- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- League of Legends
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Path of Exile 2
- Battlefield 2042
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Visszajött közben a YT ikon. Érdekesen/felemásan működik most a két eszköz, a tévére castol, az audióra streamel. Jobb, mint a semmi.
---
Pár napja, mikor valamelyikőtök írta megnéztem, itt még korábbi verziójú firmware volt mindkét eszközön. Nyilván nem szoktam nézegetni naponta, de most kíváncsiságból mégis.
cc2: 1.17.48342, cca: 1.17a.49061
Ki lehet valahogy kényszeríteni az upgradet, vagy legalábbis a keresét, van-e újabb verzió?[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
Az előbb véletlenül az audiót válaszottam ki egy youtube videónál a cast tabnál, lássatok (bocs, halljatok ) csodát, szól a zene. Ez jó, nem kell pöcsölni telefonnal. Még szebb lenne ennél, ha nem a tabot, hanem a youtube videót lehetne oda castolni, de jelenleg az egyáltalán nem megy, eltűnt a yt lejátszóból a cast ikon.
Nem lehet egyszerre minden tökéletes... -
-
-
ricsi0307
senior tag
Na ma megérkezett nekem is a 15-ös verzió az Emagtól. Kibontás közben ahogy kiszedtem a helyéről hallom, hogy olyan fura hangja van. Megrázom és mint a gyerekjáték valami csörög benne. Szerintetek emiatt érdemes lenne írni nekik? Egyébként kipróbáltam működik minden csak a tudat, hogy zsír új és mégis ilyen. Netes vásárlás szóval 14 napon van az elállásra.
-
tomp
félisten
50Hz-es üzemmód
A support szerint 1.17.48342-es fw kell hozzá. Nekem 1.17.46278 van a régi Chromecaston és be lehet kapcsolni. Igaz olykor beszaggat a kép. Gondolom nem véletlenül írták oda azt a verzió számot. -
slice14
veterán
Ihazából a telefon felnyitása problémás ha megy a tunein. Lehet kikéne kapcsolni a zárképernyő megjelenést.
És tényeg, hogy eddig erre nem gondoltam.
Többnyire reggel szokta kitolni az audióra a music fm-et, mert sajnos nem országos és így fm-en nem tudom fogni.a hifi-vel. Más esetben inkább a spotify-t használom.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
slice14
veterán
Van valamilyen Tuneinhez hasonló online rádió gyűjtő app, ami castolható? Mert a tunein egy katasztrófa. Ha castolok, akkor a telefon belaggol mint a disznó.
-
mgy
senior tag
De megnyaltam a cc-hez kapott usb kábel végét...
Panaszkodtam n4 topikban, hogy befosott a telefon, nem ismerik fel egymást a géppel semmilyen szinten, csak a töltés megy. Aztán eccercsak bedugtam egy másik kábelt, láss csodát.
Pedig az elején még mutogattam is a gyerekeknek, milyen szép, minőségi kábelt kaptunk, lám, bírnak a kínaiak rendes dolgokat is csinálni. Hát ja. Meg ha két fillért lehet spórolni, akkor a multikák azt is megteszik. -
ricsi0307
senior tag
Igen de egyikre sincs vám biztosítás. Reálisan nézve baromi kicsi az esély, hogy fent akad tudom, mert rengeteget vásárolok kintről de ha ne adj isten mégis így történik egyrészt január elött tuti nem kapnám meg másrészt ugyan úgy jövök ki mintha itthon venném meg. Ezért vettem meg itthonról.
[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz ricsi0307 #382 üzenetére
Én ezt rendeltem ebay-ről, akkor még 15-ért volt. Most 13-ból kijön.
Ja, és nem volt vám se.
Miután megérkezett., rendeltem tőle egy audio-t is. Már országon belül van. Sztem a héten, max jövőhéten meg is kapom.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
Üdv mindenkinek. Szeretnék vásárolni egy 2015-ös Chromecast-ot viszont nem tudom honnan rendeljem. Kintről csak a bestbuy-t találtam ahol normális áron árulják itt ingyen postávval kicsivel 10000 alatt lenne meg + rizikó az áfa miatt. Itthon az Emagon a legolcsóbb 18-ért adják 2 év garival. Mivel a tapasztalatom az, hogy nem túl gyakran adják meg magukat ezek a készülékek így inkább afelé hajlok, hogy kintről olcsóbban de gari nélkül. Esetleg ötlet, hogy honnan lehetne még rendelni?
-
vak_bottyan
tag
Sziasztok.Teszek egy felajánlást a köz javára.Úgy néz ki sikerül a hétvégén az MM-be bejutnom,ha valakit érdekel CC-CCA-Firestick,az privátban írjon rám.Budapesten az ünnepek előtt átvehető.Az árát kérem csak amibe került ! 39€
Max 2 darab fér be a keretembe! -
mgy
senior tag
válasz Honkydoo #378 üzenetére
Nem buta kérdés, de nem tudok rá okos válasz adni.
Nálam nem megy, ha megpróbálom hibaüzenet, s kis piros téglalap sarkában x-el a választ.
De hivatalos google oldal szerint is lehetne/kellene: https://support.google.com/chromecast/answer/6279402
Próbáltam már újratelepítenia chrome-ot, ahogy valahol javasolták, nem ment. Normál CC-re megy a cast gond nélkül amúgy. -
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Lehet buta kérdés, de a chromecast audio is megy a Chrome böngészővel és a hozzá tartozó chromecast pluginnal?
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
faham
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Chromecast 1st gen csatlakozva a Wifire. Ugyanerre a Wifire van csatlakozva a laptop (win10), telefon (android 5.1.1), tablet (android 4.4.4). A laptop és a telefon látja és tudja használni a chromecastot de a tablet nem :/ Esetleg valami ötlet?
Az érdekes még, hogy a kütyü beállítását két órája a tabról végeztem de utána elvesztette örökre -
s3toraph
senior tag
Szia!
Én sem vágom miért nem működik ahogy kellene, ha egyszer telóról meg jó.
(#371) tuareg85:
Szia!
Nálam nem jó. Simán youtube.com-ot cast-olsz? Milyen verziószámú a chrome böngésződ? Neked az első generációs chromecast van? Mert nekem az.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
tag
Pont most próbáltam ki én is, hogy s3toraph fenti kommentjére válaszoljak, és nekem meg megy. Igaz, hogy kell neki 2-3 másodperc, de megy. A chrome-ban ilyenkor tényleg megáll a videó, de alatt a progressbar a valós értéket mutatja, és ha arréb húzod, akkor szép lassan megy vele a videó is.
-
s3toraph
senior tag
Azt nem is próbáltam, meg sem fordult a fejemben hogy esetleg működne a távvezérlővel is. Majd megnézem.
(#368) Rico45 :
Mivel szülőknek lesz, nincs semmi okos eszközük, laptop esténként megy, ezzel kell megoldani + egyszerűbb is egy idősebb embernek laptopról kezelnie, szerintem, meg jobban is látják a nagyobb képernyőt.
Azt megköszönöm ha van rá pár perced.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Rico45
őstag
-
s3toraph
senior tag
Köszi még1x a segítséget!
(#365) tuareg85:
Több eszközröl a cast-ot nem próbáltam, nem is lényeges nekünk.
Youtube-nál én úgy csináltam PC-n, hogy chrome-ban youtube.com-on videót indítottam, rányomtam a beépülő cast ikonjára, kiment a kép-hang a TV-re (előtte bejött teljes képernyőn a TV-n a youtube logó ebböl gondolom akkor a chromecast ilyenkor a saját youtube alkalmazását indítja és a PC-röl csak a linket kapja meg a videóhoz ill. a vezérlést PC-röl), de ha PC-n a videón belekattingatok az idősávba, nem ugrik oda a videón (sőt ilyenkor a PC-n meg is áll a videó, miközben a TV-n megy), csak játsza az elejétöl, nem reagál rá. Sőt a play-pause-ra sem. Ha viszont megint rányomok a cast ikonra a chrome-ban, akkor ott van play-pause, ill. az adatfolyam megszüntetése. De ott sincs csúszka hogy bele tudjak húzni a videóba. Te hogyan használod? Leszedtél a chrome-hoz PC-re valami chromecast-hoz való youtube plug-in-t?
-
tag
válasz s3toraph #363 üzenetére
Nekünk szokott menni youtube-on a beletekerés is PC-n. Ráadásul PC-ről is jól kezelhető a queue, azaz meg lehet csinálni, hogy már megy egy videó, egy másik tabon kiböngészel egy másikat, ráküldöd azt is a CC-re és akkor felajánlja, hogy ne elindítsa rögtön, hanem hozzátegye a queue-ba a többi mögé. Sőt, elvileg több gépről is lehet hozzáadogatni.
-
s3toraph
senior tag
Szia!
Meg jött a cucc.
A videó pontosan végigvezet az alapokon.
Tényleg egyszerű beállítani.
Amit én tapasztaltam, hogy telefonról kell elsőnek beállítani, mert így lesz jó a videostream. Amikor Pc-n a chrome plug-in-al próbáltam (videostream), nem ment sehogy se, tűzfalblokkolásra panaszkodott. Telórol rákapcsolódott egyből az app-al, utána megjavult Pc-n is és ment szépen. A cast is jó, csak annyi nem tetszik hogy PC-n le van korlátozva az adott lapra amit éppen nézek, másik laphoz le kell csatlakozni, ráállni a másik lapra és újra cast-olni.
Videostream telórol vezérelve nem az igazi, sokszor megakad, bufferel, írja a teló is. De ha PC-röl indítom chrome-bol, akkor alig-alig akad meg. Csak ezt próbáltam mert ez nagyon egyszerűen használható. Plex majd később kivácsiságból.
Youtube telórol nagyon cool, teljesen vezérelhető. PC-röl youtube.com nem jó, csak play-pause-ra reagál, belehúzni nem lehet.
Egy alap 1 antennás TP-LINK routerrel van megoldva a wi-fi (azt hiszem 741ND), 2 laptop van rajta + 2 okosteló (öcsém + én ha otthon vagyok), + most a chromecast.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
válasz gyugyo79 #360 üzenetére
22 euro felett +27% áfára lehet számolni ha megfogják és bekérik a számlát, plusz pár ezer kezelési költség.
Röntgennel vizsgálják a csomagokat, és ha valami gyanúsan drágának tűnik (teló, tablet például) arra rámennek, és kérik, hogy küldd el a paypal számlát, ami alapján elvámolják.A magánszemélyes 45 euros ajándék értékhatárhoz kell valami nyilatkozatot mellékelni a csomagban a feladótól, miszerint ingyen küldi. Ennek nem ismerem a pontos metódusát, de nem csak annyi, hogy bepipálja a customs declaration formon, hogy gift.
De hogy egy pendrive 8 gigás 5 dollárért, vagy 64 gigás 50 dollárért, azt senki meg nem mondja röntgenkép alapján, nem is nagyon szokott gond lenni ezekkel.
Az ebay topikban számtalanszor ki lett tárgyalva.
-
gyugyo79
addikt
"a vilagon mindent ajandekkent importalnanak"
Most ugye különbséget tudunk tenni 1 db 35 dolláros CC és 100 db CC között ...Százalékosan van egy kötelezően "jobban átnézendő" mennyiség + ami gyanús és ez az szerinti is változik, hogy melyik országból érkezik a csomag .
Igen ami olyan azt ki is bontják mivel csak úgy tudják pontosan megállapítani hogy ez a csomagban most egy 10 dolláros pendrive vagy egy 35 dolláros CC vagy egy 100 dolláros kütyü valójában.
Mivel ajándék és USA magánszemély ezért a 35 dolláros CC csak akkor okoz gondot ha kibontják és az mondják, hogy márpedig ez meghaladja azt az értékhatárt amíg ez vám mentes mert ez a CC itthon az xy webshopban 30 e Ft-ért kapható csak ...
-
moli.hu
őstag
válasz gyugyo79 #355 üzenetére
az ajandekokra is van vam+afa, csak az ertekhatar magasabb picit (asszem 22 helyett 45 eur). ha nem lenne, a vilagon mindent ajandekkent importalnanak kinabol, ilyen kiskaput nem lehet hagyni.
az ertekhatarba beleszamit a postazas koltsege is! es igy viszont mar eleg kozel lehet a hatarhoz a chromecast.> "Szerinted 10 éve kibontanak mindent ami jön"
nem.
> "Szerinted 10 éve kibontanak mindent ami jön és felértékelik"
ezek az emberek evek, evtizedek ota ugyanazon a munkahelyen dolgoznak, es naponta sok szaz, sok ezer rontgenkepet neznek meg a szemukkel. Olyan tapasztalatuk van, hogy mar gondolkodas nelkul, ranezesre, osztonszeruen kiszurjak a problemat, ugy, hogy a futoszalag sebesen po:ro:g.
En rendeltem kinabol mobilt problemamentesen, ra 1 hettel rendelt a munkatarsam, pedig szoltam neki, hogy most ne tegye, mert a ph forum visszajelzesek alapjan megszigoritottak az ellenorzest, el is kapta'k. Csak munkakedv es igenyesseg kerdese, ha a fonoknek rossz reggele volt, vagy jon egy utasitas, akkor aznap minden fennakad, nem 1%.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Még nyáron találtam egy oldalt ahol le volt vezetve a Chromecast fw frissítések. Mi változott.
Most sehogy sem találom. Valaki nem tudja az oldalt?
E hónapban lehetett frissítés mert több filmet bír lejátszani a régi CC. Amelyik film eddig meg-meg akadt az most végig megy gond nélkül. Viszont a Bubble UPnP sokszor eldobja a kapcsolatot "Chromecast ERROR" üzenettel. Ha film megy akkor nem gond mert megy tovább csak nem lehet vezérelni onnantól. Újra kell kapcsolódni hozzá és mutatja is, hogy filmlejátszás van folyamatban. Ha online zene van akkor dal végén szépen leáll és csak a "BubbleUPnP" felirat van a tv-n.
Elég sokan panaszkodnak Netflix leállásra is. Konkrétan Netflix közben rebootot dob a cucc. -
mgy
senior tag
Plex próba: "a menük kicsit zavarosak..."
Hát, nem adnám oda anyának, hogy indítsa el a gyerekeknek a szomszéd szobában lévő gépen levő, frissen letöltött rajzfilmet.
Ezzel szemben a Videostream gyakorlatilag egy Chrome bővítmény, amivel egy sima párbeszédablakban kiválasztom a lejátszandó bármit, megmutatom, melyik CC játssza le, aztán ennyi. Szóval nekem a Plex nem jött be.[ Szerkesztve ]
-
maán
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék venni egy chromecast 2-őt.Hol lehet kapni?
A böngésző és a TV go képének a kivetítésére használnám egy Nexus 7 2013-mal vagy egy Huawei P8 lite-tal.Meglehet oldani a kivetítést valamelyikkel problémamentesen? -
slice14
veterán
Sziasztok
Tegnap jött meg a cc2-m és azt tapasztalom hogy csak 2,4-en stabil a screen cast.
Más nem tapasztalt hasonlót?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Rico45
őstag
válasz #32577792 #339 üzenetére
Ha veszel egy ilyent akkor tudod nézni a filmeket .Én a Plex appot használom.Amit támogat a cromecast! A Pc-n betallózott filmek/zenék lejátszására.(30/5-ös netem van)
Telefonodon a Plex progival tudod is vezérelni.De van több megoldás is erre,én ezt használom
Jó ez a kis cucc
[ Szerkesztve ]
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
törölt tag
sziasztok
Elmondom mit szeretnék, akinek van, vagy ért hozzá, kérlek homályosítsatok fel
Szóval filmet szeretnék TV-re küldeni, notin keresztül. Jelenleg külső vinyó van a TV-re kötve és annak a lejátszója megy, de látható a különbség.
Ha veszek egy ilyet, tudom-e arra használni, hogy átküldjem notiról a filmet, ha igen, akkor kell-e még hozzá valami (program mondjuk), illetve a notit tudom-e használni filmnézés közben is? -
moli.hu
őstag
nekem is ilyesmi van, en regebben vettem. itt olcsobb.
igazabol ez valahogy igy mukodik (3 percig tortem a fejem, hogy hogy a fenebe hivjak ezt, probaltam google kepkeresessel megtalalni vonat sin ko:r alaku' szavakkal, sikertelenul.. ugyhogy belinkeltem a budapesti vasutparkot ) vagyis tok mindegy, hogy melyik a bemenet es kimenet, mert nem eloszto/kozosito, hanem egyszerre csak 1-1 oldal kapcsolodik.[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
nekem is 1 optikai bemenete van az erositomnek, megis ra van kotve chromecast, desktop pc, wdtv: toslink utvalaszto. En egy manualist vettem ezresert.
aranyozott: nem hibaztatnam a kinaiakat, ok csak az atlagvasarlo kedveben akarnak jarni, aki annyira fo:ldbuta, hogy ha azt latja, aranyozott csatlakozo, mar rakja is a kosarba.
-
tomp
félisten
Hangprojektoron 2 digitális bemenet van. Optikai és koax. Az optikai már foglalt a tv miatt.
Chromecast 2 is lesz meg Audio is. Meguntam, hogy ha eredeti zenét akarok hallgatni(azaz nem bluetoothon átküldöttet) akkor a tv-t is be kell kapcsolni, hogy kiküldje optikán a zenét.
Hazai pontosabban budapesti beszerzéssel akarom a kábeleket megvenni. A bolt teljesen mindegy.Optikai vége aranyozott... Ezt én sem értem. Miért? Nem azon megy át a fény...
-
moli.hu
őstag
@htc07: > "szemezek a kínai replikáival is"
tudtommal jelenleg meg nincs kinai masolat.
ha az ezcast-ra gondolsz, az tudtommal nem tudja lemasolni a chromecast mukodeset, nem tamogatja a protokolt, az csak egy sima miracast-szeru kepernyotukrozest hasznal - magyarul a chromecast mukodesenek csak azt a reszet tudja lemasolni, ami a ganyolas es kell hozza egy enkoder gep, aminek folyton mukodnie kell.@tomp: > "Eddig azt hittem, [...] a telefonon átmegy az adat. Tévedtem. [...] csak megmondja az app az utat, hogy honnan menjen a film. Az előbb film közben kikapcsoltam a telefonon a wifit de a film ment tovább"
ezt irtam le az elobb.
-
moli.hu
őstag
jesszus, milyen arak. Ha jol ertem, az a baj, hogy az erositonek nincs optikai bemenete, csak koax? Ennel meg az is olcsobban kijott volna nehany ezerrel, ha veszel egy chromecast 2 NOaudio-t es ugy oldod meg, ahogy en meg az audio megjelenese elott juliusban. Es akkor kesobb meg videozasra is hasznalhattad volna a chromecastot.
mindenesetre annyiban tudok segiteni, hogy ez 2200 helyett csak 970ft, es ez egy draga hely, ebayen olcsobb. (es me'g aranyozott is a csatlakozoja! az optikai csatlakozoja!)
az optikai adapterek tok mindegyek, mert nincs minosegromlas. ha van zene, akkor tokeletes zene van, barmilyen fos $2-os kabel megteszi.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Nos mivel a németországban élő családtag átvette a 2 új csodát így összegzem a dolgaimat.
Tudom, hogy már leírtam a CC 2-nél, hogy hogyan akarom összekötni a Chromecast Audio-t a hangprojektorral de az ismétlés a tudás anyja. Ha a Chromecast Audio-t összekötöm egy ilyennel ezzel majd egy ilyen kábel menne a hangprojektorba akkor végig digitális a jel ha jól tudom ugye?
A konverternél nem értem miért írják oda, hogy "digitális/analóg audio átalakító" miközben a leírásban RCA digitális szerepel. Azért is furcsa a megnevezés mert tudtommal az analóg rca az 2 csatornás 2kábeles. jobb/bal azaz piros/fehér. A képen viszont 1db narancs van. Az digitális.
Az optikai kábelnél jobb ha a 2vég már gyárilag olyan amilyen kell a Chromecast Audiohoz vagy az is tökéletes ha veszek külön 3,5-ös mini toslink adaptert+normál optikai kábelt? Ez a módszer 800Ft-al lenne olcsóbb a mini toslink-toslink kábelnél. Nem tudom megéri e az a 800Ft spórolás. -
htc07
addikt
Uh de jó, hogy megláttam ezt a topikot
Biztos sokszor kérdezték már, de vennék chromecastot, (szemezek a kínai replikáival is, csak nem tudom, hogy azok támogatják-e a tv távirányítós vezérlést) hol éri meg beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Eddig azt hittem, hogy ha BubbleUPnP alkalmazással nézünk filmet távolról(pc-app-chromecast) akkor a telefonon átmegy az adat. Nos. Tévedtem. Ha dolby digital a hang akkor csak megmondja az app az utat, hogy honnan menjen a film. Az előbb film közben kikapcsoltam a telefonon a wifit de a film ment tovább.
-
vak_bottyan
tag
válasz s3toraph #320 üzenetére
Szia.
"- Chromecast-ot egyböl le kell frissíteni? Ha igen, ezt hogyan kell megtenni? Megoldja wi-fi-röl, vagy USB-n keresztül kell a gyártótol letöltött firmware fájlllal?"
Amikor elkezded a Chromecastot beállítani,akkor mihelyst meg van a wi-fi kapcsolat,magától lefrissíti a szoftverét,ki is írja,és újra indul! -
tomp
félisten
A hálózati adapter típusa attól függ milyen régiósat árulnak.
Mivel nekem németországból van a régi így EU-s adaptere van. De valóban kapható pár száz Ft-ért átalakító foglalat.
Ha adapterről üzemel akkor kikapcsolt tv-nél is folyamatosan üzemel a Chromecast.(régi tv-k esetében)
De ilyenkor készenlétben megy. Azaz üzemmeleg lesz csak. Semmi több. Nem kell vele foglalkozni.
Ha új gyártású tv-re van dugva (2014->) akkor a HDMI-ről kapja az áramot. Hiába van bedugva az usb kábele is, onnan nem vesz fel semmit. Ha a tv-t kikapcsoljuk akkor miután a tv lekapcsolja az elektronikát a bemenő portokkal, vele együtt a Chromecast is leáll. -
Rico45
őstag
válasz s3toraph #320 üzenetére
Szia!
- Magához a chromecasthoz úgy férek hozzá, pl. a beállításaihoz, hogy csatlakoztatom a TV-hez és a TV távvezérlőjével tudom kezelni?-Nem! Okos telefon kell hozzá,amire le töltöd a Google cromecast alkalmazást így tudod használni! De asszem pl.laptop/pc-n a Plex-et is tudod irányítani ha csatlakozol rá.- Chromecast-ot egyböl le kell frissíteni? Ha igen, ezt hogyan kell megtenni? Megoldja wi-fi-röl, vagy USB-n keresztül kell a gyártótol letöltött firmware fájlllal?-Meg oldja magának automatice.Nálam mindig be van dugva.Szerintem nem lesz semmi baja.Azt hiszem,hogy mikor a tv ki van kapcsolva nem is működik.
Igen arra megfelelő HDMI bemenetre át kell kapcsolni és használhatod.Ez az a jel amire rákattintasz és mehet a tv-re a kép!
Rémélem jól írtam mindent Ha nem,akkor a nagyok javítanak :-)
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Szia!
Köszi!
Ja tényleg, átalakítóra nem is gondoltam.
Laptopról lenne használva, szüleimnek nincs okos eszköze, nem is akarnak, nem szeretik. Az a cél hogy gépen elindítják a filmet, és a TV-n tudják nézni egyből, pár kattintással, ha be van minden jól állítva, ne kelljen kábelezni stb.
(Plusz még azért lenne jó ez az eszköz mert ha én vagy tesóm készítünk okostelóval képeket pl. egy nyaralásról, akkor meg lehetne nézni a TV-n nagyban anélkül hogy előtte gépre kellene másolgatni.)Még pár kérdés:
- Magához a chromecasthoz úgy férek hozzá, pl. a beállításaihoz, hogy csatlakoztatom a TV-hez és a TV távvezérlőjével tudom kezelni?
- Van valami amire érdemes a kezdeti beállításoknál odafigyelni, mondjuk plex-nél?
- Chromecast-ot egyböl le kell frissíteni? Ha igen, ezt hogyan kell megtenni? Megoldja wi-fi-röl, vagy USB-n keresztül kell a gyártótol letöltött firmware fájlllal?
- A meglévő wi-fi hálózaton keresztül jön létre a kapcsolat, vagy direktbe készít egy csatlakozási pontot a chromecast és arra csatlakozik pont-pont wireless kapcsolattal a laptop? Tehát filmezés előtt úgymond át kell csatlakozni a "másik wi-fi-re"? Azért kérdezem, hogy ha első eset van, mennyire lehet gond abból hogy melyik csatornára van állítva a router, menni fog egyből minden vagy próbálgatni kell.
- A chromecast maradhat állandóan bedugva a TV-be? Melegedés miatt kérdezem, ill. nem tudom az eszközt ki lehet-e kapcsolni.
- A TV-n hogy lássam az átcastolt képet, gondolom csak annyi a teendő hogy a megfelelő HDMI bemenetre át kell kapcsolni amiben a chromecast van csatlakoztatva, és kész. Igaz?
(Bocs a sok kérdésért, sajnos nincs időm mindent átolvasni a topicban.)
Üdv
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy régi plazma TV-je, amin még nincs USB csak 2 db HDMI + scart. Ha filmezésre kerülne a sor, elég macerás a helyzet, öcsém gépét kell HDMI-vel rákötni. Ezért gondoltam egy asztali média lejátszóra, amit egyszerű kezelni és lejátszik mindent pendrive-ról, pl. asus o-play! mini. Aztán észrevettem hogy olcsóbb a chromecast, és ahogy olvasom a vásárlói véleményeket, elég stabil is, képernyő tükrözve lehet szépen filmezni vele Ez praktikusabb volna, mert nem kell pendrive-ra másolgatni a filmet mint egy asztali média lejátszónál.
Kérdésem lenne az eszközzel kapcsolatban:
- Milyen windows rendszerekkel működik együtt? Win7-es gépek vannak otthon.
- Windowsról hogyan tudok ráküldeni egy filmet? Plex PC-s változata kell a gépre?
- Edigitálon írták tulajdonosok hogy nem magyar szabványú az adaptere. Ez igaz? Ha igen, milyen adapter kell a meghajtásához? Hány volt hány mA? Mindenhol ahol árulják, ugyanolyan az adaptere?Üdv
-
mgy
senior tag
Tegnap jártam egy lakásban, ahol korábban laktam, na, ott aztán elkelt volna a 25Ghz wifi is. Pedig kisváros, családi házas környék, de volt vagy tizenöt aktív wifi. Mi lehet egy panelban, főleg mióta upici wifri is beindult? :-O
-
tomp
félisten
Még egyszer szívesen!
Látom nagyon szereted az appot.
Már nagyon várom, hogy megkapjam mind2 CC-t.Amúgy az app tud egyszerre több helyről, több eszközre is továbbítani tartalmat egyszerre. pl én egyszer kipróbáltam Serviio forrásról küldtem filmet Chromecastra, miközben a Plex forrásról küldtem filmet a tv-re. Igaz szaggatott minden a 2,4GHz-es wifi miatt de kezelte.
Most is megy a BubbleUPnP. Tidalról küldi a zenét az első generációra.
Szerinted mennyiért lehetne eladni a régit? -
Rico45
őstag
Sziasztok! Vettem én is egy ilyen eszközt.
Nagyon tetszik. Az lenne a kérdésem,hogy a pc-n meg vannak a hálózaton osztva a filmek ,fotók ,zenék a másik szobában lévő smárt tv-re.De egy harmadik szobában buta tv-re ezzel a kütyüvel/mobillal melyik app-al tudom kitenni a filmet?
Amúgy megnéztem képernyő tükrözés szépen megy,csak a TV-GO alkalmazás a menüig működik!Amint elindítom plilm+ fekete képernyő fogad :-( Jó lenne ha támogatná a cromecast-ot a go.Választ előre is köszi!
-
mgy
senior tag
válasz tuareg85 #302 üzenetére
Egy-két órát volt nálam csak egyszerre a kettő, akkor nem láttam, most meg érzésre (az emlékeimhez képest) nem tapasztalok jelentős különbséget. Talán a Videostream lejátszás picit pattogósabban indul, de nem tom.
Nekem a nagy öröm az audio volt, abból biztosan veszek még vagy százat a lakás különböző pontjaira. Nagyon bejön, jó lejátszóprogival tök élvezet használni.Eddig a fizetős spotify volt a legmenőbb (azt csak próbahónapra "vettem meg"), gyorsan fájdalommentesen lehetett a különböző lejátszók között váltani. Ahogy lentebb írtam a Bubble van azóta, vannak apró nyűgjei, de amúgy fullos. Nem sok progit szoktam megvenni, de erre nem sajnálom utólag sem az árát.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- EAFC 25
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...