Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori Kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos #13055 üzenetére
OK, így már értem a feliratkozósdit.
A facebookot, mint "sokszor problémás, elérhetetlen, support nélküli gigacég hülye megoldásaival, amik valahogy működnek"-hasonlóságra említettem.
Nem feltételeztem hogy a google miatt "telepítenéd újra", de ha most meg "gép csere van" akkor megint valahogy úgy kérdezel, hogy igazából más van a háttérben (nem engem zavar, csak a válasz nem feltétlenül az ami neked megfelelő).Szóval, bármilyen más gépről, eszközről, máshonnan próbálj belépni legalább egyszer!
Ha "gép újratelepítés lesz" akkor egyetlen mentsvár a lemezkép mindenestül azon kívül ami nem kell ehhez.
Ha "gép csere" lesz, szóval használható két gépről beszélünk, és egymás mellett létezhetnek, akkor meg az első bármilyen értelmezés szerinti szétszedése nélkül az újjon rá lehet próbálni a belépkedésre, thunderbird átmentésre.Az első kizárja, hogy esetleg IP vagy egyéb fingerprint alapján lennél blokkolva.
A második elérhetőnek tartja ha az működhet.
A harmadik meg választ ad arra, hogy megoldhaó-e a továbbvitel.A sütimentéssel, vagy egyéb thunderbird dolgoknak utánanéznék a helyedben, nagyon, mert lehet, hogy csak annyi, hogy egy mappát kell átmásolni (firefox alapján), hogy az aktuális működés fennmaradjon. A google elérhetőségre, meg hát a más helyes, más gépes adhat választ.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos #13053 üzenetére
elkezdtem kiküldeni az új címet a meglévő kontaktokra, de kb 25-30 feliratkozásom van, ahol a kontkatot direktben nem érem el, szóval lehet így újra telepíteni a gépet, vagy a baj amit írtam valós
Ha feliratkozás, akkor a második "kontakt" értelmezhetetlen. Mire gondolsz feliratkozásos kontakt alatt?
A google elérhetetlenséged nem fog változni attól, hogy újratelepíted a géped, viszont a bejelentkezésed nem fog javulni sem, szóval nagy esélyel akkor veszíted el a hozzáférésed. Más hálózaton más eszközről próbáltad? Facebooknál beválik.Ha tényleg fontos, és csak azon az egy thunderbirdön keresztül éred csak el, én azt a gépet nem bántanám. Ha nagyon nagyon fontos az újratelepítés is akkor meg mindent ami nem kell egyesével törölnék, és ami menthetetlen (thunderbird minimum) azt rendszerestül menteném lemezképbe. Esetleg azzal a képpel utólag elérhető marad, de kell neki majd egy normális környezet.
Backupnak meg ha van, akkor thunderbird-sütiket mentegetnék, ha léteznek. Ezügyben annak a topikjába is bekérdeznék! -
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos #12957 üzenetére
Google-nál nincs olyan, hogy "csak" emailfiók, vagy "csak" youtube fiók. Te használhatod csak erre, csak arra, vagy kezdhetted úgy, de ma már egy-egy google fiók kezeli mindet, amibe esetleg másképp is bejuthatsz, mint a gmail.com-ot felkeresve, mint "csak" emailfiókként használó.
Értem, hogy nem állítottál be semmit, de attól még másképp, vagy máshol bejuthatsz, így működhet.
Nem sokminden egyszerűbb dolog van, ami állandónak tűnik a google számára annyira, mint egy emulátoros "telefon", amin el tudod érni az egész google fiókod, de nem kell hozzá haradver, és nem böngészős belépés.#12958 Tails111 A kérdőjel utáni mind tracker... és abból facebookos is.
-
PitLee
őstag
válasz
pontyos #12953 üzenetére
Thunderbirdben nézted a jelszót ? Egyezik azzal amit te tudsz ?
Nekem is volt hasonló, tudtam a helyes jelszót ésmár vagy 3 napja evett a fene, hogy miért nem enged be, valoszinüleg a google közben zárolta idő-büntizte tudom is én, de hagytam pibe.
Majd x hónap múlva, mikor elkezdtem a jelszókezelővel ismerkedni, mondom még egy próba és akkor meg elsőre beengedett, így kívülállóként érthetetlen.
(közben meg lehet a heckerek feszt támadják és idő büntiket kap vagy nem tudom mi történt. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos #12953 üzenetére
Facebooknál működő megkerülése a hasonló kizáródásnak, hogy egy teljesen más helyről/IP-ről/eszközről (mindhárom egyszerre) próbálsz meg belépni. Annyira szét van követve az összes gép, hogy ha egyszer "szerintünk nem jó" gépen próbálsz belépni ott, akkor nem fog engedni, míg egy másik nem tisztáz... Legalább is facebooknál.
Esetleg megpróbálhatsz gépre feltenni egy Bluestacks-et van bármi Google szolgáltatásos android emulátort, és azon belépni (mint eszközös-fiók belépés), hátha csak a netes felület szigorúbb.
#12954 Dluinet Cím, Fiók, Alias. Nem egyenértékű fogalmak!
Sajnos a google féle alapcím+változó@gmail.com nem igazán meríti ki az alias fogalmát. Sok hely nem fogadja el a +-os címeket, sok az alapra fog küldeni üzenetet, ha meg kikerül, könnyű script támadni az alapot!#12955 pontyos Ha automatikus rendszerek küldenek rá üzit, akkor azokat nem lehet átállíttatni, míg beléjük tudsz lépni (pl míg az emailes jelszóhelyreállító, meg emailes 2fa ki nem esik végleg)? Ilyen szituációban még a próbálkozások is véglegesen kizárhatnak!
-
válasz
pontyos #12953 üzenetére
Minek ennyi cím, amikor egy is szinte végtelen alias címmel futhat.
Ezt meg rögzítsd egy telefonszámhoz, és kész, vagy ne használd a webmail felületet.
Vagy keress egy olyan szolgáltatót, aki nem kér telefonszámot.
De végső esetben a gmail súgóját és átnézheted, hogy milyen lehetőségeid vannak. -
pontyos
senior tag
válasz
pontyos #12952 üzenetére
Viszont fennáll még egy nagyobb gondom!
Az egyik gmail fiókomba egyáltalán nem tudok belépni netes felületen, akárhogy próbálom. Vagy elutasít, hogy nem én vagyokvagy ha fiók helyreállítással próbálkozom, akkor sem enged be, majd küld egy levelet. hogy valaki megpróbált belépni a fiókomba
Rákattintok a levélben a linkre, hogy megerősítsem, hogy én vagyok, aztán kezdődik előröl.
Thunderbird öt használok, így megkapom a leveleket erről a fiókról, de ha bármiért újra kellene rakni stb, akkor már annak is vége. Természetesen megpróbáltam már mindent, elég régi fiókom, nem foglalkoztam azzal. hogy belépjek a Google be a netes felületen, így másodlagos email vagy teló szám nem lett kb 13 éve megadva.
Bárkinek bármi ötlet?
Köszi! -
pontyos
senior tag
válasz
pontyos #12821 üzenetére
sziasztok! Sajnos az említett oldalam egyszerűen nem működik...
sikeresen megszabadultam tőle, mindenhol átreggeltem egy másikra!
Viszontszemélyazonosság ellenőrzést kér a másik fiók
ehhez egy régi telefon van megadva, és nem küldi ki rá az ellenőrző kódot - szóval nem tudom nálam mi ez az anomália tenger a Google körül, sima normál user vagyok, napi pár levéllel és ennyi -
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos #12818 üzenetére
Pont ez az ami miatt, ha riziós és érthetetlen, akkor a legjobb, ha elkezdesz átállni mindennel -ami ehez kötődik- másra. Ha ez megtörtént így, akkor simán lehet, hogy ha elkezdesz póbálkozni azt mondják, hogy "köszi, gyanús, ennyi volt", és full kizárnak. Én nem vállalnám ezt be, csak arra alapozva hogy "lehet, hogy megoldódik így", miközben ott a "lehet rosszabb is".
Facebookos topkban pont előjött egy olya, hogy full más gép, hely, IP kellett ahhoz hogy egy menüpont a helyreállítási opció előjöjjön az adott oldalon. Lehet, hogy van ilyesmi itt is, bár full más cég... de megint: ha errefel kizár a rendszer az nagyobb szívás, mint áltállni másra.
Ha szeretnéd a fiókot megtartani, de egy biztonsági elemet is beiktatnál, akkor megcsinálhatod azt, hogy -mivel még küld emailt neked ki a rendszer- beregelsz ezzel az emailcímmel simpleloginre, mindennel ami erre a címre jön átállsz simpleloginre, majd megpróbálod helyreállítani a fiókot:
-ha sikerül, akkor végeredményben minden változatlan, mert a simplelogines emailek is az adott fiókon keresztül a kliensedbe fognak érni, de
-ha valami miatt kizáródsz, teljesebben, akkor csak be kell népni a SL-be, 2 helyen átírni a SL belépési, és SL kiküldési címet egy új címre (csak ott leokézni az átállást), és minden oda érkezik.Nagyon furi, hogy küld a rendszer ki emailt, de belépni nem enged. Tos szerint van még másfél éved, amíg ez a rendszer állhat (mert nem törlik a fiókod belépés hiányában), viszont ha kinézed a google-ből, hogy ez valami gagyiság miatt történt, és lehet rosszabb, akkor fontold meg az átállást!
Az még mindig jobb, hogy ha csak a google-es dolgok vesznek, minthogyha a google-es dolgok, és minden ami rajta van is, vagy 2-3 kör support elmagyarázni, hogy miért is kell utólag emailcserét kérned.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos #12815 üzenetére
Ha nem kell máshoz is (pl google play, vagy youtube csati [hacsak feliratkozások miatt is]) én elkezdenék szépen átállogatni valami másra (nem google-re, mert ha valamiért tiltottak akkor ez "ban kerülés")... és hagynám.... amíg lehet.
Viszont ha kell, és már a személy azonosítása lépésnél tartunk akkor nem hiszem hogy megkerülhető lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest