-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz MasterMark #62692 üzenetére
Mindig is mozi és sztereó volt együtt. De külön-külön kezelve. Egy közös pontjuk van a 2 front. Pont ezért nehéz az életem. A két dolgot nagyon nehéz együtt kezelni.
A mostani képek pedig ugyanarra a vászonra vetítve készültek. Ez marad véglegesre, mert itt a vetítő határa.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #62679 üzenetére
Ez aztán a mozi,gratulálok!
Mastermark:Te melyik vasat nézed centernek?
Ha jól sejtem,a vászon mögött van..
-
robi-k
őstag
Gratulálok és minden elismerésem
Melyik Cinemax-ból származik a vetítő? Csak vicc
-
xtremetuning
addikt
válasz t-bali3 #62690 üzenetére
Igen, teljesen ki lehet kapcsolni.
DjKoxi : köszönöm, tényleg sok munka van benne.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
MasterMark
titán
válasz xtremetuning #62695 üzenetére
Értem, köszi.
Igazán monumentálisnak hat így képről is, sötétben.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
xtremetuning
addikt
válasz MasterMark #62692 üzenetére
Nem. A múltkori vászon 21:9-es maszkolható volt kisebb 16:9 felülettel, de nem tetszett a raszterezettsége és a fehérje. Ez a mostani egy akkora 16:9-es vászon, ami sokkal nagyobb 16:9-et tud, ellenben ugyan akkora a 21:9 felülete, mint a múltkorié. Így minden faxa, csak dolgozni kellett egy kicsit a gépekkel, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására.
Az az él egy hajszál a lencsém előtt.... , majd kiszedem, ha lesz elég lelkierőm.
-
DjKoxi
senior tag
Hmmm, akkora kép, ilyen minőségben
Alul-felül maszkol a vászon?
Emlékszem a 4:3-as tv után milyen megváltás volt a 32"-os 16-9-es Thomson, majd az 50"-os plazma. Akkor a 16:9-es filmeket szerettem nézni, mióta vászon van sokkal jobb a szememnek a 21:9-es képarány. Kényelmesebb nézni pedig csak 230cm széles a vetített kép. -
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #62691 üzenetére
jóféle élőben is...
-
MasterMark
titán
válasz xtremetuning #62691 üzenetére
Akkor csak a vászon lett 21:9-es?
Amúgy a 16:9-es képeknek a bal felső sarkán az él eléggé elmosódott, ez is a fénykép miatt van?
Most végülis ott középen egy center is van? Régebben nem csak sztereó volt?
szerk.: Jaj egy kicsit összekavarodtam, a 16:9-es képek is az új vászonnal vannak?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
xtremetuning
addikt
válasz MasterMark #62686 üzenetére
Oblivionnak más a színvilága + a fényképező gépem ennyit tud mátrix fénymérésen...
Ez most egy másik vászon, ami végleg marad.
Amit meg nézni kell (lehet), az az, hogy mekkora a felület és még mindig megvan a kontraszt, fekete, élesség, rajzolat, satöbbi....
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Szuper jó lehet!
De nyugtass meg, hogy annak a világító képernyős kütyünek le lehet lőni a kijelzőjét! -
Warter
addikt
Mondjuk nem lett volna rossza, ha a két képarányt azonos filmkivágásokkal mutatod meg.
-
junkpod
veterán
Nem akarok megbántani senkit de miért jön mindig elő az árkérdés? Ha nem elado egy cucc hanem birtokolja valaki akkor mi a bánatértk kell rákérdezni az árra? Ez olyan felesleges.
Box's don't touch!
-
MasterMark
titán
Na oké, akkor itt mit kell nézni? Mert ha jól látom ugyan olyan széles a 16:9, mint a 21:9. Esetleg van valami takarás a 21:9-hez?
És az Oblivion miért ilyen sötét? Vagy az a fénykép miatt van?Ez tuti a fénykép, mert alul a kijelző is sötétebb.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
ricsik
őstag
válasz xtremetuning #62684 üzenetére
Nem is kell, mindenkinek a magánügye!
Gratula, jónak tűnik
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
-
Gergőke88
addikt
Jol gondolom, hogy csak a vaszon dragabb mint nekunk a komplett rendszer?
Gratulalok!
Szerk.: tudom, csak koltoi kerdes volt![ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Sefter #62680 üzenetére
Köszönöm, nekem is tetszik kivételesen...
Tekintve, hogy 325 széles a vászon, szerintem.......hmmmm.....Eddig is csíptem a meséket, mostantól meg kötelezően csípem őket
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Kezded magad hozzá szoktatni a mesékhez..?
Kib@ jónak tűnik gratulálok !Psn ID: sefter_hun
-
xtremetuning
addikt
Pár (nem mobilos) kép a most már véglegesen összelőtt motyóval : (aki unja már, görgessen bátran )
16:9
majd 21:9
Akit untat, sorry, de páran kérték a végleges eredményt és egyszerűbb így, mint mindenkinek egyesével.
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #62672 üzenetére
bajnokpityu: A Dynavoice ezüst kábele áráért nagyon ott van, mozira nem biztos, hogy kell jobb.
kimi02: Én a Dyna mellett ezzel is tennék egy próbát.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #62674 üzenetére
Igen, logika is így diktálná. Hát akkor megfordítottam. Mondjuk valószínűleg úgysincs jelentősége amíg nincs bejáratva. Hacsak a Ply fonásánál nincs valami "varázslat" irány szempontjából... de nem hiszem.
Egyébként ezek az ónozott réz kábelek nem annyira hajlamosak oxidálódni mint a sima réz ugye?
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #62672 üzenetére
Ez milyen lenne ?
Link -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz adodaniel #62669 üzenetére
Én nem írtam. (remélem). Amúgy ez oké is, csak múltkor azt a tanácsot kaptam, hogy fordítva legyen a kettő iránya. Akkor az nem esett le, hogy a kábelt is átlósan kell-e bedugni.
bajnokpityu: Hát úgy ahogy a képen jelöltem. Csak, hogy akkor átlósan kell-e bedugni ilyen irány esetén, azt nem kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz Dorian #62659 üzenetére
Amit nem írtam, hogy azért kísérletezgetem most magasabb vágással centernél, mert továbbra is kicsit doboz hangúnak érzem...amikor mély hangon beszél valaki olyan mintha szólna hangja és nagyon mélyen meg dübörög még valami. Ha lesz időm végigpróbálgatom 40-120 között aztán meglátom mi a jó. Persze valószínű nem ez a baj, hanem a rossz elhelyezés, akusztika, de azzal egyelőre semmit nem tudok kezdeni.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #62663 üzenetére
Aha, kábel irányt. óóó most hogy mondod, tényleg. Úgy lenne logikus. De nem terveztem felülre dugni. Már a fene se tudja hogy kellene.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz liszi70 #62658 üzenetére
Filmekhez elengedhetetlen a szub!
(#62651) MasterMark: Na ez akkor egy olyan újabb dolog a sok közül, amit én biztosan nem fogok próbálgatni.
Bejumpereltem így. Milyen csintalan füle lett. (amúgy Supra Ply 3.4, ha véletlenül valaki kérdezné ... nem csicsáztam villákkal)[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #62657 üzenetére
Nem mondom , hogy nem vennék jobb minőségű kábelt , de nagyon drágát biztos , hogy nem.
Használtan 50-60k körül plusz a center. -
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #62654 üzenetére
Ha annyiba adod akkor még ma megyek érte
-
nagyúr
"Ne menj bele újra ebbe a témába! Nem kell Neked zenéhez"
Parancs! Értettem Uram! A szub elvetemült ötlete végérvényesen száműzve agytekervényeim egyre szivacsosabb állományából!................ (Mondjuk jó lenne, de ha nem lehet, hát nem lehet, én megbékélek a sorsommal!)
Uraim!
Ismeri valaki a Rega XEL hangsugárzót? Jó régi vagy régi jó cucc? Nem találok infót róla. 200-ra tartja a gazdája. Hallgattam, alapvetően tetszett, de nem igazán van összehasonlítási alapom, fogalmam sincs, hogy találok-e ettől jobbat hasonló áron, vagy minimum ilyen hangminőséget, olcsóbban. A mélyei érdekesek voltak, nem kevés, csak olyan furcsa, nem tudom.
Szóval tud valaki valamit erről a Rega XEL-ről?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
kimi02
őstag
Focal 816 , 826V már jó lenne a 4810-es erősitőhöz ?
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha gyári jumpert akarom cserélni, akkor ilyen iránnyal kell bekötnöm a kábelt ugye?
-
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
válasz ginola #62610 üzenetére
2808-nál ha jól emlékszem pont Te mondtad, hogy a saját mikrofonos bemérője óriási javulást hozott. Ahhoz képest, akkor nincsen túlspirázva. Gondolom nem árt, ha a bemérő pontos és lehet, hogy a telefoné nem az igazi. Ezért is vagyok én most sub-bal gondban, mert fogalmam sincs mire állítsam. Ha telefonnal lövöm be túls sok, de kevés a tapasztalatom és így fogalmam sincs mi az egészséges szint.
Pont emiatt kajtatok most mikrofon után
Jól jött, hogy megint téma lett a frekvenciavágás, így találtam meg a bűvös advanced lehetőséget reggel. Jelenleg azzal próbálkozom, hogy front 80 Hz, center és surround 100 Hz. Mondjuk érdekes, hogy papír szerint 60 Hz is lehetne minden. Azt hiszem most nincs jobb, mint a próbálgatás.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
2 szettbol az egyikrol lecsusztam sajnos, a masikat meg hajtom. Aztan lehet meg kell elegednem egy ideig majd a jbl-el is. :'(
b.daniel: optikaival kosd ossze a tv-t az erositovel ha van mind2-n, azzal menni fog.
Sanci.38: koszonom, mar kinezoben van a masik szett, de lehet meg kell elegednem egy ideig a jbl 178-al.
[ Szerkesztve ]
-
b.daniel
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Denon AVR-1705 erősítő és egy Samsung UE46ES6100 TV. Ezeket szeretnénk összekötni,higy a film amit a tvn nézünk hálózatrol,vagy hddről a házimozin szóljon. Próbáltuk a sima fehér,piros jack kábellel,és ugyanennek a scartos változatával is,de sehogy nem tudtuk működésre birni. Ugyanezek a kábelek más eszközökkel mennek,ugxhogy nem az a rossz. A tvn is átállitottuk külső hangszóróra,de semmi :/
Valaki talalkozott mar ilyennel ,esetleg tud vmi megoldást? Elore is koszonom
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #62640 üzenetére
Inkább az itthonihoz képest volt tompa. A Canton-oknak talán túl sok is a magasuk.
Switch Tax
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #62635 üzenetére
pedig a jbl sem volt éppen "éles".
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #62628 üzenetére
Olvass már vissza és értelmezd a Patice fordításában olvashatókat és az általam leírtakat:
Kevered a Bass management beállítását a hangdobozok vágási frekvenciájával. MasterMark erre utalt korábban és most is.(#62630) junkpod
Nem érdekelnek annak a honlapnak az összehordott szakmaiatlanságai. Bocs!
A Boston szett sztereóban is szubládával együtt kell szóljon, ez magától értetődő.
Éppen egy Boston hangdobozpárról írok cikket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Thom!
veterán
SVS SB12-NSD még számításba venném.
-
Sefter
veterán
Vett valaki Dynavoice T12-t Bp. környékén?
Psn ID: sefter_hun
-
MasterMark
titán
Pénteken voltam az Aréna IMAX-ben, a Hobbitot néztük.
Véleményem szerint az egész front oldal nagyon magasan van. A vászon fölött lehet látni egy eltakart részt, szerintem mögötte vannak a hangsugárzók, de tuti nem a vászon mögött. Most megnéztem hátul mi van. A két hátsó sarokban van egy-egy hangsugárzó, beépítettet nem láttam. Ahogy halottam hátul csak ez volt, azaz valószínűleg csak 5 helyről jött hang.
Talán egy kicsit tompa is volt a hangzás. Az AV Show-n a Synthesis jobban tetszett.Képről majd a plazma topikban.
Switch Tax
-
-
junkpod
veterán
az a leírás mérvadó amit a protesaudio-n írtak róla? ekkora bögrékkel pure stereo zenére és élvezte? (mondjuk majd 2x akkora hangsugárzókkal dolgozik mint a HKTS16... lehet, hogy egy 89mm+25mm átmérő már ennyire hallgatható?
Nézegettem mi lehet a helye a saját HKTS16 rendszeremhez képest és belefutottam egy ilyen árazásba, majdnem leestem a székről: HKTS16 rendszer 114 euro
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
-
spiky03
veterán
válasz junkpod #62618 üzenetére
Én pont most néztem meg többek közt azt is és valóban abban nem sok térérzet van. Az szerintem csak ilyen "bemutatónak" szolgál a THX-es filmekből, semmi több.
Amúgy átállítottam az összes hangfalat Small-ra, és a vágást hagytam 100 Hz-en. A szubot pedig visszavettem -7 dB-re. Jó lesz így nekem.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
Mankó
veterán
Ennek a Boston Acoustics A 2310 HTS 5.1 hangfalrendszernek tenyleg olyan jo a hangja, hogy 200 folott kell arulni ujonnan?
-
törölt tag
Boldog új évet (megkésve) Mindenkinek! Eddig "netnélküli" helyen voltam.
Xtremetuning, Kimi2, Mankó:gratulálok , bár mankónak halványak lesznek a dobozai, és Kimi is fejleszthet..[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz junkpod #62618 üzenetére
Én annak idején (jó pár éve) kiírtam az egészet egy dvd-re. Ezek a rövid fél perces thx bemutatók között azért van egy pár olyan, ami igencsak megdolgoztatja a sw-t.
A filmösszevágást nem próbáltam (csak a dd, dts, thx demókat), de azokat vérszegénynek nem nevezném.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
junkpod
veterán
válasz sixpak #62592 üzenetére
pár napja leszedtem ezt a WOV THX demo-t (Lucas féle filmösszevágás 7 percben), de valahogy nekem olyan vérszegény térérzetet ad lejátszáskor, hogy esküszöm, a sztereo tv adásra rátolt NEO6 CINEMA is jobban szól. Ez csak nálam ilyen, vagy mivel elég régi anyagról van szó tényleg ilyen a minősége mindenkinél?
Box's don't touch!
-
Toobee
veterán
válasz XtremLor #62614 üzenetére
Itt nem azon van a hangsúly, hogy a szintén hokinak tűnő másik mérő mit mutat, hanem azon, hogy fene se tudja, hogy a valóságban hány Hz-es jellel, milyen messziről és (<>a "referencia" hangnyomásmérővel) mekkora hangnyomással. És a másik hozzászólásra pedig: szerintem meg nem egymáshoz viszonyítva állítunk be. Tényleg 75 dB-t szeretnénk mindenhol, nem pedig 80-at, vagy 70-et.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #62613 üzenetére
Nem hiszem, hogy keveri, csak nála nem lehet külön állítani a kettőt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
XtremLor
őstag
válasz Toobee #62612 üzenetére
1-2dB elteres nyugodtan lehet benne, a telefon nem pontos, probaltam en is, eloszor telefonnal megneztem, majd a szamitogep mikrofon bemenetere dugtam a pioneer erosito gyari bemero mikrofonjat, ezzel tudtam mar rendesen merni az alacsony ertekeket is, a subot telefonnal lehetetlen volt
[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
hétalvó
addikt
válasz Toobee #62608 üzenetére
épp a múltkor próbáltam mérni telefonnal, hangnyomás mérésre ok, spektrum analizálni nem lehet velük.
haveroknak jó villogni a kocsiban max.
bezzeg haverom régi eq-jával milyen szépen működött a dolog. volt hozzá mikrofon, cd-be be rózsaszínzaj és hajrá[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
sixpak
nagyúr
Hi. Én mindig túlzónak találtam a mély hangokat a rendszeremben még filmeknél is. Sajnos az elhelyezés terén nincs sok választásom, pontosabban semmi.
A faltól kb. 50 centire van rakva, valahogy így:Lehet, hogy hülyeség, de azzal ha elfordítom 90 fokot, mondjuk balra és így betolom a falig, akkor nem lesznek kevésbé tolakodóak a mélyek? Vagy marad a jelszint alacsonyabbra vétele, de akkor meg vérszegény a zenéknél.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Toobee
veterán
válasz gorbep #62607 üzenetére
Most nem akarok hülyeséget írni, ezért csak offba teszem, de emlékeim szerint a telefonos mikrofonok 300-3400 Hz-ig működnek úgy ahogy és 40-60 dB hangnyomásra lettek tervezve. Tehát már a 75 is érdekes velük. Több telefonnál korlátolt is a mérési tartomány, a Galaxy S2 például maximum 100 dB-ig képes mérni, az S3 már csak 81-ig. Ilyen képeket találtam még, de arról sajnos nincs információm, hogy milyen távolságból, a valóságban hány Hz-es és mekkora hangnyomású mérőjelnél készültek ezek:
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Átállítom akkor én is Small-ra mindet, a régi hangfalakkal úgy volt.
Nálam csak egy helyen tudok vágast állítani, nem tudom csatornánként, ez jelenleg 100 Hz-en van. De lehet visszateszem akkor arra amit a mikrofon mért be, a THX ajánlásra a 80 Hz-re.
Nálam valamiért nem működött a telefonos kalibrálás. Emeltem a jelszintet, de akkor sem lett több dB a telefon kijelzőjén. Ha jól emlékszem olyan 72 dB-et mutatott végig.De biztos én vagyok a béna.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic