Új hozzászólás Aktív témák

  • Soma01

    veterán

    Itt is had tegyem fel a kérdést:
    A sematikus ábrán lévő hálózatban az lenne a feladat, hogy a B és a C jelű router után lévő hálózat egyetlen "nagy" hálózatnak látszódjon de az A routerre kábellel vagy Wifin kapcsolódó bármilyen kliens ne lásson / ne tartozzon ebbe a "nagy" egyesített hálózatba, de Internet legyen mindenhol. (Lehet lesz még egy D router is, aminek a (al)hálózatát szintén bele kellene venni a "csapatba" tehát "bővíthető" megoldás kell)
    Plusz eszközök vásárlása vagy a jelenlegiek átkonfigolása megoldható. Az A router resetelése esetén sem juthatnak az ott lévők az egyesített nagy közös hálózatba. Ez az A router fizikailag más helyen van, illetéktelenek hozzáférhetnek de ugye a net innen jön, a netet nem baj ha használják az ottaniak, az meg van engedve.
    Tudtok erre megoldást mondani? Olyan kellene, hogy túl nagy beruházással ne járjon. (több száz ezer Ft nem jöhet szóba)
    Amire én eddig gondoltam némi olvasgatás után:
    - VLAN, de nem tudom hogyan kellene megvalósítani. (de hogy lesz net?) Meg hát ez nem titkosít szerintem.
    - VNC, 1 router szerverként, többiek csatlakoznak rá. (de hogy lesz net?)
    - PPPOE szerver (Mikrotik) az A router után vagy helyett. Erre csatlakozik majd a B és C routerek. Beállítani ezt nem tudom. Meg lehet ezt csinálni egyáltalán?
    - Routing tábla átírása B és C routerben, hogy egymás hálózatába lássanak.
    Arra is gondolni kell, hogy az A routerből jövő egyik kábeles ág se legyen nagyon túlterhelve a belső hálózati forgalommal pl. úgy, hogy ott egy szerver és azon mindig át kell menni minden forgalomnak oda és vissza is. Minden kábelágra, kb. csak a saját forgalma kerüljön rá, max. egy kis plusz az esetleges titkosítás miatt.
    Megvalósítani egyiket sem tudom egyedül jelenleg, tehát meg kellene tanulnom, vagy leírás kellene.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák