam, mert nyáron olyan vételek vannak, hogy az nem igaz. Az a Denon is 165-ért...
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #82028 üzenetére
Jobb volt az Essence One mint a 3808 dac-ja. De nagyon kellett hozzá egy jó IC kábel is. Viszont 100+ezret nem ért a javulás.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Norbi 72 #82021 üzenetére
Mérlegeltem.. és inkább ez lettViszont van egy kis problémám amire szeretnék egy kis segítséget vagy fejmosást.
Most úgy áll a jellánc, hogy laptop -> erősítő -> projektor. A projektor 1280*800 -as natív felbontással rendelkezik, viszont a Denonon keresztül ezt a felbontást nem tudom beállítani, de ezt a 720p-t a projektor nem kezeli korrektül (össze van rántva a kép.. arányos meg minden, de széltében is 9-9 centivel kisebb lett)
Szóval lehet valami olyat beállítani, hogy a Denon ne skálázza át a videójelet? Vagy hogy lehetne lenyomni a torkán ezt a 1280*800-at?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
hétalvó
addikt
para c2
megjött, itt van, éljen ez az amikor a zene győzedelmeskedik a mozi felett és közben mind a kettő jobb leszliszi: nem biztos, hogy jobb lesz az a denon
bpityu: a denon mindenben jobb, hagyjuk már...[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
nagyúr
válasz hétalvó #82040 üzenetére
Értem, én hogy miért mondtad, a Pityunak szánt csipkelődésed is értem, de engem, és az általad (gondolom) még nem hallott készüléket ne keverd bele a ti "harcotokba".
Egyébként természetesen Pityuval is beszéltem ez ügyben, és pont nem az elfogultságáról tett tanúbizonyságot.[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
sefter ha jo emlekszem megkerdeztem milyen arcamja is van most. 300-asra emlekszem, de nem vagyok ebben biztos. majd elmondja liszi mi az eredmeny.
bpityus denon nem egyetertesunknek ehhez semmi koze.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
KisTücsök
addikt
válasz Dorian #82043 üzenetére
Na... Amikor már eldöntöm, hogy szarok a HD-ra, akkor jönnek az ilyen hsz-ek.
Pár hónapja meg azt írta valaki, hogy HD-s denont (100-150k-sat) cserélt 250-350-es Arcamra (most nem emlékszem a pontos típusra), az Arcamon a core hang jobb volt, mint a Denonon a HD...
Liszi összehasonlítására azért kíváncsi leszek.
-
nagyúr
-
xtremetuning
addikt
válasz KisTücsök #82047 üzenetére
"Arcamon a core hang jobb volt, mint a Denonon a HD..." - ezen nem is kell csodálkozni.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest