Új hozzászólás Aktív témák

  • tisvol

    aktív tag

    válasz Szepy2884 #3241 üzenetére

    Hali!
    Azért az AutoCad (ha nálad az AC rövidítés ezt jelenti) és a Mechanical összehasonlítására azt mondani, hogy:
    Hát, olyan mint a sima AC csak kissé gyorsabb vele dolgozni, (hisz ez is a rendeltetése a AC-val szemben
    Azért ez elég bátor, és nem túl pontos kijelentés. A programcsoport 3 alkalmazást tartalmaz, és tényleg csak a legfőbb különbségek, amiket a mezei júzer is észrevesz, első blikkre:
    AutoCad: tisztán 2D tervezésre használható (Mondom, nagyolok, nem törekszek a pontos meghatározásra.)
    AutCad Mechanical: 2D tervezés, de beépített elemtár, kötőelemek, idomacélok, stb, stb.
    AutoCad Mechancial Desktop: 3D tervezés, elemtárral, stb, stb.
    A kérdés, hogy az ember munkájából kifolyólag milyen rendszerre van szüksége. Én pl használom az Inventort és a Desktop-ot, párhuzamosan. Layoutok, telepítési tervek, 3D tervezést nem igénylő rajzok elékészítése megy ebben. Főleg, hogy az ember már rendelkezik az évek során felhalmozott "alapanyaggal", amiből gyorsan tud dolgozni. Az Inventorban pedig maga a megvalósítás, beleértve a műhelyrajzokat is. Igazából nem is értem a kérdés felvetésedet, mire gondoltál? Inventorral megrajzolsz egy modellt, és abból a modellből a műhelyrajzot mondjuk AutoCad-el akarnád megcsinálni? Vagy mire gondoltál amikor ezt kérdezted:
    Ha műhelyrajzot kéne készítenetek, akkor ti szórakoztok még a jó öreg AutoCAD-el
    És amit Parson mondott: teljesen egyetértek: Én egy kis túlzással, ha egy kockáról kellene műhelyrajzot csinálni, akkor sem az AutoCad-et venném, elő, ha már ott van mellette mondjuk az Inventor.
    Ja, és ha már itt tartunk. Minden programnak vannak előnyei hátrányai. Lehet az Inventor nem a legprofibb tervezőrendszer, viszont van egy határozott előnye: a nagyfokú (nem tudom mondhatok-e teljest) kompatibilitás másfajta Autodesk szoftverekkel. Persze az átjárhatóság a 3D, és egyéb rendszerek között sokat javult, de nem volt ez mindig így.

    Üdv:T.

Új hozzászólás Aktív témák