- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PoPeC
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy chromecast 2-ot. PC-ről próbáltam streamelni videót, de szakadozott akkor is, ha tabot castoltam, és akkor is, ha teljes desktopot (VLC playert akartam kitenni a TV-re).
A Videostream for Google Chromecast chrome-os applikációba betöltve az 1080p-s videót, viszont tökéletes volt TV-n a kép, semmi akadozás.
Szerintetek, ha ezzel az applikációval akadásmentesen tudok küldeni videót a TV-re, akkor a teljes desktop castolása miért akadozik? Lehet ez ellen valamit tenni?
Üdv,
Ádám -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Doki-HUN1978 #1396 üzenetére
Erre lettem volna kíváncsi.
Úgy látom ezt egyszerűen a beállításoknál hozza elő?!
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
gyugyo79
addikt
Nekem az a tippem, hogy pont úgy kap jelet ami valami szerencsétlen anomáliát okoz ezért hiába lenne úgy ahogy írod nem jut túl egy ponton a bootoláskor (vagy el sem kezdi) ... Amúgy ezen lehet, hogy pont segítene ha egy toldóval elé lenne kötve egy olyan butább HDMI kábel amibe nincs minden bekötve ...
Vagy túl kell lendülni és a TV-be dugni direktbe ha nincs elég HDMI akkor valamivel közösen egy Ebay-es HDMI swichbe dugni (olyan 1500Ft) .[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Doki-HUN1978 #1394 üzenetére
Androidos telefonra a főalkalmazás a GoogleCast, amivel tudsz tükrözni -- és ami eleve fent kell, hogy legyen, hiszen valahogy beállítottad az eszközt.
Egyébként meg maguk az adott programok tartalmazzák a Chrome-lehetőséget, ilyen esetben meg kell bennük nyomni a CC-gombot.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Doki-HUN1978
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a CC- hez milyen alkalmazás szükséges, hogy a telefonon lévő képeket, vagy egyáltalán a teló képét a tv-re küldjem?
Most olvastam egy tesztet, mely szerint ez működik, de én még mem jöttem rá hogyan...[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
szpali
addikt
Sikerült kideríteni a Denon szervizzel történt telefonbeszélgetés során
Az X520BT HDMI portját vezérlő IC 150mA árammal tudja megtáplálni az eszközt.
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
nbukta77
addikt
Van ra lehetoseg, hogy az ipad kepet kirakjam chromecastra?
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
törölt tag
TV2-n megy a Szultána. Van rá mód, hogy Chromecaston át lehessen küldeni TV-re?
-
tomp
félisten
Tv képminőségét hasonlítod össze a telefon kijelzőjével? Azért a méret nem ugyan az.
Nagy tv-t távolról kell nézni. Tv-né közelről az összes képpontot meg lehet számolni.__
Preview programban kijött az 1.21.72444-es fw. CC és CC Audio frissített is. CC2-n nem kapcsoltam be a Preview-t. CC-n megszűnt a piros LED vollogási hiba. Ezen felül új boot animáció van! Pörgő chrome helyett színes mozgó "G". videó -
gyugyo79
addikt
Nincsenek azok lebutítva csak túl nagy a TV ezért jobban látszik hiába FullHD pld mind a kettő felbontása a méret iszonyatosan sokat számít.
Forrásnak pont azt használja mint a telefonod. (Ez a CC -re megírt appoknál igaz és nem amikor átküldöd a telefonod képét és úgy adod ki az azon futó app -ét)A telefonod képét a telefon videóvá konvertálja és átküldi wifin a CC-nek ami dekódolja, a minőségnek ez rendesen oda tesz, főleg, hogy gondolom egy általános tömörítési minőséget adtak meg ami nagy eséllyel átmegy wifin. (ugye ahogy növelnék a minőséget úgy nőne a sávszél igénye a streamnek) .
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Üdv.
Megjött a CC2-m. Őszintén szólva jobb minőségre számítottam. A Yt, twitch nagyon le van butítva a telefonhoz képest. Illetve ha nincs semmi castolva, a kezdőképernyő is nagyon pixeles. Ugyanez a mirror álló helyzetben, viszont fektetve már szép a képe. Ezzel lehet valamit csinálni?
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
A mai napon kézhez az új Chromecast 2-met. Elsősorban az HBO GO, YouTube, meg a Spotify miatt vettem. Szerencsére mindegyik tökéletesen működik.
A kérdésem az lenne, hogy amikor nem használom, akkor érdemes kihúzni, vagy nyugodtan hagyhatom abban a diavetítéses állapotban is?[ Szerkesztve ]
-
Sukta 95
aktív tag
Hali! A cc vagy a cc2 kepes arra, hogy a szamitogepen tarolt filmjeimet/zeneimet atjatszam vele a tv-re?
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
gyugyo79
addikt
13500 Ft itt. mármint az olyan boltok közül ez a legolcsóbb amiket én ismerek és megbízhatónak tartok.
-
bexinho23
őstag
Sajnos ez ilyen. Magyarországon az iPhone is drágább, meg úgy általában minden. Legolcsóbb talán most itt a CC2. + 1400 a szállítás.
-
DD
újonc
Helló! Tegnap jött meg a CC. A telepítésnél az" állítson be " részig minden oké. Rákattintok és nem csatlakozik az eszközhöz . Valaki tudná vázolni milyen beállításban kell lennie a routernek , a CC-nek csatlakozni kell a nethez a laptoppal egyidőben ? Esetleg találok olyan hozzászólást ahol minden infó megvan egy igazi kezdőnek . Üdv DD
-
Dinter
addikt
Chromecast 1 és 2 között van érezhető különbség? Lemondtam a kínai cuccokról.
-
gyugyo79
addikt
Másik topikba megoldódott a kérdés, azért nem írtam ide.
De másnak hasznos lehet esetleg ezért leírom, hogy a Synologyhoz van saját alkalmazás androidra (máshoz is de itt az nem fontos) amiben van CC támogatás. Az NAS tipus függő, hogy milyen a formátum támogatás de a komolyabb szériák bármit át is kódolnak így azokon mindent kiküld a CC-re. -
tomp
félisten
Uraim! Fejezzük be az OFF-ot! Köszönöm!
Parson
Ahogyan olvasom tud DLNA módot ez a NAS. Kapcsold be, telefonra pedig töltsd le a BubbleUPnP-t. Az felismeri a DLNA eszközöket. Kiválasztod a filmet és már indul is. Ilyenkor távirányítóként fog funkcionálni a telefon. Sajnos az ingyenes BubbleUPnP csak fél órát enged DLNA módban, azután leállítja a Chromecast lejátszást. Csak megvétel után lesz teljes értékű. -
gyugyo79
addikt
Még így a jobb ha vásárlás előtt tájékozódtok és nem utána van csalódás. A CC -re a számítógép képét, csak úgy lehet átvinni, ha fut egy chrome böngésző és ez erőforrás igényes eléggé. Talán a miracast felé kell menni de ott is ha a gép nem alkalmas rá alapból és venni kell hozzá ezt az + ha nem kínai olcsó vevő van berizikózva akkor sokba jön ki a vége.Viszont az első vezeték nélküli megoldás amit én ismerek és tökéletesen működik az olyan 100 e Ft -ra jön ki (InFocus LiteShow) . Nem biztos, hogy otthonra megéri.
-
gyugyo79
addikt
A zavarokból nem lesz szellemkép ! Nem lehet ! Valótlant állítasz aztán lesöpröd a tényeket a hittel. Nem elméletben nem lehet amit írsz hanem a technológia nem teszi lehetővé !
Én továbbra sem azt állítom, hogy nem lehet hiba, és a cikk is írja milyen hiba lehet és azt is milyen nem.Az a furcsa, hogy most meg már azt írod, hogy átment a fontos jel nálad is, ha átmegy akkor hogy lesz belőle szellem kép ???? Megmondom sehogy, mert csak ami valid az van figyelembe az ami már szellemképes képet tudna eredményezni meg sem jelenik mert az hibás. Érted digitális jel nem analóg ... Nem tudja átalakítani a zavar a jelet úgy, hogy az hibátlan maradjon az ellenőrzéskor és mégis másmilyen.
-
Patice
nagyúr
válasz gyugyo79 #1361 üzenetére
Rengeteg ilyen cikket olvastam már...
A cikk sem és te sem veszed figyelembe azt, hogy a galvanikus kapcsolat miatt OK, hogy az olcsó kábellel is átmegy a fontos jel --> TMDS protokollal pont ezt érik el, ami jó. Nálam is átmegy az olcsó kábellel a kép és a hang is. De EZEN FELÜL átmegy még más is (zavarok). No, ezért lesz különbség HDMI és HDMI között. Olcsó kábel nem lesz zavarszűrt, a zavarszűrt kábel meg nem lesz olcsó. Ennyire egyszerű...
Itt nem is próbálkoztak hosszabbakat mérni, mert erről volt szó tudtommal.
De úgy látom feleslegesen koptattam a billentyűzetet megint, mert csak az elmélettel jössz, tapasztalatot még nem írtál, ebből meg csak arra tudok következtetni, hogy nem tapasztaltad személyesen. Ha igen, akkor meg az többet számít a kérdezőnek, mint az elmélet.
Részemről befejeztem.
Elnézést mindenkitől, akit zavartunk vele.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Parson
addikt
Sziasztok!
Dugta már valaki ezt a ChromeCast 2-öt HT erösitö HDMI bemenetébe? Úgy átviszi az 5.1-es hangot?
Synology DS212j-röl küldenék rá filmet, 5.1 hanggal. Megoldható, hogy a telefon csak távirányitóként üzemeljen? (másra is lehessen használni filmnézés közben?)
Köszi elöre is![ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
stigma
addikt
válasz gyugyo79 #1352 üzenetére
(#1352) gyugyo79: Köszi az infót, és bocs ha hülye vagy láma kérdéseim voltak, csak egy gyors csekket végeztem, hogy Chromecast mit tud, és mivel tudom megkönnyítani a problémáját, hogy ne keljen kábelezni.
Köszönet Patice felhasználónak is hogy oclsó HDMI kábelt nem érdemes venni, és remélem kettőtök között nem okoztam ,,veszekedős konfliktust".
Ezer köszönet a segítségért.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
gyugyo79
addikt
Javaslom olvasd el ezt az írást . Nincs ezt látom azt látom nem tökéletes négyszög jel megy át stb. Ha a hash egyezik a másik oldalon akkor nincs X és vita nem lehet különbség az átvivő eszköz milyenségéből. Kitérnek a hibákra is ...
-
Patice
nagyúr
válasz gyugyo79 #1359 üzenetére
Tényleg nem akarok ebből vitát, mert már sok helyen, sok topikban volt ebből rengeteg OFF és itt sem akarom teleszemetelni a topikot. De megpróbálkoznék a magam hozzá nem értő módján magyarázatot adni saját szavakkal.
Azt eltaláltad, hogy nem ilyen iskolát végeztem, sosem tanultam ilyesmit, csak egy lelkes amatőr vagyok, aki szeret zenét hallgatni, filmet nézni és mindig érdekel, hogy hogyan tudok minél jobb kép- és hangminőséget elérni akár szoftveres, akár hardveres "úton".
A felvetésed jó, gondoljuk akkor végig józan paraszti ésszel hogyan is megy a digitális jel egy (leginkább, nagyobbrészt) rézkábelen (hardveres rész) és mi történik a szoftveres résznél.
Tudtommal - de javíts ki, ha rosszul tudom - az egyesek és nullák úgy "mennek át", hogy vagy van áram vagy nincs. A modern gépekben az oszcillátorok olyan magas frekvencián működnek, hogy ma már nagyon sok adatot át tudunk már küldeni egy másodperc alatt.
A HDMI szabvány tudtommal a szoftveres részt definiálja az az átviteli protokollt (TMDS) és annak határait, kompatibilitási okokból. A csatlakozóban van 19 pin, amiből effektíve kevesebb vesz részt a tényleges adatátvitelben, a többi a "körítés". Szóval van itt nekünk néhány érpárunk, amin át kell tolni a képet és a hangot, ami kis csomagok formájában történik. A TMDS protokoll határozza meg, hogy ezek a csomagok mekkorák és természetesen van benne hibajavítás, ahogy írtad is, és a végeredmény tényleg az, hogy vagy van kép vagy nincs. A csomagok küldéséhez kell a küldő oldalon is egy Clock, egy órajel generátor, meg lesz a fogadó oldalon is egy. A HDMI kábelben ugye van a Clock-nak is külön érpárja + 1 földelés. Ez az órajel ugyan úgy elektromos jelként utazik át, digitálisan, vagy van áram vagy nincs.
Ebből a szempontból a digitális audio kábelekhez hasonlóan viselkedik egy HDMI kábel is. Van órajel, van adatfolyam, küldő és fogadó oldal, stb.
Elektromos készülékek összekötésére használjuk mindkettőt, így a legtöbb esetben galvanikusan is össze vannak kötve az eszközök. Mivel rézkábelekről beszélünk, ezért a HDMI kábelekre ugyan úgy hathat a környezet, mint az audio összekötő kábelekre. A sok elektromos cucc egymáshoz közel, gyenge áram, erős áram egymáshoz közeli kábelekben, az elektromos hálózat felől érkező magas frekvenciás zajok, elektromágneses terek. Kész katyvasz.
Erre persze léteznek megoldások, hogy kiküszöbölhessük a zavaró hatásokat, pl. vasmag egyes kábeleken, szűrők és feszültség stabilizátorok a tápegységekben, földelés, stb.
De mint oly sok minden az életben ezek sem tökéletesek, csak teljesítik azokat a követelményeket, amik vonatkoznak rájuk, ergó ezek is csak egy megadott határérték tartományon belül működnek. Ez tapasztalataim szerint nem elég, ha a kép- és hangminőség javítása a célunk.
Pl. egy oszcillátor adott hőmérsékleten és feszültségen tudja csak a névleges frekvenciáját kiadni magából. Ha ezektől eltérés van és miért ne lenne, akkor ez a frekvencia már változni fog. Nem nagyon, még a speckókon belül marad bőven, de az a kis eltérés az órajelben máris szinkronizációs problémákat okozhat a csomagok küldésekor. És természetesen a legtöbb esetben nem egy órára jár a küldő és a fogadó oldal.
Erre is van megoldás, pufferelni kell a fogadó oldalon a jeleket és a pufferből már a fogadó oldal frekvenciájának megfelelően mehet tovább az adatfolyam. OK, de akkor most már a fogadó eszköz tápellátása és oszcillátorainak pontossága lesz a meghatározó. Ezt nevezem a "hardveres jitternek".
Alap szintű fizikai ismereteim alapján elég valószínűnek tartom azt, hogy a kábelek, elektromágneses terek, árnyékolatlan - olcsó - kábelek esetében simán "összebeszélnek", hatni fognak egymásra, még ha nem is nagy mértékben, de pont eléggé ahhoz, hogy bezavarjanak a HDMI periódusába. OK, ilyenkor dolgozik a hibajavítás, ami a fogadó oldalon számításigényes művelet, ergó időbe kerül és ez lesz a "szoftveres jitter" a rendszerben - természetesen szerintem.
Audió kábeles tapasztalataim alapján én teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a HDMI kábeleket ugyan azok a dolgok (szoftveres, hardveres jitter) befolyásolni fogják, mint pl. egy audio célra használt USB kábelt. Nem tudok rá a fentiektől pontosabb magyarázatot adni, sem szkópos méréseket, diagrammokat prezentálni, de én így állok hozzá. Akár mondhatom úgy is, hogy én ebben a hitben élek.
Azaz állításom szerint igenis lesz hatása a kábel minőségének, anyagának, árnyékolásának a kapott kép- és hangminőségre. A 10 méteres, olcsó HDMI kábelemet nem bontottam szét, de nem hiszem el, hogy két vagy háromszoros árnyékolás belefért volna az árába és nagy valószínűséggel nem 7N tisztaságú a rézvezetékek anyaga sem. A kábelek elrendezési geometriájáról meg már nem is merek említést tenni.
Számomra nem ördögtől való az UTP kábelen való jelátvitel, de ott már aktív eszközökkel segítjük a jelátvitelt teljesen más kábelen, gondolom más protokollal is, pont azért, mert nagyobb távolságra már ilyen kell. A vezeték nélküli átvitelt is tapasztaltam már céges prezentációkon, ilyen célra rendben is volt, házimoziban még nem láttam, hogy használnák.
De hogy egy kicsit ON is legyek, én megelégedéssel használom a CCA-mat, ami történetesen WiFi-n kapja a zenét és nincs okom panaszra. De azért nem annyira jó a hangja, mint a hifimnek, ahol a zenelejátszóm egy hálózatos eszköz, ami UTP-n kapja a NAS-tól a talpalávalót és egy USB-s DAC-ba továbbítja.
(Adataim között megtalálod a típusokat.)Peace.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
gyugyo79
addikt
Elég baj az ha nálad ez hit.Mert Ez nem hit kérdése (Könyörgöm már nem ott tartunk, hogy kerek vagy nem kerek a föld)! Ez fizikailag lehetetlen. Kábel hossza nem okozhat szellemképet digitális jel átvitelénél! De megtudsz győzni ha leírod, hogy fordulhat ez elő.
Nem tudom milyen iskolákat végeztél de gondolom nem ilyen irányút ... Viszont gondold végig akkor józan paraszti ésszel mennek az 1-esek meg a 0 -ák amik vagy átérnek hibátlanul azon a szerencsétlen kábelen vagy nem. Ha átérnek van kép ha nem akkor nincs. Mivel van egy bizonyos hibajavítás ezért még egy bizonyos mennyiségű hiba (zavar) is lehet az átvitelbe amit simán javít a megjelenítő, utána jön el hogy van kép de "hiányos" és utána a nincs .
De olyan nincs, hogy egy kábel ezeket a 1-eseket és 0-kát újra rendezze és oly módon, hogy ugyan az a tartalom legyen csak "szellem képesen" .
Igen lehet egy hdmi kábel is rossz és nem mindenek ugyan annyi az adat áteresztő (vezető) képessége és a zavar szűrése de szellem képet nem tud okozni ...
Gondolom te és a hívő barátaid a az UTP kábelen való vagy a még jobbat mondok vezeték nélküli HDMI jelátvitelét az ördög legnagyobb találmányának tarjátok, pedig az igazi az lenne ha bearanyozhatnátok a levegőt az adó és a vevő közt, hogy szebb legyen a kép ... -
Patice
nagyúr
válasz gyugyo79 #1355 üzenetére
Olcsó 10 méteresem van. Működik, csak olyan szellemképes, hogy kifolyik tőle a szemem. Nem is használom.
Házimozi, meg projektoros topikokban olvasottak alapján - jó (nem olcsó) - kábellel 15 méterig problémamentes az 1080p. Utána már csak az egyre drágább kábelek tudják a szabványt teljesíteni...
-
gyugyo79
addikt
Nagy rá az esély, hogy nem 100% osan vagy tisztában mire jó igazán a CC és hogy hogy működik. Ha ragaszkodsz is a használatához nagyon olvass utána előbb.
A képet kiterjeszteni főleg nem lehetséges, ha kiterjesztett asztalra gondolsz
Ha van lehetőség kábelezni akkor nyugodj meg, hogy még a VGA is gagyira veri az átküldött képet. De ahol elmegy a VGA ott elmegy a HDMI is 25m alatt még csak komoly befektetésnek sem nevezném a kábelt simán CC ára alatt megoldható...A válaszok:
mekkora távolságra képes streamelni az adott képet -> nem meghatározható egy feltétele van.Egy fizikai hálózaton (és ip tartományban)kell lenni a CC -nek és az eszköznek amiről vezérled.TL-WR740N ... képes kivetíteni ... akadás mentesen -> Egész addig amíg a tartalom nem kíván nagyobb sávszélességet mint ami éppen rendelkezésre áll (adott esetben az elméleti 150Mbps a határ amit tovább ront az összes használatban lévő wifi eszköz és az is, hogy ezek mennyire terhelik is ezt).
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy adott Chromecast mekkora távolságra képes streamelni az adott képet?
Adott egy régi Fujitsu E5730 SFF-es gép, melyet egy G40 mini nevű projektorhoz kellene képet elvinnünk, vagy épp kiterjesztenünk
A gép és projektor között légvonalban 6-8 méter távolság van, de ha VGA kábellel (D-sub) kellene ezt a távolságot bekábelezni, az kb egy 15 méteres kábel ami betakarja.
(És akkor nem is biztos, hogy a kép elég szép lesz)Azon gondolkodtam hogy G40 mini projektoron van HDMI csatlakozó + USB hely, melybe ha Chromecast-ot dugnék, akkor az asztali gépről a képet könnyen kivetíthetem de az érdekelne hogy:
(Asztali gépen Win7 van)1. kérdés: Hát egy valamilyen TP-Link TL-WR740N-es router van ami nem egy ,,erő" router de képes arra hogy az asztali gépen lévő képet képes kivetíteni akardásmentesen?
Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lacka_GTI
csendes tag
Sziasztok,
Kb. 8 honapja hasznalom CC2-t, 6 honapig nagyon jol mukodott.
Egy ideje viszont a laptop-rol nem latom a keszuleket.
Hiaba telepitem a Google Cast-et a gepre utana eltunik a listabol es telepithetem ujra. A jel a jobb sarokban fennt megvan de ha rakattintok elkezd keresni es nem talal semmit.
A routerem Asus RT-N65U.Telefonrol es tabletrol minden mukodik, de filmeket lejatszani a geprol mar nem tudok, pedig volt itt videostream meg minden.... nagyon hianyzik .
Valakinek valami otlet?
-
félisten
Youtube-ról nem a telefon képét fogja tükrözni, hanem a telefonról arra adsz utasítást a CC-nak, hogy ugyanazt jelenítse meg, mint amit a telefon. A CC-kompatibilis alkalmazások lényege tehát az, hogy a telefon (számítógép) nem egy közbenső lánc a közvetítési sorban, azt lassítva, hanem a CC-ot magával párhuzamos megjelenítésre utasítja, az tehát nem sorba lesz kötve, hanem párhuzamosan.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Dinter
addikt
Üdv.
Legfőképp arra használnám a Chromecast-ot, hogy telefon képét vetítsem, pl YouTube-ról. Ez a drágább Smart TV-khez képest milyen? Jól gondolom, hogy ez a megoldás jobb, mintha veszek egy olcsó Smart TV-t?
-
Cavalera
tag
Üdv! Gondolkozom egy ilyen vételen. Leginkább arra kellene, hogy egyes sportesemények streamjeit ki tudjam rakni a TV-re anélkül, hogy HDMI kábellel összekötném a laptopot és a TV-t, hiszen lehet, hogy háttérben, fél szemmel néznék meccset és mellette dolgoznék a laptopon, a HDMI-s megoldással azonban az utóbbit buknám. Ez a készülék képes arra, hogy átdobja a Chrome egy lapjának a tartalmát (értelemszerűen azt, amelyiken a stream megy), de minden mást használhassak a laptopon egyidőben anélkül, hogy az kikerülne a TV képernyőjére? A választ előre is köszönöm!
-
tomp
félisten
válasz gyugyo79 #1341 üzenetére
Csak HDMI 1.3-as vagy ennél nagyobb portnál kapja róla az áramot. Ha csak HDMI-re van dugva nem kapcsol be. Kell neki az usb. Akkor kapcsol be a led és bootol be. De! USB-ről nem vesz fel áramot. Se a CC se a CC2. Ha az usb az adapterre van kötve akkor aktív marad a Chromecast akkor is ha a HDMI bemenetes eszköz ki van kapcsolva. De ha bekapcsoljuk azonnal lekapcsolja az usb áramfelvételt és átáll HDMI áramellátásra. Viszont hiába nem vesz fel áramot usb-ről ha kihúzzuk a CC-ből akkor kikapcsol. USB-n figyeli a feszültséget. Ha megvan az 5V akkor kapcsol be. Hiába 0,00A-t vesz fel.
-
gyugyo79
addikt
Az a led szerintem hülyén van megcsinálva . Az első szériánál (legalábbis az enyém) is kigyullad a led ha HDMI át kap áramot (márpedig hdmi-n át szinte mindentől kap), viszont mivel ez még kevés neki a működéshez (bootolni) bekapcsolni nem kezd el csak ha usb -n át is kap (elég) áramot .
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Próbáld meg azt amit gyugyo79 is ír. Bekapcsolt tv-nél dugod rá az erősítőre. Erősítőn nem tudod kiválasztani azt a bemenetet, hogy mit ír ki rá? Lát eszközt vagy nem?
Másik opció, hogy nem az erősítő usb-re kötöd rá hanem a saját adapterére és úgy próbálod ki. Az egy dolog, hogy fehéren világít a LED.
Nekem is olykor eltűnnek a CC eszközök pedig a LED szerint "ready" Modem restart után visszajönnek. -
-
gyugyo79
addikt
Azt írta, hogy nem is látja mint cast eszközt, de csak ha az sima CC a CC audio meg jó ugyan ott. Vagy ez az erősítő nem ad hdmi bemenetre rá valamilyen jelet amíg nincs kimeneti oldalon terhelés a CC meg nem bootol amíg ezt nem érzékeli? De akkor a nem ad képet sem lett volna írva. Nekem tippem sincs...
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Adott egy Denon X520BT házimozi erősítő, amin keresztül használni szeretném az eddig a TV-ben lévő CC2-t, de valamiért nem látszik az eszköz.
Az erősítő egyik HDMI portjára sem jelenik meg kép, olyan, mintha nem is "bootolna" bea CC2.
A CC Audio gond nélkül megy az erősítő előlapi USB portjáról és telefon töltőről megtáplálva is, de a CC2 nem csinál semmit, nem is látszik a Cast eszközök között, pedig a visszajelző LED fehér rajta.Valakinek ötlet?
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
gyugyo79
addikt
válasz KD6-3.7 #1330 üzenetére
Szia, nem tudom a Digi elérhető e külföldről (ip cím). Annak a mobil alkalmazása támogatja a CC-t, ha gondolod írj privátot és csinálok neked az előfizetésemre egy felhasználónév jelszót amivel tudod próbálgatni 1-2 hétig utána ha tetszik és működik csak kell egy családtag, vagy barát akinek van digi kábel+net előfizetése és az csinál neked véglegeset.. Nem minden TV csatornájuk érhető el és a minőség is határeset de a semminél több.
-
apezka
aktív tag
Ahj... Hát nem lettem boldogabb.
Sajnos ezektől féltem, megpróbálkozom a Pi+droid+Horizon, aztán majd lesz valami! Azért köszönöm a válaszokat!
Az pedig valóban döbbenet, hogy csak explorer-ben működik a webes horizon a hülye silverlight miatt...A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
tomp
félisten
válasz KD6-3.7 #1328 üzenetére
Jah értem. Sajnos tükrözésnél a weboldalról folyamatosan videó készül valós időben és az kerül továbbításra. Ehhez viszont erős gép kell.
Ha támogatná az adott oldal a Castot akkor a weboldal csak távvezérlés lenne mert a Chromecast csak a stream címet kapja meg, hogy indítsa el saját maga. -
KD6-3.7
őstag
Kepernyo tukrozessel nezek TV-t. Ha kozben megy egy jatek a laptopon (Sims4 batatnom jatszik vele allandoan) akkor akadozik az adas. Ennyire gepigenyes lenne ez a streameles vagy a gepem gyenge? i3 as proci, 8GB Memoria es SSD is van a laptopban.
Eleg gyengenek erzem ezt az egesz chromecast dolgot. -
tomp
félisten
Mind2 CC modellel próbáltam. SD annyira nem de azért volt szaggatás. Itt amúgy nem a CC gyenge hanem a képernyőtükrözés szolgáltatást nem erre találták ki. Az induló eszköz(telefon vagy tábla) a kijelzőről folyamatosan valós időben készít live videót és stream formájában tovább küldi. De a képernyőtükrözés sávszéle nem a legjobb. Gondolom van egy gyári max. Nem folyamatos magas sávszélre lett tervezve. Mert arra ott lenne a Cast amit viszont a Horizon Go nem támogat.
Horizon Go miatt ne vegyél CC-t mert az app nem támogatja. Sajna elnézve, hogy böngészőben Silverlight-ot használ talán a Chromecast 40-nél berakják a támogatást.[ Szerkesztve ]
-
apezka
aktív tag
Hali tomp!
A Chromecast Horizon Go párosítás érdekelne engem...
Sajnos a net és néhány tv csatorna a nem fér meg egymással (ennek tudom az okát most nem részletezem, nem is ez a lényeg...
A kérdéseim a következők:
1. Melyik stick-el próbáltad, 1-es vagy 2-es cast?
2. Csak a hd csatornák szaggatnak, vagy a "sima" is?
3. Érdemes-e csak emiatt venni egyet, vagy inkább telepítsek egy androidot a raspberry pi2-re és használjam egyből az alkalmazást?Előre is köszönöm!
A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
tomp
félisten
Október 4:
The 4K Chromecast will do 4K and be called either the Chromecast Plus or Chromecast Ultra (makes sense - ultra HD). We aren't sure which.
Érthető lenne. A CC és CC2-ben lévő Marvell SoC-nek 4K típusa is van. -
bexinho23
őstag
válasz bexinho23 #1318 üzenetére
Írtam a BubbleUPNP fejlesztőjének, hogy problémám van a feliratok megjelenítésével.
Már rendesen körbejártam a témát, de nem jutottam előbbre se saját próbálgatással, se külföldi fórumok olvasgatásával.Néhány mkv esetében (film, sorozat) CC2-re cast-olva nem jeleníti meg a felirat. Felismeri a program (unknown), de semmi. Androidon streamelve MX player lejátsza, VLC nem.
Gondolom senki nem tapasztalt ilyen problémát, ha nem kaptam választ.
-
KD6-3.7
őstag
Ti szoktatok filmet streamelni cc2-re?
Viragbolti 720-1080p-s mkv filmekre gondolok. 100 megabites netem van es sokszor nem birja betolteni/atkuldeni a tv-re. Akadozik, bufferel allandoan. A hullamzo sebesseg miatt lenne vagy miert? Videostream progit hasznalok. Felejtsem el ezt a full HD-s vezetek nelkuli filmezest? -
bexinho23
őstag
SRT feliratokkal szokod problémád lenni? Érdekes, hogy 20-30 (sorozat-film) videó megnézése után most futottam bele először olyan srt-be, amit nem jelenít meg a bubble upnp még annak ellenére sem, hogy a felirat elnevezése azonos a videó fájléval.
Próbáltam hozzáadni külsőleg (hálózatról betöltve, telefon mappájából közvetlenül betöltve), de vagy nem jelenítette meg, vagy befagyott az APP, és bezárt.Esetleg át kellene kódolni az SRT-t? Mert ha előfordulhat ilyen eset, akkor utánaolvasok a témának, de meglepődnék ha srt-t kellene konvertálnom.
-
Patice
nagyúr
Mai tapasztalat:
A Synology NAS-omon MinimServer-t futtatva a zenékhez BubbleUPnP kontroll mellett simán lejátszott a CCA egy 24/192-es számot.
Ezek szerint feljebb lett engedve?
[ Szerkesztve ]
-
dstern
tag
telelkom TVGO és chromecast-tal van valakinek tapasztalata?
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1311 üzenetére
BubbleUPnP beállításaiban a Chromecast menüben be van kapcsolva az AC-3 Passthrough+Preserve multichannel audio opció?
Nálam eddig az összes filmnél van hang. Dolby hangsávnál nyilván mert ahhoz nem nyúl hozzá se a Bubble se a CC.
1film van ami Chromecastnál csak hang van, kép nincs. De a Chromecast 2-nél már van kép is. -
bexinho23
őstag
Nalatok minden mkv hangjat atkuldi a bubbleupnp? Ma vettem eszre h az mkvk 70%at lejátsza, csak eppen neman. Ezek fokent a rarbg es drones tipusu filmek, de van kozte mas is. Valami frissítést kapott a cc vagy ez ilyen? Plexen gondolom jol fog menni ha kiprobalom geprol streamelni, de kulso hddrol ez eleg tre.
-
törölt tag
Az alsó a CC lehet?
-
Patice
nagyúr
"CC Audionál mind3 kimenet esetében működik a hangerő módosítás."
ÖÖÖ, CCA-nál mi a harmadik kimenet? Van analóg jack, meg a végén optika, és....?
Amúgy digitálisan is lehet szabályozni a hangerőt. CCA esetében - szerintem - elég nagy valószínűséggel ez történik.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1303 üzenetére
Jaaa
No akkor részletesen leírom nálam mi a helyzet.
CC és CC2: ha olyan film megy aminél a hang Dolby akkor nincs hangerő változtatás. Vagy szól vagy nem. Ennek az az oka, hogy a Dolby hangsávhoz nem nyúl hozzá. Tovább küldi. Ha némítjuk akkor meg nem küldi tovább. Ha egyéb hangsávú videó megy(akár 5.1-es flac) akkor már van hangerő módosítás mert a CC végzi a hangsáv feldolgozást.
CC Audionál mind3 kimenet esetében működik a hangerő módosítás.Optikai kimenet esetében hogyan történik a hangerő változtatás? Moduláció módosítással? Optikai jel "tompítás"? Vagy a CC Audio küldi el a hangeszköznek az infót, hogy halkítson?
-
bexinho23
őstag
Az első részét rosszul fogalmaztam meg, kimaradt a lényeg: kikapcsolt kijelzővel nem működik a lehalkítás funkció, csak a hangerő növelés. Ettől függetlenül bubbleupnp-nél a hangerő sávot tudom váltani, de tulajdonképpen csak két opció van: 0=némítás, és a 1-100-ig (ugyanaz a hangerő).
Valószínű a tel.szoftver (droid v6.0 Huawei p8) és az app nem szeretik egymást.
-
bexinho23
őstag
Aki használ bubbleupnp-t, annak működik a telefonján a hangerő le-fel? Nálam csak a fel működik, de az sem változtat a hangerőn tényleges, csak ha elnémul, ha teljesen lehúzom.