Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz kenand #20403 üzenetére
Köszönöm a segítséget kodi témában. Még egy kérdésem lenne, amire még nem kaptam választ. Milyen 5.1 szett lehet jó vétel 1000-1200 euro körül, egy marantz 5011/denon x2300 kategóriájú erősítő mellé, kb 30nm alapterületre. Több ajánlat is jól jönne, hatha valamelyikre tudok lehetőséget keríteni meghallgatni vásárlás előtt. Vásárolni leginkább külföldről tervezek(amazon.de, elektrowelt,stb), egyelőre árban ezt látom legjobb megoldásnak.Köszönöm az eddigi segítségeteket, és előre is a hanfalajánlatokat.
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz #98221312 #20385 üzenetére
Megfontolom a tanácsod, és milyen letjátszó lenne amit ajánlanál/ajánlanátok, mert láttam rengeteg lejátszót, ami alkalmas kodi futtatására; illetve bd lemezekhez, ha jól emlékszem korábban már itt írták páran a sony s6500-at is, árban egész jó, az még talán beleférne a keretbe, ha ez már elfogadható szintet képvisel. Illetve ha beleinvesztálok az általam írt valamelyik 500euro környéki erősítőbe, akkor az 5.1 szettből 1000-1200 euró körül mi lehet jó választás?
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz Norbi 72 #20382 üzenetére
Szia! Köszi a javaslatot, sajnos ez már így is max keret, tudom hogy nagy a szoba területe (a szoba úgymond házimozira jutó hasznos alapterület 30nm, a fennmaradó résztől kicsit elszeparálva), de az adott keretből kell kihoznom a legjobbat, az x1300-as és a jamo szett is jó moziélményt nyújtott (jobbat, mint az előtte lévő 2.1 szett), nem vagyok audiophile, és nem is szeretném a szomszédokat sem terrorizálni csak előrébblépni kicsit, aztán majd lehet egyszer nagyobbat is. Pár hónapja olvasgatom ezt a belépő szintű topikot, és kedvet kaptam a bővítésre, de csak addig nyújtózkodnék, amíg az a bizonyos takaró ér
Jigsaw04: Egyelőre egy NAS-ról mennek a full hd filmek és az xboxon lévő plex, illetve az lg tv-n lévő plex játsza le őket, a bd lemezeket az xboxon játszottam eddig, és a topikban olvasottak alapján ezek nem a legjobb megoldások de majd idővel ezekben is előrébblépek.
[ Szerkesztve ]
-
RéNyBoY
csendes tag
Sziasztok! Úgy alakult, hogy végre le tudom cserélni a denon x1300-at és az utána kötött Jamo s426 hcs3 + Jamo J10 sub-ot, múltkor sajnos nem jött össze az erősítő csere, de most egy kicsit nagyobb keretből tudok gazdálkodni. Találtam több erősítőt, amelyek az 500 euros kategóriában találhatóak, ezek sorban: Denon x2300, Pioneer vsx-1131 és az Onkyo tx-nr656, Marantz sr5011 és a Yamaha rx-v681, nagy különbséget nem véltem felfedezni a paraméterek alapján közöttük, remélem valakinek van tapasztalata velük és tudtok tanácsot adni, hogy melyik lehet a legjobb választás. A másik kérésem az lenne, hogy szükségem lenne az erősítőhöz passzoló 5.1 szettre is, amire kb 1200 eurót szánnék maximum. A fő felhasználási terület Full HD filmek, BD lemezek, xbox one és ps4, zenére csak nagyon ritkán használnám. A szoba elég nagy, egy amerikai konyhás nappaliról lenne szó, az összterület több mint 40nm ezért is szeretném cserélni a mostani szettet, aminek az ár/érték arányával meg voltam elégedve, de úgy érzem, hogy lehetne ez jobb is Beszerezni Amazonról, vagy elektrowelt24, stb tervezem a kedvezőbb árak miatt. Bárkinek bármilyen javaslata van kérem ne tartsa magában, Tisztában vagyok vele, hogy meg kell/kellene hallgatni vásárlás előtt a kívánt szettet, amelyikre lesz lehetőségem azt mindenképp meg is fogom. Előre is köszönök mindent. Szép napot mindekinek!
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz Nemir Ombe #19587 üzenetére
Köszönöm, akkor úgy érzem az x1300 felé fogok húzni. Van esetleg ajánlatod 1000 euroig a Jamo s426 hcs3+Jamo j12 helyett valami minőségibb 5.1 szettre?
-
RéNyBoY
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam beleásni magam az erősítő témába, de szegényes saját tapasztalataim miatt kikérném a véleményeteket. Házimozi erősítő vásárlás előtt állok és persze nehéz a döntés. Jelenleg Prágában élek és az itteni árak végett a német amazon tűnik a vásárláshoz a legjobb opciónak, onnan rendeltem már korábban az 5.1 hangfalszettemet is, az akkori kedvező ára miatt a Jamo s426 hcs3-ra esett a választásom, és mellé egy Jamo J12 subwoofer. Ehhez a szetthez szeretnék egy kb 22 négyzetméteres szobába egy erősítőt. Főképp filmezés és xbox amire használnám (Jelenleg egy LG 42LF652V tv-m van, karácsony környékén váltanék 4k-ra várhatóan, ezért mindenképp erre alkalmas erősítőre lenne szükség, illetve gondolkoztam később bővíteni a hangfaszelszettet két upfiring atmos hangszóróval is). Volt nálam tesztelni a szettet egy Denon avr x1300, amivel teljesen meg voltam elégedve, de nincs összehasonlítási alapom, ezért nem tudom, hogy lehetne-e jobb vagy sem kb hasonló árkategóriás erősítővel a dolog.
Jelenlegi opciók amik közel azonos árban felmerültek lehetőségként (400 euro felé nem szívesen mennék):
Denon AVRX1300W - 350 eur
Onkyo TX-NR555 - 399 eur
Onkyo TX-NR545 - 349 eur
Denon AVRX2200W - 325 eur (használtan, még 9 hónap garanciával, ismerőstől)
*Onkyo TX-NR656 - 425 eur (ezt csak végső esetben, ha a többi opcióhoz képest annyira megérné a többletköltséget)
Remélem minden információt megadtam, ami szükséges lehet, hogy tudjatok nekem segíteni, amit előre is köszönök. Szép estét mindenkinek -
RéNyBoY
csendes tag
Sziasztok!
Remélemjó helyen keregélem a választ a kérdéseimre.
Adott egy Jamos s426 hcs 3 szett, ami mellé keresek erősítőt és egy mélynyomót.
Mivel fontosak lennének a későbbiekre nézne majd a hálózati szolgáltatások, a phono és a hdmi 2.0, 4k, és az atmos, illetve a phonhogy mindeképp időtálló legyen, így 2 erősítő között gondolkozok:
Onkyo tx nr 656, illetve a pioneer vsx 1131, árban azonos összegért tudnék most hozzájutni minkettőhöz (490 euro). Melyik lehet a jobb választás a fenti hangfalszetthez? Illetve milyen mélynyomó illene a rendszerhez ennek függvényében? Jelenleg a Klipsh r10 (200 euro) vagy r12-vel (250 euro) szemeztem, arban és kategóriájában hasonlót keresnék.
A szoba mérete kicsivel több mint 30 négyzetméter, ahola rendszer el lenne helyezve, ahol elég nagy a belmagasság. Későbbiekben majd szeretném kicsit nagyobb kategóriára cserélni az 5.0 jamo szettet, de jelenleg e köré építeném az új szerzeményeket.Javaslatokat, tanácsokat előre is köszönöm.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest